Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

OVB: elkészült a választás hivatalos plakátja

Elkészült az országgyűlési választás hirdetményének mintája, a plakátot az Országos Választási Iroda (OVI) pénteki sajtótájékoztatóján mutatták be.


A hirdetmény a korábbi választásoknál már megszokott módon a legfontosabb információkat tartalmazza, és a következő napokban megjelennek majd az állami és önkormányzati közintézményekben, iskolákban, kórházakban, rendelőkben, hivatalokban valamint a forgalmasabb közlekedési helyeken.

A nemzetiszínű keretbe foglalt plakát tartalmazza egyebek mellett a kétfordulós választás napjait, a választói névjegyzék közzétételének, valamint az ajánlás megtételének az időpontját és a szavazás módját.
Az OVI sajtótájékoztatóján bemutatták az ajánlószelvények mintapéldányát is, ami tartalmilag nem változott meg a korábbi választásokon kiadottakhoz képest. Erre - a jelölt neve és a jelölő szervezet(ek) alatt - rá kell vezetni az ajánló polgár több személyes adatát; családi és utónevét, lakóhelyét, személyi azonosítóját, valamint a saját kezű aláírását.

Ahhoz, hogy valaki indulni tudjon a választáson, legalább 750 érvényes ajánlószelvényt kell összegyűjtenie, és leadnia a helyi választási irodánál február 8. és március 19. között.

Teljes plakát itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz a dátumról: 2006 óta várják az emberek

Szijjártó Péter azt mondta, örülnek, hogy Sólyom László köztársasági elnök erre a korai időpontra… Tovább olvasom