Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Online interjú - Gőbl Gábor volt a vendégünk

Gőbl Gábor (Jobbik), polgármesterjelölt volt a kisalfold.hu soproni szerkesztőségének a vendége. Maratoni, több, mint kétórás interjú volt.


Kedves Gőbl Gábor!

Hogyan gondolja mennyire fér össze az ön zenei múltja a politikai pályafutásával?
Gondolja, hogy olyan ember hiteles politikus tud lenni aki punk-rock zenét játszott/(játszik?), anarchiáról, atomháborúról, lázadásról énekelt? Ez a zenei stílus szélső balos és kissé uszító. (Igaz én szívesen hallgattam). Most meg a szélső jobbon landolt. Ez így számomra kicsit hiteltelen.
laccka

Kedves laccka! Ön most viccel? A Moby Dick NEM PUNK-ROCK zenét játszik! Szövegeink nem a lázadásról szólnak, és végképpen nem baloldali felfogásúak!!!

TÁRSADALOMKRITIKUS szövegeink vannak túlnyomó többségben. Látom Ön is magáévá teszi a lakájmédia és szélsőségesen hazaáruló politikusok beskatulyázását! A Jobbik egy keresztény konzervatív értékelvű nemzeti mozgalom, amely nem szélsőséges.

Az a politika a  szélsőség, amely előidézte hazánk ilyen mértékű elveszejtését, kisemmizését! Ezek szerint Ön még sohasem beszélgetett velem, ha ezt megtette volna, most nem írna olyanokat, hogy „ez egy kicsit hiteltelen".

Az elmúlt napokban a jobbik felvetette, hogy nincs szükségünk az unióra!

Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy milyen hatással lenne ez a zömében sopron környékén élő és ausztriában önként munkát vállaló emberekre, ráadásul annak függvényében, hogy nyugat felé a vizum kényszer is visszaállhatna!

Továbbá érdekelne:

Arra a kérdésre mikor kapunk választ, számokkal alátámasztva, hogy a világon szinte mindenki által elfogadott nemzetközi vámegyezmények és egyébb gazdasági szerződések mentén, ennek az ötletnek milyen gazdasági hatásai vannak, lennének, ugyanis az egyébbként is gyenge költséghatékonyságunk miatt elöállitott termékeink ,nem uniós tagországként, más országokban jelentős vámtétel növekedést kénytelenek elviselni, és ezzel a megemelkedett árral nem biztos, hogy versenyképesek leszünk!Hogy a megnövekedő szállitási költségekről ne is beszéljünk!
gjozsi88

A Jobbik sok korábban szőnyeg alá söpört társadalmi feszültséget okozó kérdést felvetett már.

Azért mert felvetjük, az nem jelenti azt, hogy ma erre a kérdésre megnyugtató és Önnek szimpatikus választ fogok tudni adni. Kérem, figyelje a Jobbik gazdasági kérdéskörben kifejtett tevékenységét, olvassa el a PROGRAMUNKAT ezzel is tájékozódva!

Egy biztos, ha nem kerül lényeges módon megreformálásra az Európai Unió egésze, akkor a mai rendszer be fog dőlni. Én abban hiszek, hogy az európai nemzetek társadalmai nem kívánnak olyan módon lemondani országaik önállóságáról, mint ahogyan azt a nemzetek feletti világkormányzat szeretné! Hiszek a magyar vidék erejében, nemzetünk felemelkedésében, a magyar mezőgazdaság árutermelő képességének a minőségében. Ha Ön nem, akkor vásároljon továbbra is a multicégek külföldről behozott többnyire gyenge minőségű áruinak széles választéka között és foglalkozzon csak a szabad verseny illúziójának kérdéseivel…   


Tipp: Dr. Fodor Tamás 56 % Fidesz 12 mandátum
Walter Dezső 30 % MSZP 2-3 mandátum
Göbl Gábor 10 % Jobbik 1-2 mandátum
LMP 0-1 mandátum
Nagy Tamás 4 % MDF/Városvédők 0 mandátum
És Önök, kedves jelöltek, mit tippelnek önmagukról
? Orfeusz

Reálisnak tartom a tippjét!
 
