Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Orbán az ellenzékről: minden másképp lesz

Orbán Viktor számít az ellenzék parlamenti együttműködésére, amelynek "elegáns alkotmányjogi elbánásban lesz része", de mától minden másképp lesz.

A Fidesz elnöke hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján az ellenzékkel való együttműködésről, a Fidesz-többséggel szemben megfogalmazott aggályokat firtató kérdésekre azt válaszolta: a parlamenti ellenzék része Magyarországnak, a magyar politikai rendszernek és az együttműködési rendszernek is. Számítok az ellenzék "parlamenti térben" való együttműködésére - fogalmazott.

Úgy vélekedett, hogy a kétharmados, de még a feles ügyekben is egyeztetnek majd a parlamenti pártokkal, mert a parlament egy "együttműködési rendszer"; ahogy eddig, úgy a törvényalkotás rendje most is megmarad: mindenki elmondhatja a véleményét, javaslatokat tehet, és esélyt kap, hogy meggyőzzön más képviselőket saját javaslatáról.

Az egy másik kérdés - fűzte hozzá -, hogy a kormányzati kérdések közül melyeknél lehet indokolt egyeztetni bárkivel, ellenzékkel vagy parlamenten kívüli szervezetekkel.

A politikai ellenfelek aggályaira válaszolva Orbán Viktor leszögezte: "Bátorság elvtársak és elvtársnők, Magyarországon demokrácia van, az emberek azt mondták, hogy a kormány menjen, a demokrácia maradjon". Hozzátette: másik világban keltünk fel, "mától minden másképp lesz, a hivatásos rettegők, a húsz-huszonöt éve az egypártrendszert szolgálók véleménye sajnos kevesebbet nyom ma reggeltől kezdve a latba, mert megváltozik a gondolkodásmód is".

Nem nevetséges - kérdezte a Fidesz elnöke -, hogy akiket huszonöt éve nem zavart, hogy Magyarországon egypártrendszer volt, ahol nem volt egyeztetés, ellenzék sem volt, nagyon jól éltek abban a világban, részt vettek a politikai életben, azok most elkezdenek rettegni a Fidesz demokratikus úton, a választópolgárok által biztosított kétharmados többségétől?

Ideje ilyen értelemben is az elmúlt húsz év átmeneti korszakán túllépni, mert az álszentség megrontja a politikát - szögezte le.

A Fidesz elnöke az mondta: ki mint él, úgy ítél, azaz, aki magáról el tudja képzelni, hogy hogyan él vissza egy ilyen helyzetben, az persze, hogy aggódik.

"Szelíden türelmesen, visszafogottan mondom", hogy nem engedjük meg, hogy az álszentség feleméssze a mindennapjainkat, félrevigye a vitákat, hogy arról szóljon a politika, ami nem fontos - hangsúlyozta.

Orbán Viktor leszögezte: az ellenzéknek elegáns alkotmányjogi elbánásban lesz része, de sajnos az aggályokat nem tudják figyelembe venni, tekintettel a mögöttünk hagyott harminc-negyven évre.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. HR_XAR 2010. május 02. 09:50
  „lacim, <moderálva..> Az egypártrendszer, amiről a fidesz beszél az éppen most jön el, a demokrácia meg épp most hull porba. Tessék-lássék alapon bárki meg tudja adni azt, hogy más is véleményt alkothasson a főbb kérdésekben, de tessék a sorok között is olvasni: úgyis az lesz, amit a fidesz akar. Lacim, az olyan .... szavazókon, mint te lesz majd egyszer elverve ennek a választásnak az eredménye és annak következménye. 20 év alatt itt a várva várt esély arra, hogy hatalmon bebiztosítsák magukat örökre. Amúgy meg vekker jobb, ha befogja a pofáját, mert ellenzékként kivonulgatni sértődöttségében, mert nem ő kormányoz ... Az ellenzéknek is megvan a maga dolga, a maga feladata. A hülye embereket felbőszíteni és hergelni, a rendőrség becsületét aláásni a legkönnyebb. Nem ismerős az a mondás, hogy "oda szarik, ahova evett"?

