Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Online interjú vendégünk volt Vörös Gyula polgármesterjelölt

A Jobbik győri polgármesterjelöltje, Vörös Gyula válaszolt Olvasóink kérdéseire. Az online interjú véget ért.


A Jobbik polgármesterjelöltjével, Vörös Gyulával az online interjú lezárult. Köszönjük Olvasóink kérdéseit!

11 óra 31 perc

– Az utóbbi 3-4 választási kampány mindegyikében ígértek egy új uszodát Győrnek, amire nagy szükség is volna! Persze, csak ígéret maradt! Önök hol és hogyan képzelik el ennek a hiánynak pótlását?

– A szocialisták 8 éven, a Fidesz 4 éven keresztül ígérte a győri uszoda megépítését. Helyette termálfürdő lett, a győriek számára nehezen megfizethető árakkal, s ráadásul csak így lehet bejutni a régi uszodába is.

Ezen változtatnánk, négy éves tervünkben szerepel a győri uszoda teljes felújítása, erre a forrás már most rendelkezésre állhat.

Nem csak ígérünk, mivel a győri kabinetiroda éves költségvetése 400-500 millió forint között van (négy év alatt 2 milliárdról beszélünk).

Ha Győrnek főállású polgármestere van, akkor a kabinetiroda működésének költsége minimálisra csökkenthető.

11 óra 21 perc

– Mivel foglalkozott eddig? Miből él? Miért nem ismerik eléggé Győrben?

– Jelen pillanatban munkagép, alkatrész és szerviz területen dolgozom. Előtte 1997-től 2003-ig a győri Esso töltőállomást és a mögötte lévő szervizt üzemeltettem.

A közéletben eddig nem vettem részt, de az üzleti életben sok ismerősöm, partnerem van.

11 óra 14 perc

– Milyen módon csökkentené a panellakások fűtésdíját? Ez nagyon sok családnak fontos lenne.

– A győri hőközpontba a városunk alatt húzódó termálvizet kell bevezetni, így a fűtés költsége akár 50 százalékkal is kevesebb lehet, ami a távfűtéses lakásban élők terheit radikálisan csökkentheti.

Ezen munkára akár közmunka keretében is hosszú távú, jogos segélyt biztosíthatnánk a jelenleg segélyből élőknek.

11 óra 11 perc

– A Jobbik eléggé multiellenesnek tűnik. Mit gondol a győri Audi beruházásról/bővítésről és arról, hogy több jobbikos is az Audi munkatársa?

– Üdvözöljük az Audi beruházását, nagyon komoly lépes ez a munkanélküliség csökkentésére. Azon termékek gyártóit, forgalmazóit (Audi, Opel, Suzuki, stb), amit mi, magyar emberek nem tudunk megvalósítani, de értéket hordoznak és a gazdasági fejlődést biztosítják, azt egyértelműen támogatjuk.

Ugyanakkor amit, mi, magyarok helyben helyi áruval, helyi munkaerővel meg tudunk oldani (bevásárlóközpontok), ezeket nem támogatjuk, mivel ezek a multik a profitot kiviszik az országból, s kizsákmányolják a magyar munkaerőt.

Külön üdvözlöm a jobbikos audisokat, s jó egészséget kívánok nekik!

11 óra 2 perc

– Tervez-e Győr-Szigetbe egy olyan kerületőrséget, amit a jelenlegi polgárőr szervezetre tudna építeni? Tud-e biztosítani a polgárőrségnek olyan hegyiséget, ahol állandó ügyeletet tudnának biztosítani?

– Jelenállás szerint csak a polgárőrökre tudunk építeni, mivel egy Sziget-Újvárosnak rendezett fórumon, ami a helyiek gondjaival foglalkozott, hivatalos volt a győri rendőrfőkapitány is.

Ennek ellenére sem ő, sem helyettese nem vett részt a fórumon, ezért a győri Jobbik alapvető tervei között szerepel a polgárőrség megerősítése, s városrészenként egy helyiség biztosítása.

Véleményem szerint a kiemelt kockázatú városrészek lakosai csak a polgárőrökre és a győri Jobbik támogatására számíthatnak.

