Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Ügyvédje szerint nem vehetik újra őrizetbe Leinemann Zsoltot

Ügyvédje szerint nem vehetik újra őrizetbe a ScienNet-ügy gyanúsítottját, Leinemann Zsoltot, akinek mentelmi joga megszűnt, mivel nem ő szerzett mandátumot az országgyűlési választások első fordulójában - mondta Futó Barnabás csütörtökön az MTI-nek.
Az ügyvéd ezt azzal indokolta, hogy a büntetőeljárási törvény kimondja: "ugyanazon bűncselekmény miatt - ha a körülmények nem változtak - az őrizetbe vétel újra nem rendelhető el". Hozzátette: a körülmények nem változtak, mivel ez idő alatt - épp a mentelmi jogra tekintettel - védencével szemben nem folytathatták az eljárást.

Futó Barnabás szerint az előzetes letartóztatásból a képviselőjelöltsége miatt kiengedett Leinemann Zsolt bizonyította: a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye - amelyekre a bíróság hivatkozott a kényszerintézkedés meghosszabbításakor - nem áll fenn.

Leinemann Zsolt függetlenként a Hajdú-Bihar megyei 2. számú egyéni választókerületében indult. A választókerületben már az első fordulóban érvényes és eredményes volt a választás, Halász János, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint 60 százalékát megszerezve jutott mandátumhoz. Leinemann Zsolt az érvényes szavazatok 2,21 százalékát szerezte meg.

A helyi választási bizottság hétfői, a választás eredményét megállapító határozata alapján második fordulót nem kell tartani. A határozatot ugyan több beadványban megtámadták, de a területi választási iroda elutasította azokat. A területi választási bizottság döntései ellen csak egyetlen esetben kértek bírósági felülvizsgálatot, de csütörtökön ezt is elutasították. Így az egyéni választókerületi eredmény jogerőssé vált. Ezzel Leinemann Zsolt mentelmi joga megszűnt, ezért az eljárás vele szemben folytatható.

A vám- és pénzügyőrség az MTI megkeresésére - utalva arra, hogy a szóban forgó határozatról hivatalosan értesítést nem kapott - azt közölte: az eljárás továbbra is felfüggesztés alatt áll.

Leinemann Zsoltot március 30-án helyezték szabadlábra, miután a Fővárosi Főügyészség aznap ezt kezdeményezte. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ugyanezen a napon döntött arról, hogy - megváltoztatva a területi választási bizottság határozatát - Leinemann Zsolt indulhat Debrecen 2. számú választókörzetében.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg. A legfőbb ügyész kezdeményezte Leinemann mentelmi jogának felfüggesztését, de az Országos Választási Bizottság azt fenntartotta.

A ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt adócsalás és sikkasztás miatt folyik eljárás. A vám- és pénzügyőrség 2009. november 20-án rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerével kapcsolatosan. A társaság képviselőjét a bíróság november 27-én helyezte előzetes letartóztatásba.

Olvasóink írták

 • 14. meir 2010. április 22. 16:38
  „13-askam,te kis gugyike!!!!
  senkinek NEM kell meg Ingyen sem a Ti orszagotok nalunk!!!!!!
  ott van az nektek,tegyetek vele azt amit csak tetszik!!!!
  csak aztan kesobb a hibat is magatokban keressetek,es ne bennunk!!!
  Kereszteny oseitek???, kik te???!!! a ti oseitek ahogy en tudom az Etil felso folyasatol jottek a Karpatmedenceig
  a Vercke-i hagon at 896-ban,es azok NEM keresztenyek voltak!!!!
  Magyarorszagon a Keretenyseg 1000-ig-(amikor is Vajk hercegbol, I.-so Istvan-t koronaztak)-meg csak elenyeszo kis kozossegekben volt jelen!!!Csak 1000-tol allam vallas a keresztenyseg ott!!!!
  megjegyzem hogy a zsidok mar a Romai birodalom Pannonia taromanyaban jelen voltak!! lasd pl,; a ma Esztergomban is megtekintheto majd 2000-eves zsido sirkovet!!!”
 • 13. háté 2010. április 19. 20:23
  „Ezek a zsidók, mindenre képesek, látjátok kire szavaztatok fityeszsek?--- a fityesz-likud megbonthatatlan barátságra!
  15. hozzászólás meir
  Tudod nagyon jól, hogy nem vagyok hülye!---tájékozódom, ennyi az egész.
  Vajon mit keresel itt, e portálon? --írogatok én a tietekre?---hány Kisalföldet olvastál már?
  Tudod meir ez az én hazám, amit a keresztény őseink hagytak ránk és amit egy faj el akar orozni tőlünk.
  Miért nem kerestek magatoknak olyan földet ahol nem kell öldökölni, gyermekeket,-anyákat?
  Olvasd el, mit ír egy betolakodó a fajtádból!

  Visszalépésre szólítják fel az MSZP-t a Fidesz javára!
  2010.04.19. 10:17
  Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nyílt levele Lendvai Ildikónak

  Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azt kéri, hogy az MSZP a Fidesz jelöltjét támogassa Edelényben. Csak így lehet értelmezni, hogy Köves Slomó szerint össze kell fogniuk a demokratikus pártoknak azért, hogy a rasszista kijelentéseiről ismert edelényi polgármester ne jusson be a parlamentbe.

