Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Szijjártó: a rendőrség mellett nincs helyük gárdáknak

Szijjártó Péter szerint a rendőrség mellett nincs helye magukat erőszakmonopóliummal felruházó szervezeteknek, "hívják azt nemzeti gárdának vagy magyar gárdának".

A Fidesz szóvivője ezt a TV2 Mokka című műsorában fejtette ki szerdán, hozzátéve, hogy meg is szűnik az erre való igény, amint lesz egy erős, tisztességes, világos felhatalmazással, normális pénzügyi környezetben működő rendőrség.

Azzal kapcsolatban, hogy mi lesz akkor, ha pénteken Vona Gábor - ígéretét betartva - "gárdamellényben" jelenik meg az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: "a magyar törvényeket mindenkinek be kell tartani, akkor is, sőt pláne akkor, ha országgyűlési képviselő". Ehhez hozzátette, hogy a pénteki alakuló ülésen ebben az esetben a köztársasági elnök "nyilván a legkörültekintőbben" fog eljárni.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

Orbán Viktor Fidesz-elnök szerdán Ózdon tartott, a közrendről, közbiztonságról szóló előadásáról is beszélt Szijjártó Péter. Arra a kérdésre, hogy a fórumon az országos rendőr-főkapitány miért nem volt ott, azt mondta: a helyi emberek tudják elmondani, hogy ott mire van igény, ezeket a kérdéseket nem tudják csak Budapestről eldönteni.

A leendő belügyminiszter feladata, hogy - rendőrök átvezénylésével, új rendőrök szolgálatba helyezésével - elérje, legyen érezhető változás kélt héten belül - fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: "a legfontosabb az aktív és nagy számú rendőri jelenlét", hogy érezzék a tolvajok, a bandák, hogy figyelik őket.

A bűncselekményeket pedig gyorsan, szakszerűen és hatékonyan lefolytatott vizsgálatok követik majd. Ehhez kapcsolódóan a szóvivő elmondta azt is, hogy a Btk.-t szigorító úgynevezett három csapás törvényt hamarosan tárgyalhatja a parlament.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. elemér 2010. május 15. 12:05
  „Kék iskolabusz nincs, és én olyant még életemben nem láttam. Olyan iskulabusz sincs meg soha nem volt, ahol elöl meg hátul szállnak fel. Szegregácio az a déli államokban volt. Civil right laws pedig 1964-ben ezt megcserélte.”
 • 59. czindi 2010. május 15. 11:13
  „tudod, okos elemér, az iskolabusz: nincs fehér és fekete. Csak kék van. No. Akkor elöl szállnak föl a világoskékek, hátul meg a sötétkékek. Igen rövid a memóriád. Persze tudom, az is angolszász...”
 • 58. elemér 2010. május 14. 13:06
  „56. h.sz. czindi
  Angolszász területen nem türik a raszizmust, mert nagyob tapasztalatuk van a demokráciában.”
 • 57. elemér 2010. május 14. 12:19
  „Szóval valamit konyitasz hogy miröl van szó. Papa nemtudja hogy miröl beszél, mint ahogy ti se tudjátok mi történt és hogy. Magyarul fingotok sincs a realitásokrol. Nemzeti vagyonok feladásárol ott szó se volt. Ilyesmi csak egy következmény lehetett a kivitelezésben. Dunctotok se volt a vadkapitalizmusrol. Azt képzeltétek hogy ott majd Amerika lessz.

  Egyébként elég tisztán megfogalmaztam azt amit tájékozott emberek tudnak Mo.-n is. Idegen szavak magyar használata vagy forditása nem könnyü. Helyesirással én nem foglalkozom ezt már párszor részletessen megmagyaráztam. Butaság ezzel foglalkozni, mert egész nap javitgathatnátok az ujságot és saját hozzászólásaitokat.”
 • 56. czindi 2010. május 14. 11:59
  „okos elemérnek - aki sehogy se akar innen kiszállni - hallottál már a NEMZETI GÁRDÁRÓL? Valami angolszász területen, egy nagy országban...”
 • 55. kolombela 2010. május 14. 08:47
  „52. hozzászólás elemér 2010.05.13. 13:34
  Áruld már el mi az a kompromizmus.
  Amiről te beszélsz azt kompromisszumnak hívják.

