Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Orbán Viktor: lesz államreform

A Fidesz elnöke szerint a magyar demokrácia stabil, a magyar demokrácia jól vizsgázott és megvédte saját magát. Lesz államreform is.
14.22.: A Fidesz gazdaságpolitikájának középpontjában nem a megszorítások állnak, hanem a gazdasági növekedés - hangsúlyozta Orbán Viktor hétfői, budapesti, nemzetközi sajtótájékoztatóján.

"Nem tudok semmilyen gazdasági költségvetési ésszerűsítést végrehajtani, ha a magyar gazdaságot nem tudjuk növekedései pályára állítani" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aláhúzva: a cél a költségvetési hiány csökkentése, keretek között tartása, de kérdés, hogy mekkora ennek a mértéke.


14.10.: Orbán Viktor a következő kormány legfontosabb feladatának Magyarország versenyképességének nagyságrendekkel történő növelését tartja, úgy, hogy közben erősödjön a szociális biztonság.

A Fidesz elnöke egy, a vezetésével felálló kormány első gazdaságpolitikai intézkedései közé sorolta az adócsökkentést, a bürokrácia csökkentését és a korrupció elleni fellépést.

Hozzátette: államreformot is végre akarnak hajtani.


13.50.: Orbán Viktor szerint a parlamenti választás első fordulója az irányról szólt, arról, merre menjen Magyarország; a második forduló az egységről szól, arról, hogy az ország egységes lesz-e, vagy széthúzást mutat.

A Fidesz elnöke hétfőn, nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: minél nagyobb az egység, annál közelebb a siker.

Orbán Viktor szerint vasárnap kiderült az is, hogy a magyar demokrácia stabil, a magyar demokrácia jól vizsgázott és megvédte saját magát.


Korábban:

Az országgyűlési választás második fordulójáig hátralévő két hét teendőiről tárgyalt a Fidesz elnöksége vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, érdemi lépésekről, konkrétumokról azonban majd csak a keddi ülésén dönt a pártvezetés - tudta meg az MTI.

Orbán Viktor pártelnök vasárnap késő este a TV2 Frizbi című műsorában közölte, hogy a Fidesz éjszaka elnökségi ülést tart. "Sok megbeszélnivalónk van, amit elkezdtünk, azt két hét múlva folytatni kell" - mondta.

Pozíciókról, "kétharmadról" nem, csak feladatokról, munkáról, az első forduló utáni legfontosabb tennivalókról volt szó az éjszakai, rövid elnökségi ülésen - erősítette meg az egyik résztvevő hétfő délelőtt az MTI-nek, hozzátéve, hogy a következő két hét kampányának konkrét lépéseiről a keddi elnökségi megbeszélésen határoznak majd.

Orbán Viktor hétfő kora délután nemzetközi sajtótájékoztatót tart.

"Köszönöm!" - szól a Fidesz első emberének a Facebook közösségi portálon olvasható friss üzenete.

Az idei országgyűlési választás első fordulóját megnyert párt honlapjára hétfőn látogatót egy nagy smiley fogadja.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Eva- 2010. április 14. 10:51
  „Orban kottaja mar regen megirodott Gyurcsany altal.
  Halad is a menten rendesen.
  oszodi beszed elso fele-----minden keresoben kinyithato
  amit akadalyozott most vegrehajthatja.”
 • 90. pancser 2010. április 13. 21:54
  „A Jobbik=Legrosszabb!”
 • 89. szocdem 2010. április 13. 20:26
  „81. hozzászólás Jerry 2010.04.13. 14:48

  A rendből kihagytad, hogy a 3 csapás törvényhez nincs pénz börtönt építeni, ezért visszaállítják majd a szögesdrótfüggönyt, és a határőrséget, hogy senki ne szökhessen meg a büntetés elől, vagy a épp a jóból:))))....”
 • 88. szocdem 2010. április 13. 20:23
  „18. hozzászólás VargaP 2010.04.12. 13:45

  Nem sikerült a visszatérés Torgyán Józsefnek, a Független Kisgazdapárt korábbi elnökének."

