Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Online interjú: Hegyi Zoltán győri polgármesterjelölt válaszolt olvasói kérdésekre

Az MSZP győri polgármesterjelöltje, Hegyi Zoltán volt vendégünk online interjúra csütörtökön. Nézze meg a kérdéseket és a válaszokat!


11 óra 35 perc

Az online interjú véget ért, köszönjük Olvasóinknak a kérdéseket!

11 óra 32 perc


– Kérdezném, hogy Ön szerint mennyiben szolgálná a város érdekét egy 2/3-os kormánytöbbséggel szembeni ellenzéki városvezetés?

– Az elmúlt négy év bizonyítja, hogy az MSZP-s kormány akart és tudott is együttműködni a fideszes győri városvezetéssel.

11 óra 28 perc

– Vannak-e konkrét elképzelései és támogatná-e a következő beruházásokat: Győrhöz méltó termálfürdő (nagyság, színvonal, igényesség, egyediség), a megyeszékhelynek már rég kijáró sportcsarnok (ha Debrecennek jár foci stadion), sokszor sokak által megígért 50 méteres fedett sportuszoda?

– Az Ön által felvetett beruházásokkal, ezek megvalósításával feltétlenül egyetértek.

Tudomásul kell azonban venni azt, amire korábbi válaszaimban már utaltam, világosan kell látni Győr gazdasági helyzetét, s annak függvényében kell kiválasztani azokat a fejlesztéseket, amelyek reálisak és a győriek többségének támogatását élvezi.

Ugyanakkor a fent említett beruházások megvalósítása előbb-utóbb elkerülhetetlen.

11 óra 18 perc

- Borkai Zsolt jelenleg parlamenti képviselő, polgármester és valószínűleg MOB elnök lesz. Ön szerint ezek mennyire összeegyeztethetők? Lehet egyáltalán ennyi funkcióban hatékony munkát végezni?

- Ezt a kérdést Borkai úrnak legyen szíves feltenni.

11 óra 16 perc

- Hány év alatt és mennyi pénzből tudná megvalósítani a villamosok fejlesztését Győrben? A belváros meglehetősen szűk utcáiba hogyan lehetne "becsempészni" a villamosokat?

- Győr városa dinamikusan fejlődő és reményeim szerint elkerülhetetlen infrastrukturális és területi fejlődése és a lakosság számának növekedése.

Új megoldásokat és lehetőségeket kell keresni, s nem leragadni a pillanatnyilag működő rendszerek átszervezésén és bővítésén.

Budapesten például működő modell a kombinált bérlettel megoldott elővárosi – a vasút lehetőségeit igénybe vevő – tömegközlekedés. Ennek nagyrészt Győrben is adottak a feltételei.

Erre építve kell továbbgondolni egy környezetbarát tömegközlekedési alternatívát. Azt is tudni kell, hogy az Európai Unió csak a kötöttpályás városi közlekedést támogatja pályázatok útján.

Debrecen, Miskolc és Szeged villamos projektjei több 10 milliárdos támogatást kaptak.

11 óra 6 perc

– A polgármester ajtaja mennyire és kiknek lesz nyitva? (A Fidesz fogad 2-3 hónapos várakozási idő után majd amikor meghallgat, látni az arcán, hogy azt sem tudja ki vagy és milyen panasszal érkeztél)

– Folytatnám Balogh József egykori polgármester évtizedes gyakorlatát, azaz bármikor szívesen megállok a győriekkel beszélgetni, meghallgatom észrevételeiket, problémáikat.

Történjen ez a találkozás az utcán vagy a városházán hivatali időben.

11 óra

- Milyen hozzáállása lenne a civil szervezetekhez? (Fidesz ezeket is megsarcolta, tönkre tette.)

- Vezetői stílusomból adódóan, valamint világosan látva, hogy a civilszervezetek többsége a városért tenni akaró, javaslataikkal támogató szerveződések mindenképpen szükséges a velük való együttműködés bővítése, működésük és a város érdekeit szolgáló céljaik támogatása.

10 óra 56 perc

- Mit tanácsol a szigeti embereknek hogyan és kivel tudnák megoldani a városrész felvirágoztatását?

- Úgy gondolom, az eddigi képviselő, dr. Schmidt Péter az elmúlt évtizedekben rengeteget tett Győr-Szigetért, az itt élő emberekért.

Az MSZP-nek kiváló jelöltje van Szalainé Tünde személyében, aki szintén Szigetben él hosszú évek óta, ismeri a kerületet, s az itt élő emberek gondjait, problémáit, ezért nyugodt szívvel ajánlom a választók figyelmébe.

