Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Schiffer András életrajza

Az 2010. évi parlamenti választásokra hat párt állított országos listát, köztük a Lehet Más a Politika.

A párt listavezetője, Schiffer András 1971. június 19-én született Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogtudományi karán szerzett jogász és politológusi diplomát. 1997-ben elvégezte a humánökológiai szakot is, majd 1999-ben ügyvédi szakvizsgát tett.

1989-től a közgazdasági egyetem Központi Könyvtárában dolgozott, 1989-90-ben a Pénzform Kft.-ben gyakornok, 1995-ben a NIOK Alapítvány munkatársa, 1999-től ügyvédként a Schiffer és Társai Ügyvédi Iroda vezetője, 2004-től az Albuplast Rt. igazgatóságának tagja.

1989-től az Új Nemzedék koordinátora, 1990-92-ben az Ifjú Szocialisták Mozgalmának ügyvivője volt, de kilépett. 1992-95-ben az Alternatív Háló koordinátora. 2004-től a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője, a Habeas Corpus munkacsoport és a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum jogsegély-szolgálatának munkatársa. 2002-től a Védegylet szervezőbizottságának, 2004-től felügyelőbizottságának tagja. A 2008-ban létrejött Lehet Más a Politika (LMP) egyik alapítója és főszervezője, 2009-től választmányának tagja.

Kutatási területe az egyéni és a közösségi jogok problémája. Közéleti publicisztikái számos napi- és hetilapban jelentek meg.

Olvasóink írták

 • 9. GYMS 2010. április 09. 20:51
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 8. akinemfél 2010. április 09. 16:44
  „HURRA ! MOST MAR NINCS MAS PLAKAT AZ OSZLOPOKON CSAKIS A JOBBIKE ! HURRA-HURRA-HURRA ! GYOZTUNK !
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 7. Reális 2010. április 08. 13:28
  „ifjú szocialisták?magyar csegevarák,akik zuslág modellbe lopták az adófizetők pénzét!”
 • 6. miklos.1 2010. április 08. 12:09
  „Kicsoda dr.Schiffer András?
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198978&la=99039093

  aki kimaradt a Kisalföldből: Vona Gábor
  http://jobbik.hu/rovatok/bemutatkozas/vona_gabor_oneletrajzaű”
 • 5. ssmd 2010. április 08. 11:41
  „Az LMP-s értelmiségi, Lovasi András érdekesen viszonyul a választásokhoz: ,,Fontosnak tartom, hogy mindenki elmenjen szavazni, de hogy én elmegyek-e, azt még nem tudom. Ha jó lesz az idő, és el tudok menni horgászni, akkor nem biztos."

  Először az ország - aztán a peca - Seres László cikke:
  http://nol.hu/velemeny/20100408-eloszor_az_orszag__aztan_a_peca”
 • 4. laposibenö 2010. április 07. 22:36
  „Akkor kevesebet bámuld magad a tükörbe.”
 • 3. GYMS 2010. április 07. 22:22
  „A "pesti srácok" több, mint 50 éve alusszák örök álmukat... Most meg egy senkiházi rájuk hivatkozik... Kifordul a belem!”
 • 2. akela4 2010. április 07. 20:45
  „A PESTI SRÁCOK FELHÍVÁSA A MAGYAR NÉPHEZ

  ELŐSZÖR azokhoz szólunk, akik a Nagy Imre kormány parancsára a statárium alatt kioltották a földi életünket. Mi nem lőttünk senkit, önvédelemből volt a puska nálunk. Nincs gyűlölet szívünkben, ti a parancsot teljesítettétek gondolkozás nélkül. Nem mi vesztettünk, hanem ti és a magyar nemzet. Ha életben maradunk, építettük volna az országot, hogy jobblétben éljen minden ember Magyarországon. Tulajdonképpen mi nem haltunk meg. Úgy, mint Rákóczi, Kossuth, Petőfi és minden szabadságért küzdő magyar, ott vagyunk a tisztánlátó magyarok között, akik egy jobb, boldogabb országért és óhajuk felszállt az égig. Lehet, hogy megbántátok tetteiteket. Ha igen, segítsétek azokat, akik nagy változást akarnak, és újra építik a lerombolt, kifosztott országot. Ezt diktálja a józan ész, hallgassatok rája. Isten irgalmas és kegyelmes.