10 óra 53 perc

– Mi a véleménye a szociális bérlakások ügyéről? Meglátásom szerint sokan szenvednek lakhatási nehézségekkel, esetleg ki lettek lakoltatva, faji és etnikai alapon CSAK bizonyos kisebbség kap az önkormányzattól szociális albérletet. Méghozzá rotációsan válogathatnak is köztük. Érdemes lenne interpellálni, nyomozni, micsoda pénzelések, utasítások lehetnek emögött, a becsületesen élő nemromákkal szemben tanúsított rasszista szokásjog mögött.

– A szociális bérlakások helyzetét átalakítjuk, egyenlő feltételeket teremtünk mindenkinek. A bérlakásban élő bérlőket folyamatosan ellenőrizzük, hogy az önkormányzati tulajdon állagának megóvását, a helyi kulturált együttélés szabályait betartják-e a bérlők, fizetik-e rendszeresen a közmű és bérleti díjakat? Amennyiben ezeknek nem tesznek eleget, minden esetben a bérleti jogviszonyt megszüntetjük - etnikai hovatartozás kérdése nélkül, kizárólag a piaci szabályok betartásával.

Kivételt képeznek a gyermeküket egyedül nevelők, a betegek és a nyugdíjasok, részükre külön rendszert kell kidolgozni!

10 óra 45 perc

– A város közepén elterülő "graboplaszt" linóleumgyár a megengedett értékek felett, a szűrőrendszerét rendszeresen kikapcsolva ereszti PVC gyártáskor keletkező égés- és melléktermékeit Jancsifalu és Adyváros légterébe. Bár a Grabo elkötelezte magát a gyár kitelepítése mellett az Ipari Parkba, azonban mégis termelést és kapacitást bővít.

Érdemes a környezetvédelmi minisztérium/államtitkárság rendszerében követni, milyen speciális szennyező (aromás) vegyületek lépnek a levegőbe a Szigethy Attila úti mérőállomás adatbázisában láthatóan. A környék lakosságát jelentős mértékben ismerem. Döbbenetes a rákos megbetegedések aránya, döbbenetes a „kussolás".

– Ezen problémával nem találkoztam eddig, de felvetése alapján amint a Jobbik-frakció megkezdi a munkáját Győrben, ezeket a kérdéseket kivizsgáljuk.

10 óra 39 perc

– Van-e támogatási tervük a győri, minimum három gyermeket nevelő és adózó állampolgárok számára? Például az első lakáshoz/nagyobb lakáshoz jutás támogatása? Vagy akár kedvezményes állatkerti belépő?

– Programunk kiemelt figyelmet fordít a komplett győri támogatási rendszer átalakítására. A győri Jobbik elképzelései szerint előnyben részesülnek a nagycsaládosok, a nyugdíjasok, az önhibájukon kívül állásukat elvesztők (a nehéz gazdasági helyzet miatt) és a beteg emberek.

Minden egyéb támogatási formát közmunkához kötnénk!

A lakástámogatási rendszer a jelenlegi kormány hatáskörében van.

10 óra 32 perc

– Mi a véleménye arról, hogy a győri óvodák, iskolák egyre jobban távolodnak egymástól oktatási színvonalban, egyrészt úgynevezett „elitiskolákká" (például Gárdonyi) válnak, vagy olyan intézményekké, ahol a tanulók 30-50 százalék roma nemzetiségű, valamint az oktatás színvonala is egyre romlik. Ön szerint van-e megoldás, és ha igen, akkor mi lenne az ebben a helyzetben?

– Megoldás van: a jelenlegi romaszármazású szülők nagy része (tisztelet a kivételnek) nem járatja rendszeresen iskolába gyermekeit, mivel társadalmilag és szociálisan nem érettek ennek a helyzetnek átlátására.

Ezen szülők gyermekei rossz hatással vannak környezetükre, megkeserítik osztálytársaik mindennapi életét, nehezítik iskolai fejlődésüket.

Ezen hátrányos helyzetű gyerekeknek speciális oktatást – akár győri oktatási biztost – kell biztosítani.

Ettől függetlenül nem szándékozunk szegregálni (elkülöníteni) a romadiákokat, de a rendet és a fegyelmet megköveteljük tőlük is.

10 óra 23 perc

– Van-e elképzelésük a helyi és elővárosi közösségi közlekedés javítására - gondolok itt a lehetetlen reggeli közlekedési helyzetekre, amikor például autóval Ménfőcsanak és Abda felől 10 km-t 45 percbe telik megtenni? Külön buszsáv, vonatközlekedés, netán villamos?