  54. hozzászólás elemér 2010.05.14. 01:38
  "minden tudás alapja az angol" Ugye ismerős?
  Meg is látszik, hogy csak az angolból tájékozódsz és fogalmad sincs, hogy miről beszél PaPa.
  <moderálva sértő>”
 • 54. elemér 2010. május 14. 01:38
  „Papa elég zavaros elképzeléseid vannak az EU-rol és a demokráciárol. Milyen nemzeti kincsekröl beszélsz ? Mo. egy csóro ország volt már a rendszerváltás elött is.”
 • 53. PaPa 2010. május 13. 16:21
  „Az EU-ba nem elfogadható a GÁRDA! Az emberek az országok a nemzeti kincseink elrablás elfogadható?
  Azért nem akarják elfogadni a gárdát mert alulról a nép kezdeményezésére a nép megvédésére jött létre.
  Az EU elfogadta és felállította a saját kommandós csapatát akiket olyan helyeken vetik be ahol a bennszülöttek nem fogadják a nagytőke utasításait.”
 • 52. elemér 2010. május 13. 13:34
  „A rendszerváltás K.Eu.-ban kompromizmussal történt. Megegyeztek a komcsikkal akik megmentették az országot és saját magukat. Ezek a volt komcsik a mai napig szerepjátszók ott, csak köpönyeget változtattak. Ifi komcsi vezérböl ellenzék és konzervativ lett, ala Fidesz, vagy MSZP. Midketten eladták az országot és hasznot huztak. Valami ilyesmi történt szerintem. Nincs it mit csodálkozni. A Gárda az nem megoldás és nem elfogadható az Unioban.”
 • 51. elihu 2010. május 13. 12:41
  „Petikém! A Gárda addig lesz ameddig a védtelen lakosoknak igénye lesz rá és ameddig a rendőrség korrupt töketlen senkiháziak gyülekezete marad, továbbá ameddig nem születnek mindenki számára csak egy féle képpen értelmezhető kiskapúktól mentes törvények a lakosság védelme és a rendőrségi fegyelem érdekében!”
 • 50. PaPa 2010. május 13. 11:52
  „Azért furcsa, hogy a leendő kormánytagoknak az a legnagyobb gondja (már ezek is ködösítenek), hogy a JOBIKOT le kell már az elején nyomni. Arra nincs megoldás, hogy ezt a feltüzelt embereknek a napi problémáját hogyan lehetne mihamarabb megoldani. Mert a munkahely teremtésről nem esik annyi szó mint Vona Gábor öltözetéről.”
 • 49. PaPa 2010. május 13. 11:29
  „Azért folyamatosan beigazolódik, hogy Magyarország egyenlő rendőrállam!
  Azt igen hamar elfelejtik tisztelt képviselő(nép szolgája), hogy mit és kiket szolgált a GÁRDA. Nem rendőrségi szolgának (polgárőrség) hanem a NÉP hozta létre a saját életének és vagyonának a megvédése érdekében. A rendőrségnek annyi pénzt adtak (mint a cigányok felzárkóztatására) csak azt a tömegoszlatási felszerelésekre kellet beinvesztálni(izraeli vízágyuk, könnygáz,műanyag pajzs.stb..) ami nem az ÁLLAMPOLGÁR biztonságát szolgálta hanem a politikusoknak a védelmét.”
 • 48. anatole 2010. május 13. 08:31
  „Szavak, szavak! Semmi más, pedig illő volna ha valóban átalakulna a rendőrség és a bíróság. Egy idézetem:
  " Egy politikában csak a nevek változnak, a tettek és a felfogások stagnálnak, hiszen a szél és a kövek ugyan azok maradnak hiába változik az évszak."
  Anatole Hongrois.
  Ma Magyarországon közbiztonség nincsen, sok eset amit kár emlegetni, mert a bünözöi réteg bizonyos %-a rendörökből áll. Kirivó esetek is vannak amiket nem adnak le az igazságnak megfelelően. Az MSZP kormánya kezdte el a privatizációi nagyfogást. Csak azt nem tudom az Antal kormány és a többi akit Istenitenek az országot prédának dobták a zsidó-szocik lábai elé. Majd jött a Fidesz, egyik törvény sértést hozta a másik után. Tovább rabolt, emlékezzünk csak az Apeh rendörségre a fideszi üzletre. Itt a birók milliárdokat loptak a vállalkozoktól, börtönbe terelték akit úgy láttak, hogy kinyitja a száját. Nem tudom most hogyan alakul a sorsa a népnek, de tény. A francia és a német emberek már darabokra tépték volna a hasonló politikai zsarnokokat s nem engedte volna, hogy rendőr államot csináljon szülő hazájából.
