Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Szijjártó, Varga és Navracsics posztja már biztos az új kormányban

Varga Mihály a Miniszterelnökséget vezeti majd államtitkárként, Navracsics Tibor pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot irányítja és egyúttal miniszterelnök-helyettes lesz a második Orbán-kormányban. Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivőjeként dolgozik majd. Ezt Orbán Viktor jelentette budapesti csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A kormányfői poszt várományosa elmondta: jövő hétfőn az Orbán-kormány leendő miniszterei megtartják első, előkészítő megbeszélésüket a Parlamentben.

A leendő kormányzati struktúráról szólva kiemelte: a miniszterelnök munkáját a Miniszterelnökség szervezi majd, ez a miniszterelnök politikai központja lesz. Kiemelte, hogy nem lesz a mai értelemben vett miniszterelnöki kabinet. Varga Mihály azt segíti, hogy a kormányzati munka a választók által megszabott politikai irányba haladjon - szögezte le a Fidesz elnöke.

Aláhúzta: a miniszterelnök új alapokon ápolja majd a kapcsolatot az emberekkel, a nyilvánossággal, a sajtóval.

Felfogása szerint a miniszterelnök dolga, helyzete alapvetően más, mint a kormányzó "oligarchák megelőző nyolc évében volt".

"A miniszterelnök nem az ország tulajdonosa, nem egy vállalat igazgatója, nem főnöke az embereknek; a miniszterelnök egy közösség, a magyar nemzeti közösség tagja, és a közösség tagjai választások útján vezetői feladatokkal bízták meg, az a dolga, hogy ezt a munkát elvégezze" - fogalmazott.

Kitért arra, hogy Szijjártó Péteren, a Miniszterelnökség, a miniszterelnök szóvivőjén keresztül ápolja majd kapcsolatait a nyilvánossággal.

Leszögezte: ez a poszt nem azonos a kormányszóvivőivel, a kormányszóvivők személyének megnevezése Navracsics Tibor feladata lesz.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta, hogy az új kormánytól átfogóbb szemléletű, gyorsabb, hatékonyabb munkát, korszerű, hatékony kormányzást vár. Ezzel kapcsolatban leszögezte: másként történik majd a kormányzati munka koordinálása.

Bejelentette: nem lesz Miniszterelnöki Hivatal, a kormányzati munkát a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hangolja össze, ennek vezetésére Navracsics Tibort kérte fel.

Jelezte: nem lesznek csúcsminisztériumok a leendő kormányban, minisztériumok lesznek.

Megismételte: szerdán a köztársasági elnök a kormányalakítás előkészületeivel bízta meg.

Kifejtette: a választási eredményekkel kialakult kétharmados parlamenti arány azt jelenti, hogy az emberek gyökeresen mást várnak a kormányzástól, a miniszterelnöktől, mint az előző kormányoktól kaptak. A választók egy komplett politikai és gazdasági rendszert döntöttek meg, és megalapítottak egy újat, a "nemzeti együttműködés" rendszerét - húzta alá Orbán Viktor.

Az új kormány működésében a "nemzeti együttműködés" lesz a mérce - szögezte le.

Úgy fogalmazott: az új rendszerbe sem "rangkórság, sem kormányzati dáridó sem fér bele", azzal, hogy ezeknek véget vetnek, másfajta kormányzati felépítés, működés következik.

Kérdésre válaszolva leszögezte: a minisztériumi struktúra átalakítása nem akadályozhatja a közigazgatási munkát, semmilyen átszervezés nem kaphat elsőbbséget az érdemi munkával szemben; a munkának zavartalanul kell folytatódnia, ezt fogja kérni a leendő miniszterektől.
Kitért arra, hogy a kormányában helyet foglaló tagok nem szakértők, hanem erős politikai vezetők, aki merik vállalni a felelősséget az adott területért. A "miniszterek szolgák", a köz szolgái - tette hozzá.

Elmondta még azt is, hogy a miniszterelnök-helyettesnek a többi miniszter munkájának koordinálásával kapcsolatos irányítási jogai lesznek, ezt az alkotmány módosításával kell megfogalmazni. A Fidesz elnöke aláhúzta: egyértelmű felelősségi rendszer lesz.

