Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Sopron - Az LMP kis híjján verte a Jobbikot

Sopronban Firtl Mátyás győzött. Az LMP kis híjján verte a Jobbikot, és az MDF is közel volt az 5 százalékhoz.


Firtl Mátyás Sándor, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Győr-Moson-Sopron megye 7. választókerületében (Sopron). A politikus ezzel mandátumot szerzett.

1. Firtl Mátyás Sándor (FIDESZ-KDNP ) - 57,01 százalék
2. Kránitz László (MSZP ) - 18,81 százalék
3. Gőbl Gábor (Jobbik ) - 10,61 százalék
4. Bebesi József Lajos (LMP ) - 9,13 százalék
5. Nagy Tamás (MDF ) - 4,43 százalék

Érdességek a választókörzetből

Fertőrákoson sem veszélyeztették a Fideszt, és biztos volt az MSZP második helye. Bebesi József Lajos és Göbl Gábor csatáját utóbbi nyerte a faluban, 14 szavazattal. Listán valamivel nagyobb volt különbség.

Harkán hozták a pártok a papírformát, Fidesz, MSZP, Jobbik volt a sorrend. Ágfalván viszont a Jobbik jött be másodiknak.
Sopronban a hatos szavazókörben (Eötvös Ev. Gimnázium) Bebesi magazbiztosan előzte Göbl-t, ahogy listán is az LMP lett a harmadik, míg a jobbik a negyedik, szintén ez történt a 40-es körben.

A 8-as szavazókörben ("Vas-Villa" KözépIsk. II.) egyéniben Bebesi győzött, listán a Jobbik, s ugyanez figyelhető meg a 14-es, 19-es, 20-as, 24-es, 26-os, 31-es, 32-es, 33-as, 35-ös, 37-es, 42-es és a 46-os körben is.

Olvasóink írták

 • 5. Jóskapista 2010. április 30. 22:22
  „Mi van????”
 • 4. kockasajt 2010. április 29. 19:13
  „Szánalmas ennek a jobbik nevű "pártnak" a mocskolódása... Az LMP egy új párt, semmi köze sincs az SZDSZ-hez... És ez nem pletyka.”
 • 3. lótusz 2010. április 15. 15:51
  „LMP szimpatizánsok: "Végre képviseletet kapnak a parlamentben a szcientológusok!"
  ......
  Az Origó választási tudósítása szerint az április 11-i LMP-s buliban egy háromfős társaság újságírójuktól jó pár méterre a "kampánycsapat, kampánycsapat!" rigmust kezdte el skandálni. Tudósítójuk rákérdezett, hogy miért kiabálják ezt, de gyanakvással tekintettek rá, ezért nem kapott kérdésére választ. Azt viszont végül az egyik fiú elmondta, hogy elképesztőnek tartja, hogy az LMP bejutott a parlamentbe, és különösen az fantasztikus, hogy három hónap alatt megnégyszerezték a támogatottságukat. Mire egyik haverja poénkodva hozzátette, hogy "végre képviseletet kapnak a parlamentben a szcientológusok".

  A ...... szerkesztősége az internetet böngészve egy meglepő elemzésre bukkant az LMP és a szcientológusok viszonyáról . Az objektivszcn.blog.hu kifejti, melyek a főbb kapcsolódási pontok.

  1. A listavezető ügyvédi irodája kb. 4 éven át képviselte a Magyarországi Szcientológia Egyházat.

  Dr. Schiffer András ügyvédi irodája (Schiffer és társai ügyvédi iroda) volt évekig (2002 és 2006 között) - nem kevés pénzért - a Magyarországi Szcientológia Egyház jogi képviselője. Az irodából elsősorban dr. Szikinger István foglalkozott az egyház ügyeivel, tudomásom szerint Schiffer András konkrétan egyszer sem foglalkozott az egyházi jogi ügyeivel.

  A listavezető ügyvédi irodája ismerte az egyház sötét oldalát is.

  Dr. Szikinger István képviselte az egyház a Munkaügyi Főfelügyelőség elleni perekben (mindet megnyerte az egyház). A perekben az egyház vitatta a Munkaügyi Főfelügyelőség bizonyos megállapításait (amelyek sajnos fedték a valóságot) és az ezek miatt kiszabott bírságokat: nem adják ki az évi rendes szabadságokat, sokkal többet dolgoztatják a munkatársakat a megengedettnél, nincs túlórapénz, egyoldalú a munkaszerződés és törvénytelen kitételek és megkötések vannak benne.

  Szikingerék az egyházi köntösbe bújtatással mosták ki ebből az egyházat.

  Szikingerék irodája asszisztált az egyház emberi jogokat súlyosan sértő elhallgattatási taktikáihoz is. Több olyan eset is előfordult, hogy az egyház egyik volt munkatársa a Schiffer és Tsai irodájában, az ügyvédek és az egyház képviselői jelenlétében (melyről videofelvétel is készült!) írta alá a gyóntatási ülések alapján összeállított (alaposan ki is színezett) bűnlajstromát (így lesz a gyónási titok által védett anyagból zsarolásra alkalmas hivatalos dokumentum), és egy nyilatkozatot, hogy ha beszél az egyház szerint "bizalmas" információkról, akkor alkalmanként x millió forintot fog fizetni. Ez belefért abban az irodában az ügyvédi etikába.

  Kizárt, hogy ne tudott volna ezekről az iroda a vezetője.

  2. A Humanista Párt (az LMP-vel az EP-választás idején együttműködő kis párt) egyik fő aktivistájának az apja az egyház fő lobbistája

  Kopiás Attila "Steve" Kopiás Gábornak, az egyház fő lobbistájának fia.
  Bővebb információ: http://hungary.indymedia.org/node/12291

  Kopiás Attila blogján a következőket írja:

  "Szüleim olyan ´90 körül találtak a Scientológiára, onnantól gyerekként kb. ´94-ig vettem részt aktívan programokon, majd folyamatosan csökkenő aktivitásom az ezredforduló környékén az egyház hivatalos elhagyásával fejeződött be. Családtagjaim hívőként és/vagy munkatársként azóta is aktív támogatói az egyháznak."

  AZ LMP 228 oldalas választási programjában - amelyre oly büszkék a párt vezetői - hiába keresnénk az "egyház", vagy a "vallás" kifejezéseket. A Lehet Más a Politika volt az egyetlen olyan választáson induló erő, amelynek írásba foglalt terveiben még említés szinten sem fordul elő ez a téma. Márpedig, aki valamiről következetesen hallgat - az valamit titkol. Az emberi jogok kérdésére oly büszke "öko-liberálisok" szépen megférnek a szekta-biznisz közös gyékényén a totalitárius eszközökkel, és lelki terrorral irányított Szcientológiai "Egyházzal". Pontosan úgy, ahogyan az Irakban helikopterről emberekre vadászó USA-val is, amelynek nagykövete elsőként hozzájuk rohant gratulálni a választások éjszakáján.

  Az ÁVH-s egyenruha szürkéjétől, az SZDSZ kékjén át az LMP zöldjéig csak a szín változik, a csomagolás alatt ugyanaz a szűk kör, ugyanaz a háttérerő dolgozik - ellenünk.”
 • 2. Geri89 2010. április 14. 11:16
  „Szánalmas amit ezek a szentkoronások csinálnak...”
 • 1. totel 2010. április 12. 11:46
  „http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_04_12_igy-orultek-schifferek-bejutott-az-uj-szdsz?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjfélkor még másfél százan akarnak szavazni

Vasárnap éjfélkor még 180 ember várakozott arra, hogy leadhassa szavazatát a főváros XI.… Tovább olvasom