  A Fidesz a választáson nem indította jelöltként Molnár Oszkárt, akit a helyi alapszervezet is törölt tagjai sorából. A polgármester a második helyen végzett 24.1%-al, Daher Pierre, (Fidesz) (36.5%) mögött. Harmadik helyre került Miklós Árpád (Jobbik) 19,1%, míg a szocialista Gúr Nándor a negyedik helyre futott be 18,7%-al.

  A vezető rabbi szerint Molnár Oszkár várhatóan megállapodik a Jobbik képviselőjével és együtt, összefogva a polgármester akár győzhetne is. Köves Slomó nyílt levelében arra kéri az MSZP elnökét, hogy ezt kadályozza meg, hiszen a határ ma a magyar politikai struktúrában a demokratikus pártok és a szélsőségesek között húzódik.”
 • 12. Reális 2010. április 19. 10:00
  „Na erről beszélek!”
 • 11. Reális 2010. április 18. 19:15
  „Egyre veszélyesebbek,egyre agresszívebbek a zsidók!óvakodjon tőlük minden jóérzésű,békés ember,mert a totális hatalomra való törekvésük leigáz bennünket!”
 • 10. meir 2010. április 18. 01:17
  „9-es!!
  Es??? -es ha zsido?? ha "tett" olyat ami elitelendo menjen bortonbe!! mit gondoltal vedenem csak mert zsido??
  nagyon hulye vagy ha ezt hitted!!!
  viszont azt is iteljek el aki nem zsido!!! neki mitol legyen mentelmi joga!??”
 • 9. AHA 2010. április 17. 14:53
  „meir
  Ha tudsz valamit jelentsd fel.
  Egyébként a cikk egy fajtársadról szól.Esetleg lenne róla véleményed?”
 • 8. meir 2010. április 17. 14:15
  „1-eske!!
  Akkor Tessek a Szjjarto-t is orizetbe venni es igenis kinyomozni a mocskossagait!!”
 • 7. AHA 2010. április 17. 11:24
  „ScienLaci 2010.04.17. 03:50
  Mennyit buktál?”
 • 6. ScienLaci 2010. április 17. 03:50
  „Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amíg rá nem bizonyítják a bűneit!
  Itt arról van szó, hogy egy hatóság, amelyiknek nyomozati joga van, rajtaütésszerűen, és indokolatlan keménységgel lecsapott, egy 2 nap alatt összetákolt szakvélemény alapján a ScienNetre.
  Azért nem boldogul a hatóság, mert árnyékra vetődött. Még egy épkézláb vádemelési javaslatot sem tudtak beterjeszteni az ügyészség felé.
  Ahol nincs bűncselekmény, ott nem is találhatnak semmit.
  A "sikkasztás" egy újabb kreáció,hogy tovább hülyítsék azokat akik a szenzációra éhesek.Ugyan is: Hivatalos állásfoglalásnak minősül, amely bármely hivatali szerv által írásos formában, dátummal és pecséttel ellátva napvilágra kerül. A hatósági szervek hivatalos állásfoglalásáról Leinemann Zsolt ügyvédei azonnal, első kézből értesülnek.(ami a sikkasztást illeti,ez meg sem történt).
  Minden más egyéb, írott formájú, feltételezés, vád és egyéb figyelmet felkeltő, jól eladható közvéleményt borzoló irat nem hivatalos állásfoglalásnak minősül.
  Arról nem is beszélve, hogy egyre inkább erős a gyanú, hogy egyéb gazdasági érdekekről van szó, és arról, hogy igen magas érdekek fűződhetnek, ennek a rendszernek, a szétzúzásához.”
 • 5. kivagyokén 2010. április 16. 17:53
  „Ki se kellett volna engedni! NEM is lett volna szabad jelölni!!!!!
  De ez Magyarország: A legnagyobb bűnözők pályázhatnak az ország vezetésére
  Egyszerűen szégyen!”
 • 4. Baradlay 2010. április 16. 07:16
  „Ember,itt nem az ugyveddel van a baj,az ugyesszel!!!!!!!!!!!!”
 • 3. Komissar 2010. április 15. 20:22
  „Hát az szörnyű, hogy ilyen ügyvédeink vannak.
  Nincs tisztában azzal, hogy az ügy csak felfüggesztve lett, nem pedig megszüntetve.
  Tehát mivel nincs ok fenntartani a felfüggesztést, mert nem lesz második forduló, ami mentelmi jogot adna neki, ott lehet folytatni, ahol abbahagyták.”
 • 2. Batistuta 2010. április 15. 16:14
  „Ez egy vicc. Az első hozzászoló nem is annyira kódolt antiszemitizmusa pedig szánalmas...”
 • 1. AHA 2010. április 15. 15:56
  „Hazatér Judeába aztán bottal üthetik a nyomát.
  Jó törvények vannak.A bűnözőket védik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kik legyenek Orbán Viktor miniszterei? - Szavazzon!

Vajon visszatérnek a Fidesz ismert arcai? Kövér, Mikola, Stumpf? Vagy más szakemberekre bízza a… Tovább olvasom