Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

SZDSZ, LMP és Városvédők - Önálló listát állítanak

Az SZDSZ csütörtökön adja le a lista állításhoz szükséges ajánlószelvényeket. Az LMP és a Városvédők ezt már megtették.

SZDSZ: Hét jelöltjük lesz

- A tervek szerint csütörtökön adjuk le az ajánlószelvényeket, az SZDSZ hét jelöltet indít és listát is állít az őszi önkormányzati választásokon. Polgármester jelöltként a független Walter Dezsőt fogjuk támogatni - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Kóczán Zoltán, a párt helyi elnöke.

Az SZDSZ képviselőjelöltjei: Kóczán Zoltán (MSZP-SZDSZ közös jelölt), Bircher Ottó, Tutunzisz Ákos (MSZP-SZDSZ közös jelölt), Mórocz István, Szukits Rezső, Nagy Jenő, Major Márton.

Kóczán Zoltán egyúttal kifejtette, a képviselő keretéből 150 ezer forintot ajánl fel. Ebből a pénzből Balfon vásárolnának egy defibrillátort. Az elnök arra kéri a helybéli vállalkozókat, hogy felajánlásaikkal támogassák a kezdeményezését.

LMP: Tíz képviselőjelölt eddig

Szerda kora délelőttig tíz jelöltünket és a listánkat is bejelentettük már a helyi választási irodánál, és péntekig a fennmaradó két jelölt ajánlószelvényei is leadásra kerülnek - közölte portálunkkal a Csekő Ernő, választási koordinátor. - Az LMP növekvő támogatottságáról, ismertségéről is beszámolhatunk. Ez az ajánlószelvények számában, illetve a választók hozzáállásában is lemérhető. Számszerűsítve: az elmúlt két hétben közel annyi ajánlószelvényt gyűjtöttünk, mint tavasszal hat hét alatt.

Városvédők: Mind a 12 körzetben indulnak

- A Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület kedden adta le a városházánál az ajánlószelvényeket, így mind a tizenkettő körzetben lesz képviselőjelöltünk - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Oszvald Ferenc Nándor, az egyesület képviselőjelöltje. - A polgármesteri posztért induló Nagy Tamás esetében még folytatjuk a gyűjtést, ugyanis pár szelvény még hiányzik. Sajnos, a választási törvény nehéz helyzetbe hozta a civileket. A polgármester jelöltséghez fele idő alatt dupla annyi ajánlószelvényt kell összegyűjteni, mint négy évvel ezelőtt.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. samusoma 2010. szeptember 07. 19:35
  „a jo isten mentsen meg már végre az szdsztől és ahozzájuk hasonlo alattomos kétszinű pártoktol!! ez részemről áll az mdf és az lmpre is!”
 • 23. barka 2010. szeptember 03. 08:16
  „Jól látom az SZDSZ-esek között Szukits Rudolf villanyszerelő nevét?? Mert ha a politikai életben is olyan "korrekt és szavahihető" mint vállalkozásában, akkor a rá szavazók semmi jóra ne számítsanak...”
 • 22. ssmd 2010. szeptember 02. 19:47
  „A 12 egyéni jelöltünk mellett polgármesterjelöltünk is több mint ezer ajánlószelvényt kapott a soproni polgároktól. Köszönjük - ezúton is!

  Somogyi Miklós, Városvédők”
 • 21. hegyestű 2010. szeptember 02. 15:17
  „Bocsi.
  előbbi írásomban az utolsó előtti sorban az "mdf" helyet a "jobbik" értendő!”
 • 20. hegyestű 2010. szeptember 02. 15:10
  „Kedves Oszvald Úr,

