Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Orbán szerint az ország ráérzett a siker ízére

Orbán Viktor szerint a Fidesz szervezeti ereje önmagában talán nem elegendő ahhoz, hogy a választókat egy ilyen nagy győzelem után még egyszer elvigye a szavazóurnákhoz, az azonban segíthet, hogy Magyarország ráérzett a siker ízére.

A Magyar Nemzetben pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy a kétharmaddal járó felelősség nem nyomasztja, sőt vonzza. Orbán Viktor kifejti: "az egész ország érzi, hogy itt és most történelmet ír, és ez a hangulat hatalmas hajtóerő. Biztos vagyok abban, hogy akinek alkalma van arra, hogy még egy voksot leadjon, élni fog ezzel a lehetőséggel". Úgy vélte: amilyen állapotban ma Magyarország van, az egy oligarchikus kormányzás szükségszerű eredménye, "hiszen egy védtelenné, kiszolgáltatottá vált, évekig manipulált emberekből álló ország ideális terep a spekulatív politikai és üzleti tevékenységek számára". Véleménye szerint most éppen az a helyzet állt elő az ország több részén, hogy "a hivatásos rettegők által befolyásolt baloldali embernek, aki a demokráciára, a nyugalomra, a biztonságra vágyik, és az életmódok sokszínűségét félti, annak a Fideszre lesz érdemes szavaznia, nem az MSZP-re".

A kétharmad megszerzése Orbán Viktor szerint két szempontból is indokolt: a nemzeti egység létrejöttét jelentheti és gyors döntést biztosíthat egyes ügyekben, konfliktusok felszámolásában. Lehetőségként említette a rendőrségről szóló törvény módosítását a közrend megteremtése érdekében, illetve az állami és az önkormányzati rendszer átalakítását. Véleménye szerint az ország gazdasági rendbetétele komoly nemzetközi szervezetekkel való tárgyalásokat is szükségessé tesz. "Minél nagyobb az egység a kormány mögött, ezek a szervezetek annál könnyebben hiszik el, hogy valóra tudjuk váltani mindazt, amit tervezünk" - mondta. Ide sorolta az elszámoltatás kérdését is, amely, mint mondta szintén igényelheti a nagy nemzeti egységet. "Óvnám Magyarországot attól, hogy a bűncselekményekért felelős politikusok a hatósági eljárásokat blokkoló pártszövetségeket tudjanak összehozni az Országgyűlésben, mert ez végképp szétzilálná az állampolgárok jogos elvárását a politikusok számonkérése tekintetében" - fogalmazott. Orbán Viktor szerint a magyar baloldal oligarchikus kormányzásának az lett a következménye, hogy a "rablás alapértékké vált és rendszerré szerveződött a politikájukban.

Ma már olyan zülléssel állunk szemben, amelyet egyfajta módon lehet kezelni. Ki kell mondani, nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ennek vége. Az ehhez szükséges gyakorlati lépésekhez is kell a nagy többség". Arra a kérdésre, hogy nem nyomasztja-e a kétharmad jelentette felelősség azt válaszolta: a felhatalmazás mértéke a legkevésbé sem rettenti vissza, "sőt arra sarkall, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam".

Olvasóink írták

 • 20. kolombela 2010. április 23. 19:04
  „Az még véletlenül sem jut az eszedbe, hogy aki a fideszt és Likud Viktort nem szereti az attól még lehet jobb oldali is? Sőt azok az igazán jobb oldaliak, mert a fidesz inkább liberális, mindig is az volt.”
 • 19. kolombela 2010. április 23. 18:53
  „CSak egy sikerről lehet beszélni és ez kizárólag a fidesz és Likud sikere, senki másé.
  Akkor hablatyoljon ilyeneket, ha a nemzet valóban egy sikeres pályára áll és ezt a fidesznek köszönhető. Addig csak sajnos a sikertelenség van.”
 • 18. Komissar 2010. április 23. 17:21
  „16. hozzászólás Szabra 2010.04.23. 15:45
  Ha ez a gátlástalan tokaji tolvaj nem szabotálja el az elmúlt 8 évet, nem itt tartanánk. Ebből kifolyólag tudott most nyerni, de leendő királysága alatt tovább nyomorítja nemzetét. Mondjuk a rá szavazó birkák meg is érdemlik.
  Mert a hatalomért mindent.”
 • 17. Phobos 2010. április 23. 15:47
  „Ő érzett rá a pénz ízére..”
 • 16. Szabra 2010. április 23. 15:45
  „Öröm ez elvtársak, hogy ennyi baloldali drukker van itt együtt! Így aztán nehéz lesz Orbánnak sikereket elérni, de ne is érjen el, mert az nekünk jó lenne , mi pedig a megszokottat szeretjük! Húzzunk bele elvtársak, azaz csak Ti, mi pedig hasznot húzunk belőle!! Vasárnap este közösen énekeljük el az Internacionálét!!!!!!”
 • 15. Phobos 2010. április 23. 15:14
  „A Fideszről győzködik az edelényi romákat

