Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Pécsi MSZP: le kellene mondania a polgármesternek

Tóth Bertalan baranyai szocialista országgyűlési képviselőjelölt szerint a Fidesz csalt a tavalyi pécsi polgármester-választáson, ezért Páva Zsolt fideszes polgármesternek le kell mondania posztjáról.

"2010-ben, Európa Kulturális Fővárosának polgármestere, aki csalást és törvénysértést használt fel ahhoz, hogy megnyerje a választást, nem tehet mást, mint lemond tisztségéről, hiszen nem méltó ehhez a címhez, ehhez a városhoz" - fogalmazott a politikus pénteken, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Tóth Bertalan úgy vélte: a Kubatov-beszéd nyilvánosságra került újabb részletéből kiderült, hogy a Fidesz sorozatos törvénysértéseket követett el. Olyan eseteket kreált, amelyek alapján a választási bizottság az MSZP-t és Szili Katalin akkori szocialista polgármesterjelöltet marasztalta el.

A szocialista képviselőjelölt szerint a Páva Zsolt által közpénzből megrendelt közvélemény-kutatások is manipulatívak lehetnek, hiszen "a Fidesz rendelkezésére áll egy adatbázis, melynek segítségével könnyen fel lehet hívni a Fidesz támogatóit, akik természetesen a párt minden kezdeményezését támogatják".

Tóth Bertalan azt mondta, látható, hogy a Fidesz most is csalásra készül, hiszen a hangfelvételen Kubatov Gábor fiatal fideszeseket buzdít arra, hogy ez a jó módszer, ezt kell alkalmazni. "Mi nem tehetünk mást, mint hogy minden törvényes eszközt felhasználjunk az április 11-i választás tisztasága érdekében és arra kérjük a választókat, szavazzanak az MSZP jelöltjeire és listájára" - hangsúlyozta.

Szili Katalin volt házelnök, szocialista országgyűlési képviselőjelölt úgy fogalmazott, hogy Pécs mindig is a rend városa volt, annak kellene lennie most is, de az elmúlt egy évben a hatalmi törekvések, pártcsatározások terepe lett. "Jó lenne, ha a jövőben közös célok, a város céljai kerülnének előtérbe" - jegyezte meg.

A Kubatov-hangfelvétellel kapcsolatban azt mondta: az ügyben a törvény őreinek is meg kell szólalniuk. A jogban nincs kampánycsend, ezért elvárják minden érintettől, hogy ezeket az ügyeket kivizsgálják.

Az interneten szerdán jelentek meg hírek arról, hogy egy, a világhálóra felkerült titkos hangfelvételen állítólag Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek. A hangfelvételen a megszólaló a pécsi választásra utalva azt mondta, meg tudja mondani azt a városban, hogy "kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják."

Csütörtökön aztán új részlet került nyilvánosságra a beszédből, amelyben a pécsi választások kapcsán elhangzik:"volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap. Majd fölhívta az aktivistáját és a következő dolgot kérdezte: te, Jóska, nem mennél le megnézni a postaládákat, állítólag turkáltak (...). Jóska lement, és láss csodát, megtalálta a szórólapokat. Visszatelefonált, hogy itt van egy szórólap a postaládában, tele van a lépcsőház szórólappal, tegnap ürítettem ki, hát tegnap még nem volt ott. Jóska, akkor menj el, aztán jelentsd be a bizottságnak. És bejelentette. Ezekre a dolgokra kell törekedni".

Olvasóink írták

 • 16. GYMS 2010. április 09. 20:46
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 15. Eva- 2010. április 09. 20:45
  „13-hoz

  az általad felsoroltakat ki a csuda veszélyezteteti?
  Leginkább az a falun született fiatal, aki ma már nem akar és nem is tudna látástól vakulásig a földjén dolgozni.

  az elszámoltatás ordibálása pedig az alkotmányosság teljes felrugását is jelenti:
  A hatályos törvények utólag nem felülírhatók--normáliséknál.”
 • 14. GYMS 2010. április 09. 20:31
  „A pusztába kiáltott szónak nagyobb hatása van, mnt az ilyen süketeléseknek-szerintem.”
 • 13. Luighi 2010. április 09. 20:10
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 12. GYMS 2010. április 09. 19:38
  „9. (laposi)

