Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Parlamentbe jutásban reménykedik a Civil Mozgalom

A parlamentbe jutásban reménykedik a Civil Mozgalom - jelentette ki Seres Mária, a szerveződés alapító elnöke Nyíregyházán sajtótájékoztatón hétfőn.

Szavai szerint az ad alapot számukra a bizakodásra, hogy az áprilisi országgyűlési választáson indult 44 politikai szervezet közül - az országos és a 9 területi lista, illetve a 24 egyéni képviselőjelölt állításával - a mozgalom a hatodik legerősebb politikai erővé vált az országban.

Hozzátette: ráadásul "az előkelőnek számító hatodik helyet" pénz, nagyobb hírverés és szinte tapasztalatok nélkül érték el a kampány eddigi időszakában; a megnyilvánuló szavazói bizalom alapján remélik, hogy végül átlépik a parlamentbe kerülés ötszázalékos küszöbét is.

A Civil Mozgalom elnöke kifejtette: ahhoz, hogy az új országgyűlés tagjai közé kerülhessenek, körzetenként háromezer voksot kell szerezniük. Erre szerinte megalapozott reményt ad, hogy az adott körzetekben korábban 1000-1500 ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, amihez további 1500-2000 szavazó bizalmát kell még elnyerniük.

Az elnök hozzáfűzte: a támogatók toborzásában a hátralévő időszakban már médiatámogatást is kap a mozgalom, a többi országos listát állító párthoz hasonlóan jelenhet meg az újságok hasábjain, illetve a rádiók és a televíziók választási műsoraiban.

Seres Mária elmondta azt is, hogy a Civil Mozgalom minden olyan választási kerületben tart egy-egy kampányrendezvényt, ahol jelöltet állított. Hangsúlyozta: elsősorban azokat a szavazókat akarják megszólítani, akik szükségét látják annak, hogy "egy olyan politikai erő jelenjen meg a parlamentben, amely valóban a nép érdekeit képviseli".

Olvasóink írták

 • 20. levendula27 2010. április 02. 22:28
  „Seres Mária is beszállt a Jobbik elleni nagykoalíciós kampányba a maga rágalmaival. Halálos fenyegetésről hazudozik, mellyel a Jobbik meg kívánta akadályozni választási indulását. Ezzel szemben a bíróság elutasította a civil köntösbe bújt pártelnök magánlevelezés miatti feljelentését, mondván: semmilyen bűncselekmény nem valósult meg. A valóság csak annyi, hogy a Jobbik tavalyi OVB-delegáltja udvariasan figyelmeztette Seres Máriát: ne próbáljanak ismét választási csaláshoz folyamodni, mert a Jobbik figyelni fog.

  A 176-ból 24 választókerületben jelöltet állító Civil Mozgalom fedőnevű pártnál rendszeresen felmerül a csalás gyanúja. A tavalyi csornai időközi választáson is kétszer annyi ajánlószelvényt adtak le, mint ahány szavazatot kaptak. Seres Mária több párt vezetője volt már, rendszeresen együtt pártoskodik Stekler Ottóval, aki a magyar történelem legnagyobb ajánlószelvény-hamisítását elkövető Magyar Szociális Zöld Párt elnöke (P. Tamás, azaz Tomcat jelöltjük 1165 leadott kopogtatócédulájából csak 13 volt valódi). Stekler és Seres a 2004-es EP-választáson szintén közel 100%-ban hamisított (az aláírók tudta nélkül, utólag módosított pártmegjelölésű) ajánlószelvénnyel akart elindulni, de az Országos Választási Bizottság és a Legfelsőbb Bíróság is elutasította pártjukat. Stekler most abszurd módon elvileg a törvényesség őre, az OVB-delegáltja lett Seresnek. ,,Civil" pártjukat ma is elmarasztalta a testület (8:1 arányban, mert Stekler persze esküjével ellentétesen szavazott, pártérdeke szerint) egy törvénytelenségre buzdító felhívás, az igazolással való szavazások kijátszása, tehát tömeges választási csalás miatt. Seres utólag ezt gátlástalanul letagadta, holott a honlapjukon megjelent felhívás ténykérdés.

  A Jobbik most nyilvánosságra hozza a hazug pártelnöknőnek tavaly küldött levelét, melyben semmilyen fenyegetés nem volt, csupán a törvényességre való figyelmeztetés. A Jobbik tavalyi OVB-delegáltjaként jeleztem Seresnek, hogy alaposan meg fogom vizsgálni ajánlószelvényeit, ennek köszönhetően nem is merték végül leadni azokat, hasonlóan a MIÉP-hez.