  " Egy politikai hazugság, csak egy üres lélegzetvételbe kerül."
  Anatole Hongrois.”
 • 47. HR_XAR 2010. május 13. 07:53
  „A gárda a Fidesz és főleg Orbán által létrehozott szervezet, hogy a kormány megdöntését előirányozva minél hamarabb hatalomra kerülhessenek. Érdekes, minden fidesz hívő nagyban hallgat arról, mikor a Hír TV aznapi adásában du. 17:00-i hírekben az MTV székház ostromának napján Szíjjártó lenyilatkozta, hogy ők küldték az utcára az embereket, a kemény magot. A népet lehet tudatmódosítás alá vetni és máris kimosta magát a felelősség alól a fidesz. Hány és hány háborúban volt a történelem során, hogy felkaroltak valakit, majd mikor elvégezte dolgát kitekerték a nyakát. Anno 1998-ban az FkGP-t is szárnyai alá vette a fidesz, hogy bekerülhessen a hatalomba nagyobb mértékben, mint a szocik, és mi lett a vége? Amikor már fölöslegessé vált a partner, tönkretette. Csak erre már senki nem emlékszik. Nagyon ostoba emberekre és naplopó senkikre vall az örökös "hárítsuk másra a felelősséget". 2006-ban még a rendőrök ellen hergelték a népet, most meg rendőröket akarnak? .... Röhej”
 • 46. akinemfél 2010. május 12. 23:24
  „A gárda csakis a gyurcsányizmus idején mukodhetett. Demokratikus országban ehhez hasonlo szervezet nem mukodhetett volna 1 napig sem. A gyurcsányizmus hatalommegtarto,figyelemelterelo és feszultséglevezeto eszkoze volt.
  Szerencsére a választásokon a Nép Nevében a Nép és nem V.Gábor úgy dontott,hogy elég volt abbol,hogy egyesekre nem vonatkozik a torvény,míg másokat aproságokért is lecsuknak.
  Bortonbe mindenkivel,akinek a torvény szerint ez megjár ! Akár gárdista,akár nem.
  A Nép Nevében akár 20 évet az ilyeneknek !
  Hajrá Jobbik !”
 • 45. kisfönök 2010. május 12. 21:28
  „1.SZijjártó életében eggetlen percet nem dolgozott,egy éllösködö senki.
  2.Pintér az egyik legnagyobb maffia főnők,"Avagyrabloból lesz alegjóbb pandur.
  3.Nekünk kisembereknek jobb nem lessz,FIDESZ = Nagy duma más semmi.Mottoja :ne lopj,mert nekem kevesebb marad.”
 • 44. kolombela 2010. május 12. 20:24
  „32. hozzászólás Phobos 2010.05.12. 14:24
  Sajnos, teljes mértékben igazad van. nem lesz itt semmiféle változás, a cigány bandák, bűnözők továbbra is élni fogják világukat és terrorizálni a lakosságot.”
 • 43. erdeklödö 2010. május 12. 20:09
  „Mindenki ugy öltözik ahogy akar! anno senki nem volt "berägva" deutstomi "farmernadrägjän, es ätizzadt

  trikojän! akkar ez" haladonak" szämitott!

  Ha en orbän helyeben lennek, cigänymellenyben a fejemen "decklivel" mennek az alakuloülesre!!”
 • 42. kolombela 2010. május 12. 19:41
  „Ezt vehetjük úgy is, mint ha a Likud mondta volna. Ugyanis Szíjjas a "magyarhangja".
  gyébként,"apa kezdődik"!”
 • 41. thermál 2010. május 12. 18:12
  „Kedves Szíjjártó Péter, elnézésedet kérem, hogy nem mentem éléd az állomásra, tudom hogy a "fél hatos" vonattal jöttél és nem várt senki sem. Nagyon sajnálom, mert hazafelé útközben emondhattam volna, hogy mit NEM mondtál az elmúlt években. Igy például a cikkben szereplőkről sem modtál még semmit,ami semmit sem jelent , a jövőre nézve.”
60 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Ózdon: Magyarország rendet akar

Magyarországnak elege van abból, hogy ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról - jelentette ki Orbán Viktor. Tovább olvasom