– Ez egy nagyon összetett kérdés. A helyi elővárosi vasutak kiemelt kezelése, az emberek tömegközlekedési kedvét feltámasztani.

A jelenlegi helyzetben nincs lehetőség például Győr és Abda között újabb, négysávos utat építeni, de ha jobbikos vezetése lesz a városnak, a közlekedési problémák megoldását kiemelt figyelemmel kezeljük.

A győri villamos alternatíváját semmiképp sem támogatjuk, inkább az elővárosi vasutak (HÉV-jellegű) fejlesztését részesítenénk előnyben.

10 óra 13 perc

– Miért nem tartott a győri Jobbik lakossági fórumokat, a jelöltek a program megismerése céljából?

– A lakossági fórumokra többnyire a jobbikos szimpatizánsok jönnek el, ezért utcai standolással kampányoltunk. Így közvetlenül az embereket igyekeztünk megszólítani.

Úgy érezzük, hogy ezzel célunkat sikerült elérni, s meg tudtuk szólítani a győri embereket.

10 óra 9 perc

– Miért nem kérte a választási megjelenési lehetőséget, az önkormányzat által finanszírozott hetilapokban?

– Mivel ezek a lapok a jelenlegi önkormányzati vezetés irányítása alatt állnak, nem biztos, hogy részünkre kedvező módon írtak volna a kampányunkról.

10 óra 5 perc

– Milyen új elemeket alkalmazna a sporttámogatások odaítélésekor?

– A profi tömegsportok, a futball és a kézilabda jelenleg is komoly multitőke támogatást élveznek Győrben, az ő önkormányzati szponzorálásukat újragondolnánk.

A felszabadult forrásokat a helyi kis egyesületeknek adnánk, előnyben részesítve - mivel Győr a vizek városa – a vízi sportokat (kajak, kenu).

Ezen kívül a győri utánpótlás is kiemelt figyelemben részesítenénk.

9 óra 58 perc

– Hogy állítaná fel a városőrséget, mi volna a feladatuk, kikből hozná létre az állományt?

– A jelenlegi polgárőrség állományából, esetlegesen a helyi közterület-felügyelet bevonásával. A helyi rendőrség kiemelt segítségére számítva. Erre a helyi önkormányzatnak több pénzt kell szánnia. Városrészenként kategorizálnánk a szükséges létszámot, Sziget és Újváros területét külön kiemelve.

Vörös Gyula a kisalfold.hu szerkesztőségében. Fotó: Krizsán Csaba.
Vörös Gyula a kisalfold.hu szerkesztőségében. Fotó: Krizsán Csaba.9 óra 51 perc

A Jobbik győri polgármesterjelöltje, Vörös Gyula megérkezett szerkesztőségünkbe. Hamarosan kezdődik az online interjú, kérdéseiket küldjék az "online@kisalfold.hu" e-mail címre.

Korábban

Kedden délelőtt a Jobbik jelöltje, Vörös Gyula lesz a kisalfold.hu vendége. Az 1-1,5 órás online interjú keretein belül Olvasóink tehetik fel kérdéseiket, mondhatják el észrevételeiket, problémáikat a győri polgármesterjelöltnek.

Kérdéseiket már most nyugodtan elküldhetik az online@kisalfold.hu e-mail címre, vagy írják be a kommentek közé. 