Gábor! A soproni foci legszebb évei kötődnek ahhoz az időhöz, amíg a klub ügyvezetője voltál. Kérlek tedd tisztába egyszer és mindenkorra, hogy véleményed szerint mi vezetett távozásod után másfél évvel a klub megszűnéséhez. Akik ismerik a tényeket, tudják, hogy 2006 nyarán egy lényegében adósságoktól mentes, tőkeerős tulajdonossal a háttérben lévő klubot adtál át az utódodnak, mégsem tartott sokáig ez az állapot... skandi

Ha röviden kell válaszolnom, akkor a városvezetői dilettantizmus. 2003-ban a Bognár György sikkasztási ügye után 145 millió forintos mínusszal vettem át a klub irányítását. Ezt a tarthatatlannak látszó helyzetet – tulajdonostársak döntése szerint - nem publikáltuk, mert kezelhetetlen lett volna a Matáv FC Sopron helyzete, és roppant kínosan érintett volna egy két korábbi matávos futball vezetőt.

Nagyon éles a játékosok jövedelemszerző képességének leszorításával kezdtem a munkámat, amely már 1 szezonon is belül 60 millió forintos megtakarításhoz vezetett, miközben például az önkormányzati támogatás egyetlen forinttal sem nőtt a korábbiakhoz képest!

Sikerült jó pár új szponzort megnyernem, és kialakítottuk azt a rendet, ami megteremtette a sportszakmai sikerek kibontakozását (bajnoki 5. hely, Kupagyőzelem). 2006. június 30-ával azért távoztam a klub éléről mert már nem tudtam tovább megvédeni azt a többségi tulajdonosi nyomást, amely a REND-SZEMLÉLETŰ gazdálkodást, és irányítást korábban jellemezte! Én építeni szerződtem a klubhoz nem pedig rombolni.

Ebben a küzdelmemben a baloldali városvezetés nem volt a segítségemre, az önkormányzat segítségével véleményem szerint meg lehetett volna akadályozni a jól működő rendszer felbomlását.

Csak egy példa 2006. februárjából: Egy tulajdonosi tanácsülésen, amíg kimentem 3 percre a tárgyalóhelyiségből, Kránitz László (ő képviselte a tulajdonos önkormányzatot) az vetette fel Vizer úrnak, hogy váltson le az ügyvezetői megbízatásomról és bízzon meg egy a szocialistákhoz kötődő urat a klub vezetésével. Vizer úr természetesen visszautasította az ajánlatát.

A klub megszűnéséhez azonban nem ez az epizód vezetett, hanem a jelenlegi városvezetők gyakorlati hozzá nem értése, ritmustévesztése, és persze az alapvető probléma, az, hogy a jelenlegi polgármester urat egyáltalán nem érdekli sok ezer ember szenvedélye, azaz a labdarúgás!


Kedves Gőbl Úr!
Engem pártja szélsőséges volta jobban riaszt, mint a saját személye, ezért Öntől azt szeretném megtudni, hogyan viszonyul pártjának Miskolci polgármesterjelöltjének a cigány választópolgárok elzárására, állampolgárságuk elvételére tett javaslataihoz? Számíthatnak-e a soproni romák, zsidók esetleg német nemzetiségűek hasonló ötletekre a következő négy évben, amennyiben Polgármesterré választanák?
viktorred

Nem kellene, hogy riassza, de ha mégis, megértem Önt, hiszen sajnos Ön is azok közé tartozik, akiket a hazug média beállításokkal félre lehet vezetni! Senki nem a cigányokat akarja közrendvédelmi telepre – hatóságilag szabályozott életvitel kialakítása céljából – utalni, hanem a bűnözőket, akik társadalmi normákat nap, mint nap megszegve élik az életüket.

Minden ember egyforma, és mindannyiunk ruhátlanul a jó Isten kegyelméből jöttünk a földre, tehát egyenlők vagyunk, de szüleink, nevelőink, tanáraink révén különbözőképpen szocializálódtunk a világba. Aki a társadalmi szabályokat nem tartja be és bűnözővé válik teljesen mindegy, hogy milyen a származása feleljen szigorúbban a tetteiért, mint az a mai liberális joggyakorlat elve szerint!   

Mit tenne, ha a város élére választanák egy erős fideszes közgyűlés mellett? Bokk

Csodák nincsenek! A képviselő testületben olyan közmegelégedésre okot adó teljesítményre számíthatnak a választóim, amely alapján a következő választás alkalmával Önnek már nem kell feltennie ezt a kérdést!

Mi az oka az utóbbi négy évben tapasztalt totális eladósodásnak, miközben a bevételek alakulása alapján azokból is bőven lehetett volna finanszírozni a működést?