10 óra 46 perc

- Hegyi úr! A jelenlegi városvezetés gyakorlatához képest az Ön vezetői módszerei mennyiben lennének mások, az Ön személyisége mennyiben hozna új stílust Győr vezetésében?

- Semmin sem változtatnék az eddigi munkahelyi gyakorlatomon: minden egyes probléma megoldásánál kikérem kollegáim véleményét.

Csapatban dolgozom, jó döntést csak úgy lehet hozni, ha az érintettek és szakértők véleményét a lehető legszélesebb körben megismerjük.

A végleges döntés meghozatala előtt azonban mindig meg kell vizsgálni, hogy a döntés esetleg minek a rovására történhet, s ez miben befolyásolhatja az eredeti döntésünket.

Röviden összefoglalva, nem szabad sajnálni az időt a város életét meghatározó döntések előtt a széleskörű egyeztetésekre, mert egy jó döntés csak úgy születhet, ha a többség akaratát tükrözi.

Mottóm: "Kell egy jó csapat!"

10 óra 31 perc

- Ha jól ismerem a választási programját, akkor ígéretet tett a helyi iparűzési adó csökkentésére, de konkrét számok nem szerepelnek a tervben. Miért? Körülbelül milyen szintű csökkentéssel kalkulálnak?

- A győri MSZP korábban is felvetette a helyi iparűzési adó csökkentésének lehetőségét. Az elmúlt hónapok eseményei (főleg az Audi bejelentésére gondolok) biztosan generálni fogják a hazai beszállítói vállalkozások számának növekedését, a meglévők bővülését.


Hegyi Zoltán szerkesztőségünkben - fotó: Bertleff András.
Hegyi Zoltán szerkesztőségünkben - fotó: Bertleff András.


Nem mindegy, hogy ezek a vállalkozások hol telepednek le. Ezért a győri városvezetésnek kötelessége olyan intézkedéseket hozni, hogy ezen cégek Győrött találjanak otthont.

Ennek több lehetséges módja van, amiből négyet emelnék ki: az infrastruktúra biztosítása, a munkahely megtartó program bővítése, az oktatás fejlesztése, illetve az iparűzési adó csökkentése.

Az iparűzési adó mértékének csökkentését megalapozott gazdasági számítások után lehet meghatározni.

10 óra 20 perc

- Hegyi úr: nem elég a sok tisztség és pénz, amit felvesz? Javaslatom: ha véletlenül Ön lesz polgármester Győrben, akkor ajánlja fel fizetését a rászorulóknak.

- Egész eddigi életemben bérből és fizetésből élő, dolgozó ember voltam. Nekem nincsenek gyáraim, bányáim, vállalkozásaim, jövedelmemet a munkámért kapott juttatás jelenti.

Amennyiben megválasztanak ez a helyzet nem, csak a munkavégzésem helyszíne változik.

Ettől függetlenül – mint ahogy eddig is – támogatok minden jótékony célt, a lehetőségeimhez mérten akár anyagilag is.

10 óra 11 perc

- Milyen eredménnyel lenne elégedett az önkormányzati választások után? Reálisan nézve hány baloldali képviselőjük ülhet a következő ciklus közgyűlésében?

- Az elmúlt heteket különböző lakossági fórumokon, találkozókon vettem részt, ahol rengeteg biztatást kaptam.

Ennek megfelelően nem látom olyan rossznak a helyzetet, mint amit a közvélemény-kutatók jósolnak.

A győri MSZP-t elkerülték a központi botrányok, s véleményem szerint hiteles emberekkel tudtunk indulni az önkormányzati választásokon.

A fentiekre alapozva, az országos közvélemény-kutatások előrejelzéseivel ellentétben Győrben az MSZP sokkal jobb szereplésére számítok, s ha megengedik, ezt most nem számszerűsíteném.

10 óra 2 perc

- Azt kérdezném Hegyi Zoltántól, hogy 8 év MSZP-kormányzás után mi újat tudnának mutatni Győrben?

- Az október 3-ai választások a helyi ügyekről kell hogy szóljanak. Győrött az elmúlt 16 évben 12 éves MSZP-s vezetést követte a 4 éves Fidesz-KDNP szövetség a város irányításában.

Bár egy várost nem tudja magát függetleníteni a központi hatalomtól, azt azért látni kell, hogy Győr adottságai az országos átlaghoz képest kiemelkedők, amelyet mindegyik városvezetésnek maximálisan ki kell használni Győr és az ország érdekében.

9 óra 45 perc

Az MSZP jelöltje, Hegyi Zoltán megérkezett szerkesztőségünkbe, hamarosan kezdődik az online interjú!

