Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

SZDSZ: Vas megyében nem lesz MDF-SZDSZ

Vas megyében nem kötnek választási együttműködést az MDF-el a szabad demokraták, viszont rendkívüli országos küldöttgyűlés összehívását kezdeményezik.

Németh Kálmán, az SZDSZ vasi szervezetének elnöke szerint az MDF helyi vezetői sem támogatják a választási szövetséget, így azt Vas megyében semmiképp sem kötik meg. Mint mondta, az SZDSZ Vas megyei választmánya határozatban is megerősítette szándékát, mert elfogadhatatlannak tartja azt a tudomásukra jutott elképzelést, hogy Vas megyében az öt választókerületből négyben az MDF állítson jelöltet.

Hozzáfűzte: álláspontjuk szerint az országos küldöttgyűlésnek kellene határoznia az országgyűlési képviselőjelöltekről, illetve arról, hogy az SZDSZ mely pártokkal, szervezetekkel köt választási együttműködést. "Nem értünk egyet azzal, hogy az SZDSZ feladja az országgyűlési választásokon való önálló indulását, ez a formálódó együttműködés ugyanis nem egy választási szövetség, amelyben az egyes pártok a saját identitásuk szerinti kampányt folytathatnának, itt aki az MDF zászlaja alatt indul, annak el kell fogadnia az MDF választási programját (...) és el kell fogadnia Bokros Lajost mint miniszterelnök-jelöltet" - mondta.

Németh Kálmán szavai szerint ha az MDF jelöltjeiként indulnának a választási kampányban, akkor az SZDSZ elveszítheti saját arcát, önállóságát, és ha bejutnának is a parlamentbe, nem alakíthatnának önálló frakciót. A vasi szabad demokraták elnöke elmondta azt is: megbeszélést folytatott az MDF helyi vezetőivel, akik szintén nem támogatják a választási szövetséget, így azt Vas megyében semmiképp sem kötik meg.

Olvasóink írták

 • 3. koczanz 2010. január 29. 08:14
  „Győr -Moson- Sopron megyében sem lesz együttműködés. Az MDF folytatja az antalli örökséget: lekezelő, intoleráns, posztfeudális, a letűnt korok után nosztalgiázó párt volt és maradt. Nekik a modern , Európai Magyarország sosem kellett. Az Ö világuk a dzsentrik világa.....”
 • 2. magzol 2010. január 28. 11:30
  „Akárhogyan is, a parlamentben két párt lesz:
  1. Jobbik
  2. mindenki más”
 • 1. Orfeusz 2010. január 24. 20:23
  „Maradt némi tisztesség bennük. Nem sok, hiszen hosszú időn keresztül egy nemzetidegen rendszert szolgáltak (ki).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Etikai Kódexet javasol a kampányfőnök

"A parlamenti pártok hitelvesztése, a velük szembeni bizalmatlanság olyan erős, hogy most minden… Tovább olvasom