Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Online interjú – Walter Dezső volt a vendégünk

Walter Dezső (Független) polgármesterjelölt volt a kisalfold.hu soproni szerkesztőségének a vendége. Nézze meg a kérdéseket és a válaszokat!


Az online interjú véget ért. Néhány kérdés megválaszolására már nem jutott idő; az egy órásra tervezett beszélgetés majd három órás lett.


Tisztelt Walter Úr!
Ígérje meg, hogy megnyeri a választást!
Este hol ünnepelhetjük Önt?

A Fő téren.

1. Mit gondol a város totális csőd közlekedéséről? A város nem élhető...

Ez egy bonyolult kérdés, hosszabb feleletet igényel.

2. Győri utat, hogyan akarja tehermentesíteni? Milyen elkerülő utakat tervez amiről még nem beszélt?

Lőporos út, a harkai plató alatt.

3. Kőszegi út alul járó nem épült meg! Hatalmas pénzbe kerülne! Van olcsóbb megoldás? Megépíti Ön ha nyer?

Olcsóbb megoldás lenne a felüljáró ugyanezen a nyomvonalon.

4. A szemét projekt totál csődbe került, mert a szakembereit kirúgták, akik közbe Győrbe, Mosonmagyaróváron már megépítették. Mit gondol ezen hatalmas hibákról? Mi lesz így Sopron szemetével?

Ez a városnak 6 milliárd forintjába került, és mégis sok szemét itt maradt. Megépítjük a cséri lerakót, rövid időn belül.

5. A város adóssága eszméletlen magasan van. Van elképzelése, hogy csökkenti vissza?

Van, a kormányzattal tárgyalni kell a kötelező feladatok finanszírozásra, vagy a feladatokat a kormány vonja el az önkormányzatoktól.

6. Tűzoltóság állaga kritikán aluli, hogyan látja ezt a helyzetet? Ezt érdemlik ezen srácok?

A tűzoltóság problémáját megoldjuk, új laktanyával. (Lásd: mentőállomás).

7. A rendőrség támogatását nagyon visszavették, az alapítványon keresztül nem érkezik pénz. Van Ön szerint megoldás, hogy több rendőr legyen a városba, és jobb körülmények közt dolgozhassanak ezen remek srácok?

Polgármesterségem alatt egy évi jutalmamat az alapítványnak utaltam át. Ezt a közeljövőben is megteszem, és minden támogatást a város részéről biztosítani fogok.

8. Lesz profi labdarúgó csapata a városnak? Ha igen, szán szerepet Gőbl Gábornak?

Igen, négy év elegendő ahhoz, hogy legyen. Gőbl Gáborral 2002-2006 között együtt dolgoztam, ha vállal szerepet, nyitott vagyok. Mint sportmenedzserrel együtt dolgozni.

9. Hogyan lehetséges, hogy a tekésekkel senki sem foglalkozik.
A Káposztás utcai lelátó alatt egy pálya már meg lett tervezve, amennyiben ismét polgármesternek választanak, ígérem, meg fogom építtetni.

10. Mit gondol, hogy az óvodák túlzsúfoltak? Tervez bővítéseket?

Megfelelő anyai támogatással meg kell oldani, ha túlzsúfoltak az óvodák és a bölcsődék.

11. Milyen a kapcsolata Nagy Tamás, és Gőbl Gáborral? Régen, ha jól emlékezek nagyon jól összedolgoztak.

Minden soproni polgárral, aki a városért tesz jó a kapcsolatom, így Nagy Tamás és Gőbl Gábor urakkal is.

12. A Fidesz hatalmas megszorításokra készül, és rengeteg embert akarnak kirúgni ezt olvasni a sajtóban. Megtudja védeni a Soproni polgárokat ezen intézkedésektől?

Azt gondolom, ha ez konkréttá válik, akkor kell ezzel a kérdéssel foglakozni.

13. Milyen érzés a Deák tér mellett elmenni, mikor nap, mint nap, azt látni mennyi boldog kis család játszik kint?

Felemelő érzés, és boldog vagyok, hogy Sopront az általam vezetett önkormányzat akkoriban a tér felújításával gazdagabbá tehettem.

14. Igaz, hogy több bankvezetővel, EU pénzügyminiszterrel jó kapcsolata van?

Igen. Akire a városnak szüksége van, mindenkivel megkeresem azt a hangnemet, amely a város gyarapodását szolgálhatja.

15. Mit üzen azoknak, akik a városházán dolgoznak, vagy éppen valamelyik köz intézményben, mivel sokan várják vissza!

Igen. Szeretem és tisztelem az embereket. Aki nem tud egy nap három percet mosolyogni, azzal nagyon nehéz együtt dolgozni.

16. Mit gondol arról, hogy az utolsó 4 évben a fiatalokat elhanyagolták, és programokat nem szerveztek nekik, az öregebb korosztállyal ez a probléma megint.

Azoktól kellene megkérdezni, akik az elmúlt négy évben vezették a várost.

17. Balf az Ön idejében nagyon sokat fejlődött, most is ez várható?

Igen. A lepusztult laktanyából az panziót, vagy szállodát szeretnénk csinálni.