  1. A kopogtatócédulákat a kettőnk párbeszédében Ön kezdte el firtatni. Ha visszaolvas a kommentekben, láthatja, hogy e cikkhez az első kommentem az Önéhez született, de az Ön, a kormány választási törvénymódosítást elítélő gondolataival egyetértő tartalommal.
  Tavasz esetében annyi az igazság, hogy az mdf-nek volt jónéhány körzete, ahol igen hamar összeszedték a szükséges cédulát (nyilván a korábbi jól szervezettség miatt, s nyilván az egész országban összetudták volna szedni mindenhol, ha pont nem a választások előtti hónapokban esik szét az MDF szervezetileg. Emlékezünk vissza a sorozatos kizárásokra, stb.) De miután e szétesett állapotban komplett megyei szervek (közte a fővárosi szervezet) lázadtak fel a Dávid Ibolya vezetés ellen, egyidő után már Önöknek nem volt töb vál.kerület - ahol szervezettség, hit és bizalom hiánya miatt - további kerületek letek volna behozhatók. Ha már igazi fellángolásokról esik szó, akkor az MDF fővárosi fellángolását említeném, ahol talán egy héttel a vége előtt 1 vál.kerület volt meg - közben az szdsz-el dugába dőlt az együttműködés, többezer cédulát kellett javítatni (szdsz-t minden honnan kihúzni), és mégis meglett 11 jelöltjük)
  Az lmp meg szisztematikusan haladt előre a gyüjtésben, elkezdték gyűjteni, s mivel ilyet korában nem csináltak - jártak házról-házra, de a végére a kerületek felében összejött a szükséges cédula, mert 1. a végén célzott, országos mozgósítás volt, 2, e pártnál még van lelkesedés, hit és bizalom.
  Abban egyetértek Önnel, hogy csúnya összefogás jött létre az mdf-el szemben tavasszal, a választási bizottságokban is. De a fő összeborulók a fidesz, mdf és az mszp volt, pl. az mdf budapesti listájának törlésekor is. AZ LMP outsider volt ebben a dologban.
  2., -
  3., Ok.
  4., OK.”
 • 19. viktorred 2010. szeptember 02. 15:00
  „Kedves Hozzászólók!

  Szívesen olvastam a fórum olvasóinak a hozzászólásait és gyakran mosolyogtató, ahogy találgatnak kivülálló emberek. Igazán nem bántásból mondtam!
  Én az LMP egyik jelöltje vagyok és garantáltan nem kaptam egy Fideszes cédulát sem. Vagy annyira jól csinálták, hogy otthon vártak vele, amíg bekopogok érte és csak így egyesével támogattak. Számolgatni sem érdemes, hiszen mi LMP-sek az LMP országos vállalásához hűen nem akartuk senki elöl elszedni az ajánlószelvényt, úgyhogy az elegendő+10-20 %-nál leálltunk. Volt aki így sem tudta megfékezni a folyamatot és dupla annyi volt neki, már a keddi leadáskor is. Nekem is van még pár kitöltött a zsebemben, amit most a határozat megszületése után meg kell semmisíteni.”
 • 18. oszvald.ferenc 2010. szeptember 02. 12:16
  „Kedves Hegyestű

  1. az lmp közel annyit gyűjtött: azaz egy KICSIVEL kevesebbet..jelzem - ha már szóba hozta az MDF-et - tavasszal az LMP végig az MDF mögött kullogott gyűjtésben - és érdekes módon a nagy hajrájukra mégsem bukott rá a média....nekem eszembe sem jutott volna egyesével szétszedni az LMP ajánlószelvényeit (megtehettem volna), az LMP mindenhol keresztbe tett Pesten. Na ezért sem lmp az lmp,, bár elismerem: nagyon jó névválasztás
  2. Én nem mondtam, hogy a másik két jelöltnek egy szál sincs, de a 600 messze nem a minimumszámítás...ha pedig tovább olvassa a cikket a "pár szelvény" Nagy Tamás esetében kb. 50 darabot takar, de persze vélelmezheti azt, hogy 0 - mi legalább megpróbálunk polgármester-jelöltet állítani - az LMP miért nem? Erre úgy sem tud elfogadható magyarázatot adni...
  3. A tavaszi cédulagyűjtésről már sokat írtam, nem ismételném magam...az eredményeink pedig "kódolva" voltak: a vezetés szembe ment a tagsággal - ennyi.
  4. Na ezzel maradéktalanul egyetértek: a sok hátrány mellett semmi előnye nincs az ajánlószelvénynek.

  Maradok tisztelettel:
  Oszvald Ferenc”
 • 17. hegyestű 2010. szeptember 02. 11:18
  „Előző hozzászólásom egy részét javítom:

  Én nem érzékelem, hogy az lmp országosan meggyengült volna. (A jelöltállítási nehézségek kapcsán most csak hadd utaljak arra, hogy pl. Bp-en időarányosan most 10-12-szer több cédulát kell összegyűjteni, mint a KORÁBBI ÖNK.-I VÁLASZTÁSOKON.)”
 • 16. hegyestű 2010. szeptember 02. 10:51
  „13. hozzászólás Ovinkor 2010.09.02. 09:35

  "Hát igen, az LMP így megerősödött Sopronban, miközben országosan meggyengült tavasz óta. Rejtély."-
  írja.

  Én nem érzékelem, hogy az lmp országosan meggyengült volna. (A jelöltállítási nehézségek kapcsán most csak hadd utaljak arra, hogy pl. Bp-es időarányosan most 10-12-szer több cédulát kell összegyűjteni, mint tavasszal)
  Hogy Sopronban megerősödött? Lehet. A pontosabb kifejezés, hogy szervezettebb lett. Szerintem legalábbis.”
 • 15. hegyestű 2010. szeptember 02. 10:44
  „Kedves Oszvald Ferenc!

