Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Pénteken indul az MSZP plakátkampánya

A pénteken induló országos jelölti plakátkampánnyal lényegében megkezdi választási kampányát az MSZP - ma mutatják be a vidéki helyszíneken a helyi egyéni képviselőjelölteket is.

Mesterházy Attila Nyíregyházán debütál nyilvános eseményen miniszterelnökjelöltként: ő mutatja be az ottani szocialista jelölteket.
A fővárosi képviselőjelöltek január 21-én egy nagy rendezvény keretében állnak a nyilvánosság elé, szintén a kormányfőjelölt részvételével.

Az MTI úgy tudja, a szocialista párt ezzel azt is felvállalja, hogy elindította a korteshadjáratot. A jelölti plakátkampánnyal az MSZP szeretné bemutatni a választókörzetekben induló egyéni jelöltjeit és ezzel párhuzamosan még ismertebbé tenni a párt miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát.

Az MTI úgy tudja: a plakátkampánynak két oka van. Egyrészt az, hogy be kívánják mutatni, a "helyi Magyarország" mennyit fejlődött az elmúlt két ciklusban, és ennek sikerét a helyi érdekeket képviselő szocialista politikusokhoz köti a kampány. Az elképzelés alapja az, hogy egyes kutatások szerint vidéken jobban értékelik az MSZP tevékenységét - és jobban érzik a fejlesztések hatását -, mint országosan.

A másik ok, hogy szeretnék kihasználni annak a lehetőségét, hogy szerintük Mesterházy Attila a régebbi, élvonalbeli szocialista politikusokhoz képest "tiszta lappal indul" a baloldali érzelmű választók szemében. A hivatalos országos kampánynyitó valószinűleg február elején lesz. Itt Mesterházy Attila - a korábbi sajtóhírekkel ellentétben - várhatóan nem hirdet saját miniszterelnökjelölti programot, hanem "politikai hitvallását" fogalmazza meg nyilvánosan.

Az MSZP jelöltjeinek felkészítése már tavaly decemberben elkezdődött. A fővárosban Szekeres Imre, az párt ovb-jének tagja és Szigetvári Viktor kampányfőnök tartott előadásokat a 176 politikusnak, akik részt vettek közjogi, jogi és média "továbbképzésen" is.

Az MTI információi szerint ezzel nem fejeződött be a jelöltek felkészítése, a második fordulóban helyben kapnak további információkat a kampányról.

Változás a négy évvel ezelőtti helyzethez képest, hogy képviselőjelöltek több technikai támogatást és infrastrukturális segítséget kapnak a pártközponttól az egységesebb megjelenés és az üzenetek hatékonyabb közvetítése érdekében. Például egységes arculatú, többféle plakátot, központi szlogeneket és a kiemelten fontosnak tartott körzetekben vezető politikusok garantált részvételét a kampányban. Ahogy négy évvel ezelőtt, a szocialista képviselők most is aláírtak etikai nyilatkozatot, politikai megállapodást és készítettek vagyonnyilatkozatot is.

Az MTI úgy tudja, a kampány egy későbbi szakaszában Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is járja majd az országot. A miniszterelnökjelölt a programjain az egyéni választókerületek jelöltjeit erősíti majd, a kormányfő pedig egyetemi városokra épülő előadássorozatot tart a válságkezelés folyamatáról és eredményeiről.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. gjozsi88 2010. január 17. 18:39
  „gyagyástóni!
  "30 Ft Áfát bekel fizetned,"
  De, ha tovább adod, akkor azt valaki kifizeti , nem?
  A 30 ft-ot a vevő a teljes vételárba oda adja, abból fizeted be!!!”
 • 88. gyagyástóni 2010. január 17. 18:33
  „86. hozzászólás gjozsi88 2010.01.17. 18:17
  Ezt te nem érted, vagy nem akarod érteni?
  Ha veszel alapanyagot 80+20 Áfa=100 Ft, feldolgozva tovább adod 120+30 Áfa=150Ft Mivel 20 Ft Áfát vissza igényelhetsz, de 30 Ft Áfát bekel fizetned, mert több a befizetendő, mint a vissza igényelhető, ez ért 10 Ft Áfát befizetsz!
  Ha ezt sem érted meg, akkor nagyon sajnállak!!!”
 • 87. gjozsi88 2010. január 17. 18:22
  „még annyit:
  " akkor neked a vevőd nem 125 ft ot fizet ki????"
  ebből kell befizetned a 25 ft áfa tartamot!!!”
 • 86. gjozsi88 2010. január 17. 18:17
  „jánosi!
  Ez micsoda????
  "ha én 100 + 25 Ft -ért eladok valamit, levonom az 50 + 12.50 szerint az ÁFA -t, akkor nem én fizetem
  mint számla kibocsátó az ÁFA -t hanem majd valahol a végfelhasználó !"