18. Miért nem mondja ki, hogy most tényleg mindenki menjen el szavazni, mert minden egyes szavazat számít? Ez most nem a pár politikáról szól, hanem Sopron városáról!

Teljesen igaza van. Az a kérésem, hogy személyek és ne pártlogók között válasszanak. Ez utóbbiak nem segítik a város vezetését, de a személyek igen!

19. Hogyan éli meg, hogy a helyi médiától különböző módszerekkel távolt tartsák Önt és programját?

Nem tartom korrektnek. Az esélyegyenlőség mindenkit megillet.
20. Hogyan látja azon lehetőségeket, hogy olyan nagy adó fizető cégek érkezzenek a városba, mint a GYSEV?

Sajnos, nagy cégek érkezését nem várhatom, de kis- és középvállalkozók munkahelyteremtő élénkítését igen. A város infrastruktúrláis országos hálózatba való bekötésével (M9-es gyorsforgalmi út Sopron és Győr között). Tekintettel arra, hogy az előző kormány több éves munkájának eredményeképpen az Orbán Viktor miniszterelnök és az Audi AG elnökével Stadler úr  napokban írta alá  azt a megállapodást, mely egy új gyár építését tesz lehetővé Győrben. (Ez nagyobb lesz, mint a kecskeméti Mercedes).

21. Ha Ön polgármester lesz, kapnak garanciát a Soproni vállalkozók, hogy helyiek végzik el a városban a munkákat? Mi a tervezete arra, hogy azok a vállalkozók, akik elvitték Sopronból a székhelyeket, különböző okok végett, újból Sopronba jöjjenek vissza, és itt fizessenek adót?

Igen. A közbeszerzés nyertesével, minden egyes alkalommal le fogok ülni, és kikötésként az alvállalkozók helyiek legyenek.  Nem tudom, hogy mennyien vitték el, de ha oda kerülök, megnézem és amennyiben van ilyen tárgyalásokat folytatok, hogy az adót itt fizessék.

22. Beszéljen arról, hogy milyen kerékpár utakat tart fontosnak megépíteni?

Legfontosabb, Sopron belvárosában a kerékpárutak felfestése. Innen kiindulva az egész városon keresztül, valamint Bal és Fertőrákos között.

23. Mi a kedvenc gyümölcse?

A szilva. Most érik.

24. Hogyan értékeli a Jobbik, és a Nagy Tamás programját, mivel nekik van! Köszönöm, hogy válaszolt a rengeteg kérdésre, és talán nagyon sok választó most már látja, hogy Ön az az ember aki ezt a várost beindítja újból! Önnek van hiteles programja! Sok sikert, erőt egészséget a kampány utolsó finisébe! Hajra Walter Dezső! igazságpillanata

Mind a két program tartalmaz olyan pontokat, amelyek támogathatóak és Sopron fejlődését elősegítik. Mint már említettem várospolitikát kell folytatni. Ezek a programok pedig ez irányba készültek.

Tisztelt igazságpillanata! Ön sok kérdést feltett, de korrekten megpróbáltam mindegyikre röviden válaszolni.

Nemcsak a Kőszegi úton, hanem a Kossuth Lajos utcán közlekedők mindennapjait keseríti meg a dupla (!) vasúti átjáró. Ide tervezi-e alul- vagy felüljáró építését?

Nem, a vasút mélyvezetése a hossztávú megoldás erre.

Van-e elképzelése arra, hogy a belvárost élettel töltse meg a jelenlegi pangás és enyészet helyett? Sok szavazatot kívánok Önnek! kumpala 

Van, első a Szent György utca, Kolostor utca, Templom utca a Fő térig való rendbetétele, (lásd: Új utca), autók kitiltása.
 
Tisztelt Walter úr!
1. Mi a véleménye a vasúti aluljárókkal kapcsolatban hisz a beígért kőszegi úti aluljáró még mindig nem épül, át kell-e helyezni a győri vonalat a kópházi oldalra és meg-e lehet oldani ezt olcsóbban is?
2. Friss hír, hogy tolódik a belváros rehabilitációs projekt megfelelő ajánlat hiányában, mit tenne annak érdekében, hogy ezt időben be lehessen fejezni?
3. A közlekedés javítása érdekében tervezi-e a várost elkerülő autóút ügyében tárgyalásokat a kormánnyal?
4. Programjában szerepel egy új tanuszoda építése, de mit kezdene a Lővér fürdővel ill. fertő tóval, tómalommal hogyan lehetne ezeket fejleszteni, hogy ne kelljen nyáron a közeli osztrák falvakban üdülni?
5. Hogyan kezelné az ön által vezetett városvezetés a számos elhagyott létesítményt, épületet amelyek rombolják a város képét?
Sikeres szereplést és győzelmet kívánok a választáson!!!
pulci

1. Igen, a felüljáró egyharmad pénzből megoldható.

2. Ha odakerülök, megválaszolom.

3. Igen. Az észak-nyugati elkerülő és a Lőporos út kivitelei tervei és engedélyei  készen vannak.

4. Sopronban három uszoda volt: Lövér, kis és nagy uszoda. Akkor a város lakossága 30-35 ezer volt. Természetes, hogy az új uszoda mellett a Löver uszoda felújításával is foglakozni fogok.