  http://hvg.hu/nagyitas/20100423_edeleny_romak_nagyitas”
 • 14. GD 2010. április 23. 15:05
  „a 2/3-ot jó lenne úgy értelmezni,hogy a parlament létszámát ennyivel csökkentik.
  Lesz át itt kánaán!!! Uniós bérek,ukrán benzinárak és kolbászbol kerítés mindenhol......
  Fogjátok fel,hogy ti szavazók voltatok a hősök!!!! A Fidesz hősei!!!! A narancsra tettétek az x-et és kész,most 4 évig le lesztek sz.rva nagy ívben a más pártokra szavazókkal együtt!
  Ígéretekből már most van annyi,hogy Dunát lehet vele rekeszteni,de semmi konkrétum nincsen csak hááát,izéé,meg őőőőőőő.....
  A Fidesz nyert,Orbán fejére kerül a korona és ennyi....... csodát ne várjon senki!!!!!!!”
 • 13. Primax 2010. április 23. 14:47
  „" Orbán szerint az ország ráérzett a siker ízére "
  Ez üres duma.
  Mi van az ígéretekkel ?
  Konkrétan.
  Ha arról is tetszene nyilatkozni...
  Ettől a - hetek óta tartó - öntömjénezéstől nem változik meg semmi sem.”
 • 12. Eva- 2010. április 23. 13:53
  „Szerintem pedig a "tőke" is megijedt a 2/3-tól.

  Hol lenne akkor az ellensúly--a hatalom tőle is függetlenítené magát.
  Ezt nem akarhatja.
  Mi pedig higgyük, hogy a választók döntöttek.”
 • 11. jánosi 2010. április 23. 13:13
  „Rendkívül csúnya dolog elfogadni a választók akaratát, 2/3 -ot ! Milyen demokrácia ez ?”
 • 10. Eva- 2010. április 23. 13:08
  „8-hoz

  álságos pálfordulásokból kapunk leckét most rendesen.
  Szöveg és tett egységét is tapasztalhatjuk majd.
  Gondolod?!”
 • 9. jánosi 2010. április 23. 12:49
  „Jobb lesz ha szokjátok a következő négy évet !”
 • 8. megmindiggyöri 2010. április 23. 11:13
  „Normális országok normális vezetői számára a nemzeti egység nem egy párt egyeduralmát jelenti, hanem azt, h. aki épp ellenzékben van, az is az ország érdekében próbál tevékenykedni, nem pedig csak és kizárólag a másikat becsmérli. Meglátjuk, milyen lesz az új ellenzék, de előző 8 év ellenzéke nem tett semmit azért a nemzeti egységért, amit most annyira hangoztat.”
 • 7. szocdem 2010. április 23. 10:46
  „4. Árpád-házi 2010.04.23. 09:37

