Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Pintér Sándor visszatér? - Csúcsminisztériumok a Fidesznél

A honvédelem és a belügy külön, önálló tárca lesz, az előbbit a KDNP-s Simicskó István kaphatja, az utóbbi élére Pintér Sándort emlegetik.

Csúcsminisztériumokból irányítanák majd az ügyeket a következő ciklusban, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ugyanis már korábban is úgy tervezte, ha ismét ő alakít kormányt, megváltozik a korábbi szerkezet - írta szerdai számában a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy Varga Mihály, a költségvetési bizottság elnöke kabinetminiszterként a kormányfő és a csúcsminisztériumok összekötője lesz, de ő felügyel majd arra is, hogy a költségvetés egyensúlya ne boruljon fel. A Népszava szerint a kancelláriát vélhetően Navracsics Tibor frakcióvezető fogja vezetni. Állítólag humán csúcsminisztérium alakul, amely az egészségügy mellett a szociális, az oktatási, a kulturális, illetve a sportügyeket is felügyeli - olvasható a lapban. A Népszava szerint a honvédelem és a belügy külön, önálló tárca lesz, az előbbit a KDNP-s Simicskó István kaphatja, az utóbbi élére Pintér Sándort emlegetik.

A gazdasággal foglalkozó csúcstárcát vélhetően Matolcsy György kapja meg, és egyes források szerint infrastrukturális minisztérium is alakul. Ez utóbbit Fellegi Tamás, a jobboldalhoz közel álló médiabirodalmat irányító üzletember kaphatja - derül a lapból. A Népszava értesülése szerint Schmitt Pál, az Európai Parlament fideszes alelnöke hazajön, a lap úgy tudja, hogy a politikusból Orbán Viktor itthon kíván házelnököt csinálni. A Népszava Fideszes forrásokra hivatkozva azt írta, hogy "a pártelnök az utolsó pillanatig nem szokta elmondani, kit hová szán, inkább versenyezteti a politikusokat".

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. Luighi 2010. április 09. 20:30
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 99. akinemfél 2010. április 09. 16:46
  „ELJEN ! MOST MAR NINCS AZ OSZLOPOKON MAS PALKAT,CSAKIS A JOBBIKE ! HURRA-HURRA-HURRA ! GYOZTUNK !
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 98. kolombela 2010. április 09. 09:32
  „90. hozzászólás GYMS 2010.04.07. 22:38
  Ez azért van, mert a nemzetre nézve a maszop már nem jelent veszélyt. Az új ellenség a ..idesz.”
 • 97. kolombela 2010. április 09. 09:31
  „Likud Viktor megújító programja: Maffiózókat és volt kommunistákat a kormányba.
  KÖSZÖNJÜK VIKTOR!!!”
 • 96. jánosi 2010. április 08. 17:08
  „Sanyi bácsi ért hozzá ! tudja miről van szó, hová kell nyúlni .......
  Na ezért a nagy félelem ! a zabszem nem férne be egyeseknek ..”
 • 95. Luighi 2010. április 08. 16:46
  „Fidesz botrány 2.0 verzió!

  A Fidesz választási csalásokra, manipulálásokra készül!

  A kurucok már tudnak róla!!!”
 • 94. adalfold 2010. április 08. 11:09
  „http://www.hirado.hu/Hirek/2010/04/07/17/Titkos_hangfelvetel_sz ivargott_ki_az_illegalis_fideszes.aspx
  http://nol.hu/belfold/_nev_szerint_tudjuk__kik_azok_a_komcsik__ akik_nem_a_fideszre_szavaztak_
  http://index.hu/belfold/2010/valasztas/fideszes_kampanytitkokat _publikalt_a_kuruc.info/
  http://www.dunatv.hu/valasztas2010/youtubefidesz.html”
 • 93. vitriol2 2010. április 08. 07:40
  „fidesznyik "beirok"!!! Kubatov-ügyben tán azzal kéne foglalkozni, hogy igaz-e a "hir ", vagy nem. Tudjátok én a "hirforrását"- a kurucinfot- mindig is nyiltan nyilas/nemzetiszocialista honlapnak tartottam/tartom most is.De ha igazságot(?) irt, tán nem őket kéne szapulnutok.
  és egy magán megjegyzés . a napokban egy más cikknél történ reagálásom során azt irtam, hogy a "voksolás" az "erősorrend" még nem tutti, akkár az utolso napon is változhat, annak függvényében is, hogy melyik párt tud a másikra olyan adatot/tényt KÖZÖLNI, mely FORDITHAT az eredményen.Eddig a fidesz vitte primet- sorozatos ujságcikkek a jobbikuS() jelöltek/vezérek "büneiről"-mely többsége (szinte mindegyike)valos adatokra épült- most a jobbikuS() párt alelnöke által is szerkeztett kuruc(kodo)info LÉPETT(jó nagyott)”
 • 92. Phobos 2010. április 07. 23:18
  „Milyen ügyleteknek szeretne a Jobbik utánanézni.
  Jobbik TV - Vona Gábor: az elszámoltatásban színvakok leszünk!

  http://www.youtube.com/watch?v=5tWhKlbPyw0&feature=player_embedded”
 • 91. Luighi 2010. április 07. 23:17
  „90: Oszt miért foglalkoznának a Zemeszpével! Nekik letelt! Lehet nem is 1 ciklusra!

