Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szijjártó: új rendszert építenek, de nem vitáznak a mellényről

A "forradalmi Országgyűlésnek" feladata lesz, hogy felépítsen egy új rendszert. A képviselőket nem azért küldték a választók a Parlamentbe, hogy "mellényügyekről" vitatkozzanak - mondta el Szijjártó Péter.

A Fidesz szóvivője szerint az Orbán Viktor leendő miniszterelnök által pénteken az Országgyűlés elé terjesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata az egyik legfontosabb és legalapvetőbb lépés lesz "az emberek által megbuktatott rendszer" lezárásához és a nemzeti együttműködés rendszerének felépítéséhez.

Szijjártó Péter szombati budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a pénteken megalakult "forradalmi Országgyűlésnek" a jövő érdekét szolgáló törvényalkotáson túlmenően feladata lesz az is, hogy végleg lezárja a szavazófülkékben megdöntött rendszert, és felépítsen egy újat, a nemzeti együttműködés rendszerét.

Mint mondta, a politikai nyilatkozattal, amelynek általános vitája hétfőn kezdődik meg a parlamentben, olyan széles körű összefogást szeretnének létrehozni Magyarországon, amilyet a magyar emberek régóta várnak.

Fidesz szóvivője szerint a képviselőket nem azért küldték a választók az Országgyűlésbe, hogy "mellényügyekről" vitatkozzanak. "A választópolgárok döntő választási eredménnyel nem azért küldtek minket az Országgyűlésbe, hogy napokon keresztül mellényügyeket vitassunk meg" - szögezte le Szijjártó Péter szombati sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai adott esetben megszavaznák-e a képviselői esküjét gárdamellényben elmondó Vona Gábor Jobbik-elnök mentelmi jogának felfüggesztését.

Közölte: rendkívül kicsinyes és káros dolognak tartja, hogy "sokan próbálnak asszisztálni ahhoz, hogy mellényügyekről folyjon a forradalmi Országgyűlés első napjáról szóló értékelő".

A polgárok azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy megdöntsenek egy rendszert és megalakítsanak egy újat, megalkossák azokat a törvényeket, amelyek a gazdasági válság elhárításához és az elszámoltatáshoz szükségesek - fogalmazott.

Megjegyezte: Vona Gábor ügyében az ügyvezető kormány megteszi a szükséges lépéseket. "Meglátjuk, hogy mire mennek", a bűnözőkkel és a jogszabálysértőkkel szembeni eddigi gyakorlatuk nem volt túlságosan eredményes - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a polgári kormány ezen a területen is sokkal erősebb eszközökhöz nyúl majd.

Utalt arra, hogy Lázár János a házbizottság pénteki ülésén világossá tette, mi a Fidesz álláspontja. A frakcióvezető akkor azt mondta, a szabálysértési eljárás befejezéséig nincs mit kezdenie ezzel az üggyel a Háznak.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. HR_XAR 2010. május 16. 23:45
  „Sagittarius, az ökrökben úgy érzem magadra és cimboráidra gondoltál, akik az emberekre szabadították a megalomán és hataloméhes deviáns embereket. Csak vigyázz, mert az emberek már most lassan elkezdenek csalódni, ahogy kiderül hogy milyen szépen vezette meg az embereket vekker az orránál fogva, és aki nagyon fanatikus a fidesz felé azt a saját ismerősi körében előbb-utóbb laposra verik.

  A Bajnait is lehet szidni, de a fidesz is elismerte bármennyire is nem akarta, hogy a megszorításokkal elkerültük, hogy a görögök sorsára jussunk. Egy olyan államéra, amely többévezredes múlttal rendelkezik és szégyenszemre államcsőd közelében van. 0,5%-os gazdasági növekedést ért el olyan időszakban, amikor még tartott a gazdasági válság.”
 • 25. HR_XAR 2010. május 16. 23:40
  „Aki itt a választások napján fanatikus fidesz-fanként lekommunistázott mindenkit az szépen lassan kezdhet sunnyogni.