5. Igaza van, ez bántó. A mi időnkben a Major köz bejáratánál 8 évig tátongott egy gödör, amelyet másfél évi szívós munkával beépítettünk. Ugyanez vonatkozik a Hátsó kapu évek ott álló épületére, valamint több, mint nyolc éve a Löverek alján a postás pálya. Ezt 2002 előtt értékesítettek. A belvárosban a Zichy-palota, a Russ-villa, a Lenk-villa hat éve így áll (ez a megyei önkormányzat kezelésében van, ugyanúgy, mint a várkerületi Rejpál-ház.

Tisztelt Walter Dezső!
Örömmel olvastam, hogy szereti Sopront. Akkor viszont felmerül a következő kérdés. Az országban - mint köztudomású - 2/3-os többséggel rendelkező Fidesz kormány van. Ön velük minden bizonnyal kiváló kapcsolatban van, miután Gyurcsány őszödi böszmeségeit igazságbeszédnek minősítette. A városban több mint valószínű, ugyancsak 2/3-os Fidesz többség lesz. Velük is remek a kapcsolata, gondoljunk csak a perekre. Ezek után kérdezem, milyen konkrét - hangsúlyozom, konkrét - elképzelései vannak az önkormányzat többi tagjával és a kormánnyal történő sikeres együttműködésre? Ön komolyan gondolja, hogy esetleges megválasztása valóban jó lenne Sopronnak? Kérem indokolja, ha igen! Annyit tennék még hozzá, én is szeretem Sopront. Mégpedig annyira, hogy pártérdekből nem akarok rosszat a városnak.
Csetneky

Örülök, hogy Sopront szeretni, így már biztos, hogy ketten vagyunk. Tisztában vagyok azzal, hogy a fideszesek is szeretik a városukat. Higgye el, várospolitikát kell folytatni az élhetőbb és szerethetőbb, lakhatóbb Sopron érdekében. S nem pedig pártjelvények, szimpátiája mellett civakodni pereskedni és egymást gyalázni.

A soproni közalkalmazottak, akik Sopronban élnek és dolgoznak a Volán helyi járatain egy kedvezményes vagy ingyenes utazási lehetőséget lehetne e adni? egysoproni

Köszönöm a felvetését, ha arra kerül a sor, megnézem, meg lehet-e oldani.

Tisztelt Walter Úr!
Nem gondolja, hogy kormányzati segítség nélkül, kezelhetetlen a felhalmozott, közel 20 milliárdos hitelállomány? Az látszik, hogy a jelenlegi városvezetésnek fogalma nincs a hogyan továbbról, Ön hogyan csökkentené a hiányt?
  k73

Úgy gondolom, a jelenlegi kormánynak szükséges az önkormányzattal tárgyalni erről a közel 20 milliárdos hitelről. Azt gondolom, a feladatok átcsoportosításával lehet csak ezt a kérdést kezelni.

Tisztelt "(Független) polgármesterjelölt"!

Egy-két kérdés a múltról:
1, egyes médiumok szerint az Ön kezében volt egy szakvélemény, mely szerint a győri úti ingatlan alkalmatlan tűzoltó laktanyának. Mégis megvették. Mi az oka?

2, a mélygarázzsal kapcsolatban: még mindig jó döntésnek tartja a megkötött szerződést?

3, Ön a Gyurcsány-kormány alatt a régió "útügyi biztosa" volt. Felsorolna pár eredményt, ami Sopron helyzetén javított. (elkerülő, 85-ös főút ?)

Ha jól emlékszem 4 évvel ezelőtt az MSZP érdekében kampányolt és arra hivatkoztak, hogy a fejlődés érdekében a kormányzattal megegyező pártirányítású városi önk. a siker kulcsa. Változott a nézete? Ha nem így volt, akkor sorry.
Ilyen pénzügyi helyzetben mennyire tartja reálisnak az Ön által megfogalmazott feladatok megvalósítását. Vagy ez már "populizmus" ?

Utolsó: továbbra is tartja a kapcsolatot barátjával, Gyurcsány Ferenccel?

A válaszait előre is köszönöm!
Tisztelettel: Feri

Kedves Feri!
1. Hogy mi van a médiák kezében, az nem tudom. A Győri úti ingatlanról olyan szakvélemény van a kezemben, amely három ingatlan együttesével (C+C, a mögötte lévő félkész épület, az a mögött lévő udvari épület, együttes összevonása után, 100 százalékig alkalmas tűzoltó és katasztrófavédelmi laktanya kialakítására.). A tanulmányterveket az OKF hivatal és a tervező bevonásával készítettük el és ezután vásároltuk meg. Az, hogy a médiában ki mit nyilatkozott, az nem felel meg a valóságnak.