  Nagy kár. Bár nem Torgyán papának, hanem a kisgazdáknak kéne visszatérnie, és mindent meg kellene próbálni hogy az 1956-os kisgazda -szocdem koalíció ismét kormányra kerüljön.. Talán akkor volna esélyünk bolsikból teljesen európai nemzetté válni..”
 • 87. Mona7 2010. április 13. 18:46
  „Tudod mi a baj??! Az, hogy Mi itt vitatkozunk a "semmin", Ők meg, ott bent a Parlamentben a markukban röhögve lopják a pénzünket, az összes, egytől-egyig... Egyik sem különb! Értem Én valakire szavazni kellett, Én se azért szavaztam, mert tudnám azt, hogy majd ők jobbá teszik az életünket... de akkor légyszíves ne futtasd már ezt a lehetetlen embert, mikor már egyszer elbukott! :) További szebb napot!”
 • 86. metrooman 2010. április 13. 16:43
  „kolombela!
  Én a hozzászólásommal csak azt akartam kifejteni, hasonlattal élve hogy: Mivel az MSZP vagy a Jobbik pl. (mindkettőre igaz) mivel nem kerülhetett kormányra hogy húzza ki a gödörből az ország szekerét (bár tudom ez már szakadék nem gödör) akkor már inkább visszahúzza azt is aki megpróbálja kihúzni onnan. Tehát csak arra tudnak buzdítani, hogy ha már nekik nem sikerült kihúzni onnan (mszp) akkor másnak se sikerüljön, inkább aki megpróbálja az bármit csinál rögtön gáncsoljuk el. Én nemrég értettem meg a 2/3-os többség fontosságát, bár mindenki azt lát benne amit akar, de én a kiutat a gödörből, ugyanis ahhoz hogy itt valami történjen ahhoz néhány alkotmányos törvényt meg kell változtatni mert amit 20éve összedobtak sebtiben az már a mai helyzetre nem jó, mert amikor a alkotmányt csinálták nem volt gazdasági válság se, szerintem nem kell félni attól hogy valakinek ennyi bizalmat adjunk.”
 • 85. AHA 2010. április 13. 15:30
  „Mona7 2010.04.13. 15:14
  Ahhoz partner kell.
  Olyannal aki állítólag nem ment el szavazni nem lehet.
  Ugyanis nincs miről.Mert nincs elképzelése és fantáziája.”
 • 84. Mona7 2010. április 13. 15:04
  „Nem házasodom, nincs rá pénzem, mert annyira jó ez a magyar kormány! :)
  De most biztos más lesz! Jön a CSODA! :S :S :S :D :D :D”
 • 83. pancser 2010. április 13. 15:02
  „Mona7! Mikor házasodtok te az LMP és a Jobbik kolombela? Aki szűzi fehér ruhát ölt azon hamarabb meglátszik a kosz, és feltűnőbb az is, ha koszos a nyaka!”
 • 82. Mona7 2010. április 13. 14:51
  „kolombela!

  Igen, részben igazad van! Nem hülyeség amit írtál. CSODAVÁRÓK. Ez igazán jó kifejezés, de tényleg :)

  www0325

  Neked pedig teljesen igazad van, félünk kipróbálni az újat, inkább beleesünk mégegyszer ugyanabba a hibába!
  Megsúgom, de csak neked: Voltam szavazni (LMP) - csak éppen kiváncsi voltam a reagálásokra - és AHA-ból elő is bújt amire vártam, a tipikus buta magyar személyiség (tisztelet a kivételnek)... ő igazán jellemzi a mai magyar politikát!”
 • 81. Jerry 2010. április 13. 14:48
  „Orbán Viktor: lesz államreform,megalakítjuk a királyságo/ma/t,és mi leszünk az első közép európai narancsköztársaság is.Mindenkinek lesz munkája, mindenki dolgozhat/nekem/Mindenki meglesz fizetve,lesz aki jól,lesz aki rosszul,de mindenki egyformán adózni fog,mert abban egyenlőek lesztek.Lesznek jó barátaim jól fizető állásokban továbbra is.Az ország pénzét továbbra is az ezüst hajó fogja elvinni,és image központ járja majd az országot, mindenfelé elviszi jó hírünket.A korona ugyan még nagy lesz a fejemre, de a tükrök folyosói tükrök már kicsik az arcomnak.A kormánytagok már gyakorolják a vigyáz állást,mást nem kell tudniok, én mindent megoldok.A képviselők nem is fognak kivonulni a parlamentből beszédem alatt,mert be sem jöhetnek, legfeljebb majd szavazni.Takarékosságból egyetlen gomb lesz csak,az igen,mert kimer majd nemet mondani? Itt az idő,hogy rend legyen végre.”
 • 80. Mona7 2010. április 13. 14:44
  „AHA!

