Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Szabó vitára hív Mosonmagyaróváron

Öt polgármesterjelölt száll versenybe Mosonmagyaróváron október 3-án a választók voksaiért.

Szabó Miklós jelenlegi polgármester és -jelölt szerdán sajtótájékoztatón közölte:

– Minden jelölt tartozik annyival a település lakosságának, hogy a megalapozott döntés meghozatalához tájékoztatást adjon rövid és hosszú távú terveiről. Az álláspontok kifejtéséhez és ütköztetéséhez stúdióvitára várom október 1-jén, pénteken este 6 órakor a polgármesterjelölteket az egyik városi tévéstúdióba, hogy a választópolgárok eldönthessék, milyen programot tudnak támogatni.

Hozzátette: a vitában az ilyenkor szokásos szabályok mérvadók. A vitára felkérést levélben juttatta el polgármesterjelölt-társainak.

Olvasóink írták

 • 5. Abrafax 2010. szeptember 30. 12:47
  „3. Jerry
  Miklósban valami rendesen megszakadt. Olvastad az újságját?
  Másról nem is szól, csak arról: meg akarja tartani a saját posztját, mert mindenki más komplett hülye, a kedves olvasót is beleértve. Mindenkibe belerúg: a szocialista ellenzékbe ugyanúgy, mint azokba, akik négy évig frakciótársai voltak: Nyitrai, Muráncsik, Faddi, Baloghné...
  Bocs, ÍGY hogyan óhajtaná kormányozni a várost egy max pár fös saját frakcióval? Egy független polgármesternek mindenki felé nyitottnak kell(ene) lennie a város kormányozhatóságának az érdekében, nem vadul ütni rúgni maga körül!!!
  Sikerült a szponzoraival is összekapnia: elmarad a kampányzáró rendezvény . Egy ilyen dzsembori árából a jobb sorsra érdemes Táltos kör egész évadát le lehet foglalni - hát kíváncsi vagyok, hány bérletet oszt majd ki! Remélem a színházat nem oszklik fel miatta, mint a Polgári Kerekasztal (Azon se csodálkoznék, ha ök nem is tudnának a reklámszereplésükröl.)”
 • 4. KoPi 2010. szeptember 30. 10:19
  „3. Jerry 2010.09.29. 15:56 :
  Vigyázz, mert a hátad mögött ott van Tom! :-)))”
 • 3. Jerry 2010. szeptember 29. 15:56
  „Nekem úgy tűnik az alábbi hsz-ekből, hogy a polgármester jelöltek egyszerűen elfutnak a vita elől,nem mernek kiállni egyéniben vitára a polgármesterrel. Nem hihető a levelekben említett ok " jelenlegi polgármester átlépett egy erkölcsi határt, ami lehetetlenné teszi azt, hogy vele bármiről beszélgetni lehessen" "aki megszegte az íratlan szabályokat, az eddig tisztességes, személyeskedéstől mentes kampányt" Éppen itt lett volna az ideje, hogy bemutassák a jelöltek, hogy ők igen is tisztességgel, etikai szabályok betartásával kampányolnak./Ez ugyan az eddigi kampányban nem látszott/és kiállnak a nyilvánosság elé egy vitára, amire jelenlegi polgármester korrektül kihívta őket. A választók nak nem plakátháború kell, meg levelezés,meg egymásra mutogatás, hanem élő vita, hogy a legalkalmasabb jelöltre voksoljanak. Ha egy jelölt nem mer egy vitát bevállalni,arról bármilyen mondva csinált okkal lemond,alóla kibújik,az alkalmatlan a megpályázott posztra.Remélem ezt tudják a választók is,és arra voksolnak,aki ki mer állni eléjük, vállalja tetteit, programját és nem pártkatonaként csak a pártszólamokat szajkózza és csak hívei előtt mer beszélni és csak idétlenül vigyorog a közpénzek kirakott plakátokról.”
 • 2. Abrafax 2010. szeptember 24. 12:35
  „A Fidesz és a Jobbik jelöltje sem vitatkozik Szabó Miklóssal
  Dr. Nagy István és Kopetti Tamás sem fogadta el Szabó Miklós meghívását. Nagy István (Fidesz) kifejtette, hogy a jelenlegi polgármester átlépett egy erkölcsi határt, ami lehetetlenné teszi azt, hogy vele bármiről beszélgetni lehessen. Dr Nagy szerint a személyeskedő, gyűlölködést szító kampány nem vezet sehova.
  Megkeresésünkre Kopetti Tamás, a Jobbik polgármesterjelöltje hasonló módon foglalt állást.
  (Mosonvármegye)”
 • 1. Abrafax 2010. szeptember 24. 12:34
  „Dr. Kovács Tamás polgármesterjelölt, MSZP:

  A minap felkérést, meghívást kaptam Szabó Miklós polgármesterjelölttől egy polgármester-jelölti vitára. Ugyanezen a napon kaptam meg kampánykiadványát. Úgy gondolom, olyan jelölttel nincs miért leülni egy asztalhoz, és reménytelen a korrekt vitába vetett hitem is, aki megszegte az íratlan szabályokat, az eddig tisztességes, személyeskedéstől mentes kampányt. Úgy érzem, ezek után nincs értelme a vitának, mert programokról kellene szólnia a kampánynak és nem személyeskedésről, egymás sértegetéséről. Így elnézésüket kérem, hogy ebben a vitában nem ismerhetik meg programunkat, csak szórólapjainkon, hirdetési felületeinken. Viszont október 2-án délelőtt 8 óra és 12 óra között a képviselőjelöltjeinkkel és velem is találkozhatnak, beszélgethetnek a Mosoni Piacon. Sok szeretettel várom Önöket!
  Polgármester Úr azt írja, van programja, de ez nem látszik, csak a sértegetések, megalázások és az elmúlt négy év sikerét sorolja. Ezek nem az ő személyes sikerei, hanem a városé, melyért mindenki küzdött. Mosonmagyaróvárnak a négy év alatt Dr. Tóth Tiborné személyében MSZP-s országgyűlési képviselője volt, aki sikeresen képviselte országosan a városi projekteket, érdekeket. De ezen pályázatok mögött ott van a képviselőtestület - beleértve az MSZP frakciót is- és a mosonmagyaróvári (szak)emberek is.
  Az elmúlt négy év Mosonmagyaróvárra érkezett támogatásai az MSZP kormányzás alatt érkeztek, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az MSZP-s országgyűlési képviselő segítségével. De csak jó projekteket lehet sikerrel képviselni, ezért pedig elismerés illeti a mosonmagyaróvári (szak)embereket, akik összeállították és most kivitelezik ezen fejlesztéseket.
  Nem mások jó munkájával kell kampányolni, hanem saját programmal!
  Az MSZP a továbbiakban is saját jelöltjeivel, programjával szeretne kampányolni, és dolgozni Mosonmagyaróvár jövőjéért, hogy jó legyen itt élni!
  Tisztelettel: Dr. Kovács Tamás polgármesterjelölt, MSZP”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőbl díszőrséget szeretne

Sopron - Gőbl Gábor polgármesterjelölt sajtótájékoztatón ismertette programjának egyes elemeit. Tovább olvasom