  MÁSODSZOR azokhoz szólunk, akik a háború zivatarában a bombák robbanása és az ágyúk dörgésétől elvesztették a józan eszüket és a kommunistáktól vártátok a szabadságot, a jólétet. Láthatjátok egyiket sem tudta a kommunizmus biztosítani számotokra. A kommunisták elhitették veletek, hogy nincs Isten. Pedig van és lesz is, mindörökkön örökké. Az Isten irgalmas és kegyelmes. Ismerjétek be, hogy apáitok, testvéreitek követvén a kommunisták parancsait, leírhatatlan szenvedést okoztak
  ártatlan embereknek. Nemcsak testi és lelkileg kínozták, de elvették tőlük a házukat, földjüket, értéktárgyaikat. Ezek mind bűnös úton történtek és átkozottak. Adjátok vissza azokat a magyar népnek, ne várjátok, hogy ők, vagy az Isten vegye el tőletek. Emlékezzetek; Isten megbünteti az atyák vétkét a fiakban harmad és negyedíziglen. Óvjátok meg gyerekeiteket,
  unokáitokat, dédunokáitokat a szenvedéstől. Segítsétek azokat, akik valódi változást akarnak, és újra építik a lerombolt, kifosztott országot. Meglátjátok, Isten is megsegít és a leszármazottjaitok boldogan fognak élni Magyarországon.
  Ezt diktálja a józanész. Hallgassatok rája.

  HARMADSZOR a MSZP és követőihez szólunk; nézzetek körül és láthassátok, hogy megszűnt az istentelen kommunizmus. Jól tudjátok, hogy elődeitek mily nagy lelki, testi szenvedést okoztak ártatlan embereknek. Sokan vannak közöttetek, akik az ártatlanok szenvedéseiből profitot csináltak, majd azt a ,,rendszerváltáskor" tisztességtelen úton megsokszorozták gyárak és üzemek felvásárolásával. Tudjátok, hogy csalással, pénzzel, hazugsággal elértétek, hogy 8 évig folytassátok kicsiben azt, mit elődeitek tettek. Nyomorog, elégedetlen a nép. Mi ugyanezért szembeszálltunk az orosz tankokkal. Ne várjátok, hogy a nép az új pesti srácokkal szembeszálljon veletek. Adjátok vissza a bűnös úton szerzett vagyont. Ne várjátok, hogy a nép, vagy az Isten vegye el tőletek. Emlékezzetek; Isten megbünteti az atyák vétkét a fiakban harmad és negyedíziglen. Óvjátok meg gyerekeiteket, unokáitokat, dédunokáitokat a szenvedéstől. Segítsétek azokat, akik valódi változást akarnak, és újra építik a lerombolt, kifosztott országot. Meglátjátok, Isten is megsegít és a leszármazottjaitok boldogan fognak élni Magyarországon.
  Ezt diktálja a józanész. Hallgassatok rája.

  NEGYEDSZER a Fidesz és követőihez szólunk, szomorú szívvel. Ti voltatok, akikben bíztunk és bízott a nemzeti érzésű magyarság. Ti tudjátok, hogy a kommunisták és a hozzájuk tartozók csalással, potom pénzért kisajátították az ország értékét. Vezetőitek ezt szótlanul néztétek, engedtétek, hogy a KISZ és az MSZMP tagok közétek keveredjenek. Nem volt rendszerváltás. A kommunisták újra hatalomra jutottak. Tudjuk, hogy sokan voltak/vannak közöttetek, akik nem ezt akarták. Ezért alakult a volt
  Fideszesekből a Jobbik, hogy a mulasztást bepótolja. Orbán Viktor kijelentette, hogy az ő kormányában nem lesz Jobbik. Akkor csak rosszabbik, MSZP, MSZMP, KISZ és hasonlók lesznek. Ezekkel nem lehet változást csinálni. Tudjátok, hogy ezek hová süllyesztették le az országot. A józanész szerint, nem épül fel az ország a magyar fiatalok nélkül. Fogjatok kezet, fogadjátok őket szeretettel. Ők is, változást akarnak, felelősségre vonást a magyarságon elkövetett bűnökért. Isten is,
  megbünteti a bűnösöket. Tisztítsátok meg soraitokat a reform-kommunistáktól. Nekik az a reform, hogy elvtárs helyett úrnak nevezik egymást. Most összefogásra van szükség, hogy közös erővel újra építsétek a lerombolt, kifosztott országot, hogy ott mindenki boldogan éljen. Meglátjátok Isten is, megsegít.
  Ezt diktálja a józanész, hallgassatok rája.