Korábban

Az 1-1,5 órás online interjú keretein belül Olvasóink tehetik fel kérdéseiket, mondhatják el észrevételeiket, problémáikat a polgármesterjelöltnek.

Kérdéseiket már most nyugodtan elküldhetik az online@kisalfold.hu e-mail címre, vagy írják be a kommentek közé.


Hegyi zoltán
Hegyi Zoltán

Korábban

A győri polgármesterjelöltek közül a Jobbik jelöltje, Vörös Gyula, szeptember 28-án válaszolt olvasóink kérdéseire >>


Borlai Zsolt polgármester nem fogadta el meghívásunk. Röviden annyi közölt: "a polgármester úr a tavaszi-és az őszi kampány eddigi időszakához hasonlóan személyesen vesz részt a választópolgárokkal való találkozásban, eszmecserében, különösen a választás utolsó hétében.

A személyes találkozások során a város különböző választókörzeteiben a képviselőjelöltekkel együtt vesz részt különböző programokon. Itt válaszol(nak) az elhangzó kérdésekre, illetve beszélgetnek el a választópolgárokkal."

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. alacska 2010. október 01. 11:33
  „PaPa maga nagy ellentmondásokba keveredik - az MSZP tönkretette az országot - nem látom a nyomát- fejlődést látok- autópályák, lakótelepek, beruházások-új üzemek... Ezzel szemben a kérdéseiben a FIDESZ- t ostorozza- cigányok betelepítése a szigetbe, civilszervezetek megsarcolása, tönkretétele, fogadóórák.. Akkor Ön egyáltalán miről beszél - ez tetszik magának? akkor ne a Hegyi Úrnak tegye fel ezeket a kérdéseket, hanem a Borkainak!”
 • 32. drKotász 2010. szeptember 30. 21:24
  „29. hozzászólás kolombela jah És miért csak azok válaszoljanak akik baloGJozsit támadták. te kis párt nélküli. :DD”
 • 31. drKotász 2010. szeptember 30. 21:03
  „28. hozzászólás vanessa :DDDDDDD Az ilyen párt nélküli maszoposok mindig megnevettetnek.”
 • 30. Agent 2010. szeptember 30. 13:41
  „29, felőlem aztán lehetne maga az öregördög is, a város fejlődik, épül-szépül, ez számít, persze panaszkodók mindig vannak.”
 • 29. kolombela 2010. szeptember 30. 13:18
  „17. hozzászólás Agent 2010.09.30. 09:41
  "Egyébként meg Borkai a toronymagasan esélyes és ő is fog nyerni, ennyire egyszerű, nem is baj."
  Sajnos nyerni, ami pedig baj egy gerinctelen alak, akinek nem lehet bízni a szavában. Ő is elmondhatja, hogy áthazudta 4 évet.”
 • 28. vanessa 2010. szeptember 30. 13:09
  „Jó napot!nem vagyok egyik párt hive sem, de Én még emlékszem amikor jobbrol támadták Balogh jozsefet,hogy polgármester is meg országgyülési képviselö, egyik fideszes vezetö anno megkérdezte,hogy lehet egy fenékkel 2 lovat megülni?Nekem semmi bajom a Borkai urral,de én is megkérdezném,hogy lehet 1 fenékkel 3 lovat megülni? erre válaszoljanak azok akik akkor Balogh polgármestert támadták-”
 • 27. saaapppyyy 2010. szeptember 30. 12:54
  „és ez a fickó, akinek mindig van ideje a győri polgárokra, de azért a kérdések közt szelektál:) beszarok, mekkora öngól.”
 • 26. Patriot 2010. szeptember 30. 12:29
  „Győrnek van Polgármestere! Borkai Zsolt.
  Többi szót sem érdemel, max valami kifutói állást vállalhatnak a hivatalnál.
  :))”
 • 25. Hedon 2010. szeptember 30. 11:47
  „Hegyi Zoltán Úr !

  Köszönöm a válaszait, ugyanakkor sajnálom
  hogy Molnár Csaba Úr tevékenységével kapcsolatos
  kérdéseim nem mentek át a szűrőn.”
 • 24. emmm 2010. szeptember 30. 11:39
  „Köszönöm, hogy válaszra nem méltatott. Ezt már többször tapasztaltam.
  "korrekt ember"”
 • 23. v 2010. szeptember 30. 11:33
  „Tisztelt Uram!

  Érdeklődnék vannak-e tervei az északi elkerüló úttal kpcsolatban?

