Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Pécsi MSZP: igenis vannak listák a Fidesz birtokában

Tóth Bertalan, az MSZP baranyai országgyűlési képviselőjelöltje szerint "igenis vannak listák a Fidesz birtokában", amelyekről Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél egy nyilvánosságra került hangfelvételen.

A politikus ezt egy, a tavalyi pécsi polgármester-választáson készült videofelvétellel látja bizonyítottnak, melyet levetített a sajtó képviselőinek jelölttársaival, Szili Katalinnal és Bókay Endrével közösen tartott csütörtöki, pécsi sajtótájékoztatón.

A felvételen látható: rendőrök igazoltatnak több embert egy autónál, később pedig egyikük egy benzinkútnál beszélget Hoppál Péter fideszes honatyával, és Kubatov Gáborral. Szocialisták szerint a képeken narancssárga dzsekiben megjelenő, feltételezett fideszes aktivista kezében neveket, címeket tartalmazó lista van.

Tóth Bertalan azt mondta: "a fiatalember tagadta, hogy lista lenne nála, de az eljárás során lefoglaltak hatvan oldalnyi listát, melyeken választópolgárok személyes adatai szerepelnek". A politikus utalt rá, hogy az ügyben az MSZP beadvánnyal fordult a választási bizottsághoz, mert szerinte ez a lista lehetett az aktivista segítségére abban, hogy tudja, kiért hova kell menni.

"A bizottság nem látta bizonyítottnak a tömeges szervezett szállítást, de ez a hangfelvétel, ami most nyilvánosságra került, bizonyítja, hogy igenis vannak ilyen listák" - fogalmazott.

Tóth Bertalan megjegyezte: nem vitatják, hogy a pártok jogszabályi keretek között készíthetnek nyilvántartást szimpatizánsaikról, "de az, hogy a Fidesz nemcsak a saját, hanem más pártok támogatóinak adatait is nyilvántartja, bűncselekmény".

A képviselőjelölt szerint a hangfelvétel ismeretében felmerül a kérdés, hogy Páva Zsolt tiszta körülmények között lett-e Pécs polgármestere, s valóban nem történt-e választási csalás. "Ezért személyesen kérem a polgármestert, hétfőig hitelt érdemlően bizonyítsa, hogy az én adataimat és sok más pécsi adatait törölték ebből a nyilvántartásból. Mert ha ezt nem teszi meg, feljelentést teszek jogosulatlan adatkezelés miatt" - mondta.

Bókay Endre azt mondta: kérdés, hogy a Fidesz miként jutott ezekhez az információkhoz, melyek tükrében - megítélése szerint -megkérdőjelezhető a választások titkossága.

Szili Katalin úgy vélte, a kampány sajátságos fordulatot vett. Azt mondta, "nem a tények és programok vitáznak, pedig ez lenne méltó Pécshez, Európa kulturális fővárosához".

Példaként hozta fel, hogy olyan, a személyét lejárató szórólapot terjesztenek, amelynek tartalma azonos a tavalyi polgármester-választási kampányban nyomtatott brossúráéval. Ebben őt egyebek mellett a legjobban kereső baranyai politikusként mutatják be. Szili Katalin szerint ez nem így van, a fideszes Bánki Erik jobban keres nála.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. GYMS 2010. április 09. 20:50
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 21. Luighi 2010. április 09. 20:23
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 20. akinemfél 2010. április 09. 16:28
  „HURRA ! GYOZTUNK ! MINDENFELE CSAKIS JOBBIKOS PLAKATOK ! JON AZ UJ REND : A KATONAI ALLAM ! HURRA !
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 19. jörg 2010. április 09. 15:19
  „Jobbnyikok!

  Útravalóul:

  BETELT A POHÁR

  2010-04-09 13:10
  Betelt a pohár: alapítója hagyja ott a Jobbikot (+videó)

  Kilépett a Jobbikból Rocskár György, a párt szegedi szervezetének korábbi elnöke. Döntését a Jobbik utóbbi időben megváltozott politikai irányvonalával indokolta. Elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy olyan emberek kerültek a pártba, akiknek csak megélhetési politizálást jelent a Jobbik.

