Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Színre léptek a Fidesz győri képviselőjelöltjei

Dr. Szakács Imre korrekt, semmiképp sem negatív, de az utóbbi nyolc év hibáit feltáró kampányt ígér.

Bár sok "meglepetést" nem tartogatott – a Fidesz elsőként hozta nyilvánosságra a képviselőjelöltjeinek listáját, s a Bajcsy-Zsilinszky úton található új győri Fidesz Irodában is már hetek óta plakátokon jól láthatók a győri jelölteket –, a Fidesz bemutatta a 2010-es országgyűlési választásokon induló egyéni képviselőjelöltjeit.


A Fidesz győri képviselőjelöltjeinek bemutatkozása. Fotók: Cseh Róbert.


Borkai: "azért fogadtam el a felkérést, mert hiszem, hogy Győr dinamikus fejlődését ez szavatolja" 

Az 1. számú választási körzetben Medgyasszay László stafétáját Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke venné át.


A 2. számú választási körzetben – akárcsak négy éve – dr. Szakács Imre, a megye közgyűlés elnöke, a Fidesz megyei elnöke "védené" meg első helyét. (Mint emlékezetes, Szakács 2006-ban a súlyos Fidesz-vereség idején is sikerrel szerepelt a választáson, s nagy csatában győzte le Molnár Csabát.)

A 3. számú választási körzetben Borkai Zsoltméretteti meg magát. Ahogy a győri polgármester mondta: "azért fogadtam el a felkérést, mert hiszem, hogy Győr dinamikus fejlődését az szavatolja, ha egy polgármester egyben egyéni képviselő is. Mind kormányzati, mind ellenzéki oldalon számos példa van erre".

Borkai Zsolt hozzátette: "nagyon örül annak, hogy a 3. számú körzetben indulhat, hisz Adyvárosban nőtt fel, s a szülei a mai napig ebben a városrészben élnek".

Dr. Szakács Imre: "mi nem akarunk foglalkozni egyik párttal sem" 

Szakács Imre szerint napokon belül eldőlhet, hogy Sólyom Lászlómelyik napra tűzi ki a 2010-es országgyűlési választások első fordulóját.

"A Fidesz rövid és takarékos kampánnyal készül, melynek az igazi rajtját március 15-től szeretnénk indítani. Természetesen ha a vetélytársaink előbb működésbe lépnek, akkor mi is kénytelenek leszünk állni a versenyt" – közölte dr. Szakács Imre.

A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: "korrekt, s semmiképp sem negatív kampánnyal készülnek a megyében, mely az utóbbi nyolc év kormányzásának hibás döntéseit ettől függetlenül fel kívánja tárni".

A kisalfold.hu kérdésére, miszerint az idei kampányban az MSZP-vel vagy a Jobbikkal számol inkább a Fidesz dr. Szakács Imre diplomatikus választ adott: "mi nem akarunk foglalkozni egyik párttal sem, a mi elsődleges célunk, hogy olyan politikai programot tegyünk le az asztalra, mely a győriek érdekeit maximálisan képviseli".

Kara: "Csökkenjen a munkanélküliség" 

A három színre lépett jelölt legismeretlenebb tagja Kara Ákos, aki nem véletlenül rövid bemutatkozóval kezdett.

Ebből kiderült, hogy Kara Ákos34 éves, két kisfiú édesapja, s végzett szakmája szerint szociálismunkás. Jelenleg a politizálás mellett tanít is.

"Elsődleges feladatomnak azt tartom, hogy a munkanélküliség, a rövid ideig bejelentett dolgozók problémája mérséklődjön. Ezen kívül a szakmai egyeztetések erősítését, illetve az önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak támogatását szeretném folytatni" – tudtuk meg Kara Ákostól.


A Fidesz-KDNP további megyei jelöltjei

A mosonmagyaróvári választókörzetben (4. sz. egyéni választókörzet) dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere indul. Jelenleg az MSZP-s Tóth Tiborné az egyéni képviselője ennek a választókörzetnek.

Gyopáros Alpár novemberi megválasztása után tavasszal újra indul Csornán és környékén, az 5. számú választókörzetben. A választkörzet képviselője korábban Áder János volt.

A kapuvári (6. számú) választókörzetben a jelenlegi képviselő, Ivanics Ferenc indul újra. Ivanics Ferenc 2002 óta egyéni kéviselője a kapuváriaknak és a környékén élőknek. Ivanics az utóbbi két választáson már az első forduló után megszerezte a mandátumot. 

Firtl Mátyás szintén 2002 óta egyéni képviselő, méghozzá a soproni (7. számú) válsztókörzetben. Ő újra indul a jövő évi választáson. 
 