2. Engedjen meg egy kisebb visszatekintést. A városnak szüksége van a belvárosában, vagy ahhoz közel az autók elhelyezésre. Az előző önkormányzatok (amelyet dr. Gimesi Szabolcs vezetett), koncepciójában öt ilyen helyszín szerepelt: a volt mentőállomás környéke; a régi piac; Petőfi tér; a GYSEV állomás előtti terület; valamint a Széchenyi tér. Ezek közül az akkori vezetőséggel egyetemben választottuk ki a Petőfi teret, a következő felállásban: megbíztuk a Sopron Bankot, hogy keressen egy vállalkozót, építesse meg a garázsit és mi város (a Sopron Holdingon keresztül) visszabéreljük, úgy hogy 30 százalékos kihasználtság mellett számítsák ki a futamidő hosszát.

Ezek alapján 24 év futamidő jött ehhez kérése volt a banknak. Mégpedig a felszínen pl. a Széchenyi téren, vagy a környező utcákban drágább legyen a parkolási díj, mint a mélygarázsban. E konstrukció a várostól nem igényel egy forintot sem, hiszen nem volt pénzünk és így a garázs használói fizették volna vissza a banknak a pénzt. Ha 35, vagy 40 százalékos a kihasználtsága a garázsnak, akkor a 30 százalék feletti bevétel a város kasszáját gyarapította volna. A mi elképzelésünk szerint a belvárosban megszüntettük volna a parkolást, aki itt lakik, és nem tudja az autóját a ház kapuján belül elhelyezni, úgy kedvezményes bérletet válthatott volna a 6-7-ik szinten.

Továbbá, a Petőfi téri mélygarázs környékén lévő cégek, lásd Pro Kultúra, a Sopron Bank székháza, színház stb. éves kedvezményes bérleteket vásárolhattak volna. 2006. október elsején 4 rézsűfal állt a megfelelő tervekkel, az átadási-átvételi jegyzőkönyvekben az építkezést avval adtam át, hogy bármi kérdésük van, szívesen állok a rendelkezésükre. (A további építkezést ők folytatták, majd most az ő általuk épített felszínt szétverték, és a város pénzén újra megcsinálják. Azt gondlom, a felelőtlen gazdálkodásnak ez egy mintapéldája. A mélygarázs le és feljárata a város közterületeiből nem lett kivonva, tudomásom szerint az LB ezért semmisítette meg a szerződést. De ez, úgy gondlom, jogász munka és nem az én problémám. Most viszont, a jelenlegi városvezetésnek az LB ítélete alapján a város gyarapodást kell kifizetnie, ehhez nekik kötvényt kellett kibocsátani, mert készpénzük nincs.

A kötvények 25 éves futamideje és a mi 24 éves gazdasági számításink alapján, a városnak mintegy 800 millió forint többlet kiadással kell számolnia, a jelenlegi városvezetés rossz döntése miatt. (Az akkori pénzügyi feltételek sokkal kedvezőbbek voltak, mint most).

3. Igen. 2011 második felében elindul a soproni szennyvíztisztítótól Peresztegig a 2szer2 sávos út építése, valamint 2012-től az országhatár irányába, hogyha ezt a jelenlegi kormány is támogatja.

4. Nem pártok, hanem személyektől függ az elért eredmény.

5. Az elképzelésim megvalósításához uniós források felhasználása, valamint önrész szükséges. Úgy gondolom, minden egyes általam felvetett terv így megvalósítható.


T Walter Dezső!
Úgy tudom, hogy Ön a Balfi úti körforgalom és az Anger réti futballpálya körül tervezte Sopron új wellness fürdő építését, ha Ön megnyeri a választásokat lesz-e új modern fürdője Sopronnak?

Köszönöm az ötletét. Remélem igen.

Legalább balatoni színvonalú Fertő parti strandja?

Ez a vízműhöz tartozik, de minden elkövetek azért, hogy ez a strand fejlődjön.

A városvezetéstől megkérdezném, hogy a LIDL már lassan 1 éve felépült, miért nem engedik megnyitni??

Ha maradhattam volna, az aláírt szerződés értelmében 2007-ben megnyiít volna.

Az Aldi -t életveszélyes gyalogosan megközelíteni, nincs helyi járat közlekedés oda, sem járda, sem kerékpárút és ennek ellenére megnyithatót (a Lidl-nél minden adott volt ) levi-levi

Az Aldi előtt egy körforgalmi csomópont már elkészült, amelyet a jelenlegi városvezetés, úgy oldotta meg, ahogy van.

Mit kezd a jelenlegi polgármesteri autó lesötétített hátsó üvegeivel, szüksége van-e a sötétítésre Önnek is?
Cáfoljanak meg, ha nem így van, de a jelenlegi polgármesteri autót még Walter úr polgármestersége alatt a Walter úr saját(gyerekei?) cégétől szerezte be az önkormányzat - sötétítéssel az Ő számára.
Érdekes, nem? És még amiről nem tudunk?
freddy89

Nincs szükségem, és sosem volt. Tisztelt freddy89 az autókat, amelyeke a városházán a városvezetést szolgálják, az önkormányzat a Porshe Hungáriától vásárolta (városházán a számlák alapján tessék utánajárni). 