  A koronát egyzser még azér fel fogja próbálni, és le is filmezteti az udvari riportereivel..”
 • 6. Jandex 2010. április 23. 10:35
  „Bizony és az elérhető legnagyobb siker kb ilyen lesz számunkra.
  http://www.chilloutzone.de/files/player.swf?b=10&l=197&u=ILLUMllSOOAvIF//P_LxP92A42lCHCeeWCejXnHAS/c”
 • 5. Jerry 2010. április 23. 10:18
  „Valóban ráérzett,és akkor fogja igazán megízlelni, mikor csak a fidesz belebukik a 2/3 os kormányzásba. Tudjuk,ez majd sokba kerül,nagyon sokba az országnak,de előbb utóbb megtanulja a nép, hogy nem szabad bedőlni a hitegetésnek, az üres pártszólamoknak,és a médiából ömlő kampányfilmeknek.Drága lesz, de majd sikerül olyan képviselőket választani,akiknél nem az lesz a döntő, hogy milyen párt színét, logóját lobogtatja, hanem hogy milyen tervei vannak,mit tud tenni körzetéért,és van bátorsága kiállni vitára a többi jelölttel is, nem bújik el gyáván a megmérettetés elől.Már látjuk, hogy sokan vannak a fideszesek,de nem elegen.A két harmad a parlamentben nem az egész ország.A választáson csak az ország 60% a vett részt, ennek fele,tehát csak 30% vett részt.A lakosság 70 %-a nem akart szavazni az induló pártokra,és nem akart a fideszt sem hatalmon látni. Akkor miről beszél Orbán? A fidesz hatalma a kisebbség hatalma a többség felett.Azé a kisebbségé akik bedőltek az orbán féle hitegető, megtévesztő, ígérgető kampánynak.Lehet begyűjteni 2 millió ajánlószelvényt,ígérni 1 millió munkahelyet a szavazóknak, de nem lehet sokáig hitegetni 10millió embert. Ezt már egyszer négy évig eljátszották, most nem biztos hogy megint lesz rá négy évük.”
 • 4. Árpád-házi 2010. április 23. 09:37
  „Ez nem az ország sikere.Ez egy kis törpe hatalomvágyának beteljesülése.Élvezd ki Viktor,mert nem tart sokáig!”
 • 3. szocdem 2010. április 23. 08:39
  „1. miracle 2010.04.23. 08:17

  NA persze!

  De ne aggódj! Az európai jog - így büszkén hangoztatva a magyar is- a római jogtól származtatja magát.
  Abban a jogrendben a bűnös úton szerzett vagyont nem lehet megtartani soha sem, akár ezer év múlva is vissza lehet venni az orgazdától, vagy a tolvajtól.
  Így bátran kezdjék a kutakodást 2002-től, majd a kövi kormányzat meg kivizsgálja az azt megelőző 12 év történéseit, vagyonosodásait. Orbán Isten akkorra nyílván emigrál a romániai kastélyába, amit nem lopott vagyonból, hanem a kisdobos korától tervszerüen spórolt pénzéből vásárolt... Onnan fogja osztani maj az észt. De nem baj mert Mi választók ezt akarjuk, erre szavaztunk. Iylen nyíálözön tehetségtelen elitet szerettünk volna, és iylet is akarunk, szóval nincs jogunk reklamálni!”
 • 2. bejáró 2010. április 23. 08:26
  „Gratulálok Orbán Úrnak a győzelemhez!Állandóan eltúlzott értékeléssel,a történelmi jelentősség hangoztatásával nem kelllyukat dumálni az emberek hasába.Dolgozni,irányítan csak csendben az eredmény majd harsog és elégedett a választó.Részemről az a kérdés,hogy a leendő kormány a terveit vagy az ígéreteit tartja-e be mert csak az utóbbit hallotuk.”
 • 1. miracle 2010. április 23. 08:17
  „"Óvnám Magyarországot attól, hogy a bűncselekményekért felelős politikusok a hatósági eljárásokat blokkoló pártszövetségeket tudjanak összehozni az Országgyűlésben"
  De, a fidesz 2/3-a - sőt pusztán önmagában a kormányzása - sikeresen blokkolja a 98-02 közötti bűncselekményekért felelős politikusok elleni hatósági eljárást...
  Gondolom a kutakodás teljesen véletlenül pont 2002-től kezdődik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Becsusszan-e még megyei képviselő az országos listákról a Parlamentbe?

Dióhéjban a válasz: elméletileg van rá sansz, de gyakorlatban vajmi kevés. Hosszabban: olvassák el… Tovább olvasom