  ÖTÖDSZÖR a jobbakhoz a Jobbikhoz szólunk, akiket nem szennyezett be a kommunista fertő. Azokhoz, akik tisztán látják, hogy az elmúlt húsz év alatt a demokratikusnak nevezett kormányok csődbe vitték az országot. Igaza van Orbán Viktornak, az országnak nagy változásra van szüksége. A politikusok nem akarnak változást, azt a nép akarja. Fogjatok össze a néppel, és teremtsetek változást. Ne törődjetek vele, hogy minek neveznek, csúfolnak titeket. A magyar huszárokat vörös ördögnek nevezte
  az ellenség, de amíg ők éltek rend volt az országban. Meg kell tisztítani a parlamentet és az egész közéletet a kommunistáktól és az őket kiszolgáló ügynököktől. Vigyázzatok, ne engedjétek magatok közé ezeket az emberbőrbe bújt rablókat.
  Egy romlott alma megrothaszt egy kosár egészséges almát. Igaz magyarokká kell válnotok. Az igazság szerint mindent tudnotok kell, hogy újjáépítsétek az országot és egy boldog életet teremtsetek a magyar népnek. Munkátok nem lesz könnyű, de a magyar nép segíteni fog. Kövessétek Jézus példáját, aki felebaráti szeretetre, békességre tanított, de korbáccsal űzte ki a templomból a kufárokat. Meglátjátok, hogy Isten is, megsegít és egy szebb, boldogabb országot fogtok tudni megvalósítani.

  VÉGÜL, DE NEM UTÓLSÓSORBAN a magyar néphez szólunk azokhoz, akiket a kommunista és az elmúlt 20 év alatt demokratikus kormány a nyomorba döntött. Ezek jólétet ígértek, de ígéretük hazugság, cselekedeteik csalás, rablás volt. Az ország soha ilyen rossz helyzetben nem volt, mint ma. Sok a munkanélküli ember, sokan nem tudják fizetni a villany, gázszámlát. Betegeket nem tudják gyógyítani, mert nincs megfelelő gyógyszer. A magyar nép nem szaporodik, hanem fogy. Minden magyar érzi, hogy ez így nem mehet tovább, mert ennek folytatása a magyarság kipusztulásához vezet. Most nem fegyverrel, hanem szavazatokkal
  elérhetitek, hogy ez megváltozzon. Ne hagyjátok magatokat becsapni, szép szóval, ígéretekkel. A tetteiről ítéljétek el az embereket, aki nem tudott jobb életet, biztonságot teremteni, az nem fog tudni most sem. Új emberekre van szükség a változáshoz, s azok köztetek vannak. Azokra kell szavazni, hogy bekerüljenek a parlamentbe, hogy ott is változás legyen, ne a kommunista alkotmány szerint vezessék az országot, hanem az Arany Bullán alapult alkotmány szerint. A közbiztonságot szervezzétek meg ti. Ismerjétek meg szomszédjaitokat, köszöntsétek őket, jó reggelt-el, jó napot-al, jó estét-el s jó éjszakát-al. Meglássátok, közelebb kerültök egymáshoz. Ha bemegy hozzátok, köszöntsétek Isten hozott-al, ha elmegy Isten veled-vel. Meglátjátok, hogy megjavul a közbiztonság. Az új kormány munkát, s kenyeret, biztosit a népnek és megszűnik a cigánybűnözés, ugyanakkor a parlamenti bűnözés is. Ne hallgassatok a magyarnak nevezett újságokra, akik az jobbik ifjúság ellen írnak. Ne hallgassatok a bértollnok újságírókra, akik pénzért eladják magukat. Ne hallgassatok a templomokban megbújt sátán szolgáira, akik azt mondják, hogy a keresztény ember nem szavazhat a Jobbikra. Azok félnek a változástól, félnek, hogy felelősségre vonják bűneikért. A palást alól kilóg Lucifer lólába. Olvassátok a bibliát és kövessétek az igaz utat, a Jézus útját, ami elvezet egy szebb boldogabb jövőbe. Hallgassatok a józan eszetekre és az szerint szavazzatok. Amit mi nem tudtunk elérni fegyverrel, azt ti most elérhetitek szavazattal. Isten titeket úgy segítsen.