  Ha valamit eladsz 100ft,+ 25 ft áfáért, akkor neked a vevőd nem 125 ft ot fizet ki????
  Mi az az 50 ft+ 12,5 ? Mert azt nem irtad le!!!
  Feltételezem, hogy a beszerzési árad! (Az 50 ft a nettó ár,amire rátettél, még 50 ft-ot azzal lett 100ft, amit eladáskor feláfázol= 100+25 ft
  A beszerzési ár azaz az 50+12,5 ft=62,5 ft!, Ebből a 62,5 ft-t, amiből 12,5 ft áfát a számlád után visszaigényelsz!
  Neked ez a termék netto 50 ft-ba került!!
  Hol van a többlet áfa fizetésed???”
 • 85. jánosi 2010. január 17. 17:54
  „de jó :
  ha én 100 + 25 Ft -ért eladok valamit, levonom az 50 + 12.50 szerint az ÁFA -t, akkor nem én fizetem
  mint számla kibocsátó az ÁFA -t hanem majd valahol a végfelhasználó !
  nahát ezek szerint az apeh átver bennünket, hogy elfogadja az ÁFA -t ..................Ft -ban, nem
  technikailag !”
 • 84. gjozsi88 2010. január 17. 16:10
  „még annyit:
  Amit ragozol az a technikai elszámolás, ugyanis ,ha több száz számla forgalmad van, már pedig a cégeknél ez van, akkor nem egyenként ,minden számlával levezetik, hanem összevonják és havonta negyed évente elszámolnak!!
  Ne bonyolitsd túl, mert az egyszerű változatát sem érted!
  Csak tudod, hogy melyik számlát hova kell összegezni és annak van aktívuma, passzivuma!
  Ez nem könyvelés, ez csak könyvelői adminisztrátori szint!
  Próbáld végig gondolni egy áruval, ahogy én tettem!
  Mert azt még nem cáfoltad!”
 • 83. gjozsi88 2010. január 17. 16:06
  „Valóság!
  "A kibocsátott számla áfatartalmát a kibocsátó fizeti meg. "