  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=316712

  NESZTEK!!!!”
 • 18. akinemfél 2010. április 09. 13:03
  „CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 17. laposibenö 2010. április 09. 12:43
  „8 Az hányinger csiga-biga ahogy a lebukot B listázo bandád ügyéröl ugy probálsz terelni hogy másokat akasz besározni!”
 • 16. Luighi 2010. április 09. 11:05
  „Azt már hallottátok, hogy az összes magyar lovasszobron kicserélik a fejeket Viktoréra!?
  Itt sorakoznak frissen leöntve nálam, mind az 1956 darab!
  Nehogymá a Kósának legyen debrecenben freskója Orbán úrnak meg lovasszobra 1 se!
  És a "Pelé álma" nevűn is dolgozunk már gőzerővel! Az 2m-rel magasabb lesz mint a Sztalin szobor volt, és a Kossuth téren állítjuk fel! A 89cs es foci aranyozott lesz! És őrségváltást is terveznek mellé látványosságként!”
 • 15. vitriol2 2010. április 09. 09:44
  „fidesznyik "beirok"!!! Kubatov-ügyben tán azzal kéne foglalkozni, hogy igaz-e a "hir ", vagy nem. Tudjátok én a "hirforrását"- a kurucinfot- mindig is nyiltan nyilas/nemzetiszocialista honlapnak tartottam/tartom most is.De ha igazságot(?) irt, tán nem őket kéne szapulnutok.
  és egy magán megjegyzés . a napokban egy más cikknél történ reagálásom során azt irtam, hogy a "voksolás" az "erősorrend" még nem tutti, akkár az utolso napon is változhat, annak függvényében is, hogy melyik párt tud a másikra olyan adatot/tényt KÖZÖLNI, mely FORDITHAT az eredményen.Eddig a fidesz vitte primet- sorozatos ujságcikkek a jobbikuS() jelöltek/vezérek "büneiről"-mely többsége (szinte mindegyike)valos adatokra épült- most a jobbikuS() párt alelnöke által is szerkeztett kuruc(kodo)info LÉPETT(jó nagy”
 • 14. Ovinkor 2010. április 09. 00:07
  „GYMS 2010.04.08. 23:14
  Narancsos? Szegfűs?

  Gratulálok!

  Miért nem inkább liberális, konzervatív, szocialista, kommunista, zöld, nemzeti radikális, akármi. Fradi-Újpest meccs ez, vagy megpróbáljátok érvényesíteni a meggyőződéseteket?”
 • 13. GYMS 2010. április 08. 23:14
  „12.

  Így van! Ilyesmi viszont eddig csak az MSZP-ről derült ki, emlékezz csak a Veress kampányfőnökének a lebuktatására (Célpont), vagy itt a legutóbbi eset Boldvai Lászlóval kapcsolatban (igen, a Tocsik-ügyben "sáros" Boldvairól van szó, aki biztos befutó helyen van az MSZP országos listáján):

  http://www.magyarhirlap.hu/belfold/iden_otezer_egy_voks_ara.html

  Megtisztelsz amúgy, hogy nagyeszűnek nevezel és képzeld: az USA-ban a szavazás napján is lehet bárkit szavazásra buzdítani. Magyarországon a kampánycsend miatt persze nem, ezért is törvénysértő az, ami ma az MSZP-ről kiderült.
  Egy kissé valóban "narancsos" vagyok, minek is tagadjam-vagyunk úgy 3 milliónyian jelenleg, de te legalább annyira vagy "szegfűs"! És nincs siralmasabb, mint egy fonnyadt virág! :D”
 • 12. miracle 2010. április 08. 21:41
  „FREDDY/S
  De. Még a választót is.”
 • 11. lacim6 2010. április 08. 21:09
  „Ez valahogy nem jelent meg a kurucon.
  http://www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg”
 • 10. FREDDY/S 2010. április 08. 20:28
  „A választói névjegyzéket meg lehet vásárolni, nemde...”
 • 9. miracle 2010. április 08. 20:26
  „GYMS te nagyeszű. Az is normális és szabályos szerinted, hogy aztán a szavazás napján hívogatják, meg hajtják őket, hogy menjenek szavazni? És ezek mellett még ők papolnak demokráciáról, erkölcsről, meg monnyonle ?
  Te sem látsz már a naranacs ködtől. Csak egy excel cella vagy a fidesz adatbázisában és nem egy ember. Ezt nem én mondom, hanem ők.”
 • 8. csiga_biga 2010. április 08. 20:02
  „BREAKING!
  Nagyon durva!

  www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg

  Az MSZP-nek is van adatbázisa! Ez eléggé hányinger!”
 • 7. pancser 2010. április 08. 19:32
  „moderálva”
 • 6. szószatyor 2010. április 08. 18:44
  „moderálva”
 • 5. Kutyi7072 2010. április 08. 18:18
  „Szerintem nem megdöbbentő, hanem szánalmas próbálkozás még utoljára”
 • 4. szószatyor 2010. április 08. 18:04
  „Épp most megy a JOBBIK kampányzáró rendezvénye, élőben adja az index:

  http://index.hu/belfold/2010/valasztas/elo_kampanyt_zar_a_jobbik/”
 • 3. GYMS 2010. április 08. 17:32
  „MINDEN pártnak vannak a választóikról adatbázisaik, ezt ők tudják a legjobban. Döbbenetes, hogy egyébként a feljelentést éppen az a Puch László tette meg ma délelőtt, akit még saját párttársai is maffiózónak ismernek.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gallup: a Fidesz győzelme kétharmados lesz

A Jobbik a szocialistákat megelőzve a második legnagyobb erő lehet, s az LMP is bekerülhet a parlamentbe. Tovább olvasom