Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Osztrák lap: Ki fél Orbán Viktortól?

Ki fél Orbán Viktortól? - címmel közölt kommentárt hétfői számában a Die Presse osztrák lap.

Nem kell félni Orbán Viktortól - válaszolt saját kérdésére a konzervatív napilap munkatársa. Először ki kell várni, mihez kezd a Fidesz elnöke a kétharmados többség birtokában, s csak azután kell ítélni.

A "féljetek Orbán Viktortól hangulat", amelyet mindenekelőtt a választáson súlyos vereséget szenvedő szocialisták terjesztettek a határokon át, talán még kitart egy ideig, de el fog párologni. A magyar választó szólt, szabadon és igazságosan, és több mint egyértelmű felhatalmazással látta el Orbánt - fogalmazott.

Hogy mihez kezd Orbán ezzel a felhatalmazással, az az ő dolga - írta a szerző. Az ellenzékben töltött nyolc év alatt jogosan ébredtek kételyek a Fidesz elnökének politikai nagyságát illetően. Orbánban túlteng a becsvágy, makacs, kőkemény és "hiperpatrióta", de ezek a tulajdonságok önmagukban nem rosszak egy politikusnál.

Aki találkozott vele, az tudja, hogy borotvaéles eszű, káprázatos taktikus, és nagyon meggyőző tud lenni. Olyan "telivér politikus", amilyenből nem sok létezik.

Egyáltalán nem kell félni Orbántól, előbb meg kell figyelni, mit ér el a rendelkezésére álló túlnyomó többséggel a belpolitikában, és valóban provokálni akarja-e Magyarország ideges szomszédait - vélekedett a Die Presse kommentátora.

Mindenesetre sok szól amellett, hogy Orbán sokkal hamarabb elbánik a "Magyarországot mostanában bejáró jobboldali radikális kísértettel", mint az eddigi szocialista kormányok tennék.

Olvasóink írták

 • 18. HR_XAR 2010. április 29. 21:32
  „Jager, kár :(”
 • 17. elemér 2010. április 28. 09:35
  „Elárulok nektek egy titkot a magyar történelemböl. Sopron azért magyar, mert a ponciktereket megruházták mikor dönteni kellet szavazással.”
 • 16. Jägermeister 2010. április 27. 11:25
  „HR_XAR! Az osztrakoknak eszük agaban sincs GYSM megyet elcsatolni. Sajna! En szivesen mennek. Viszont szivesen nekünk adnak Pamhagent es Klingenbachot. Legalabb is minden ismerösöm ezen szokott viccelödni. Mit kezdenenek különben is a megyenkkel? Tudod, naluk is valsag van, nem kell meg egy terület, ami visszahuzza öket.De vegiggondolva az egeszet, lehet, hogy kis hazank nyugati fele az elcsatolas utan meg jobban fejlödne, mert ugye akkor mar a tavolabbi megyekböl kellene a mezögazdasagi fekete munkasokat beszerezni.”
 • 15. szocdem 2010. április 27. 09:43
  „Kedves vitázó olvtársak!

  Olvasta valamelyikőtök a Fidesz gazdasági programát??? MERT CSAK ABBÓL DERÜLNE KI HOGY MIT KÉPVISEL O.V.!!!!

  Eddig mindenki úgy tudta hogy a Fidesznek NINCS gazdasági programja, csak pár lózungja, amit kifejezetten a bolsi beállítottságú - és természetesen hozzá nem értő - tömegeknek találtak ki...