Vörös Gyula
Vörös Gyula

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. igazszó 2010. szeptember 30. 09:41
  „HAJRÁ VÖRÖS GYULA!
  Győr lakói benned bíznak!
  Megyek majd bemutatkozni, gratulálni, csak jegyzed meg a nevemet!:)))”
 • 55. háté 2010. szeptember 28. 20:45
  „Szavazz a Jobbik jelöltjeire,--szavazz Vörös Gyulára a Jobbik polgármester jelöltjére.”
 • 54. feco711 2010. szeptember 28. 20:11
  „Arra nem gondol,hogy aki szociális bérlakásba lakik az nem véletlenül került oda.
  Lehet hogy önhibáján kívül!Nekem is lakásom és vállalkozásom volt!!!Most meg
  szociális bérlakásban lakunk két gyermekkel és bizony van mikor nem tudjuk kifizetni
  a közüzemi számlákat!Ilyenkor már akkor én bünös vagyok és menjek az utcára???!!
  Hát az öszinteséggel nincs baj tisztelt"jelölt"úr!!!
  Akinek nincs pénze huzzon az utcára??!!!Nincs még elé hajléktalan!!!
  Megoldást kéne találni,és nem még a legutolsó bört is lehúzni a szegényről!!!”
 • 53. dohogó 2010. szeptember 28. 19:47
  „2003-2007 Liebherr Magyarország Kft ...”
 • 52. pancser 2010. szeptember 28. 19:43
  „Úgy néz ki mint akik elbántak a kézilabdással. Ilyenek ezek mind, konkurrenciája egymásnak.”
 • 51. Freehill 2010. szeptember 28. 16:48
  „Érdekes dolog, hogy Győrben a villamos "szitokszó". Az ország és a világ számos hasonló városában vígan fejlesztik, és örülnek, hogy újra nő a tömegközlekedést választók aránya, jobban lehet közlekedni a városban, nálunk viszont egy csomóan "büszkén" elvetik még a kérdés vizsgálatát is. Elővárosi vasútról lehet beszélni. Az nem merül fel senkiben, hogy nem csak fekete és fehér van, és a leghatékonyabb megoldást Győr számára vélhetőleg éppen e két rendszer ötvözésével ("tramtrain" - elővárosi vasútként is közlekedő, de a belső lakóterületek feltárására is alkalmas, olcsóbban üzemeltethető szerelvényekkel) lehet elérni?”
 • 50. adamasz1977 2010. szeptember 28. 16:25
  „tótbéla elvtárs”
 • 49. adamasz1977 2010. szeptember 28. 16:22
  „Túrabakancs! Pofázni mindenki tud, te is, én is:)) Amikor már a megvalosítást kéne végrehajtani, na, akkor kezdődnek a dolgok! PL. Én is egyetértek a geotermikus lehtőségekkel, de Vörös úr itt is hazudott, ugyanis ez kivitelezhetetlen legalábbis napjainkban, akkor aMIKOR MÉG A gáz AZ "úr"! eZ OLYAN MINTHA A HIDROGÉN AUTÓKról regélne így, amikor tudja, hogy a olajlobbi még nem teszi lehetővé, ennyi.”
 • 48. adamasz1977 2010. szeptember 28. 16:11
  „tótbéla! <moderálva> Én egyik politikai csőcselékkel sem értek egyet! Letojom az emszpt de jobbik ugyanaz!!!! Látszatintézkedést hoznak, közben meg a slepjük kirabolja az országot. Ezt csinálta az mszp, szdsz fidesz, Miép kisgazdák és most a jobbik és az lmp is!”
 • 47. Túrabakancs 2010. szeptember 28. 15:19
  „adamasz1977!
  Ha te nem érzed rosszindulatúnak a feltett kérdéseidet, akkor
  nincsen mit tovább taglalnunk egymással! Egyébként nem
  vagyok párttag max. szimpatizáns, ha elolvasod több kommentemet
  akkor láthatod, hogy a Fidesz ténykedéseivel is egyértek, nem
  vagyok fanatikus eltökélt emberke. ha az SZDSZ lett volna nemzeti
  érzelmű párt, abban az esetben rájuk raknám az X-et. Nem az a lényeg
  hogy melyik párt mit mond, hanem hogy mit tesz, ez kellene döntő legyen
  minden ember számára szavazáskor. Attól mert valami miatt csalódott
  vagy, attól még nem kell türelmetlennek lenned, és minden pártot
  egy kalap alá venned.”
 • 46. AHA 2010. szeptember 28. 15:14
  „anya1976
  Hááát,szerintem lehetetlent kérsz.Azt hiszem bárki lehozná inkább a csillagokat az égről.
  A Bán A. utca az egy lehetetlen küldetés.”
 • 45. tótbéla 2010. szeptember 28. 15:04
  „Anya, hagyjuk ezt a sztereotípiát. Nagyon sok újvárosi és szigeti ember szeretne normális életet élni. Attól, hogy onnan származik valaki, az nem predesztinál senkit arra, hogy ebből messzemenő következtetést vonjon le. A normális élet vágya nem lakhelytől függ.”
 • 44. tótbéla 2010. szeptember 28. 15:00
  „Túra, igazad van. Adamasz elvtárs! A szegfű elvirágzott, lekonyult, most pedig az enyészet végzi a munkáját.”
 • 43. anya1976 2010. szeptember 28. 14:59
  „Tudtam hogy ismerős az Esso kútról, Vörös úr nem Újvárosi család tagja ,hogy fog rendet teremteni Ady város Bán A.utcában”
 • 42. adamasz1977 2010. szeptember 28. 14:57
  „Túrabakancs! Kinek rosszinulatú a kérdés? Neked? <moderálva> Én nyitott szemmel járok, neked meg ott lebeg elötted a jobbikos lila köd! Ilyen az összes, legyen fideszes mszps , jobbikos.............stbÉn már egyiknek sem hiszek te még igen, te dolgod. Csak ne ess nagyot az arcodra! :)))”
 • 41. Túrabakancs 2010. szeptember 28. 14:35
  „meir! /39/
  Ha a te hazádban egy olyan ember ténykedne aki a saját országa ellen
  ágálna folyamatosan, akkor mi lenne a sorsa? Magyar viszonylatban
  az SZDSZ volt az a párt, akik rendszeresen nemzetellenes tetteket
  alkotottak, így emiatt mondták rájuk hogy zs..ók. Mert tudvalevő,
  hogy a vezetőik nagyrészt tőlük került ki. Ha ők nincsenek, akkor
  nincsen zsidózás sem, vagy legalábbis nem ilyen szintű, mint ami
  mostanság megfigyelhető a közéletben. Tudod, élni és élni hagyni...
  Ha ez felborul, akkor következik be az, amitől te felháborodsz.
  adamasz1977 fórumozó nylítan rosszindulatú kérdéseket tett fel,
  szerintem az a legkevesebb, hogy ilyen viszont választ kapott a kérdéseire,
  mint amiket írtam neki. lehet a Jobbikra azt mondnai hogy erélyesek meg
  esetleg arrogánsak, de azt hogy ártanak a magyar mebereknek, az enyhén szólva
  túlzás. A külföldet csak annyira érdekli Magyarország, ameddig hasznot vihet
  ki innen, tehát a Jobbik miatt nem éri kár az országot. Ameddig nem volt Jobbik,
  addig a Fidesz volt a mumus, innen is látszik, hogy mesterkélt ez az egész
  károkozás duma. Magyarországon sok kisebbség él békében, mindössze kettővel
  vannak komoly problémák, tehát Magyarország lakossága nem rasszista, csupán
  próbálja magát megvédeni a vérszívóktól. Ez egy természetes reflex, nem kell ezen
  felháborodni!”
 • 40. adamasz1977 2010. szeptember 28. 14:29
  „Kisalföld! Nem unjátok még a kommentek kitörlését?? Inkább egy magyar órára mennétek el:))”
 • 39. adamasz1977 2010. szeptember 28. 14:27
  „Az összes politikus lop, csal, hazudik, ti komolyan azt hiszitek, hogy ez a jobbikista kivétel lenne? :))) ugyan már”
 • 38. Phobos 2010. szeptember 28. 14:05
  „Egy vicc meirnek