Olvasóink írták

109 hozzászólás
 • 109. matezsu2 2010. március 04. 09:38
  „gjozsi88-nak teljesen igaza van. Hogy mit akar a jobbik, azt fújja, de hogy hogyan, milyen következményekkel, azt nem vagy ősközösségünk lessz itt a kárpátmedence közepén? Magyar árú magyar munka magyar ember stb se export se import, eu- val szomszéd országokkal, nátó-val megszakítani a kapcsolatot, mars haza innen mindenkinek??? Ez után a kampány után nekem ez jött le. Semmi ellenségeskedés nincs bennem, csak úgy érzem, hogy nincs átgondolva, csak álmodozás, mintha most a lottó ötösömet osztogatnám be, amit még meg sem nyertem.”
 • 108. matezsu2 2010. március 04. 09:25
  „Voltam egy jobbik kampányon. Nagyon sokszor elhangzott, h a FIDESZ-szel egyetértenek sok mindenben, de a fidesz nem mer, nem határozott, stb. Bár amikor ezen vélemények hangoztatására a közönségből rákérdeztek, h kötnének e koalíciót a FIDESZ-szel, az esetleges parlamenti többség érdekében, azt mondták, h nem. Ők mindent drasztikusan változtatnának meg.Csak ami jó a népnek. Hát olyan nincs ami mindenkinek jó, ha egy munkahelyen x fő dolgozik, ha esélyt ad a fiatal kezdőknek, mert valahol el kell kezdeni, mi lessz a 40-50 évesekkel ugyanott? Vagy fordítva , ha védi a nyugdíj előtt állókat , hol jut hely a kezdőknek. Mert pénze ugye neki sics, bajnai hagyatékából. Pénz nélkül nem lehet fenekestül fölfotdítani mindent nagy elánnal, mert azt be is kellene fejezni. Mert úgy járunk mint a 4-es Metroval. KIjalentették, h ki kell lépni az eu-ból. Meg nem kell fizetni az államkölcsönt. Hát ezt hogy lehet???????? Akkor holnaptól már senkinek sem kell???”
 • 107. t-a-ibi 2010. január 23. 23:31
  „Az ásatási maradék megszólalt.

  Szavazzunk az MSZP-re, vagy az SZDSZ-re, csak ne a Jobbikra - javasolja egy leendő Fideszes miniszter