A lesötétítést pedig, a jelenlegi városvezető kérte. Egyébként négy éve az autókat Győrbe viszik szervizre és mind
en egyéb javításra. Ez a helyi vállalkozások segítése?

Az utolsó kérdését konkrétan tegye fel, úgy tudok rá válaszolni.

Tisztelt Walter Úr! Hogyan és kik gyűjtötték Önnek a kopogtató cédulákat? Korrekt, egyenes és rövid választ adjon? Létezik-e Ön szerint „független" ember? Ön mitől független? Ha független, akkor miért a szocik támogatják és miért nem a függetlenek?
Bbert

Az engem támogató soproni polgárok, a városban a négy elhelyezett és a postán lévő postafiókon keresztül. Felfogás kérdése, jómagam párttól független vagyok. A támogatóktól kell az utóbbi kérdését megkérdezni. 

Érdekelne a véleménye az elsőként ismertetett javaslata kapcsán, szerinte a bankár szó ma Magyarországon pozitív vagy negatív megítélésű? petry

Félreértés van, nem bankárokról beszélek én, hanem banki alkalmazottak képzéséről. Hogy az alkalmazottak ne egy-két diplomások legyenek, amely több tízmilliárdjába kerül az államnak. Ilyen képzés, ma Magyarországon nincs. Az Közgazdaságtudományi kar keretén belül a Russ-villában ez megvalósítható lenne, ami a városnak munkahelyeket teremthetne.

Dr. Fodor Tamás 56 % Fidesz 12 mandátum
Walter Dezső 30 % MSZP 2-3 mandátum
Gőbl Gábor 10 % Jobbik 1-2 mandátum
LMP 0-1 mandátum
Nagy Tamás 4 % MDF/Városvédők 0 mandátum
T. Walter úr Ön mit tippel?
Orfeusz

Én nem tippelek semmit, hétfőn többet tudunk.

Szeretném megkérdezni, hogy a kórház most is a szíve csücske lenne? BÍZUNK MAGÁBAN!!!!! Remélem megnyeri, és újra segíti a kórház működését. Hajrá Walter Úr!!! sanyi00

Természetes, hogy a kórházat továbbra is a szívem csücskének tekintem. Mindent megteszek azért, hogy a járó beteg ellátást is megoldjuk a városban, illetve egy idősek otthonát is létrehozzunk. Sopronban nyolcszoros a túljelentkezés.

Kérdés:
A médiában Ön által megjelentetett projecteket, beruházásokat építette, vagy ki is fizette-e, vagy esetleg meghagyta a fizetést a soproni polgároknak? Mert ha a polgárok fizetik a költségeket, akkor talán nem is olyan heroikus munkát végzett, nem kellene velük dicsekedni, inkább kellett volna megköszönni az emberek áldozatvállalását!!
Szabra

A médiában megjelent projektek, illetve beruházások 2006. október elsejéig megvalósultak, mind kifizetésre kerültek. Sorolom:  Hűségkút, Inkubátorház, kórház mr-ct; 150 darab új szociális bérlakás, új szennyvíztisztító építés és csatornázás, zeneiskola, stadion, kilátók, Deák tér felújítása, körforgalmak, stb. Az uniós forrásoknál az önrész, amely 5-20 között mozgott projekttől függően banki kölcsönből fedeztük. Az gondolom, ha ön kapna valakitől úgy 100 forintot, hogy tíz forintot adna néki, akkor ön is előteremtené ezt  10 forintot, a 90 forint haszon érdekében.

Tisztelt Walter Dezső!  Én korábban azt gondoltam, nincsen esélye másnak csak a Fidesz által állított polgármesterjelöltnek, akárki legyen is az. Most azonban, látva ezt a rengeteg Fodor plakátot, úgy érzem félnek, ezért nem spórol a Fidesz a kampánykiadásokkal. Ha félnek, akkor természetesen csak Öntől félhetnek,  Ön az egyetlen, akinek van esélye a pártpolitikát visszaszorítani.  Mi a véleménye az új óriás hirdető-hengerekről, amik a belvárost is ellepték? Együtt tud-e dolgozni egy Fideszes többségű képviselő-testülettel? Mit kezd a jelenlegi polgármesteri autó lesötétített hátsó üvegeivel, szüksége van-e a sötétítésre Önnek is? redeye2

A véleményem: túl sok a műemlék jellegű városunkba visszataszító. Megkérdezném a felállítókat, hogy van-e építési engedélyük ennyi táblára, mert úgy gondolom a mai világban erre nincs szükség. Ez egy egyszeri kampányfogás a Fidesztől.

Természetes, mert gondolom ők is Sopronért szeretnének tenni. A pártpolitikának a városházán nincs helye, csak várospolitikának. Az én hitvallásom szerint, a megoldások pártján állok.
Nincs, sosem használtam lesötétített gépkocsit.

