Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

OVI: Hétfőtől személyesen is

Hétfőtől személyesen is felkereshető az Országos Választási Iroda (OVI) központi Választási Információs Szolgálata (VISZ) Budapesten, az Önkormányzati Minisztérium Roosevelt téri épületében.

A központi VISZ január 25-étől már hívható, hétfőtől pedig a szolgálat munkatársait személyesen is megkereshetik azok, akiknek kérdésük van a választással kapcsolatban. A központi VISZ hétfőtől csütörtökig 8:30-tól 16:00-ig, pénteken 8:30-tól 13:30-ig tart nyitva.

Az OVI választási információs szolgálata továbbá elektronikus leveleket is fogad a viszÓotm.gov.hu e-mail-címen. A tájékoztató szolgálat a 06-40-200-717-es, vagy a 06-1-441-16-16-os számon is elérhető választási ügyekben. A választási eljárási törvény a választási irodák - így az OVI - kötelező feladatává teszi a választópolgárok tájékoztatását, ennek egyik formája a választási információs szolgálatok működtetése. A választási információs szolgálat segít az érdeklődőknek eligazodni a választással kapcsolatos jogi, igazgatási, informatikai, pénzügyi, valamint adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben.

Tájékoztatják a hozzájuk forduló választópolgárokat, jelölőszervezeteket az országgyűlési képviselők választására vonatkozó jogszabályokról, a választójog gyakorlásához szükséges információkat adnak, például az igazolással szavazásról és a külföldön történő szavazásról. Emellett tájékoztatást adnak a választási eljárásban közreműködő szervekről és a jogorvoslati lehetőségekről. A választási információs szolgálat feladatairól, működéséről a helyben szokásos módon tájékoztatni kell a lakosságot. A VISZ-ek címét és egyéb elérhetőségeit az OVI honlapján (www.valasztas.hu) közzéteszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Bokros Mesterházyval rendezze a vitáit

Bokros Lajos "rendezze le" vitáját Mesterházy Attilával, döntsék el, ki a baloldal… Tovább olvasom