  Seres másik állítólagos fenyegetője, G. Tibor már nem tagja a Jobbiknak, de eljuttatta nekünk a bírósági végzést, melyből kiderül: elutasították a szélhámos pártelnöknő rágalmazás miatti feljelentését, fenyegetésről pedig szó sincs, csupán néhány tisztességesen aláírt magánlevélről, melyben szintén Seres kétes ügyeiről érdeklődött korábbi, rendkívül aktív aláírásgyűjtőjeként. (A bírósági végzést újságírói kérésre megküldjük.)

  Novák Előd,
  a Jobbik alelnöke”
 • 19. Jerry 2010. április 02. 08:08
  „A fidesz hívők abban reménykednek, hogy a narancsos király jön, és mindent meg fog oldani.Nem tanultak a múlból, volt már egyszer 4 éve,és akkor sem oldott meg semmit, csak még több bajt csinált.A jobbik hívők is reménykednek, hogy majd jön a vona vezér és a gigantikus magyar gárda sereggel mindent megold.Nem tanultak a múltból, Németországban volt egy szobafestő hasonló álmokkal,aminek eredményeként országa ellen fordult egész Európa.Az mszp hívők abban reménykednek, hogy a kísértet, mely bejárta már Európát, talán még lebeghet kicsit Magyarországon.Nem tanultak a múltból, éjfél elmúlt, vége a kísértet járásnak.A mdf hívei abban reménykednek, hogy mint rendszerváltó párt, még helyük van a parlamentben.Nem tanultak a múltból, a rendszerváltás elmaradt,csak a gengszterek cserélődtek. A civil mozgalom híve k abban reménykednek, hogy helyük lesz a parlamentben.Nem tanultak a múltból,a magyar nép még mindig elhiszi,hogy a demokrácia az,amit egy vezér ordibál, hogy panelprolik laknak a lakótelepeken, hogy minden cigány bűnöző, és csak az lehet magyar,aki fekete mellényt hord, és ha lassan mondják,nem fog emelkedni a gáz ára.A Civil Mmozgalom reménykedik,hogy helye lesz a parlamentben,mert sok ember rájön, nem a széthúzás,a pártok viszálya,hanem vitája,és nem egy párt egyetlen szava,hanem sok párt közös szava fogja kivinni az országot a válságból.A CM reménykedik,hogy vannak még itt civilek,akik önállóan békében akarnak élni és nem pártkatonaként önjelölt vezéreknek tapsolni.”
 • 18. lacim6 2010. április 01. 23:35
  „Te szegény hát senki nem kíváncsi a lajosra. Március 15.én is kiröhögték mikor úgy kezdte a beszédét hogy köszöntöm az ünneplő tömeget, aztán voltak vagy 50en:DDDDDD.”
 • 17. ssmd 2010. április 01. 22:22
  „Bokros Lajos a köztévében ismertette az MDF programját:

  http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/01/21/Magyarorszag_valaszt_2010_aprilis_1__MDF.aspx”
 • 16. laposibenö 2010. április 01. 18:43
  „Nésztem ezt a hölgyet aTvben. Programjuk nincs. Dölt belöle a demagogia. Aszt monta föleg azért kel rászavazni mert ö a nép közül való. Ki nem?”
 • 15. FREDDY/S 2010. április 01. 13:11
  „Addig kell nyújtózkodni amíg a takaró ér, ha nincs takaró, akkor az már nehezebb, nemde...”
 • 14. háté 2010. március 31. 15:18
  „Parlamentbe jutásban reménykedik a Civil Mozgalom--hát igen, a remény hal meg utoljára!
  12-én gyászjelentés,---meghalt a civil mozgalom, temetés szűk körben a nyilvánosság kizárásával.”
 • 13. FREDDY/S 2010. március 31. 05:05
  „Egyszer ha felszáll a köd, akkor majd mindent tisztán lehet látni, nemde...”
 • 12. akinemfél 2010. március 31. 00:31
  „A JOBBIKRÓL...
  ALTALANOSAN ELTERJEDT INFORMÁCIÓ, HOGY LEGTÖBBJÜK JELÖLTJEIKNEK EGYKORI MIEPES,KISGAZDA,MDF-ES TAGOK VAGY AKTIVISTÁK. AZ OSZI SIKER IDEVONZOTTA OKET.
  INNENTŐL KEZDVE PUFF.