Semjén Zsolttal együtt is a nyilvánosság elé áll majd - emelte ki Orbán Viktor egy kérdésre válaszolva. Mint mondta, arról fognak beszámolni, hogy a Fidesz és a KDNP együttműködésének milyen hatásai lesznek a munkamegosztásra, a kormányzati szerkezetre.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Arturo 2010. május 02. 07:23
  „Kormanysz0vivoi posztra kivettek petiket az ovodabol? Elobb kuldjek logopedushoz es illemtanarhoz.”
 • 32. lacim6 2010. május 01. 22:11
  „MA ÉRKEZETT EMAIL-BEN.

  Te, Feri!

  Igaz, plusz négy évünkbe került, de neked négy év alatt sikerült az, amit a botor magyar évtizedekig nem tudott megoldani. Megsemmisítetted az MSZP-t, a nemzetrontó rablóbandát. Remek magyar gyerek vagy Fecó.
  Én már-már azt hittem rólad, hogy egy elvetemült gazember vagy, de most látom, hogy a nemzeti oldal legnagyobbjai között kell, hogy számon tartsunk. Hiszen feláldoztad magad, jó hírnevedet, szavahihetőségedet annak érdekében, hogy a nemzet végre észbe kapjon, és 91 év után elzavarja az általad is gyűlölt, gazemberekből álló pártot, amely ellen te dolgoztál a legtöbbet az utóbbi években. Neked Feri sikerült és egy nemzet lehet hálás azért, mit négy év alatt tettél.
  Te tudtad Feri, hogy az előző választási kampányban, 2006-ban szembe kell hazudnod Orbán Viktort ahhoz, hogy az MSZP hatalmon maradhasson, és te véghez vidd az MSZP-t megsemmisítő négy esztendős hadjáratodat.

  Öszödön olyan beszédet mondtál el, ami önmagában is elég lett volna a párt bukásához, de te inkább bölcsen lövettél az emberekre, hogy alaposabb és mélyebb gyűlölet vegye körül ezt a rablóbandát. Feláldoztad magad Feri, de ügyes voltál ebben is. Remekül ingerelted az MSZP ellen az embereket, amikor azt mondtad, hogy el lehet innen menni, itt lehet minket hagyni.

  Jó voltál Feri!

  Azt is jókor sütötted el, hogy a mutterodnak spórolnia kell a gázzal... na, akkor is megundorodtak a pártodtól egy páran.
  De az is jó volt, amikor arra mentél rá, hogy a keresztények is kevesebbet imádkozzanak az MSZP-ért, és kioktattad a pápát, miután a kérdéses nevek között szereplő nejedet alig akarták beengedni a Vatikánba. Pedig nem is ő, hanem a faterja volt benne állítólag a pápa elleni merényletben. De, nagyon jól csináltad Feri.
  Még a papokból is kiszedted az utálat magvacskáit.
  Annyira jó voltál Feri, hogy nem csak a nemzetnyomorító MSZP-t sikerült kirúgatnod a hatalomból, hanem Dávid Ibolykáékat, és szorgalmi feladatként az SZDSZ-t is. Persze az utóbbiba besegített a Kóka Jani, aki hozzád hasonlóan remekül tette a dolgát a nemzet érdekében. Nem hiába ferences diák volt. Igaz, a tablóképén mindig száraz párizsi díszeleg, szegény takarítónők bosszankodására, mert a diákok is félreismerték a Janit. Pedig, ha ő nincs, akkor az SZDSZ még egyben van és tovább rontja a politikai levegőt Magyarországon.

  Te Feri!

  A Janit is a nemzeti lelkiismeret vezette, mint téged, vagy ő fizetést kapott a Fidesztől a szadesz szétveréséért? Persze nem kell válaszolnod...
  Azt is nagyon jól adtad elő, hogy a kettős állampolgárság a magyarországiaknak csak hátrányt jelent... na, ezért is gyűlölik az MSZP-t az emberek, de nem csak itt, hanem az egész Kárpát-medencében. Feri, te zseniális vagy, komolyan mondom. Jobb voltál, mint az egész 56-os forradalom, mert az bukott, és nagy megtorlásokat csinált utána Kádár. Te viszont fél kézzel elintézted a vén bolsikat, Horn Gyulától Kapolyiig.

  Ma már azért sem neheztelek rád Feri, hogy alaposan megszívattad az idős embereket, az egyetemistákat, a kismamákat, a nagycsaládosokat, az egyházakat és mindenkit, akit értél, mert tudom, hogy ezt is azért tetted, hogy elnémítsad a vörös ördögöket, hogy kitétesd a Parlament falai közül a rákosista-kádárista, milliomosra dagadt lopós bolsikat. Becsületes ember vagy Ferkó, csak így tovább.
  Feri! Most a választások után már világos, hogy te voltál a Fidesz bújtatott embere, a belső bomlasztó.