  A kinek bocsátanak ki számlát???
  Nem a végfelhasználónak, aki a számla kibocsátójának kifizeti a számla áfával növelt értékét!
  Láttál áfá-s számlát áfa nélkül????
  Ugyanis a folyamatban az utolsó kibocsátott számla is áfá-s,amit a vevő a végfogyasztó kifizet!
  Ugyanis egyedül a végfelhasználó nem tud visszaigényelni, minden elöző visszaigényli az általa kifizetett áfá-t!”
 • 82. ValóSág 2010. január 17. 14:37
  „Ide figyelj gjozsi88!
  Teljesen felesleges veled szóbaállni is! Arra már rájöttem. A sok sületlenségből, csak az utóbbi!
  A kibocsátott számla áfatartalmát a kibocsátó fizeti meg. Időszakonként annyival csökkentheti a befizetendőt, amennyi az időszaki, vagy az előző időszakról áthúzódó áfa. Azt az áfát, amelyet a kereskedő átvesz, és szerepel a számlán a vevőnek, vagyis a termelőnek fizeti meg a kereskedő. Amit ő is visszaigényelhet majd az időszak végén. Neki majd a havi, negyedéves, vagy éves elszámolás esetén az az időszaki értékesítéseiből kell levonni. Így működik ez az egész. Aztán most már felejts el.”
 • 81. gjozsi88 2010. január 17. 10:22
  „Valóság!
  hogy becsatoljam, amit megpróbáltál cáfolni, miközben alátámasztottad!!!
  60-as:
  A vállalkozások mivel nem vég felhasználók ezért áfát nem fizetnek, ugyanis a általuk vásárolt alapanyag áfáját visszaigénylik! A kibocsátott számláik áfa tartamát, pedig a kereskedő, forgalmazó befizeti!!!
  Azaz a vállalkozások nem fizetnek áfát! Csak az árukészletük áfa tartama van benn a költségvetésbe addig, mig náluk van, ugyanis addig náluk van "forgalomban" folyamatosan elszámol!
  A munkabérnek külön nincs áfája, de a termék nettó előállítási költsége tartalmazza a munkabért és azt a nettót áfásan számlázzák tovább!
  A külföldről behozott termék árában, mivel nettóban kereskednek és az adott országok áfa tartamával elszámolnak, ugyanugy, mint a vállalkozások!
  Azaz pl. behozol német országból valamit: nettó + kinti adó a számlázási érték, mivel nem a németeknél kerül forgalomba az ö áfa tartama amit kifizettél a számla végösszegével visszaigényelhető és amikor a bolt polcára kerül nettó ár( ebben benne van a különbözó paritások, azaz ha kell netto szállítási költséggel növelt összeg, de lehet, hogy a összeg a szállítást tartalmazza! Ez egyéni!), akkor a magyar áfa rákerül!
  A bolt ,miután megvetted és kifizetted a bruttó árat ,ezt befizeti a beszerzési számla áfáját visszaigényli!
  Mivel a végfelhasználó fizeti a legmagasabb nettó érték után a legtöbb áfát, a többiek kevesebbet, igy jól látható, hogy áfát vevő fizet!”
 • 80. gjozsi88 2010. január 17. 08:44
  „még annyit:
  Az is érdekelne, hogy ebben, mi az ami nem igaz:
  "Ha vásárolsz valamit, mondjuk alapanyagot, 100 ft-ért+ áfa értéken, az kifizetéskor neked 125 ft-ba kerül!
  Ebből a 25 ft értéket visszaigényled A SZÁMLA ALAPJÁN!
  A 100 ft-os alapanyagot megmunkálod, erre rakódik munkabér, különböző költség, ez a nettó előállítási ár: alapanyag+ költség (100ft+ mondjuk költség , 30 ft) Ezt úgy számlázod tovább a kereskedőnek, hogy 130 ft+ áfa=162,5 Ft
  A kereskedő ebből visszaigényli a 32,5 ft áfa tartamot és kiteszi a polcra a beszerzési ár , azaz 130 ft, + árrés, mondjuk 20 FT = 150 ft + áfa áron a terméket!!!! Azaz a bolt polcán ez a termék:187,5 ft ba kerül, ezt az árat a végfelhasználó, azaz a vásárló fizeti be!!!
  Az árukészletre azért tudod visszaigényelni az áfát, mert kifizetted a számlát! De ez csak az érem egyik oldala, ugyanis a tovább számlázott árud után meg befizeted azt az áfát amit neked a vevőd kifizetett!
  Ez folyamatában elszámoltatik!
  Ha bezár a boltod, akkor elszámolsz, és gyakorlatilag az árukészleted áfája benn martad a költségvetésbe!"”
 • 79. gjozsi88 2010. január 17. 08:42
  „valóság!