  A vérlázító kijelentések Hegedűs Zsuzsa zsidó származású szociológustól, Orbán egyik tanácsadójától származnak. A hírek szerint a fideszes kormányban majd ő kapná a szociális miniszteri posztot.”
 • 106. gjozsi88 2010. január 23. 12:03
  „lótusz!
  Mielött elájulnál a te érv rendszeredet sem értem!
  Ugyanis a jobbikosok sehol sem tudják megmondani, hogy a programjukat milyen eszközökkel lehet végre hajtani, diktátumaikat, az uniós és multiukkal kötött szerződéseket, milyen eszközökkel lehet újra tárgyalásra kényszeríteni!
  Annak milyen hatása lesz az országra gazdaságra!!!
  Jelszavakból lózungokból tele a padlás!
  Ha azt mondják az unióba és a multik, hogy nem, akkor megbukik a jobbik programja!!???”
 • 105. lótusz 2010. január 23. 10:37
  „gjozsi örülök hogy van értékes ember még! adjon az isten!ez a pancser tényleg olyan csak pfújozik meg hülyít de nem tud semmit érvelni.az irományomat miért nem cáfolta meg, hogy nem ért egyet de miértekre nem ad magyarázatot.én örülnék a legjobban ha a földkérdés nem így lenne. de sietnek vele, hogy még választás előtt meghozzák.meg az ivóvizet ellopják.”
 • 104. gjozsi88 2010. január 23. 09:25
  „pancser!
  ´Az ilyen típusú hozzászólások nem tudom mit keresnek a fórumon."
  Tudod demokráciában szólás szabadság van!!!
  Azt, hogy valamiről nem tudsz, vagy nem akarod elhinni, az még létezhet! Túl egyoldalú mnédiát használsz!
  Tudjuk, nem "számháborúzol", mert ott ahol érvelni kell ott elfelejtesz megjelenni!
  Pedig a számok makacs dolgok!
  Össze mosni sem lehet őket, csak azonos szintű adatokat lehet hasonlítani!
  Folyamatokból kiragadni őket, egyet kiemelni, ami egyébbként az előzőhöz képest csökkenő, de egyébbként összeségében nézve pozitív, súlyos manipuláció, aminek nagy mesterei vagytok!”
 • 103. lótusz 2010. január 22. 17:22
  „A FÓRUMON NEMCSAK AZ EZÉRT FIZETETT PROVOKÁTOROKNAK VAN HELYE. AMÚGY SZEBB JÖVŐT!!!!!”
 • 102. lótusz 2010. január 22. 17:20
  „elég gyerekes ez a fújozás a kedvenc fizetett provokátortól. ne félj te kis zsidófigura nem kirekesztő senki a becsületes idegenekkel. de akinek a földünk vízünk kell menjen haza.2010 januártól a kis liberálisaink olyan törvényt akarnak az unio országainak hozni hogy az országoknak kötelező megengedniük hogy területükön bizonyos közérdekű szolgáltatásokat más országokból érkező vállalkozás minden akadály nélkül nyújthasson. érintett ebben a víz az ingatlanok, oktatás élelmiszeripar.tehát egy külföldi cég kézben kívánja tartani magyarország ívóvizét, az uj törvény értelmében akár telephely nélkül megteheti.csak a pénzt zsebelik be bankszámlájukra. élelmiszerből minél több globalizált mocskot kapunk génkezelve. lisszaboni szerződés szerint egyes államok naGY HASZONHOZ JUTNAK, MINDENT MEGTEHETNEK.ÉS MI KÖZE ENNEK A FIDESZHEZ? AZ HOGY 2004 BEN ORBÁN IS ALÁÍRTA A NEMZETI ELLENÁLLÁS ELNYOMÁSÁT ÉS AZ IZRAELI ÁRUK ELŐTÉRBE HELYEZÉSÉT.8 PONTOS SZERZŐDÉS VOLT EZ. MI MAGYAROK VAGYUNK ÉS NE A MI VIZÜNKET ÖNTÖZZÉK. ÖNTÖZZENEK IZRAELBEN!”
 • 101. pancser 2010. január 22. 09:32
  „99-hez! Az ilyen típusú hozzászólások nem tudom mit keresnek a fórumon. Hihetetelen kezdetleges, a mélységben tartott lelkek gondolkodása ez. Nem csak a romatelepeken vannak elmaradva, hanem ahonnét a jobbikos szél fúj, egy szinten vannak. Ami az izreali árukat illeti: Az öntözési kultúrájuk a legjobb a világon, sivatagokat tettek termővé velük, csak ajánlani tudom az öntözési cuccaikat, meg a tanulást ilyen tekintetben, akár tanulmányutak formájában is.
  100-hoz: agyrobbanás, mi nem fogunk megsemmisülnide ha te nagyon akarsz, megteheted. Pfúj Jobbik!

  Vissza a témához: Hajrá Fidesz!”
 • 100. lótusz 2010. január 21. 19:23
  „egy jövő létezik a szebb jövő! vagy ez vagy a teljes megsemmisülés.”
 • 99. lótusz 2010. január 21. 19:21
  „igen! győrben is az mszp-nek asszisztálnak. eladtak mindent. ébresztő! viktor most a 2006-os rendőrterrort emlegeti hogy megengedhetetlen de hol volt akkor mikor a jobbik tüntetett ez ellen. mindvégig hallgatott. amúgy 2004-ben orbán viktor is aláírt izraellel egy szerződést hogy a magyar nemzeti ellenállást elnyomják, és az izraeli árukat előtérbe helyezzék. ez 8 pontos szerződés volt.győrben is kiloptak mindent , eladtak mindent.”
 • 98. Angel40 2010. január 21. 15:28
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  Mivel, ez a cikk van olyan fontos, mint a más pártok képviselőinek bemutatása, jobb lett volna, a tegnapi nap folyamán a Főoldalon is méltó helyen hagyni, mivel én tegnap többször is jártam honlapjukon, de sajnos nem találkoztam vele. Most is igen gyorsan pörgetik lefele. Mi a problémájuk a FIDESZ-szel?”
 • 97. Angel40 2010. január 21. 15:17
  „Jörg!

  Minden mondatoddal egyetértek. Ebben a lapban elkeserítő, hogy mennyire más az értékítélete a legtöbb hozzászólónak. Hosszú ideje már nem írtam, mert a komoly dolgokból egyből kocsmai szintté süllyed minden. Azt az embert(Borkai Zsolt), aki ennek a NÉPNEK hírnevet hozott a sáros földig alázni, hazugnak nevezni, mert függetlenként indult és közben meggondolta magát és belépett a Fideszbe. Na és? Szíve joga.
  Mit mondanátok róla akkor, ha az Mszp-be lépett volna be, a tolvajok és hazugok közé?

  Szégyen, hogy még a mai napig sem jönnek rá sokan, hogy mivé tették ezt a nyomorult országok és kik tették az elmúlt 8 év alatt. Ne beszéljünk félre, a Fidesznek alig volt olyan javaslata amit a parlament tárgyalhatott volna, minden javaslatukat lesöpörték. Így az elmúlt 8 év rossz döntéseiben a Fidesz soha nem vett részt, mert nem is volt rá lehetősége.