Kedves Walter Úr! Én azt kérdezném, hogy miért bízta meg Kránitz László MSZP-s képviselőt annak idején tanácsadóként? Mennyit keresett Kránitz havonta ezekkel a tanácsokkal? Milyen tanácsokat adott? Felsorolna néhányat? Elég csak azokat, amelyek különösen nélkülözhetetlenek voltak az Ön független polgármesteri munkájához. Nem gondolja úgy, hogy egy országgyűlési képviselőnek külön juttatás nélkül is kutya kötelessége segíteni a városát? Ha így van, akkor miért fizette Kránitzot önkormányzati pénzből? Nem gondolja úgy, hogy ez is egyfajta pazarlás? homersimpson

2003. májusában, sajnos súlyos hasnyálmirigy gyulladást kaptam, és több mint fél évig kórházban feküdtem. Szükségem volt Kránitz László és az MSZP frakció közötti kapcsolattartásra, a város megkezdett projektjei érdekében. Például: 30 millió forintot az Orbán-kormány 2001-ben 30 millió forintot szavazott meg a Hűségkútra. 

A terveket mi készítettük el, amely költségvetés alapján 66 millió forint volt. Az ehhez szükséges 36 millió forintot a Meggyesi –kormány biztosította, továbbá az inkubátorház Phare-CBC pályázatán nyert 680 millió forinthoz szükséges 250 milliót önrészként szintén a Meggyesi-kormány kancelláriaminisztere segítségével Kránitz László közbenjárásával kapta meg a város. Ez csak két dolog, de a sort lehetne folytatni. Soha nem voltam párttag, mint független polgármester szükségem volt az országos MSZP frakció kapcsolattartásához Kránitz László országgyűlési képviselő lobbi tevékenységére.

Tudomásom szerint ezt az önkormányzat könyvelésénél kellene megnézni, mert én közvetlen nem rendelkeztem pénz felett, hanem a jegyzőn keresztül.

Egyes országgyűlési képviselők, polgármesterek, megyei önkormányzati elnökök, alelnökök is.


Előzmény:
A kisalfold.hu soproni szerkesztősége online vitafórumot szervez a Sopronban induló polgármesterjelöltek részvételével.

Walter Dezső (Független) lesz a vendégünk, szerdán (szeptember 29.) délelőtt kilenc órától.

Walter Dezső
Walter Dezső


Kérdezzen akár már most is, itt a fórumon, vagy küldjön egy levelet az online@kisalfold.hu címre.

Elsőként Gőbl Gábor (Jobbik) válaszolt olvasóink kérdéseire, a sorsolás értelmében Nagy Tamás lett a második, a sort pedig Walter Dezső (Független) zárja.

Az online interjú lehetőségét felajánlottuk a jelenlegi polgármesternek Fodor Tamásnak is. Ám ő ezzel nem élt, mint fogalmazott más módon kívánja a soproniakkal a kapcsolatot tartani.


Olvasóink írták

115 hozzászólás
 • 115. szasza 2010. október 02. 09:21
  „Hát ezt nem lehet szó nélkül hagyni...kinyílik a bicska a zsebembe...ki a ... kérdezgette, ezt a mér 4 éve megbukott, a várost meglopó, lassan a Fertő partig terjeszkedő, MSZPs Waltert?????????
  Elszörnyülködtem már a "nyílt levélen" is amiben felkérték??????? induljon.....hát hova jutunk megint??????
  ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!”
 • 114. SZILAJ 2010. október 01. 23:21
  „Most olvasom a 23.-ik kérdést... "Melyik a kedvenc gyümölcse?"
  Válasz: A szilva.... (de csak folyékony állapotban..)
  Ilyen seggnyaló alákérdezést!!!
  Amúgy meg biztos fontos tudni a polgármester jelölt kedvenc gyümölcsét.....
  Sopron jövője függ ettől!!!”
 • 113. SZILAJ 2010. október 01. 22:59
  „Ez a harc lessz végső, mi szocik???? Oszt mehettek oda , ahová valók vagytok...
  Orbán már 2 éve megmondta - az idő elfogja dönteni ki hová való a politikában..
  Hát én a helyetekben gittelnék erősen a vasárnaptól vörösök...
  Konyec MSZMSZDP!”
 • 112. ifhorvth 2010. október 01. 22:05
  „Dezső Bá!
  Ez mind szép és jó.Hatalmas energia és kitartás kell a tervei megvalósításához.
  A szem körüli sárgásbarna foltok valamilyen betegség tünetei is lehetnek.
  Nem ártana egy alapos kórházi kivizsgálás.
  Bírni kell ám szusszal azt a 4 évet.
  Sok sikert kívánok, valamint erőt és egészséget!..........
  Ja és jó lenne ha az Öntöde, Sofés romjaival is kezdene már valamit.
  Az Öntöde ottmaradt veszélyes hulladékai, meddig fogják szennyezni környezetünket ??”
 • 111. xen 2010. október 01. 20:57
  „Elmegyünk szavazni valamennyien és viszünk magunkkal még kettő embert. Hajrá Dezső!”
 • 110. régimotoros59 2010. október 01. 18:34
  „re: 109. igazságpillanata 2010.10.01. 17:37

  Egyrészt össze tetszett téveszteni ezt a topikot valami szakszervezeti fórummal. (,,Több bért a munkásoknak!")