  És tudod, mi tetszik még? Az, hogy úgy engedted elmélyülni ezeket a gazembereket a lopásban és a csalásban, hogy minden tettük visszavetül az MSZP-re és az SZDSZ-re, de ők maguk is büntetést fognak kapni. Remek dolog volt ez Feri. Félreismertünk, amikor szidtunk. Pedig te ,,megcsináltad. Elkúrtad az MSZP-t. Nem kicsit, nagyon" - hogy mint jobboldali, a nemzetért küzdő zsenit, téged idézzelek.

  Valami sejtésem volt már négy éve is, amikor megalakítottad a második kormányodat. Akkor azt írtam, hogy ,,azok fogják a ,,Gyurcsányi" miatt megbuktatni az MSZP-t, akik rájuk szavaztak". Igen! Feri, én felismertem nemes céljaidat már négy éve. És te teljesítetted az elvárásainkat. A nemzeti oldal ma a te nevedet áldja Ferkó. Hiszen te képes voltál még hazudozni is, hogy megmentsd Magyarországot. Pedig, neked a hazudozás rettentően nehéz. Mert te becsületes MSZP-ellenes magyar jobboldali tökös gyerek vagy, a Fidesz és a Jobbik előretolt hadosztálya, és jobboldaliként az ember nem hazudik. Te azonban ezt az áldozatot is meghoztad a nemzetért.

  Kedves Feri!

  További sikereket kívánok neked. A bérmálkozást meg ne hagyd abba, ha időd van, csak menjél bérmálkozni, mert az jót tesz mindenkinek. Egyszer azért próbáld ki a konfirmálást is. Bár szerintem az utolsó kenet a legjobb, buli, azt vedd föl... Köszönettel a pártmunkádért, érzéseim veled kapcsolatban maradnak olyanok, mint régen:

  Stoffán György - Európai idő - Sepsiszentgyörgy”
 • 31. Eva- 2010. május 01. 19:42
  „25-höz

  Zuschlagnak is nyilvános a vagyoni helyzete.
  Neki van Szijjártóéhoz mérhető vagyona?!

  Más:

  A fidesz igért, de nem mondott/hirdetett cselekvési programot.
  Ebben egyetértünk.

  Most viszont szépségtapaszok mentén igéri a cselekvését szépséges szöveg mellett.
  Most éppen Navracsics a szárnyvonalakról.”
 • 30. load 2010. május 01. 08:11
  „29. Patriot
  Bocsáss meg, nem akartam a kedvedet szegni!
  A röhögés szabadsága állampolgári jog.
  Igazad van.
  Használj ki minden lehetőséget!
  Ameddig még mód van rá.”
 • 29. Patriot 2010. május 01. 08:01
  „load, nagyon sértő volt amit írtál.:)”
 • 28. adalfold 2010. május 01. 03:33
  „szent viktor, nulla iq-jú kósájával, bűnöző pintérével,simicskájával, el-privatizátor matolcsyjával és bilderber martonyi jánosával

  teremt 1000 millió új munka-hejjet´
  megoldja a kisebbségi integrációt és a kispolgári korrupciót
  eltünteti a politikusbűnözést, (segítségül hívva a gripen bárót,szélest,fellegit,stumpfot)

  kétharmaddal növeli a nép- és állami szuverenitást, teljes értékű állampolgárságot ad - valójában közjogilag bebetonoz és népképviseleti lehetőséget ront (emlékezzünk ezért jutottunk el ősződig...)
  lesz itt minden, ingyen playboy fotós által készített likudos viktor kegyképek, ha jövőnk nem is.
  ez a banda leszerepelt, csak a média vakít a butáknak.”
 • 27. adalfold 2010. május 01. 01:55
  „Egy oldalon vagyunk?

  nem hinném. mi nem vagyunk oligarchák, mi látunk, mi nem vagyunk likud barát keresztények, mi nem vagyunk likud barát zsidók. Mi szeretjük Magyarországot, s nem marketing az identitás-tudatunk. Mi demokraták vagyunk...
  ha kell, mi, mérnök barátaimmal... vonulunk.