  Nézz el az Mszp.hu-ra ha róluk akarsz infót! Újat írtam?

  Már megírták a kurucon, hogy A Gyurcsány Ferencből Gyurcsány fegyenc néz kiszerintük! stb”
 • 90. GYMS 2010. április 07. 22:38
  „Azoknak, akiknek még mindig nem esett le a tantusz: a kurucinfó nevű médiapöcegödör 7 kiemelt cikke közül 5(!!!) a Fideszt "ekézi"... 8 "el..." év után egy megveszekedett "maszop-bíráló" cikkük sincs a kormánypártról 4 nappal a választások előtt!
  Csak az egysejtű, az nem tudja, hogy valójában ki kivel van...”
 • 89. háté 2010. április 07. 22:31
  „86. hozzászólás pancser --te , <moderálva> elloptad-- jörg --bemásolását!
  De most is itt a válasz!

  Idézzük Vonát!!!!------ajjaj, azért így más a cikk ugye?

  A tábor egy, de zászlóból több kell
  A múlt, azt üzeni, hogy a jobboldalon több pártra van szükség, ha fölébe akar kerekedni ellenfelének
  2006. június 2.
  Vona Gábor
  V o k s 2 0 0 6
  A jobboldalon soha nem látott egységet és erőcentrumot alakított ki a Fidesz. Ez egyrészt lehetővé tette, hogy - a negyvenévnyi hátrányt ledolgozandó - végre valódi mozgósítást, profi néppártot építsen. Másrészt viszont kompromittált minden olyan jobboldali erőt, aki ettől a centripetális vonzerőtől nem szédült el, függetlenül attól, hogy az adott párt tiszta szándékoktól vezérelten választott-e harmadik utat, vagy esetleg baloldali társaság ,,tisztelte" meg önállósága támogatásával. Elegendő volt az örökzöld ,,fogjunk már össze" lapos és definiálatlan szlogenjét elhinteni, hogy a gyanútlanul széplelkű jobboldali szavazótábor is kritikátlanul taszítsa el magától a nagy szövetségen kívül maradókat. A Fidesz nem akart és nem is tudott... Tovább olvasom >>

  17. hozzászólás öcsi561 --ajjaj, azért így más a cikk ugye?

  A tábor egy, de zászlóból több kell
  A múlt, azt üzeni, hogy a jobboldalon több pártra van szükség, ha fölébe akar kerekedni ellenfelének
  2006. június 2.
  Vona Gábor
  V o k s 2 0 0 6
  A jobboldalon soha nem látott egységet és erőcentrumot alakított ki a Fidesz. Ez egyrészt lehetővé tette, hogy - a negyvenévnyi hátrányt ledolgozandó - végre valódi mozgósítást, profi néppártot építsen. Másrészt viszont kompromittált minden olyan jobboldali erőt, aki ettől a centripetális vonzerőtől nem szédült el, függetlenül attól, hogy az adott párt tiszta szándékoktól vezérelten választott-e harmadik utat, vagy esetleg baloldali társaság ,,tisztelte" meg önállósága támogatásával. Elegendő volt az örökzöld ,,fogjunk már össze" lapos és definiálatlan szlogenjét elhinteni, hogy a gyanútlanul széplelkű jobboldali szavazótábor is kritikátlanul taszítsa el magától a nagy szövetségen kívül maradókat. A Fidesz nem akart és nem is tudott élhető viszonyt kialakítani a független jobboldali erőkkel. Az elmúlt tizenhat év azt üzeni, hogy a jobboldalon több pártra van szükség, ha fölébe akar kerekedni ellenfelének.
  A jobboldali politikusok képtelenek az egyszerű, de aktív szavazó polgárokat megszólítani. Pedig nagyon sokan vannak, jobb esetben nem adja voksát senkire. Ezen emberek egyetlen érve, hogy miért szavaznak a ,,kommunistákra", annyi, hogy nem szimpatikus a Fidesz vagy Orbán Viktor. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, de szerintem biztos az is, hogy a Fidesz mellett, tőle jobbra szükség van egy népi-nemzeti ihletettségű, karakán, keresztény pártra. Ebben reményeink szerint a Jobbik komoly szerepet játszhat.
  A szerző a Jobbik Magyarországért mozgalom politikusa.

