Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Pósán László csökkenteni kell a bürokráciát

A fideszes Pósán László szerint az azonos feladatkörben párhuzamosan működő intézmények feladatkörét pontosan szabályozni fogják, amire nincs szükség, azt megszüntetik, hogy a vállalkozásokat megfojtó bürokrácia csökkenhessen.

Az országgyűlési képviselő keddi debreceni sajtótájékoztatóján erről annak kapcsán beszélt, hogy szerinte az egészségügyben jelenleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) bizonyos területeken túllép saját jogkörén, és az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) feladatkörébe tartozó pénzügyi ellenőrzésekkel "vegzálja" a háziorvosokat.

Véleménye szerint jelenleg túl nagy szerepet szánnak az OEP-nél a saját bevételeknek a gazdálkodásban, lassan "behajtásra kezdenek szakosodni". Elmondta, hogy a magánprakszissal működő orvosok egy elvégzett szolgáltatás után három hónappal kapják meg munkájuk ellenértékét, amelyet onnantól az APEH-nak kellene ellenőriznie, mint adóköteles jövedelmet.

Ezzel szemben az OEP - a rosszul értelmezett jogi szabályozás miatt - szintén végez pénzügyi ellenőrzéseket, mondván, állami pénzről van szó. Le kell fektetni, hogy pontosan melyek azok az alapellátás biztosításához szükséges keretek, amelyeket szakmabelieknek ellenőrizniük kell - jelentette ki Pósán László, hozzátéve, ezt mindenképpen szabályozni fogják, miként az ellenőrző hatóságok feladatkörét is.

A fideszes politikus szerint nem csak az egészségügyben jellemző, hogy egy feladatkört több hivatal is ellát, mert nincs pontosan szabályozva a feladatkörük. Ez nagy probléma, például az agráriumban, vagy az uniós pályázatok elbírálásánál és ellenőrzésénél is - mondta Pósán László.

Olvasóink írták

  • 2. FREDDY/S 2010. április 27. 15:46
    „A bürokráciamentes irányítást kellene először megtanulni, mert ma a célszerű irányítás helyett a bürokratikus pályáztatás a sikk, mert így nem lehet a felelősöket találni, nemde...”
  • 1. szocdem 2010. április 27. 14:51
    „LAcikám?

    ÉS akik párhuzamosan önkoris meg parlamenti képvciselők, azokat nem "fojtjátok" meg??? Azok nagyobb kárt okoznak a közéletben - meg a társadalom morális érzékéban - mint ké egymástól függetlenül de egy azon ügyben stempliző értelmiségi, akiket nem tudtok máshová küldeni, mer nem értenek semmihez.... (na jó egy stempli mozdulatot azért megtanultak a fősuli vagy az egyetem után)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bajnai-kormány nyilvánosságra hozza az átadási dokumentumokat

A Bajnai-kormány az új Országgyűlés alakuló ülésére, május 14-re elkészít és nyilvánosságra hoz… Tovább olvasom