  És meg lehet nézni a mediános statisztikát a jobbik szavazótáboráról: messze több egyetemi végzettségű, mint a fideszében.Na ki a link párt?
  Meg lehet nézni az ,,intelligens" LMP-t, hányszorosan több egyetemi tanárt küldött most a jobbik a parlamentünkbe...Ja, hogy az lmp-ben nincs is egyetemi tanár. elnézést.Csak keresztényeket karácsonykor kiirtani akaró rádiósok.

  szebb jövőt.”
 • 26. kolombela 2010. április 30. 23:57
  „25. hozzászólás nurofen 2010.04.30. 23:50
  "Honnan vetted, hogy 2 hét alatt rendet tesz a Fidesz?"
  Személyesen Likud Viktor mondta!!!”
 • 25. nurofen 2010. április 30. 23:50
  „Kedves Hozzászólók!

  Jelentem, mi FIDESZ szavazók is itt vagyunk.
  Eddig az volt a baj, hogy a Fidesz nem ígér semmit, most meg az ígéreteket akarjátok számon kérni!? Hogy is van ez?

  JERRY!!!!!
  Amiről írsz azt nem a Fidesz csinálta, hanem az MSZP. (Zuschlag ügy elég és a többi)
  Honnan vetted, hogy 2 hét alatt rendet tesz a Fidesz?
  Én eddig is és ezután is a Fideszre szavaztam és szavazni is fogok. Segítem az országom ahogy tudom.
  Nem lesz egyik napról a másikra kolbászból a kerítés és ezt senki sem ígérte.
  Még meg sem alakult az új kormány.”
 • 24. load 2010. április 30. 23:32
  „23. Patriot
  "Egyre szánalmasabbak. :D"
  Hidd el, rajtad nem tudnak túltenni!”
 • 23. Patriot 2010. április 30. 16:41
  „Csak röhögni járunk már ide a kevéske hazugságpárti szavazón. Egyre szánalmasabbak. :D”
 • 22. Jerry 2010. április 30. 15:52
  „szekek, talán elkerülte figyelmedet, hogy a választáson a fidesz és mszp-n kívül még volt másik négy párt is,mai országos listát állított,és volt olyan is akinek ez nem sikerült,de voltak jelöltjei.Igaz,ezek a pártok nem fizettek 100.000 aktivistát, hogy begyűjtsenek 2 millió ajánló szelvényt,és nem aggatták tele plakátokkal a várost, csak a ....feliratokkal, hanem értelmes programokkal próbálták a választókat meggyőzni.Sajnos ez kevés volt a fidesz 8 éves hatalomvágyó propaganda hadjárata ellen.Jól írták, hogy a fidesz narancsos nyakörvével felszerelt kutya is nyerne bármely körzetbe,ha indítanák a választáson.A fideszre a lakosság 30 %a szavazott csak, amiből a parlamenti matematika miatt jött ki a képviselői 2/3.a maradék 70 % bizony megoszlott a nem szavazók,/az is vélemény/ és másik öt párt közt.Most sokan döngetik a mellüket, hogy a fideszre szavaztak, majd egy év múlva, sokan fogják szégyelni a melldöngetést,és tagadják majd.Akkor lesz kérdéses, hogy ilyen kis szavazó bázissal hogyan lehetett meg a 2/3.os többség? Igenis joga van mindenkinek kritizálni és várni az eredményt.Na hogy is volt,két hét alatt rendet teszünk!Hát most már nem itt az idő, hanem telik az idő és hol van az a rend?”
 • 21. dr73 2010. április 30. 15:46
  „Minden fityesz szavazó megnyugodott,hisz a vezírük trónon van:)
  Na ezért nincsenek itt,mert boldogok,most már minden rendben van.”
 • 20. Jerry 2010. április 30. 15:28
  „Szijjártó Péteren, a Miniszterelnökség, a miniszterelnök szóvivőjén keresztül ápolja majd kapcsolatait a nyilvánossággal.Így legalább látható lesz, hogy hol milyen pénzeket nyúl le a kormány, sikkasztás, hűtlen kezelés, mutyizás,amikben a kormány új szájtépője már nagyon otthon van.Most legalább " hivatalosan" használhat közpénzen autót, nyomhatja be közbeszerzési pályázatra a rokonságot, baráti körét,ami a fidesznél eddig is szokás volt.A fidesz gazságszolgáltatásban a mutyizás amúgy is elfogadott, elvárt volt, lásd orbán bányák, országjáró, ezüst hajó,stb A szájtépő legalább otthon van a témában, szemrebbenés nélkül tudja majd előadni a kormánystratégiát. Találós kérdés:Kik szüntették meg kis hazánkban az igaz szót? Csak a fidesz”
 • 19. Primax 2010. április 30. 12:56
  „" Hétfőn reggel tartja alakuló ülését a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciója, az új összetételű parlamentben várhatóan 36 KDNP-s politikus ül majd a képviselőcsoportban - mondta el Harrach Péter leendő frakcióvezető pénteken az MTI-nek." ( stop.hu 2010. 04. 29.)
  Máris kibújtak a nagytesó hátizsákjából. :)”
 • 18. Primax 2010. április 30. 11:07
  „" Hol vannak a Fidesz szavazók????? " ( Mankapunka #11. )
  Rájöttek, mekkora marhaságot csináltak...”
 • 17. targis 2010. április 30. 10:25
  „Szekek! 2002-ben valaki azt mondta, hogy innentől aztán mindenért ...gatják a kormányt. Később ott tettek keresztbe, ahol tudtak, stb. Több éve felkészültek a kormányzásra, mindent tudnak, mert a besúgóik jelentenek folyamatosan. Akkor miért kommunikálni akarnak? Mire várnak? Tudomásul vesszük, hogy ök nyertek, ezért tőlük várjuk, hogy csináljanak valamit!
  Kivagyokén! A mi petinknek nem kell más szavakat megtanulnia, mert ez a kormány is fog hazudni eleget. Csak most lesz "viktorszóvivő", meg lesz kormányszóvivő is. Az lesz szép, mikor ellentmondásba keverednek. :-)”
 • 16. szocdem 2010. április 30. 08:46
  „A Pintér Satyát mikor nevezi már be?? Én Őt akarom!
  Annyira vacak itt az élet, legalább legyen egy kis robbantgatás, autós üldözés, szabsértől szitává lövése, stb.