  Köszönöm: "V"”
 • 22. Hedon 2010. szeptember 30. 10:49
  „Hegyi Úr Ön nemrég a következőket nyilatkozta:

  ,,Hegyi Zoltán megjegyezte: 2002 és 2009 között 90,1 milliárd forint hazai és európai uniós támogatás érkezett Győrbe 749 projektre."

  Miközben tudjuk hogy ezen idő alatt Szegedre (szoci vezetés)
  220 Mrd + két autópálya jutott.
  http://atv.hu/cikk/20100919_nekem_nem_kell_valtoznom_a_fidesznek_muszaj

  Tehát a 160 ezres Szegedre jutott 220 milliárd forint.
  Győrnek a maga 130 ezrével jutott 90,1 Mrd forint.

  Ön szerint ez mind az mszp sikere, ahol a pénzosztás
  (akik még hisznek benne pályáztatás) nem párt színek alapján történik.

  Kérdezném, hogy Ön szerint mennyiben szolgálná a város érdekét
  egy 2/3-os kormánytöbbséggel szembeni ellenzéki városvezetés?

  Vannak-e konkrét elképzelései és támogatná-e
  a következő beruházásokat:

  Győrhöz méltó termálfürdő (nagyság, színvonal, igényesség egyediség)
  Győrnek már rég kijáró sportcsarnok (ha Debrecennek jár foci stadion)
  Sokszor sokak által megígért 50m-es fedett sportuszoda.

  Mia véleménye, hogy Molnár Csaba volt közlekedési miniszter
  többször is leszavazta A Bross híd felújítására benyújtott parlamenti indítványokat
  csakúgy mint a 82-es főút új bevezető szakaszának építését?”
 • 21. jobbiklegjobb 2010. szeptember 30. 10:25
  „Hegyi Úr !

  A jelenlegi városvezetés gyakorlatához képest az Ön vezetői módszerei mennyiben lénnenek mások, az Ön személyisége mennyiben hozna új stílust Győr vezetésében?”
 • 20. igazságmondó 2010. szeptember 30. 10:21
  „Hegyi Úr !
  Köszönöm válaszát.”
 • 19. emmm 2010. szeptember 30. 10:16
  „Meg szeretném kérdenzi, hogy mit gondol a kapcsolati tőkéről a munkavállalás területén? Mennyire fontos Ön szerint, hogy kinek milyen kapcsolata van egy állás megpályázásánál? Mennyire tartja fontosnak az iskolai végzettséget és szakmai tapasztalatot?”
 • 18. jelolt14 2010. szeptember 30. 10:12
  „1. Milyen egyéb tisztségei, pozíciói lennének, ha Önt választanák meg
  Polgármesternek?
  2. Borkai Zsolt jelenleg parlamenti képviselő, polgármester és
  valószínűleg MOB elnök lesz. Ön szerint ezek mennyire
  összeegyeztethetők? Lehet egyáltalán ennyi funkcióban hatékony munkát
  végezni?”
 • 17. Agent 2010. szeptember 30. 09:41
  „16.
  "ezért Ő KELL NEKÜNK!"

  Ez jó, szerintem érdemesebb lenne egyes szám első személynél maradni az ilyen kijelentésekkel.
  Egyébként meg Borkai a toronymagasan esélyes és ő is fog nyerni, ennyire egyszerű, nem is baj.”
 • 16. igazszó 2010. szeptember 30. 09:36
  „Hegyi Úr, ön jobban bevan sz...va, látszik a képen is, hogy mekkora buktába került, de nefelejtse, ezt az érzést is ismeri kell a tapasztalathoz!
  Életre szóló tanulság, csak kicsit későn, mert már nem áll jól, sőt ...

  Mit szolna, ha nem ön, hanem Vörös Gyula kerülne a posztra, merthogy a legnagyobb esélye VÖRÖS GYULÁNAK VAN?
  Ő életében legalább ismeri a két véget, a nehéz sorsot, és a lehetőségeket a jobbra. Van viszonyítási alapja, tapasztalata, és gondolkodó őszinte emeber,rajta ez látszik, ezért Ő KELL NEKÜNK!”
 • 15. Agent 2010. szeptember 30. 09:30
  „:):):):):)
  "a fidesz be telepítette a cigányokat" térdcsapkodás, röhögés, gratula.”
 • 14. AHA 2010. szeptember 30. 09:26
  „embertelen
  Talán azért mert az mszp végighazudta a 8 évet!”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: ˝Elmúltak a mézeshetek˝

– Elmúltak a választások utáni mézeshetek, érdemes megnézni, mit tett a kormány eddig az emberekért – mondta Mesterházy Attila pártelnök. Tovább olvasom