Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

OVB: elindult az új választási honlap

Elindult az Országos Választási Iroda (OVI) új, az áprilisi országgyűlési választásra készített világhálós oldala.

Virág Rudolf, az OVI vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján
elmondta, a www.valasztas.hu oldalon elérhető internetes felület egyszerű, áttekinthető, és a korábbi választások alkalmával megszokott menürendszerrel érhető el. A gyengénlátók számára önálló felületen is olvashatók az információk.

A honlapon a választással kapcsolatos összes szabály megtalálható: olvashatók a törvények, a rendeletek és a későbbiekben majd a legfontosabb OVI-intézkedések is.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) menüpontban a bizottsággal kapcsolatos minden lényeges információ naprakészen megtalálható: a határozatok, közlemények mellett a nyilvántartásukat kérő és a nyilvántartásba vett szervezetek listája is olvasható lesz.A honlapon megtalálhatók és letölthetők azok a nyomtatványok, amelyek a választás során szükségesek lehetnek, így például azok, amelyeken a választáson indulni szándékozó jelöltek, illetve pártok kérhetik nyilvántartásba vételüket. A külföldön történő szavazáshoz szükséges kérelem szintén fent van a honlapon.

Sólyom László köztársasági elnök pénteken tűzte ki az országgyűlési választások időpontját, az első fordulót április 11-én, a másodikat április 25-én tartják. A honlapon megtalálható a választási folyamatra vonatkozó összes lényeges időpont is.

Az internetes oldal a tavalyi európai parlamenti választásra már kiegészült a Google szolgáltatásaival, így kereshetőek a legfontosabb adatok.

A választás napján pedig fent lesznek a részvételi adatok, a rendkívüli események és az eredmények is. Az oldalról elérhető a választástörténeti adatbázis is, ahol 1990-től az országos választások, népszavazások és európai parlamenti választások archív adatai között kutathatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: 386 millió kampányra

Az MDF betartja a törvényt, ezért bruttó 386 millió forintot fordít a választási kampányra. Tovább olvasom