  - január 1-től családi adózás alapján csak a nagycsaládosok kapnak adókedvezményt (a mai ínséges időben kevés család van 3 gyerek fölötti létszámmal, aki normális, mert valójában a cigók azok, akik "nagycsaládban" élnek)
  - a cégek költségei csökkentésre kerülnek januártól, a dolgozói adó és járulékelszámolás nem lesz módosítva
  - a szuperbruttósítás marad
  ...

  csak úgy pár példa, hogy mire lehet számítani majd. Lassan, nagyon lassan, de biztosan előjönnek azok, amikre sok ember figyelmeztett, hogy ez lesz, ha a barmok megszavazzák a fityesznek a 2/3-ot. És még mindig azt mondom, hogy viktor beszéde tisztára a hitlerével megegyezik! Az ostoba fideszfanoknak leszögezem: nem arról van szó, hogy vekker = hitler, hanem az előadás morálján. Ugyanaz a hév, ugyanaz a szónoklati képesség, amivel embereket lehet az orruknál fogva vezetni. Mikor hitler a szónoklati képességeivel az embereket lázította és megkapta a hatalmat egész Európa vérbe és lángokba borult. Most egy hasonló karakter, egy hasonló szónok kapott hatalmat, most mit kapunk?

  Szidják az előző kormányt, ahogy sokan mások, mégis bátran az Internetre fel lettek téve a valós számok a gazdasági helyzetről, mielőtt a fidesz okoskodott volna és manipulálta volna a statisztikai és egyéb pénzügyi adatokat. Ostoba, aki beveszi a fidesz azon dumáját, hogy tiszta képet kell kapni a gazdaságról. Varga Mihály a költségvetési bizottság elnöke volt, régebben pénzügyminiszter. Tisztában van nagyonis a számokkal és ugyanakkor a vekkerhez közelálló személyek egyike. Hazugság, hogy a fidesz nem ismerte a valódi állapotokat. Csak a népet ugyebár meg lehet vezetni.

  És van még egy kérdés, amire kíváncsi vagyok:
  FIDESZ = Fiatal Demokraták Szövetsége
  a vekker, a navrasics, a kövér már eléggé öreg ehhez a párthoz nem? A szíjjártó meg ostoba, egyszer néznék meg a kosárlabdacsapat elszámolásait a zuschlaggal lehetne összezárni egy cellába kúrópajtásnak. Egy új arc sincs, egy új ember, ugyanazok az arcok, akik 1998-2002 között voltak, akkor hol van itt az újítás, az új erő, a "forradalom"? Parasztvakítás volt az egész kampány”
 • 24. jánosi 2010. május 16. 23:27
  „16.
  Ha gondolod beköthetlek ! ...........”
 • 23. kivagyokén 2010. május 16. 23:05
  „Én? Semmire. Engem, és még pár embert szidtak, hogy nem mentem el szavazni. Hát EZÉRT nem voltam. Ugyanis egytől egyig, MINDEGYIK ezt csinálja!
  Csak azért tettem be, hogy a narancsimádók is lássák, hogy szentjeik, mit csinálnak! Már nem honfitársak keresése folyik, hanem a küzdelem a pénzért”
 • 22. Primax 2010. május 16. 22:39
  „kivagyokén #21. !
  Miért, mire számítottál ?
  Miért, nem erre számítottál ?”
 • 21. kivagyokén 2010. május 16. 19:32
  „Az "új" rendszer:
  A Fidesz tegnap három törvényt benyújtott. Az egyik, a kormányzati átalakításról szóló törvényjavaslat eredményeként a miniszterek és az államtitkári fizetések 15 százalékkal emelkednek.”
 • 20. kolombela 2010. május 16. 18:28
  „19. hozzászólás Phobos 2010.05.16. 17:30
  Nem lehet, hanem lesz is. Azért, mert rengetegen azért szavaztak rájuk (nem csak azok, akik eddig is, hanem ezen felül is van kb 1 mill. réteg), mert a fidesztől várják a felemelkedést, a nemzet helyreállítását. Sajnos a fidesz erre képtelen lesz, mert teljesen elkötelezett a cionista nagytőkének. Jó példa erre Martonyi ünneplése izrael megalakulásának évfordulóján.”
 • 19. Phobos 2010. május 16. 17:30
  „re 15
  az biztos hogy nagy szavakat használnak, persze hogy az emberek sokat várnak, túl sokat...... ebből lehet a nagy bukás.”
 • 18. Sagittarius 2010. május 16. 14:03
  „Wehehehehee, azért valóban érdekesek vagytok páran. Bármi is történik, az nektek nem tetszik. Még szerencse, hogy mára csak valóban páran maradtatok ilyen ökrök.

