Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Szervezett szállítás Szabolcsban?

Törvénysértés gyanúja miatt a baktalórántházi választókerületi, a területi és az Országos Választási Bizottsághoz fordult a körzet egyik képviselőjelöltje, mivel szervezett szállítást és tiltott szavazói adatbázis használatát észlelte a térség négy településén. A képviselőjelölt ezt vasárnap délelőtt közölte az MTI-vel.

Az ügyben első fokon illetékes választókerületi bizottságnál az MTI munkatársának azt a tájékoztatást adták, hogy beadványt nem kaptak, a területi bizottságnál és az Országos Választási Irodánál (OVI) viszont megerősítették, hogy érkezett hozzájuk beadvány az ügyben.

Az OVI az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a baktalórántházi választókerületből a választópolgárok szervezett szállítását kifogásolták. A jelölt állítása szerint Baktalórántházán gépjárművel viszik a választókat a helyi 1-es számú szavazókörbe, amelytől nem messze, az utcán egy gépkocsiban ülők figyelik és írják fel, hogy kik adták már le voksaikat, s kiket kell még az urnához vinni.

Nyírjákón is hasonlót észlelt a jelölt, megjegyezve, hogy ott "a figyelőautó" egy magánkertben áll. Rohodon ugyancsak szervezettek szállítják a szavazókat - közölte a jelölt. Kemecsén pedig - a jelölt szavai szerint - "huszonhat autó viszi szavazni a választókat, akik egy adatbázisban biztos pártválasztóként szerepelnek".

A képviselőjelölt azt mondta az MTI-nek, hogy a szervezett szállításról fénykép- és videofelvételeket készítettek és készítenek, amelyeket a rendőrségre is eljuttatnak majd, ahol feljelentést tesznek. Megjegyezte: a szállítást végzőknek szombaton Baktalórántházán, a kultúrházban eligazítást is tartottak, amiről szintén van felvételük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrző lapot kell elhelyezni az urnákban

Az országgyűlési képviselő-választáson a 11 ezer szavazókörben az urnákat az elsőként megjelenő… Tovább olvasom