  Szerintem, ha korrektül értelmezi az lmp közleményét, akkor nem az jön ki belőle, amit levezet.
  1. A közleményben az szerepel. hogy az lmp közel annyit gyűjtött, azaz a tavaszinál kevesebbet.
  2.Az, hogy tíz jelöltjüket jelentették eddig be, nem nem azt jelenti, hogy a másik kettő jelöltjüknek egy szál sincs, lehet, hogy egy-kettő hiányzik csak, vagy csak a tartalékok.
  Ha nem ezt a logikát követnénk, akkor az Önök esetében vélelmezhetném akár azt is , hogy Nagy Tamásnak egy sincs, hisz még ő sincs polgármesterként bejelentve. Én ezt nem teszem.
  3. Számolgathatjuk a cédulákat így is, úgy is, a választási eredmény ad világos képet egy párt támogatottságáról, s ez az LMp esetében kétszer nagyobb volt tavasszal, mint az mdf-é itt Sopronban. (Jelzem, mindez annak ellenére volt így, hogy az mdf már három-vagy nép alatt összegyűjtötte a céduláit tavasszal.)
  4.A korrekt az lenne, pl. az ilyen jellegű spekulációk elkerülése végett, s sok más miatt, hogy ezt a fajta ajánlási rendszert eltörölnék.”
 • 14. Ovinkor 2010. szeptember 02. 09:35
  „oszvald.ferenc 2010.09.02. 09:14
  Hát igen, az LMP így megerősödött Sopronban, miközben országosan meggyengült tavasz óta. Rejtély.

  Én személy szerint Önt nem gyanúsítom semmivel, abban már nem vagyok biztos, hogy a többiek egytől egyig fedhetetlenek.”
 • 13. oszvald.ferenc 2010. szeptember 02. 09:14
  „Az LMP növekvő támogatottságáról, ismertségéről is beszámolhatunk. Ez az ajánlószelvények számában, illetve a választók hozzáállásában is lemérhető. Számszerűsítve: az elmúlt két hétben közel annyi ajánlószelvényt gyűjtöttünk, mint tavasszal hat hét alatt.

  Ennek ellenére csak 10 körzet van meg, ami nagy jóindulattal is 600 cédula. Akkor hogy sikerült tavasszal, amikor harmadannyi jött össze (mert ugye 6 hét alatt jött össze az, ami most 2 hét alatt). Kedves Ovinkor, ebben benne van a válasz, hogy ki kinek segített: mindezt persze az mszp-t gyengítendő. A városvédő csoport pedig igen jól szervezett, nekem elhiheti, és nézzen utána: azért nem a semmiből jött. És ha ezt megtette, arra is választ kell kapjon, hogy vajon segíthetett e minket mondjuk a Fidesz, vagy az MSZP?

  Kedves Orfeusz, én pedig az Ön hozzászólását tartom szánalmasnak: magam részéről örülök annak hogy ha sokan próbálkoznak. 2006-ban sem mondtam (volna) a MIÉP-Jobbik 2 %-ra hogy komikus. Ja és: kárörvendő ember nincs megbékélve magával és Istennel sem, kedves Orfeusz. Szóval így legyen Ön szószólója keresztény-nemzeti tábornak.
  Üdvözlettel: Oszvald Ferenc”
 • 12. Orfeusz 2010. szeptember 02. 08:44
  „8. Boldogan és derűsen látom majd a szavazólapon az MDF/Városvédők "polgármester jelöltjét": Nagy Tamást. Igaz, kár volt az ajánlócédulás rohangálásért... Nekem nem fájnak N. T. ambíciói, csak kicsit komikusnak gondolom. Október 4-től a Fő térre N.T. akkor fog bejárni, ha saját ügyét szeretné elintézni. Bár azt is a lakhelye szerint illetékes hivatalban kell majd megtennie ....”
 • 11. Ovinkor 2010. szeptember 02. 00:26
  „hegyestű 2010.09.01. 19:04
  Hogy miért változtatta meg a szabályokat?

  Hogy ő döntsön, ki indulhat a választásokon.

  Ha megnevezem a pártokat, az már rágalmazás.