  Oylan izgi volna végre megint a parkolásnál nagy fekete autó mellé állni: nem lehet tudni hogy felrobban-e, és a kocsim egyben marad-e mire vissza érek.

  Szal nagyon várunk Satya, kérünk fagyaszd be a Dunát, hogy a jegén válasszon meg a fityesz újra belügyérnek!

  15 szekek!

  Attól tartok Te lvakult vagy. Az lehet hogy a választópolgárok 30%-a a Fityeszre szavazott, és ez azt jelenti hogy 2/3-os többséget ért el a parlamentben.
  DE EZ NEM A MAGYAR NÉP TÖBBSÉGI AKARATA!!
  Itt volna az ideje hogy leszálljatok erről a végtelen ostoba szövegről, - ha már a matekhoz nem érteteek mint kormányzó erő, ami önmagában is tragédia- és tudomásul vennétek, hogy nem lesztek hatalmon sokáig! (nincs rá elég kapacitásotok emberileg)”
 • 15. szekek 2010. április 30. 08:35
  „Tudomásul kell venni mindenkinek a választások eredményét, a 2/3-os többséget.A magyar választópolgárok többségének(jelentős többségének)döntése.Ha a FIDESZ nem él a kapott lehetőséggel akkor majd lehet fikázni.
  Addig pedig egy kis türelmet a megrögzött MSZP- s szavazóktól.
  Feltételezem ha az MSZP olyan jól kormányzott volna, akkor bizalmat kapott volna ismét.”
 • 14. bejáró 2010. április 30. 08:16
  „Úgy látom ez a kormány a dumaszínház kategóriába tartozik.Nem a kommunikációval kell csak foglalkozni hanem az ígéretek m ielőbbi megvalósításával.A kerítésépíttés elmaradhat,a többi igenis tessék végrehajtani.Majd ha nem a kormány szól az emberekhez hanem az emberek beszélnek a kormány eredményeiről akkor megérte megválasztani őket de ezidáig csak fidezs-kdnp-nek érte meg.Mint melós tapasztaltam aki nagymellénnyel adja elő,hogy ő milyen jól csinál valamit annak a teljesítménye szinte alig mérhető.Remélem kellemesen csalódok a történelmi többséggel megválasztott egypártrendszerre törőkben.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: ha a helyzet megkívánja, akkor vonulunk

A parlamentarizmus szabályait betartó, szókimondó párt lesz a Jobbik. Tovább olvasom