  Te nagyon okos vagy! Ja értem már, akkor most már minden gond megoldva! Hurrá! Nem óbégatok, rosszul értelmezed a hozzászólásaimat! Mindenesetre ezt küldöm neked: Orbán kormány = Győzike show
  Nem a semmiért került vissza adásba az Rtl klubon! :o)”
 • 79. pancser 2010. április 13. 14:11
  „78! Ha jól értettem akkor a zsidó is magyar, meg a cigány is, szerintetek. Magyar az anyanyelven de úgy látszik a Jobbik nyelve az más <moderálva>”
 • 78. kolombela 2010. április 13. 14:06
  „77. hozzászólás pancser 2010.04.13. 12:41
  Ha ismernéd egy kicsit is a Szent Korona Alkotmányt, akkor ennyi hülyeséget nem hordanál össze. Mivel nem ismered, ezért ragozod a marhaságaidat is.
  nagyon leegyszerűsítve, hogy te is megértsd: Az árpádi Magyarországon az összes alattvaló magyarnak számított, aki az országnak adót fizetett, katonát adott és betartotta a törvényeket. A származás, vallás, egyéb hovatartozás nem számított. Bárki szabadon használhatta anyanyelvét, gyakorolhatta vallását, stb.”
 • 77. pancser 2010. április 13. 12:41
  „74! Aki még nem vágott disznót annak nem volt véres a keze. Jelképesen a Jobbik kést fog a kezében a demokratikus Magyarországot döfné le primitív, szebben szólva naív szavazók segítségével. Minden szlogenjük ostobaság, átverés. Mi az, hogy Magyarország a magyaroké például? Ennél böszmébb, sértőbb megfogalmazást az állam polgárai és a Haza viszonyáról nehéz elképzelni. Magyarország mindazoké, akik ennek az országnak az állampolgárai, a Rajkó zenekaré is meg a bezenyei krobótoké is, mindnyájan derék emberek, de a Jobbik elvinné fejük fölül a tetőt. Viktor remélem tudod mi a teendőd? Hajrá Magyarország a közös hazánkért!”
 • 76. lebeke 2010. április 13. 12:34
  „Igaz, nem most volt az eunak nevezett cirkuszba való belépésről lévő szavazás, szerintem a szavazók többsége azt hitte, másnap reggelre kelve a kerítésből tördelik a reggelihez való kolbászt, minimum havi 200.000 forint fizetést kap mindenki, stb.... Ehhez képest... Kísértetiesen hasonló a szituáció.
  ( Én voltam is szavazni, és abban a hitben adtam le szavazatomat , miszerint végre-végre arról fog szólni a politika, amiről kell, és értünk fognak a legjobb tudásukkal dolgozni a hatalmon lévők. )”
 • 75. AHA 2010. április 13. 10:56
  „Aki olyan <moderálva> hogy nem megy el szavazni az ne is óbégasson!”
 • 74. www0325 2010. április 13. 09:46
  „Azért hihetetlen! Mit akartunk? közbiztonságot, a c. bűnözés megállítását, munkahelyeket, a végkielégítések visszafizettetését, a korrupció megállítását! Nem? De! Namost a jobbik ezeket ígérte. Mi mire szavaztunk, megint arra, amit már egyszer megszívtunk. Meg van az eredménye a mounika sónak, meg a győőőzinekK Jó nagy marna a nép. Ja, nem vagyok fanatikus jobbikos, csak legalább az ő kezökhöz még nem tapad az átb...szás.”
 • 73. kolombela 2010. április 13. 09:31
  „70. hozzászólás Agent 2010.04.13. 07:35
  Nem frusztráltságnak nevezném, hanem egészen másnak, csak nem írom le mert azonnal kimoderálnák.”
 • 72. kolombela 2010. április 13. 09:27
  „71. hozzászólás Mona7 2010.04.13. 09:15
  Pontosan erről van szó. Az a rengeteg csodaváró pár hónapon belül hatalmasat fog csalódni és ők fognak a legjobban hőbörögni, hogy nem erre szavaztak. Ezek a szerencsétlenek elhitték, hogy Likud egy mágus, aki csodatevésre képes, pedig nem.”
91 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat megyei képviselő jutott be a Parlamentbe területi listáról

A Fidesz-KDNP-ből négyen, az MSZP-ből és a Jobbikból egy-egy politikus került be területi listáról… Tovább olvasom