  A Jobbik - még egyszer: utálom őket - szervezettebb Sopronban, mint az LMP vagy ez a semmiből feltűnő városvédő csoport... Ha nekik ilyen nehezen jöttek össze a cédulák, s az LMP-nek és a városvédőknek olyan könnyen, akkor élek a gyanúperrel, hogy többiek (áthúztam a "csaltak" szót, természetesen ilyesmiről szó sincs) ... nagyon jól csináltak valamit.”
 • 10. hegyestű 2010. szeptember 01. 19:04
  „7. hozzászólás Ovinkor 2010.09.01. 17:15

  És ön szerint akkor a Fidesz a sok szelvényéből az LMP-t, az mdf/városvédőket, vagy épp az szdsz-t támogatja?
  Nem hiszem! Ha a kormánypárt ilyen bőkezű lenne, akkor mi szükség volt a feltételrendszer - szükséges cédulák számának növelése, rendelkezésre álló időnek a csökkentése - ilyen jelentős mértékű nehezítésére? (Ajánlom: e tárgyban nézze meg 6. sz. hozzászólásomat.)
  A Jobbik szerintem ott "szúrta el", hogy bevállalta a polgármester-jelölti gyűjtést (+1000 cédula), ezért vannak bajban, az LMP ezt kihagyta, így csak a jelöltekhez szükséges cca. 600 cédulát kellett összegyűjtenie.
  Ennyi!
  Amúgy tavasszal az LMP 8-9 %-ot, a Jobbik 11-12 %-ot kapott, szóval nincs nagy differencia, sőt szerintem az LMP most esélyesebb a 3. helyre.”
 • 9. 1120 2010. szeptember 01. 18:20
  „Az egyik MÁR nincs, a másik MÉG nincs, a harmadik meg sose volt.
  Kabaré...”
 • 8. ssmd 2010. szeptember 01. 17:48
  „5. >>
  Miféle rohangálásról ír? Az egyéni jelöltek indulásához szükséges ajánlókat leadtuk és el is fogadták őket. A polgármester-jelöltünk ajánlószelvényeiről annyit, hogy 900-nál több szelvényünk van. Szóval, hiába örülne ha nem indulhatna jelöltünk, biztosíthatom, hogy ott leszünk :o)

  Somogyi Miklós, Városvédők”
 • 7. Ovinkor 2010. szeptember 01. 17:15
  „Azért ha mindenki látná, hogy végül kit is támogatott az ajánlószelvényével...

  Egyébként akár az ügyfélkapun keresztül ezt minden állampolgárnál regisztrálni lehetne, s az állampolgár utólag ellenőrizhetné, de más nem láthatna bele, majd néhány hét múlva az egész adatbázist megsemmisítenék.

  Mindenesetre gyanúsan sokáig gyűjtött a Fidesz, s már tavasszal is szerették - a házunkban magam láttam - az ajánlószelvényeket félig-meddig kitöltetlenül átvenni. Persze az MSZP-vel kapcsolatban sincsenek illúzióim. A Jobbik helyben szív a rendszeren, mert olyan szinten támadják az MSZP-t, hogy tőlük szelvényt nem kapnak, de szerintem nincsenek is beszélőviszonyban, a Fidesznek pedig nem érdeke a rivális támogatása. Persze a Jobbikot nem sajnálom (kiráz tőlük a hideg), de elképesztő, ahogy nem létező szervezetek minden körzetben, bármiféle háttér nélkül hirtelen jelölteket állítottak.”
 • 6. hegyestű 2010. szeptember 01. 16:04
  „Oszvaldhoz:
  Sőt, a megyei közgyűlési választáson történő elinduláshoz háromszor annyi cédula kell, s mindez majd harmad annyi idő alatt. A fővárosi feltételek emeléséről ne is beszéljünk: Ott a főpolgármesteri induláshoz időarányosan majdnem 12-szer több cédula kell.
  Ahogy Karácsony Gergely (LMP) nyilatkozta, a Fidesz ezzekel a módosításokkal arról tett tanúbizonyságot, hogy az MSZP-t akarja ellenzékének. Lehet, hogy az új pártoktól, egyéb szerveződésektől tartanak, hátha megmozdul valami!
  Az előbbiek alapján, s az abból fakadó szolidaritásból - bár sok kérdésben nagyon komoly fenntartásaim vannak a Jobbik politizálásával kapcsolatban - kicsit drukkolok a Jobbiknak, hogy sikerüljön nekik összeszedni a cédulákat.”
 • 5. Orfeusz 2010. szeptember 01. 15:57
  „A Kisalföld ismét nem cáfolta meg önmagát. A sajtó félrevezetés magasiskoláját vagyis a hiteles tájékoztatás mélypontját művelik. MDF/Városvédőknél nagy a rohangálás Nagy hiányzó cédulái iránt. Sok hűhó semmiért.
  Az SZDSZ nevű néhai formáció és az MDF/Városvédők futnak a nyúl után. Az LMP elhivet egy listás mandátumot.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz és Walter is leadta az ajánlószelvényeket

A Fidesz Sopronban kedden leadta a képviselő, valamint a polgármester állításhoz szükséges… Tovább olvasom