  Igen, minden másképp lesz innentől kezdve, indulni fog keményen a ..... szavazók még ezerszer el fogják átkozni azt, hogy ennyire könnyen befolyásolhatók. És ostoba az, aki olyan pártot véd, aki 8 év alatt ellenzéki szerepben nem keveset ártott az országnak.”
 • 22. vonLichthofen 2010. április 29. 13:13
  „20szocdem,
  néha csodálkozom a hozzáállásodon.
  Világosan látsz a Fideszt, a nemzetközi /fokozódó/ helyzetet illetően, de nem tudod megállni, hogy ne tegyél a Jobbik ellen odanemillő és sunyi megjegyzéseket.
  Miért halt volna meg bárki is a Vona Gábor vezetése alatt /kivéve persze azonosíthatatlan F-16 os gépek foszforbombái által/?
  Vona Gábor világosan látta/látja az ország sanyarú helyzetének eredetét, okait és azt is, hogy miként lehetne kilábalni ebből a fertőből.
  Nem azt mondom, hogy ő az egyetlen aki ilyen éleslátással bír, de ő az egyetlen aki ezt ki is meri mondani és képes világosan megfogalmazni.
  Több tiszteletet a Jobbiknak, ezt kiharcolta és megérdemli.!”
 • 21. lacim6 2010. április 27. 21:57
  „Látom már csak magatokban mérgelődtök hát búcsúzom én is további kellemes sírást rívást. Vége elvtársak remélem örökre, remélem eltakarítják a hatalom közeléből az összes mocskos maszopost örökre, egy szoci se maradjon még hírmondónak sem.”
 • 20. szocdem 2010. április 27. 14:44
  „19. kolombela 2010.04.27. 12:24

  Az bizony úgy lesz ahogy írtad. Az ellenzéknek csak a borítékokért kell majd bemenni a parlamentbe, a véleményükre senki sem lesz kíváncsi. A Fidesz fújaj hétfőtől a passat szelet ez van. Olyan önkény jön, amilyet az öregek csak Rákosi alatt éltek meg.
  De nem baj, inkább Orbán adjn belőlle ízelítőt a pórnak mint Vona, mert akkor talán senki sem hal meg, csak a kormány bukik meg minél előbb:)))”
 • 19. kolombela 2010. április 27. 12:24
  „Senki se feledje A Nagy Ember (Likud Viktor) "bölcs" mondását: " ellenzék nélkül is működik a parlament".
  Ezt csak a miheztartás végett írtam.”
 • 18. kolombela 2010. április 27. 12:17
  „7. hozzászólás pancser 2010.04.26. 22:08
  Még ezt sem tudod. Jerry egér volt. PANCSER!!!”
 • 17. kolombela 2010. április 27. 12:12
  „Másképp bizony. Az az ellenzéki képviselő vagy párt, amelyik nem a fidesz akaratát képviseli bele lesz tiporva a földbe, de legalább a száját fogják be.”
 • 16. Goldmund 2010. április 27. 12:08
  „Pokorni ma nyilatkozott, hgy Simor András jegybankelnöknek le kéne mondania, és Sólyom László helyett (valószínűleg) más lesz az államfő.

  Két napja, hogy a Fidesznek megvan a 2/3-os többsége. Még föl sem kérték Orbánt kormányalakításra, fel sem állt az új kormány.

  No comment.”
 • 15. laposibenö 2010. április 27. 11:39
  „Az ijen Fides által felajánlot eggyüttműködésröl nekem mindig a fekete özvegy jut az eszembe.”
 • 14. szocdem 2010. április 27. 10:14
  „Akkor pedig miért hazudozik ?

  Bármék Fidesznyik megmondhatja: Orbán még sohasem hazudott...:))))”
 • 13. Primax 2010. április 27. 09:52
  „" Úgy vélekedett, hogy a kétharmados, de még a feles ügyekben is egyeztetnek majd a parlamenti pártokkal..."
  Úgy vélekedett.
  Nem így fogják csinálni.
  Akkor pedig miért hazudozik ?”
 • 12. szocdem 2010. április 27. 08:59
  „Nahát!
  Ez egy dzsentlemanus!

  Ha jól emlékszem amikor nem volt ekkora hatalma, akkor is letojta az ellenzéket, a saját belső ellenzékét- (kisgazdák) pedig kinyírta mint azt Rákosi elvtárstól a nagy (épp olyan törpi volt mint Ő) elődjétől tanulta..