  Gyönyörűen levezetted, hogy a vállalkozások gyakorlatilag nem fizetnek áfát, ugyanis azzal elszámolnak!
  Az áfát a végfelhasználó, azaz a fogyasztó fizeti ki, mert egydül ő nem tudja a bekerülési érték áfáját visszaigényelni!!!”
 • 78. gjozsi88 2010. január 17. 08:38
  „jánosi!
  utóljára mondom el, hogy azt a hozzátett érték áfáját a tovább számlázás során a vevő egy az egybe kifizeti!!!!
  Ez görgetve van!!!
  Nincs dupla adózás!!!”
 • 77. gjozsi88 2010. január 17. 08:34
  „Valóság!
  Látom megpróbálsz ködösíteni, csak ez a jánosi szinten működik, nálam még nem!
  Az áfa az nem veszteséges és nyereséges vállalat privillégiuma!
  A folyamatában a veszteséges vállalat több áfát igényel vissza egyébbként, mert több a kifizetett számlája, mint a kiállított, továbbszámlázott érték!(a tovább szálázott értéket a vásárlója kifizeti, ugyanis ez tartalmazza az áfát!)
  A végszámolásnál számol el valójában, az árukészlet áfája vagy benn marad, ha többlet visszaigénylés van, az adó tartozás!!!!
  Amiről te beszélsz az nem az áfa használatának módja, hanem az állam, azaz az APEH felé történő elszámolás technikája!
  Ezt súlyos hiba összetéveszteni!!!!”
 • 76. gyagyástóni 2010. január 16. 21:45
  „73. hozzászólás jánosi 2010.01.16. 19:03
  Kár magyaráznod, gjozsi88 professzornak, úgy sem hiszi el. Nem tudod, ő tudja a tutit egyedül, mi többiek csak egy egyszerű, tudatlan megvezetettek vagyunk.”
 • 75. jánosi 2010. január 16. 21:38
  „A maiaktól nem vennék !
  Az új kínálatot meglátjuk, meglátod te is !
  Addig minden csak szöveg ..................”
 • 74. Primax 2010. január 16. 20:59
  „jánosi #58 !
  Bukott autónepperek...
  Van egy amerikai szólás-mondás :
  " Te vásárolnál használt autót ettől az embertől ? "
  Ez - ott - egyfajta "fokmérő", nem véletlenül.
  Most az ország megint vesz a FIDESZ-től egy - használt - járgányt.
  Kész átverés show.”
 • 73. jánosi 2010. január 16. 19:03
  „gjozsi
  veszélyes vizekre hajóztál ! itt már konkrétumok vannak, nem LÓZUNGOK !
  még egyszer megpróbálom, utoljára :
  igaz, hogy a végfelhasználó fizeti a végső érték ÁFA -ját, DE közben mindenki megfizeti a
  HOZZÁTETT ÉRTÉK Áfa-ját !, miközben a beszerzési ÁFA -t levonhatja. Normálisan mindig van
  fizetendő adó, kivéve veszteségnél, de azt az apeh nem sokáig tűri.
  Capisco ?”
 • 72. ValóSág 2010. január 16. 18:30
  „Te szegény felületes gjozsi88!
  Azért nem szerepel az áfa visszaigénylés számszakilag, mert nem veszteséges vállalkozást vettünk alapul, hanem nyereségest!
  Van még egy lehetőség áfa visszaigénylésre, amikor közösségen belülre értékesítesz, és hazai alapanyagot használsz fel. Ebben az esetben a termék értékében megvalósuló áfa-tartalmat visszaigényleheted, mivel közösségen belülre nem kell felszámítani az áfát. Vagyis technikailag bevallásban bevalljuk, ugyanabban az időszakban visszaigénylésbe helyezzük. Ez a dörgés.Nyugodtan hívd fel az APEH forró vonalat 40-42-42-42 telefonon ugyanezt el fogják NEKED mondani!
  Te összekevered a szezont a fazonnal. Valószínűleg okfejtésed a fordított adóra vonatkozik. De mivel felületes vagy, vagyis mindenhez értesz, elkalandoztál egy kicsit! Na pá!”
 • 71. gjozsi88 2010. január 16. 16:59
  „jánosi!
  Hogy felhívjam a figyelmed a 63-as levezetés hiányosságára, hogy az áfa visszaigénylés számszakilag nem szerepel sehol, csak megemlíti, hogy ilyen is van!
  A levezetésébe nem szerepel!!!”
 • 70. gjozsi88 2010. január 16. 16:31
  „csak annyit, hogy a hozzátett érték áfáját a kiállított számla alapján a vevő egy, az egybe kifizeti!!!”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a krízisalap az MSZP választási pártkasszája

A krízisalap valójában az MSZP választási pártkasszája, amit az emberektől elvett pénzből hoztak… Tovább olvasom