Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Orbán: életem legnagyobb feladata előtt állok

Felhőtlen az öröm, óriási a siker, de minden idegszálamon érzem, szívem mélyén pontosan tudom, hogy életem legnagyobb feladata előtt állok - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint a feladat megoldható, de a rendkívüli feladat megoldásához szüksége lesz mindenkire, kivétel nélkül minden magyar emberre.

Úgy vélekedett: nagyszerű este volt, amelyen első szava a köszöneté. Hozzátette, soha ennyien nem dolgoztak, szorítottak, imádkoztak a változásért Magyarországon, mint ebben a választási kampányban.
Leszögezte: az eredmény történelmi, elsöprő akaratnyilvánítást jelent; de a győzelem nem a Fideszé, hanem Magyarországé.

Orbán Viktor szerint a magyar polgárok elkezdtek írni egy történelmi mondatot, olyat, amelyet 1956-ban, 1990-ben, felemelték a fejüket, ítéletet mondtak egy korszak felett; 1956-ben a kommunista diktatúra felett, 1990-ben a pártállami rendszer felett és a demokrácia mellé álltak, 2010-ben pedig a kudarcot vallott korszak felett és az egységet, a biztonságot választották.

Magyarország polgárai magukra, saját életükre, jövőjükre, Magyarország jövőjére adtak le szavazatot, és győztek, "legyőzték a reménytelenséget"; megmutatták, hogy Magyarország egységes, van benne erő, nagy dolgokra képes, munkát, rendet és biztonságot akar, Magyarország polgárai megmutatták a világnak, hogy ismét jó magyarnak lenni - közölte a pártelnök.

Úgy fogalmazott: "Magyarország felemelt fejjel tért vissza a történelem főutcájára". Meg kell mutatni magunknak és a világnak - fűzte hozzá -, hogy nem egyszerű fellángolás történt, hanem elszánt, kitartó akarat vezérelte a választókat.

A pártelnök mögött beszéde alatt felsorakozott Pokorni Zoltán, Szájer József, Martonyi János, Tarlós István, Pelczné Gáll Ildikó, Semjén Zsolt, Schmitt Pál, Balog Zoltán, Kósa Lajos, Áder János, Gyürk András.

Orbán Viktor előtt Szijjártó Péter szóvivő azt közölte, hogy a Fidesz megszerezte a szavazatok 52,7 százalékát és 206 mandátumot szerzett, a kormányzó képes többséghez pedig 194 kell.

Olvasóink írták

  • 2. mgob 2010. április 12. 11:02
    „Ha nem jól csinálja majd felelősségre lesz vonva!”
  • 1. szocdem 2010. április 12. 10:02
    „Gratula Mindenhatóm!

    A "szikár" tények között - amit tegnap este elmondtál - nem ártott volna néhány konkrét szikár tényt is előadni azzal kapcsolatban, hogy miért is akarod az uzsorások (Ti "befektetőknek" hívjátok) jóindulatát elnyerni??? Talán mert épp azt fogod folytatni mint amit Gyurcsányék??
    Tudom, az állampolgárokról való gondoskodás csupán "demagógia" a belső köreidben- attól függetlenül hogy miket mondtatok ezzel kapcsolatban- és nem isérzitek kötelezőnek hogy jobbá tegyétek a kisemberek sorsát mint POLGÁRI kormány. Ám azt nem volna szabad elfelejteni, hogy az Ország nem lózungoktól, és nem is politikai ideológiáktól, hanem kb 1,5 millió ember kemény munkájából épül és halad - mi több a pénzeteket is ezek termelik ki! Nekik miért nem mondtál valamit?? Húzzanak tovább és kussoljanak mint eddig?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első külföldi visszhangok a Fidesz győzelméről

A magyarországi választások eredményeit elemző külföldi hírügynökségek a Fidesz győzelmét és a … Tovább olvasom