  Éljen Viktor királysága!
  Éljen a Jobbik!”
 • 17. kolombela 2010. május 16. 11:32
  „Épületes látvány, Hagyó bilincsben vezették el.
  <moderálva>”
 • 16. piskóta 2010. május 16. 06:18
  „jánosi. te minek tanultál meg irni olvasni? iskola meg teljesen fölösleges volt. istalló az való neked”
 • 15. Primax 2010. május 15. 22:53
  „A "forradalmi Országgyűlésnek" feladata lesz....( Szijjártó Péter )
  Ezeknek máris az agyukra ment a hatalom.
  Elég hamar.
  Idő előtt.”
 • 14. VJack 2010. május 15. 22:49
  „Pedig tényleg forradalmi.... Orbán, Szijjártó és társai az életük, egzisztenciájuk kockáztatásával jutott be a Parlamentbe. Hősök.”
 • 13. GD 2010. május 15. 22:13
  „Szánalmas ez az egész parlament úgy ahogy van. Jó lenne már elkezdeni dolgozni. Ha valakit zavar egyesek öltözködése akkor vezessenek be egyenruhát! Még jó hogy nem fehér lovon jött be :)))))”
 • 12. farkasbalintm 2010. május 15. 21:51
  „cirkusz már (még mindig) van, kérdés, hogy kenyér mikor lesz :S”
 • 11. jánosi 2010. május 15. 21:33
  „Azért óvatos duhaj ez a Vona ! Zakó alá a mellény amit néha kivillant ! Hős is vagyok meg illemtudó is !
  Kell az ingyenreklám, mert nagy volta a pofa de kicsi az eredmény .............
  A sajtó fújja fel a dolgot, ha nincs ez a sok előzetes pofázás a " külföldi " sajtó azt hitte volna, hogy
  az egyik vizhordó pincér is véletlenül felesküdött ...........”
 • 10. háté 2010. május 15. 21:14
  „A "forradalmi Országgyűlésnek" ----úgy-ahogy a vívó tette?---benyalt a komcsiknak?

  Ha nagy-szavakat használunk, illene a tetteket is ahhoz igazítani,--fityesz szóvivő "úr"”
 • 9. fortuna54 2010. május 15. 21:04
  „Hogy,hogy nincs mellény ügy.Már a holland sajtó is foglalkozik vele,tetszik ez a divatos mellény.A juniusi választások után,fapapucsban lép be a parlamentbe,a holland jobbik vezére.”
 • 8. Primax 2010. május 15. 20:40
  „" A képviselőket nem azért küldték a választók a Parlamentbe, hogy "mellényügyekről" vitatkozzanak - mondta el Szijjártó Péter. "
  Nem ezt mondta a felcsúti anno.
  Bizonyos pofonokról és hazazavarásról mesélt.
  Ennyit az igazmondásról.
  És a hazudozásról is.
  Megmondtam jó előre : semmi sem fog változni, csak piros helyett most narancssárga a világ.
  Jó választás volt...”
 • 7. imre1964 2010. május 15. 20:38
  „Vona Gábor betartotta amit ígért,ez tiszteletreméltó.
  Szebb Jövőt”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kongresszust tart az MSZP

Az MSZP két kongresszust tart: júniusban értékel, júliusban pedig új vezetőket választ - hangzott el… Tovább olvasom