  O.V. egyébként nem azért veszélyes mert képvisel valamit - a tokaji pincéjén meg az erdélyi kastélyán kívül - hanem azért, mert értékektől, és logikától, perspektíváktól teljesen menetes nyikhaj dumát adott el a tudatlan embereknek. Ez a leigázás egy fajta módja- olyan mint az üvegygönygy a kannibáloknak!!!
  Európában iylen már jó rég nem fordult elő - az ottani - többnyire teljesen ingyenes- közoktatásnak hála..”
 • 14. elemér 2010. április 26. 19:42
  „"Aki találkozott vele, az tudja, hogy borotvaéles eszű, káprázatos taktikus, és nagyon meggyőző tud lenni." Adócsökkentést akar, de egyenlöre nem a családosoknak. Ez a taktika ismerös GWB-töl, aki persze nemvolt egy lángész.”
 • 13. elemér 2010. április 26. 17:23
  „Persze hogy nem értik, mert csak azt értik ami ott van. Én meg ismerem az amcsi kapcsolatot és a felfogást. G.W.B. szekértolója.”
 • 12. fortuna54 2010. április 26. 17:08
  „Elemér,te mindeszt honnand tudod?Hát persze,hogy tisztáztad,de ezt senki nem érti.”
 • 11. elemér 2010. április 26. 16:13
  „O.V. a magyar ember érdekeit képviseli. Magyar ember pedig az aki gazdag. Angyalföldön a magyar embert nagyittóval kell keresni. Remélem ezt tisztáztam.”
 • 10. HR_XAR 2010. április 26. 16:00
  „Jogos”
 • 9. Zeusz02 2010. április 26. 15:39
  „Sz-tem hogy OV mit kezd a felhatalmazással az nem az Ő dolga, hanem a miénk!
  A jobbikot az eddig hatalmon lévő pártok szülték, Az ígérgetéseikkel, hazalobbizásaikkal, a mérhetetlen végkielégítésekkel, a BKV ügyekkel..., nem sorolom. Most a választókat teszik felelőssé hogy a Jobbik bekerült a parlamentbe. No, ne.”
 • 8. HR_XAR 2010. április 26. 15:35
  „Sabra, én ezt 2002-ben fordítva hallottam”
 • 7. elemér 2010. április 26. 15:13
  „Konzervativ ideologia az pontossan a multiknak és a gazdagoknak kedvez. Felejtsétek el a szociális juttatásokat és igazságokat, mint nyugati minimálbér. Ott legfeljeb csak gatyaszoritásrol lehet szó.
  O.V. az a bukott G.W.B. szellemét és ideologiáját képviseli Mo.-n. Nagy pofa és sehol semmi, igy fog majd bucsuzni.”
 • 6. Túrabakancs 2010. április 26. 14:55
  „elemér!
  "Egy bukott gazdasági ideologiat képvisel"..
  Igen igazad van, Orbán bukott ideológiát fog képviselni, ami
  a liberális vadkapitalista szemléletű emberkék felé lesz nega-
  tív hatással, de ez nem hogy rossz Magyarország számára, ha-
  nem kimondottan kedvező folyamat lesz számunkra.”
 • 5. elemér 2010. április 26. 14:33
  „O.V.-tol nem kell félni, de sokat várni se kell töle. Egy bukott gazdasági ideologiat képvisel. Madarat tollárol embert barátjárol lehet megismerni. Saját érdekei fontossabak mint a haza érdekei.”
 • 4. nasi12 2010. április 26. 13:38
  „Na, már kezdődik is!
  Gyurcsány Ferenc a jobbikon keresztül, beindítja áldásos tevékenységét, és segítségükkel befejezi azt a rombolást, amit nyolc év után félbehagyott.
  A felállás adott.
  Van mechénás, van végrehajtó, és lassan a célpontok is körvonalazódnak.
  Nagy mecs lesz, és félő, hogy rámegy majd a szórakozásukra az ország megmaradt fele is.”
 • 3. Szabra 2010. április 26. 13:37
  „Igen, igen elvtársak ! Megcsináltuk !!!!

  Itt hagytuk az Orbánt üres kasszával, meg 20.000 milliárd forint adóssággal ! Ebből aztán soha nem mászik ki !!
  Mi meg szépen kitartunk a Kft.- ink, vállalkozásaink hasznából, aztán 4 év múltán ( amikor már lesz egy kis pénz a kasszában) jövünk újra learatni a nyereséget. Akkor majd újra emelt fővel énekeljük az Internacionálét !!! Hehehe!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. HR_XAR 2010. április 26. 12:06
  „Az osztrákok persze, hogy így nyilatkoznak 1921 óta vágynak arra, hogy GYMS megyét elvigyék magukkal. Ha a vekker jól játszik erre lesz is módjuk.

  Amúgy meg elbánik a radikális jobb oldallal? Nem is tudom ki hívta őket életre, nemde drága szíjjártó? Ki is nyilatkozta anno a hír tv-ben a délutáni 5 órás blokkban a zavargások első napján, hogy mi küldtük az embereket az utcára, majd 1 óra múlva leadták ugyanazt a ripotot 2-3 perces megvágással? És ugyebár így most könnyen el lehet sikálni a két, sopronból elvitt kosárlabda cég cégenként több, mint 130 milliós köztartozását, amit a drága fidesz képviselő ügyvezető igazgató számviteli anyagok manipulálásával már most probálja?

  Kiváncsi vagyok, hogyan érezné magát mindkét személy, ha egy független ellenőri bizottság vizsgálná át az egész anyagot, sokak feje porba hullana egyből. Igaz kedves polgármester úr?”
 • 1. szocdem 2010. április 26. 10:10
  „Nem kell félni, persze hogy nem..

  De:

  Orbán Úr elvezet majd benneteket a zsíros legelőkre. De ott a várakozásokkal ellentétben se jóllakás, se béke és biztonság nem lesz, mert várják már a bírkákat a vigyorgó éhes farkasok:)))) Ennyit a kolompszóról, ami mozgatja nyájat.

  A másik ami eszembe jut, az egy aranyigazság. Ha egy olyan országban mint a mienk a jobboldal kerül teljhatalomra, az nem a politkusokat minősíti!!
  Köszönjük szépen futbbalszurkolók, hogy öüsszetéveztettétek már megint a sorsot és a sportot. A fidesz B közép ettől függetlenül a prolikat sosem fogja bevenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német lapok a magyarországi választásokról

Kétharmados többség a jobboldalnak Magyarországon címmel budapesti keltezésű kommentárban… Tovább olvasom