  Kolombela és Jobbikosok!

  Megvagytok vezetve, olyan jelölteket tudtatok csak állítani(többet is), akikről az egész ismeretség tudja, hogy világ életükben az egész család szocialista szavazógép volt, győrit is :D .
  Aki esetleg olyan volt Fidesz szavazó, hogy a FIDESZes jelölt helyett inkább most ajobbikosra szavazna gondolkodjon el, mit is akarunk.”
 • 96. t-a-ibi 2010. január 21. 06:54
  „88. hozzászólás ValóSág 2010.01.20. 06:56
  EZEK VAGYTOK, TI!
  EZÉRT VAN ITT AZ ORSZÁG, MERT MÉG A KÉRDÉSRE SEM FIGYELTEK.
  NEM AZT KÉRDEZTEM AZ ORSZÁGBAN- NEM. GYŐRBEN ÉS KÖRNYÉKÉN?

  NYOLC ÉVE (AMI LASSAN HÚSZ) ASSZISZTÁLNAK A FIDESZ-KDNP KÉPVISELŐI A PARLAMENTBEN
  :::::::::::::::
  Kedves t-a-ibi!
  A tényekkel nem tudsz vitázni. <moderálva>
  A KDNP jelöltjei után érdeklődsz? A mosonmagyaróvári körzetben dr.Nagy István indul közös jelöltként.
  87. hozzászólás t-a-ibi 2010.01.20. 06:20
  Ilyen az amikor egy szervezet, bekebelez és ezzel megszüntet másokat.
  Színre léptek a Fidesz győri képviselőjelöltjei.
  Beszédes cím!
  De hát akkor mikor lépnek színre a KDNP-jelöltjei?
  Vagy ők már csak az átveréshez kellenek?”
 • 95. ValóSág 2010. január 20. 20:52
  „93.iq.
  Mégis! Ki az egészségügyi miniszter? Fideszes, KDNP-s? Ki kormányoz 8 éve? Vagy legalábbis úgy csinál? Dr.Szakács Imre? Rosszul vagytok informálva. ( éve kórházreformnak nevezett rombolás folyik! Nem kapnak pénzt a kórházak Működésre! Ébresztő! Nincs pénz gyógyszerre, világításra, fűtésre! Egy másik fórumon azt üvöltözitek, hogy sok a ráérős ápolónő! Lehet itt valakinek a kedvére tenni? Most ha véletlenül egy Fideszes valahol beszélgetés közben elejtné, hogy az egészségügyben a svéd-modell vizsgálják meg, akkor megint jön támdás! Sajnos mi magyarok önsorsrontók vagyunk. Szépen haladunk a vágóhídra. Csak sajnos azt is odajuttatjátok, aki nem oda akar menni.”
 • 94. Jandex 2010. január 20. 14:14
  „92. hozzászólás lacim6
  Nem emlékszel?Ezt (is) hirdette a fidesz 8 éve!Ez még a legfinomabb volt!!! :))))))))))”
 • 93. iq 2010. január 20. 14:04
  „dr.SZAKÁCSRA BIZTOS NEM SZAVAZUNK, RENGETEG EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓT KIRUGATOTT Ő VOLT AZ UTASITÓ,TÖNKRE TETTE AZ E.Ű.DOLGOZÓK ÉLETÉT,HASONLÓ SORSOT KIVÁNOK NEKI!!!"GERDOMHEREZDÓ"§”
 • 92. lacim6 2010. január 20. 13:40
  „2-3 ember buszon, villamoson, beszélgetett az ő érdekükbe, így befojásolták a környező embereket.) :DDD”
 • 91. fzi 2010. január 20. 13:00
  „Igen, valószínű az összes pártnak vannak internet figyelői és fizetett vélemény írói, itt is csak meg kell nézni kik az állandó hozászólók és milyen a hangnemük. Csak megjegyzem, hogy szerintem szándékosan van egy ellen véleményíró amit ugyanazon párt embere frappánsan meg tud válaszolni. Egyébként zseniális. Olyan mint a FIDESZ suttogós akciója. (2-3 ember buszon, villamoson, beszélgetett az ő érdekükbe, így befojásolták a környező embereket.) Persze rengeteg módszer van még.”
 • 90. Jandex 2010. január 20. 10:46
  „88. hozzászólás ValóSág
  No és mikortól leszünk ismét "vajda"ság?! :)))))))))”
109 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik megyei képviselőjelöltjei

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a január 16-ai országgyűlési választási kampánynyitó rendezvényén… Tovább olvasom