Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Öt népszavazási kérdést hitelesített az OVB

Öt népszavazási kérdést hitelesített hétfői ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

A testület hitelesítette azt a kérdést, amelynek célja az elektronikus információszabadságról szóló törvény módosítása, annak érdekében, hogy az OVB honlapján hozza nyilvánosságra a területi választási bizottságok és az egyéni választókerületi választási bizottságok levelezési címét, faxszámát, elektronikus levelezési címét és honlapjának internetes elérhetőségét.

Azt is hitelesítették, hogy az országgyűlési képviselők csak a bizonylattal elszámolható kiadásaik után kaphassanak választókerületi pótlékot és lakhatási támogatást. Hitelesítették azt a népszavazási kérdést is, hogy az országgyűlési képviselői tisztség összeférhetetlen legyen a polgármesteri tisztséggel.

Hitelesítették azt a népszavazási kérdést is, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt arról: az Alkotmánybíróság előtti eljárásban bármely magyar állampolgár igényelhesse valamennyi indítványozó által kezdeményezett eljárás iratait és azokról másolatot kérhessen.

Hitelesítették azt is, amely arra irányult, hogy jogszabályban rögzítsék: az Alkotmánybíróság a beérkezett indítványokat és az indítvánnyal kapcsolatban hivatalból beszerzett jogalkotói, szakértői véleményt a beérkezést követő napon hozza nyilvánosságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn tárgyalnak a három csapásról

A Fidesz Új irány 2010 című javaslatcsomagjában hétfőn a Ház elé kerül a "három csapás"… Tovább olvasom