  Egy mohamedán, egy katolikus és egy zsidó vitatkozik, melyikük istene a nagyobb hatalmú.

  A mohamedán azt mondja:
  - Felénk nagy földrengés volt, de mi erősen fohászkodtunk Allah-hoz és 30 km-es körzetben minden ház ép maradt.

  - Az semmi - mondja a katolikus -, nálunk árvíz volt, de mi er?sen imádkoztunk Istenhez és 30 km-es körzetben minden ház ép maradt.

  - Ezt hallgassátok, barátaim - mondja a zsidó -: képzeljétek, a múlt szombaton séta közben az utcán egy nagy táska pénzt láttam heverni.
  Tudjátok, mi szombaton nem nyúlhatunk pénzhez, de én er?sen imádkoztam az Úrhoz és képzeljétek, 3 méteres körzetben péntek lett!”
 • 37. Hozzászóló 2010. szeptember 28. 13:40
  „adamasz1977! Nem vagyok jobbikos és nem is tervezem, hogy azzá legyek, de ettől az olcsó, szegfűszagú, demagóg dumától, amit itt kérdések formájában levágott, egyből viszketni kezd a tenyerem.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szájer József: ˝Összefogás szükséges˝

˝Országos szinten az önkormányzati választáson is összefogásra van szükség, hogy hazánk kilábaljon az előző kormány gödréből˝ – hangoztatta Szájer József EP-képviselő. Tovább olvasom