  1. Értem én... Kubatovék (akár csak az MSZP) nyilvántartják a választóikat, mert NYILVÁNTARTHATJÁK! Ezt a törvény ugyanis nem tiltja.
  2. Na most. HA tudjuk, hogy a támogatók közül 38.000 ember elment anno Pécsett, akkor nyilvánvaló, hogy a többi Szili Katalinra szavazott, hiszen más jelölt nem volt. Ez a 15.000 tehát a "komcsi". A "név szerint ismerem" kitétel pedig csak "arcoskodás", hiszen azt senki sem tudhatja, hogy a NEM PÁVÁT támogatók közül végül is melyik az a 15.000, amelyik aztán el is ment szavazni. Egyszerű ez, mondjuk hogy te nem érted, az cseppet sem lep meg... :)
  3. "MSZP elleni támadásod"...nocsak: de fontos ember lettem! :) A maszop ellen a szavazófülke magányában igen sokan fognak "támadni"...TÖBBEN, MINT GONDOLNÁD! :DDD
  4. Nyomozás indult, ez igaz, de eredmény még nincs-nem is lehet, ahogy az MSZP adatbázisáról sem! De látom, hogy te már " képben vagy" a nyomozás eredményét illetően. EZ hogyan lehet? Rokonaid vannak az ügyészségen? Azok súgtak? Mert ha nem, akkor csak ismét önmagadat járatod le a "prejudikálással". (Irány a GOOGLE, de vigyázz: pontosan írd be, mert különben nem lesz találat! PRE-JU-DI-KÁ-CI-Ó)
  5. Sólyom azért nem nem foglal állást, mert ő sem most lépett le a falvédőről...
  6. A többi mondatod olvashatatlan...egy ideig küszködtem velük, de aztán feladtam. :)”
 • 11. akinemfél 2010. április 09. 15:43
  „VONA GABOR,A NEP FIA,MINDENT A NEP NEVEBEN MOND. EZ OLYAN MINTHA A NEPET JELENTENEK FEL. EZEK MEGORULTEK.
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 10. jörg 2010. április 09. 15:32
  „VONA GÁBORT FELJELENTETTE AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER

  Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken a Legfőbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt Vona Gábort, a Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét.

  Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pénteki közleménye emlékeztet: Vona Gábor pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén kijelentette, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a Parlament első napján Gárda-mellényben fog megjelenni. A tárca szerint a Jobbik elnöke ezzel a nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el.”
 • 9. laposibenö 2010. április 09. 15:05
  „7 Ne csináj ugy mintha nem értenéd. a pártok csak az álámpolgár hozájárulásával rögzithetnek bizonyos adatokat. Itt nem ez történt legalábi a Kubaszov ur azota se cáfolt álitásai szerint.
  Az MSZP eleni támadásod megin egy terelési kisérlet. Nyomozás nem álámpolgári kivánságokra indul egy jogálámba hanem megalapozot gyanu esetén. Ez jelenleg a Fidesz esetében ál fen. Az alkománybiroságrol halotam még aról is hogy egy Sólyom László nevu ur volt jo ideigaz elnoke. Akinél ropant furcs már csak emiat is hogy az alkotmányoság legföb öreként nem fogal álást egy ijen az alkotmányosságot súlyosan veszéjeztetö ügy kapcsan!”
 • 8. jörg 2010. április 09. 15:02
  „Jobbnyikok!

  Útravalóul:

  BETELT A POHÁR

  2010-04-09 13:10
  Betelt a pohár: alapítója hagyja ott a Jobbikot (+videó)

  Kilépett a Jobbikból Rocskár György, a párt szegedi szervezetének korábbi elnöke. Döntését a Jobbik utóbbi időben megváltozott politikai irányvonalával indokolta. Elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy olyan emberek kerültek a pártba, akiknek csak megélhetési politizálást jelent a Jobbik.

  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=316712

  NESZTEK!!!!”
 • 7. GYMS 2010. április 09. 14:35
  „6.!

  1. A helyesírásod javulásával kapcsolatos előző megjegyzésemet tekintsd tárgytalannak! :)
  2. Én NEM rajongok körül egyetlen pártot sem, mert aki pártokért rajong, az nem normális-szerintem.
  3. A földcsuszamlásszerű győzelemre viszont igenis szükség lenne, mert számos dolgot helyre kell ebben az országban rakni...és ez csak erős támogatottságú kormánnyal lesz lehetséges.
  4. MINDEN pártnak van adatbázisa, kinek kisebb, kinek nagyobb. Az MSZP pl. 2001 óta gyűjti, jó nagy adatbázisuk lehet, mit mondjak...hogy törvényesen-e, annak megítélését ugyanúgy a nyomozati szervekre bíznám, mint a Fidesz esetében.
  5. Az Alkotmányt (nagy A-val!) tanulmányoztam, nem is keveset, de hogy bármi alkotmányos-e, avagy sem, arra meg egy egész testületet állítottak fel! Talán hallottál már az Alkotmánybíróságról...”
 • 6. laposibenö 2010. április 09. 14:10
  „5 szoval nem tartod hejesnek! Kezd egy kicsit büdi leni a körülrajongot pártod módszere? Vagy idáig nem tünt fel mire ment ki például a kétmilliot célzo kopogtatocédulagyüjtés? Ugy látszik nem csak a kétmilio kézfogás volt a cél? Tanulmányozd egy kicsit az alkotmányt az elörehozot üneplés hejett!”
 • 5. GYMS 2010. április 09. 14:00
  „Miért is kellene lemondania Páva Zsoltnak? A szavazópolgárokat a tarkójukhoz szorított pisztollyal kényszerítették arra, hogy Páva Zsoltra szavazzanak?!
  Mielőtt bárki félreértené: nem tartom helyesnek azt a (egyébként az MSZP által is folytatott gyakorlatot), hogy szavazóikról bármiféle nyilvántartást vezessenek. Még akkor sem, ha mindezt akár még történetesen törvényesen is teszik. (Ne felejtsük el, egyelőre van egy feljelentés, ez minden...)
  És erre jön a sz...rrá vert párt pécsi korifeusa és azt mondja, hogy" mondjon le"? Nem más ez, mint a megsemmisülés előtti utolsó jajkiáltás... aztán jön (VÉGRE!) a népítélet vasárnapja! Ahogy B. Gordon mondaná: "Fájni fog!" :D”
 • 4. adalfold 2010. április 09. 13:24
  „ORWELLI DIKTATÚRA,FIDESZ
  CENZURÁLT HÍREK A FIDESZES MAFFIA MÉDIÁBAN