  A kiadvány hiteléül: Bogár Gyula”
 • 1. háté 2010. április 07. 17:50
  „Ügyvédként többek között Orbán Viktort is védte
  Schiffer Andrásról, Bajnai és Gyurcsány ifjúkori barátjáról

  Schiffer András a KISZ végnapjaiban asszisztált a vezetőségben a vagyon átmentésénél (eltüntetésénél?) a DEMISZ-be.
  Néhány idézet róla és tőle:
  "Schiffer András, aki a KISZ megszűnését követően az ökopaxok, pacifisták, anarchisták felé nyitó Ifjú Szocialisták Mozgalmának (ISZM) egyik alapembere lett."
  "1990-ben mi, ifjúszocik ragasztottuk az MSZP-plakátokat, nem a BIT-esek" - elevenítette fel az első kampány eseményeit Schiffer.
  "Számos nyári tábort szerveztek, ahol nem sok szó esett a politikáról, viszont jókat buliztak, majd a résztvevőket beléptették a BIT-be. A kilencvenes években a rivális szervezet, az ISZM éppen ezért "vattatagsággal" vádolta Kiss Péteréket. A két ifjúsági szervezet közötti nagy port felvert ütközetre pont lapunk hasábjain került sor (1994. október 20.), amikor Bassa Zoltán és Schiffer egy olvasói levélben azt állította, hogy Kiss lenyúlja a vidéki szervezeteiket (a legismertebb eset a mostani pártszóvivő, Nyakó István 1993-as átlépése volt). Bár a következő években - a 2000-es egyesülésig - még hosszan elhúzódott a "háború", a szocialista politikusok 1993-ra felismerték, hogy Kiss és az emberei jelentik a jövőt. "A BIT-nél az infrastruktúra, nálatok az erkölcsi tisztaság" - szögezte le az MSZP egyik prominense 1992 elején Schiffernek.
  "Gyurcsányt akkor egyfajta bázisdemokrataság jellemezte, ami nekem nagyon rokonszenves volt. Fellépése egy ´68-as párizsi diákvezérre vagy az akkori alternatív szervezetek vezetőire emlékeztetett, s már megjelenésével is elütött a többi brezsnyevista KISZ-vezetőtől" - idézi fel a történteket az ifjúkommunisták utolsó, egyben a Demisz első kongresszusán középiskolásként részt vevő Schiffer András ügyvéd, a Lehet Más a Politika párt egyik alapítója.
  A szövetség nagy értékű üdülőkkel, kempingekkel is rendelkezett, s portfóliójába tartozott az Express utazási iroda, egy lapkiadó cég, valamint az Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat. Bármennyire furcsának tűnik ma már, a nem sokkal később állami vagyontárgyak között mazsolázó Gyurcsány - Bajnaival és Schifferrel egyetemben - az utolsó kongresszuson a KISZ-vagyon felosztását szorgalmazta az új társadalmi szervezetek között. "Csak hárman szólaltunk fel a társadalmasítás mellett, s akkor nem értettem, miért nem keletkezett a dologból óriási vita" - emlékszik Schiffer.
  Schiffer András az ifjú szocialistáktól akkor lépett ki, amikor a magához térő MSZ(M)P elkezdett rátelepedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor életrajza

Az 2010. évi parlamenti választásokra hat párt állított országos listát, köztük a Fidesz - Magyar… Tovább olvasom