  Nagy baj jön, az már világosn látszik. Sok a hazudozás, sok a furmányos igérgetés, sok a műbalhé. És ez a dzsentlemanus azt állítja hogy Ő - meg a csapata- nem "elvtársa a bolsiknak?? Ugyan! Ha Rákosi élne, hozzájuk járna szemináriumra..”
 • 11. matezsu2 2010. április 27. 08:33
  „Végre valaki (8)aki normális hozzászólást tud írni. Nem tudom ez a sok okos jós, aki mindent mindenkinél jobban tud mért nem alapított egy un. mocskolódó rágalmazó gúnyolódó mindent előre látó, mindenkit szidalmazó,mindenkit hülyének néző pártot. Biztosan nyertek volna, talán 100%os párt lennének a parlamentben. Egyetlen javaslat, ötlet, hogy hogyan kellene szerinte, nem készül a billentyűzetén, csak a mocskolódás, a rágalom, a jóslás. De ha esetleg az adócsökkentés a fizetésemelés, v az új mégjobb munkahelye az ölébe hullik, azt zokszó es lelkiismeretfurdalás nélkül elfogadja. Tudjátok itt írogatók mi kellene nektek????? Munka felelősség nélkül manna hullna az öletekbe. Ha nem vagytok miniszterelnökök, mert a kutya se választott titeket, álljatok helyt legjobb tudásotok szerint ott ahol vagytok, dolgozzatok önmagatokért, családotokért, és ne akadékoskodjatok ott, amihez ne értetek. Mert ADNI csak onnan lehet, ahol van.”
 • 10. lr 2010. április 27. 07:19
  „9es Primax!
  Nyugodj meg.
  Én biztos vagyok benne, hogy a fidesz-hivők ugyanilyen lelkesek lesznek fél év mulva, meg 1-2-3-4 év mulva is.
  Nekik ugyanis semmi más nem számit, csak az, hogy Orbánt látják a bársonyszékben.
  Még az sem számit, ha Vityka jól megszivat mindenkit, csak ő legyen hatalmon.
  Az Mszp jó nagy balfac volt, hogy így elbénázta az elmult 4 évet. Itt az eredménye. Teljhatalmat kapott egy idióta vezér.
  Akik meg csak a valaki ellen szavaztak- azaz az mszp ellen.. Na azok majd reklamálnak nemsokára. Csak éppen senkit sem fog érdekelni a nyafogásuk.”
 • 9. Primax 2010. április 26. 23:00
  „" Számítok az ellenzék "parlamenti térben" való együttműködésére - fogalmazott. "
  Tehát csak ők ( is ) cirkuszolhattak Budapest utcáin.
  Megható.
  Jó ideje nem nézem a híradókat este, meg a politikai ezt-azt, hát ezután sem fogom.
  Máris csak magyarázgatás, mentegetőzés folyik, hogy tulajdonképpen miért is nem fog - gyakorlatilag - megváltozni semmi sem.
  A narancs-hívők most nagyon boldogok, kíváncs vagyok, fél év múlva is ilyen lelkesek lesznek-e?
  Kötve hiszem.”
 • 8. ujhelyikaroly 2010. április 26. 22:34
  „Tisztelt Uraim: Néha beleolvasok egy-egy fórumon megjelenő hozzászólásba. Érdekel, hogy ki milyen lelki terheket, anyagi problémákat cipel. Úgy látom, sokszor nem a külvilág, az ország történései a lényeg, hanem a saját kínok, a meg nem oldott egyéni problémák áthárítása a külső, pl politikai eseményekre az ahhoz kapcsolódó indulatokra. Egy hely, ahol az önmaga tehetetlenségét áttolhatja a köz nyakába. Vagy egyesek részéről egy kis álarc mögé (névtelen) rejtett szabadszájúság. (ez nem olyan nagy baj, lehet poén is)
  Viszont , ha kevesebbet foglalkozna az általa (szakmailag, ismeretileg) el nem érhető országos problémákkal, (mert már öregapám is tudta:kutyaugatás nem hallik az égig), és inkább többet a saját lelki problémáinak tisztázásával, vagy a szomszéd gondjainak segítésével, akkor azzal többet tehetne a saját, így az ország sorsának jobbra fordulásáért. Békesség barátaim! Nem kell az senkinek nyalni, vagy éppen pocskondiázni.
  Mindenkinek jó egészséget, és egymáshoz sok türelmet kívánok. Ha pedig ideje engedi látogasson el az én blogomba!! a WEBBeteg oldalon!! találhatja írásaimat, "öregember nem vénember" címszó alatt. Az időskori leépülés problémáinak kivédéséről, és gondozásáról, segítség nyújtás lehetőségéről talál ötleteket.”
 • 7. pancser 2010. április 26. 22:08
  „Azon gondolkodom a Jerry egér volt vagy macska, bár a keserves nyávogásból rájöhetnék!”
 • 6. Tabita 2010. április 26. 21:49
  „moderálva”
 • 5. fortuna54 2010. április 26. 21:29
  „2-es,hogy te milyen okos vagy,mindent elöre látsz.Okosabb mind az a többmillió ember,aki még remél valamit.Citrom helyet,fogyasz narancsot,talán hejrehoz.”
 • 4. Csetneky 2010. április 26. 21:01
  „Most kipróbálhatja az Mszp, milyen hatékonyan tudja az ellenzék az akaratát érvényesíteni. Néhány elmebeteg elvtárs még napjainkban is azt harsogta, az elqurásokért az ellenzék is felelős. Most akkor meg lehet mutatni elvtársak, ellenzékből hogyan szavazzátok le a kormánytöbbséget. De ha véletlenül nem sikerül, azért nagyon ne sírjatok.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Közösségépítő kormányzás lesz

Az új kormány rendbe teszi a gazdaságot és a közbiztonságot, családi adózás viszont egyelőre nem… Tovább olvasom