  A FIDESZRŐL:
  www.fidesz.hu

  A JOBBIKRÓL:
  www.jobbik.hu - a Gigantikus Magyar Hadseregrol és a kotelezo sorkatonaságrol szolo részt a 70-72.oldalon találod a hivatalos programban.”
 • 11. Lobbo71 2010. március 30. 16:33
  „Civil Spam Mozgalom. Mióta léteznek, azóta küldözgetnek reklámleveleket a marhaságaikkal. Remélem, nem jutnak be sehova.”
 • 10. FREDDY/S 2010. március 30. 15:35
  „A reménytelenség egy rossz állapot, nemde...”
 • 9. FREDDY/S 2010. március 30. 08:49
  „7. hozzászólás Jerry 2010.03.29. 21:58
  "Tudod az ember nyitott szemmel sok olyan dolgot láthat amit behunyt szemmel nem vehet észre."
  De azért a sötétben a fehér is fekete, nemde...”
 • 8. jánosi 2010. március 29. 22:02
  „Hiába pá "j" áznak ! az mszp jobb(ik) ! 1 % -al .............”
 • 7. Jerry 2010. március 29. 21:58
  „laposibenö, tudod, ha ismernéd a magyar választás rendszert, rájöttél volna,hogy kis hazánkban csak párttá szerveződött közösség juthat szóhoz.Emlékezz csak vissza, a fidezses fiuk a parlamentben farmerban még arról beszéltek, hogy nem akarnak kormányozni,a fidesz mindig ellenzék lesz, a kormányt kritizálja.Ettől már azért elég távol vannak.Az mdf sem pártnak indult,csak később vált azzá.Kicsit olvasgasd Seres Mária írásait, a honlapukon megtalálod, és másképp fogod látni a világot.Tudod az ember nyitott szemmel sok olyan dolgot láthat amit behunyt szemmel nem vehet észre.”
 • 6. laposibenö 2010. március 29. 21:46
  „Érdekes hogy valaki addig támadja apártokat mig a végén egy párt élné találja magát aztán igencsak pájázik be a parlamentbe. He-he”
 • 5. Jerry 2010. március 29. 21:25
  „adalfold,én láttam az egész műsort,amiből szépen össze lett vágva a csanádi szövege.Összességében egyáltalán nem volt igaza, szép kilátások ,ha ilyen elvakult "politikusok" irányítják majd az országot:Egyáltalán biztos, hogy a határon túli magyarok pl Erdélyben akarnak magyar állampolgárságot?Megkérdezték őket?Aki akar, az eddig is átjött,és nagy nehézségek árán megkapta.aki Afrikából jött didiről énekelni,az elöbb lesz magyar,mint az erdélyiek. Egyébként nem furcsa, hogy a nagy pártok mindig előveszik ezt a témát a választások idején,aztán elfelejtik 4 évre.Nekik nem magyarok kellenek, csak a szavazat, hogy mint Mikola fideszes orvos mondta, 20 évre berendezkedjenek.Ezt akarja ajobbik is, és ehhez asszisztálnak is neki az elvakult hívei, akikről majd megfeledkezik 4 évig.”
 • 4. adalfold 2010. március 29. 19:21
  „A CIVIL MOZGALOMRÓL...
  BELSŐ INFORMÁCIÓM, HOGY LEGTÖBBJÜK JELÖLTJEIKNEK EGYKORI MSZP KISTAGOK VAGY AKTIVISTÁK.
  INNENTŐL KEZDVE PUFF.

  A FIDESZRŐL:
  http://www.indavideo.hu/video/Dobranszky_Sandor_Hajdusamsoni_Fideszes_politikus/

  A JOBBIKRÓL:
  http://www.youtube.com/watch?v=fGWNB8TpaHk&feature=player_embedded#”
 • 3. FREDDY/S 2010. március 29. 18:55
  „A szavazáskor aláírást is gyűjthetnek, hogy 2-300 szavazat vagy még kevesebb is elég legyen a biztos bejutáshoz, nemde...”
 • 2. lacim6 2010. március 29. 16:58
  „Remélem nem kerülnek be.”
 • 1. GYMS 2010. március 29. 16:21
  „Reménytelen... Az 1% talán meglesz, de nagyobb összegben még erre sem mernék fogadni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz-Jobbik-MSZP: 36-12-11

A Századvég a Kóddal közösen végzett kutatás szerint továbbra is három párt jutna be biztosan a… Tovább olvasom