  Szavazz a Jobbikra!”
 • 88. háté 2010. április 07. 22:25
  „Sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Pintér Sándor volt belügyminiszter tevékenysége kapcsán egy kecskeméti bútorgyár felvásárlása miatt ismeretlen tettesek ellen - tudta meg a HVG. Pintér lesz Orbán egyik minisztere.

  A 2003 óta felszámolás alatt álló Euro Möbel Line Bútorgyártó Kft.-t 80 millió forintért vette meg 2006-ban Pintér vállalkozása, az Immobil 2000 Kft. Az üzemcsarnokban hagyott berendezéseket 360 millió forintra, az ingóságokat - gépeket, elkészült bútorokat és faanyagokat - pedig 100 millióra értékelték. A cég ezeken túladott, igaz, a vételár nem ismert. Ezenfelül a 4,6 hektáros területű ingatlanért a HVG tudomása szerint a kiskunfélegyházi Mega-Repower 120 millió forintot fizetett.
  A feljelentést az Euro Möbel Line volt ügyvezető igazgatója, Borbély József tette, miután szerinte Pintér, illetve az ügyvezető, Ruszó Gyula, valamint a Mega-Repower vezetője, Domokos István olyan dolgokat is értékesített - így a Soltvadkerti Takarékszövetkezet gépeit, az Egererdő Zrt. fűrészáruját és a Borbély tulajdonában lévő gépeket -, amelyek nem tartoztak a felszámolási vagyonba. Az elfogultság miatt eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szakértői véleményekre vár. Pintér eközben a múlt héten megvált a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. részvényeitől, amit ismerői azzal hoznak összefüggésbe, hogy a választások után ismét ő lehet a belügyminiszter.
  (HVG nyomán)”
 • 87. laposibenö 2010. április 07. 22:22
  „Elég érdekes hogy Pintéér ur pont most adja el a töbnilliárdot érö cégét. Az is érdekes hogy a vevö céget csak néhány honapja alakitották szutyok pár millios tökével. az is érdekes hogy a tulaj meg valami Simicska ur
  elnökhejetese volt atz APEKnél. Sose hallotunk még ezekröl a nevekröl. Meg vanak véletlenek. <moderálva>”
 • 86. pancser 2010. április 07. 22:16
  „Négy évvel ezelőtt viszont egészen más szelek fújtak. Akkor Vona Gábornak még semmi baja nem volt a Fidesszel és Orbán Viktorral, sőt. Vona egy 2006-os publicisztikájában, amely az országgyűlési választások elvesztése után jelent meg, a következőket írja a Fidesz elnökéről:

  "Biztos, hogy a magyar jobboldal természetes vezetője Orbán Viktor. Véget kell vetni azoknak a sértődött próbálkozásoknak, amelyek poszt-orbáni jövőt vizionálnak. Minden mellette szól. Nincs alternatívája, óriási és biztos a tömegtámogatottsága, a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik, a képességei egyedülállóak. De nem pusztán azért ő a jobboldal vezetője, mert nincs jelenleg nála alkalmasabb, hanem azért is, mert rendelkezik azzal az innovatív potenciállal, amellyel a Fideszben rajta kívül senki sem. Ezt az elmúlt húsz évben bizonyította. A megújuláshoz nem csupán szimata van, de - és ez az igazán fontos - kellő akarata és ereje is, hogy azt véghez vigye. A megújulás pedig kulcskérdés."”
 • 85. Jandex 2010. április 07. 21:54
  „http://www.pfla.hu/index.php?q=tv/10
  Akinek van hozzá "kedve" nézze meg vikit hogyan ültet be valakit az önkormányzatba Felcsúton!/illetve delegál,nem választ! delegál!/Én nem bírtam végignézni sajna!”
 • 84. pancser 2010. április 07. 21:51
  „moderálva”
 • 83. pancser 2010. április 07. 21:47
  „moderálva”
 • 82. Jandex 2010. április 07. 21:41
  „77. hozzászólás Patriot
  "hazafiúr" a fideSSnél a pánik!:))))))”
 • 81. Jandex 2010. április 07. 21:37
  „75. hozzászólás lótusz
  Elküldjem? Videóban vagy empéháromban?!/komoly!/”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint melyik párt tud munkahelyeket teremteni?

A választások után a magyar gazdaság felpörgetése tűnik az elsődleges feladatnak: itt kulcskérdés… Tovább olvasom