  Másrészt ha már ezt a nevet választotta, legalább próbálkozna meg közelebbi kapcsolatba kerülni az ,,igazság" nevű valamivel.
  Mert ugyanis a projektet NEM (!!!) Walter Dezső nyerte meg, akármilyen büdi volt a városban.
  Az internet korában percek alatt el lehet érni azt az információt, amelyik elhozza nekünk az igazság pillanatát.
  Vagyis: 2008 novemberben adták át (Fodor Tamás és Szájer József és nem Walter Dezső!) azt a szennyvíztisztítót, ami 4,4 milliárd forintos összköltségű beruházás volt. Az ISPA támogatásról az Orbán-kormány idején született döntés Brüsszelben, Szájer József lobbi-tevékenységének köszönhetően. Utána lehet nézni. Az összköltség 50%-át az Európai Unió, 40%-át a Magyar Állam, 10%-át pedig Sopron önkormányzata viselte. A szocialista városvezetésnek tulajdonképpen csak a kivitelezés megkezdését kell kivárnia. Kapiszko?”
 • 109. igazságpillanata 2010. október 01. 17:37
  „Na igen, és tedd hozzá, hogy olyan szegény embereké, akiket nem fizettek meg kellő képen!
  Több bért a munkásoknak!

  Viszont a projektet, Walter Dezső nyerte meg...
  Emlékeznek milyen büdi volt a városba?”
 • 108. SC 2010. október 01. 16:40
  „107. hozzászólás igazságpillanata
  Sok sok szorgalmas fizikai munkás emberé... :-)”
 • 107. igazságpillanata 2010. október 01. 16:31
  „Ki csinálta a szennyvíz tisztítót?
  Melyik ember érdeme?”
 • 106. régimotoros59 2010. október 01. 16:10
  „re: 104. igaziegysoproni 2010.10.01. 13:35

  Az tényleg elég vicces, hogy a helyi szocialisták rendszeresen dühödten ágálnak, ha fideszes politikus föltűnik olyan bárminek a környékén, amit ŐK KEZDTEK MEG. A több cikluson áthúzódó KÖZÖS dolgok esetében mindig azt a szöveget halljuk, hogy Walter Dezső kezdte meg és Fodor Tamás csak befejezte. Persze. Ennyi erővel minden meccsen a kapust kéne beadminisztrálni gólszerőnek, ha az akció az ő kirúgásával kezdődött. Ennek a kommunikációnak csak annyi a hibája, hogy teljesen kritikátlanul egyoldalúan kezeli a dolgokat. Walter Dezső a hirdetéseiben és nagy mondásaiban ugyanis hosszú évekre menően gátlás és pirulás nélkül magának és a PÁRTJÁNAK tulajdonít egy csomó dolgot, amihez kb. csak avatni ment, mert azokat az előző (Orbán) kormány kezdte meg vagy akár vitte majdnem teljesen végig. Az önálló ,,projektek" ugyanakkor nincsenek a szórólapokon, a hirdetéseken és az interjúkban. Pl. a ,,mélygarázs megaprojekt"ről mély a hallgatás, vagy a jó erkölcsbe ütköző ingatlanprojektről, vagy a Pap réti zsinagógaprojektrőll, vagy az apjának köztéren állított szoborprojektről, vagy a márványtábla és réztábla projektekről, amikbe belevésette a nevét a Deák tértől a városháza lépcsőházáig, vagy valamelyik kilátóprojekt rendezetlen számlájáról, amit aztán a Fodor féle önkormányzat károlt el. Ennyit arról, hogy "sok minden épült, sok minden készült".”
 • 105. máris 2010. október 01. 15:33
  „104--es! Ritka bátor vagy ! Készülj fel a támadásokra !!! MONDJ IGAZAT, BETÖRIK A FEJED !! "”
 • 104. igaziegysoproni 2010. október 01. 13:35
  „Ejnye, ugyanmár Walter úr!
  A nyilatkozataiban és a sajtótájékoztatóiban mindenre azt mondja, hogy csináltam, építettem. Talán mindegyikhez hozzá kéne tenni ám, hogy pályázati pénzből, vagy városi pénzből, vagy HITELBŐL (!!!), vagy éppenséggel kormányzati pénzből.
  Milyen érdekes, hogy a jóerkölcs után most már pártoktól is független lett, mármint a szórólapok és a propagandája szerint. És eközben olyanokat mond és olyanokat irkálnak itt a fórumon is önről, hogy ,,a jó kapcsolataival" mennyi mindent elintézett a múltban és el fog intézni majd most is. Arról ne beszéljünk, hogy amiket ígérget ebben világgazdasági és országos gazdasági helyzetben, azok az ,,Álmodj királylány" után közvetlenül következnek a slágerlistán. Meg arról se beszéljünk, hogy amiket a saját eredményének tüntet fel, azoknak egy részéhez semmi köze sem volt. Ezeknél sokkal fontosabb, amit jópáran mindenfelé megfogalmaztak, hogy hogyan is lesz akkor? Tanácsadónak alkalmazná esetleg újra Kránitz Lászlót és időnként felküldené Orbán Viktorhoz, hogy ,,pajtás, ide a lóvét az új soproni uszodára?" Meg a vasút mélyvezetésére vagy az új idősotthonra? És ha már itt tartunk, hogyan is van a polgármester egyéni (pártokon felülemelkedő, egyéni) kiválósága és a kormány kapcsolata? Ez két külön dolog? Ha igen, akkor ugyanis hogyan magyarázza ezt a mondatot, amit az interjújából vettem ki: ,,Soha nem voltam párttag, mint független polgármester szükségem volt az országos MSZP frakció kapcsolattartásához Kránitz László országgyűlési képviselő lobbi tevékenységére." Az a helyzet, hogy ha ön tényleg polgármester lenne, akkor pont UGYANARRA LENNE ESÉLYE, MINT KORÁBBAN, VAGYIS ARRA, HOGY TARTSA A KAPCSOLATOT AZ ORSZÁGOS MSZP FRAKCIÓVAL. Jól kint lenne Sopron a vízből...”
 • 103. Jocó1111 2010. október 01. 13:01
  „Tisztelt hozzászólok.
  Ha ennyire megvoltatok elégedve Walter úr munkásságával, akkor mi a fenéért nem választottátok Őt 4 évvel ezelőtt újra??????????????????????????????????????????????????”
 • 102. xen 2010. szeptember 30. 21:24
  „Dezső! Ismered a sztorit az ismeretlen, narancssárgába öltözött űrlényről, aki a fidesz támogatásával képviselő jelölt lesz, és nagy többséggel megválasztják?”
 • 101. xen 2010. szeptember 30. 21:20
  „Hajrá Dezső! Lenyomod a nyuszikat!”
 • 100. Gwendolin 2010. szeptember 30. 21:05
  „Szilaj!
  Szánalmas a szocis szöveged. Ha nem vagy FIDESZES és nem nyalsz be akkor neked előrejutás nincs..Ha tanulni boldogulni akarsz be kell nyalj a pártnak.A leírtak alapján már nyalsz is. Lám lám csak más a neve, de a módszer ugyanaz az emberek ugyanazok. Félek nem csak látomás , néhány évtized múlva nem komcsiznak majd hanem fideszeznek, a fideszest köpködik és árulózzák.
  A Fodor sem azért lépett be valószínüleg a szoc. pártba mert komcsi volt. Lehet, hogy be se lépett. Bár abban az időben aki nem lépett be az el se végezhette az egyetemet , főleg nem taníthatott. Jó taktika a másikra mutogatni , hangosan mocskolódni, hátha elterelődik saját kis dolgairól a figyelem.
  Ilyen kiabálos legénykét mint Te vagy meg könnyű találni.”
 • 99. hehe08 2010. szeptember 30. 20:49
  „mszp vagy fidesz???
  ki nem szarja le!!!!!!!!!!
  olyan emberre szavazzunk aki talán.... talán tesz is valamit a városért!!!!!

