Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Soproni közgyűlés: hét búcsú

A huszonöt jelenlegi képviselőből heten nem indulnak újra mandátumukért. Van, akinek elege lett, más a civil munkájával indokolja, s vannak, akiknek a pártjuk sem méretteti meg magát.

Kevesebb képviselő lesz az októberi választások után felálló új soproni képviselő-testületben. De nemcsak a törvényi háttér megváltozása, a körzetek számának csökkentése miatt lesz egészen más az új közgyűlés.

Összetételében is változik, hiszen a Szövetség Sopronért Egyesület és a Soproni Védegylet el sem indul a helyi megmérettetésen. Dr. Szekeres Csaba, aki több cikluson keresztül politizált és Németh Árpád ezért int búcsút a városházi munkának. A Fidesz–KDNP frakcióból nem jelöltette magát dr. Arszin Miklós, Kocsis János, Havas András és Varga Szabolcs, a szocialisták közül pedig sokak meglepetésére nem szerepel a választási plakáton Hruby József fényképe.

Havas András volt alpolgármester a vízmű vezérigazgatója lett, így mandátuma összeférhetetlen lenne a munkájával. Varga Szabolcs elfoglaltságával magyarázta a döntést: – Egyrészt jereváni körzetem megsínylette az összevonást, másrészt olyan vállalkozásba fogtam, ami sok utazással jár, így vállalhatatlan lett volna a képviselői munka.

Hasonló okokat sorolt ifj. dr. Arszin Miklós is, aki két ciklusban is dolgozott képviselőként. – Egyre összeférhetetlenebbnek érzem a jogi munkát az önkormányzati feladatokkal, márpedig számomra az ügyvédi praxisom az elsődleges. A háttérből továbbra is segítem majd a frakciót – mondta az ügyvéd, aki ebben a ciklusban a jogi bizottság elnöke volt.

Kocsis János két érvet is felhozott: – Egyrészt a választási törvény kevesebb képviselőt ír elő, másrészt a ciklus alatt egy kisbabával lett gazdagabb a családunk, így három gyermek édesapjaként kellett döntenem. Úgy határoztam, a család az első.

Hruby József, aki 2002 és 2006 között volt alpolgármester, civilben egy bank fiókvezetője. – Jelenlegi munkaköröm nem teszi lehetővé a képviselői munkám folytatását. Ezenkívül azért sem esik nehezemre a váltás, mert a mostani városvezetés alatt olyannyira eluralkodott a soproni politikai életben az ellenségeskedés, a más politikai nézeteket vallók tönkretételére, ami már nagyon távol áll tőlem, ez nem az én műfajom. De azért teljesen nem hagyom abba, mert az MSZP helyi szervezetében szabadidőmben folytatni fogom a politizálást – nyilatkozta távozásának okairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy versengések és biztos befutók

Egyes településeken változatlan marad a polgármester, más helyeken pedig nagy várakozások előzik meg… Tovább olvasom