  http://www.kisalfold.hu/valasztasok2010/jogsertesek_miatt_feljelentest_tesz_az_ovb/2151165/

  MIÉRT ?NINNCS VITA?
  MERT FÉL ATTÓL, HOGY NEM LEHET DIKTÁTOR!

  ÍME.LELEPLEZVE.”
 • 3. laposibenö 2010. április 09. 13:17
  „A Fidesz hazudik a Fidesz csal a töbit mindenn értelmes ember tudhatja!”
 • 2. akinemfél 2010. április 09. 12:56
  „CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 1. Phobos 2010. április 09. 12:34
  „Fontos információ a szavazópolgároknak: Tévhitek a szavazat-megosztásos taktikáról

  ,,Szavazatok megosztása" - ez az elterjedt elnevezése annak a szavazási taktikának, amikor a választópolgár a pártlistás és az egyéni képviselő jelöltre leadott voksát ,,megosztja", azaz nem ugyanannak a pártnak juttatja. Ennek taktikának az alkalmazása akkor merül fel, amikor a szavazók két párt között hezitálnak, s a legoptimálisabban szeretnék mindkettőt segíteni.

  Felmérések szerint sokan tervezik: listán a Jobbikra, de egyéniben viszont már a Fideszre szavaznak, nehogy az utóbbi voksuk ,,elvesszen". Hiszen ,,úgyis csak a Fidesz nyerhet egyéniben" - gondolják. Most ne boncolgassuk, hogy egyéniben hány körzetben lehet első a Fidesz, a Jobbik, vagy az MSZP, hanem tételezzük föl, s induljunk ki abból, hogy a Fidesz és a Jobbik között ingadozó választópolgárnak jó lesz a megérzése, s a körzetében a Fidesz jelöltje lesz a befutó. Helyes döntés ilyenkor az említett megosztás, azaz egyéniben mindenkinek a Fideszre voksolni? Ezzel tényleg megakadályozható az egyénire leadott szavazatok elvesztése?

  Nem! A valóság éppen fordítva van!

  Tudniillik, az első fordulóban az egyéni képviselőre leadott szavazatok töredékszavazatként az országos listára kerülnek, s értük, egy speciális számítás alapján, mandátumokat osztanak. Viszont töredékszavazatot az egyéniben győzedelmeskedő párt nem kap! Következésképpen, ha egy Fidesz győzelmével végződő választókerületben valaki egyéniben is a Fideszre szavaz, akkor az a szavazata nem kerül fel az országos listára. Az a szavazata ,,elvész"!

  Ha a Fidesz és a Jobbik között nem lenne ennyire elmérgesedett a viszony, akkor azt is mondhatnánk, hogy a teljes jobboldal (Jobbik+Fidesz) parlamenti mandátumszámának maximalizálása szempontjából az lenne a legoptimálisabb, ha egyéniben majdnem fele-fele arányban oszlanának meg a jobboldali voksok a két párt között. (A másik véglet: ha az összes jobbik szimpatizáns is a Fideszre szavazna egyéniben, úgy csak az MSZP, az MDF/SZDSZ és az LMP kapna töredékszavazatot.)

  A lényeg: aki listán a Jobbikra szavaz, az egyéniben is tegye azt, mert különben könnyen elveszhet a szavazata!

  ,,Csak a Fidesz!" - olvashatjuk a plakátokon. Úton-útfélen hangoztatják: mindkét leadott szavazatra szükségük van. Olyannyira fontosnak tartják ezt, hogy Orbán Viktor március 15.-ei beszédének is ez volt az egyik fő üzenete. Magyarra fordítva viszont ezzel a Fidesz az alábbit mondja: ,,inkább kapja a töredékszavazatokért járó mandátumokat az MSZP, az LMP és az MDF, mint a Jobbik."

  Miért akarják ezt? Kinek jó ez? Érdemes eltöprengeni ezen is...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics a Fidesz tervezett intézkedésiről beszélt egy osztrák lapnak

A Fidesz választási győzelme esetén tervezett intézkedéseiről, célkitűzéseiről nyilatkozott Navracsics Tibor a Die Presse című osztrák konzervatív napilapnak. Tovább olvasom