  szvsz a fidesz azzal, hogy fodort indítja inkább kockáztatja a nyerést mint sem...... szerintem.....”
 • 98. @méhecske@ 2010. szeptember 30. 20:48
  „Hadd kérdezzem meg,kihozta azt a törvényt,hogy nem őt évre adják a szociális lakásokat,hanem két évre????
  Mi alapján bírálják el?Elvoltunk keseredve,mikor a határozatot a kezünkbe vettük:(
  Mióta a városvezetés megfosztót az örökbérleti jogtól.”
 • 97. SZILAJ 2010. szeptember 30. 20:39
  „Gwendolin , mosdatod a Waltert?
  "mert 100 %-ig nem értett mindenben egyet velük, ezért nem lépett be"
  Csak 98%-ig értett velük egyet???
  Ez hülyeség és szégyelhetik magukat azok a szocik, akik most gyávaságból
  letagadják még a pártjukat is... Lásd. Botka -Szegeden , Walter- Sopronban és
  a többi gyönyörűség akik leradírozzák a szegfűt a plakátjukról...”
 • 96. Gwendolin 2010. szeptember 30. 16:49
  „Valószínűleg igazad van. De Walter Dezső soha nem volt MSZP tag, mert 100 %-ig nem értett mindenben egyet velük, ezért nem lépett be. A szavaid idézve akkor Simon István is "hivatásos komcsi volt " mert ő ráadásul MSZMP vezető volt. És Fodor Tamás? Vajon neki hol lehet eldugva az MSZMP igazolványa?Hol a gerinc emberek?? Nem szép hogy pont azok komcsiznak akik érintettek. <moderálva>. Nagy árat fizettek ezért majd meglátjátok.
  Bizony sok ismert fideszes mellett Szájer József és Molnár Ágnes is rendszeresen látogatták a kórházban, és szorongatták a kezét ,aggódtak az életéért.Hivatalosan támadják Négyszemközt mint EMBERT tisztelik. Ez a politika. Csak a kisemberek ilyen szűk látókörüek és megetethetőek mint ti sokan.”
115 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online interjú vendégünk volt Vörös Gyula polgármesterjelölt

A Jobbik győri polgármesterjelöltje, Vörös Gyula válaszolt Olvasóink kérdéseire. Az online interjú… Tovább olvasom