Véleményem szerint az, hogy túlzott módon erőltetve van / volt az EU-s pályázati fejlesztések önrész előteremtésének a kérdésköre. Homokra, nem lehet alapot ásni, nem lehet építkezni! Ezzel a bölcsességgel szemben a döntéshozók a mindenképpen produkáljunk „materiális" fejlődés elvét követték, nem számít, hogy mibe kerül!

Persze, ha forradalmi kormány konszolidálni fogja az eladósodott városok hiteleit, akkor végül is részben helyre hozható lesz a szélsőséges bal-liberális hazug Medgyesi, gyurcsány, bajnai kormányok óriási károkat okozó országvesztése!

Hogy fogják csökkenteni az adósságállományt?

Kérem, ezt a kérdést mindegyik polgár-mesterjelölt úrnak szíveskedjék feltenni. Kíváncsian várom én is Fodor úr válaszát…

A városi céghálózat hatékonysági célú átalakítása nyomán nem költségcsökkenés, hanem óriási költségnövekmény következett be. Ki ezért a felelős? Mi okozta a költségnövekményt? Ovinkor

Az a bázis szemléletű gazdálkodást hirdető városvezetés, amelyek Sopron város vezetésére 1990-től kezdődően felhatalmazást kaptak! De, hogy közelítsek a konkrét kérdéshez! Óriási hiba volt egyetlen cégbe szervezni ( Sopron Holding Zrt ) a városüzemeltetés és vagyongazdálkodás területeit. A hatás pont az ellenkezője lett annak, amit a szocialista vezetés akkoriban a központosítás okaként felhozott!

Csak egy konkrét példát említek, bár tudnék még jó párat. Ma a megmaradt önkormányzati ingatlanok bérbeadásából havi 35 millió forint a város bevétele, miközben a területhez kapcsolódó ráfordítások üzemi költsége havi 41 millió forint! Ha én vagy Ön, így gazdálkodna a családi bevételeimmel már rég az utcán lennék, mert elárverezték volna az otthonomat!  

Gőbl Gábor! Mit gondol a jelenlegi városvezetésről?

Azt gondolom, hogy legkevesebb egy emberöltőre eladósították a várost. Hajdan fideszes tagként és szavazóként 2006-ban azt gondoltam, hogy sokkal jobban fogják végezni a munkájukat. Mindennek az ellenkezője történt!

Ha Ön Walter és Fodor programja között választhatna, kire szavazna? (Tény Fodornak egyelőre nincs programja, vagy nem ismerjük).

Mindkettőjük teljesítménye nagyban hozzájárult a város lecsúszásához, a közel 20 milliárd forintos adósságához! Ilyen helyzetben nem hiszem, hogy programok mentén kéne gondolkodnom.  

Utolsó kérdésként, sokan, a jobboldali szavazók azt mondják, hogy szavazat pocsékolás Önre szavazni. Mivel győzné meg a város lakóit, hogy minden egyes Önre adott szavaz értékes lehet? Köszönöm megtisztelő válaszát! igazságpillanata

Nincsen jobboldal és baloldal! Nemzeti és polgár érdek van és nemzetellenes multinacionális érdek.
A demokratúrát üzemeltető pártokráciából kiábrándult emberek sokasága már felismerte. Az a kérdés, hogy négy év múlva felismerik-e annyian, hogy igazi változások induljanak meg hazánkban.

Kérdéseim Önhöz:

1.)A programjukban első pont a sport. Ezt tartja a legfontosabb területnek Sopronban?

Azért tettük első helyre a soproni sport megoldásra váró kérdéseit, mert úgy gondoltuk, hogy ezen a területen pártpreferenciáktól mentesen közös nevezőn vagyunk, illetve lehetünk a választókkal, sőt a képviseletért versenyző pártokkal is!

2.) Milyen forrásból tervezi megépíteni a programjukban vázolt labdarúgópályákat, NB II. csapat létrehozását - ismerve a város nehéz pénzügyi helyzetét, ez vagy átcsoportosítással vagy adósságnöveléssel lehet megoldani.
3.) Ez a mondat a programjukban mit jelent konkrétan: „Az iskolai testnevelés prioritást jelentő ügyének önkormányzati segítségét!"
4.) Milyen forrásból tervezik felépíteni a programjukban vázolt új vásárcsarnokot?
5.) Idézet programjukból: "Támogatjuk a hazai árutermelői érdeknek megfelelő szabályozást, segíteni kell a kisvállalkozások megerősödését!" Ezt hogyan kell érteni, hiszen a szabályozás nem önkormányzati feladat, hanem törvényhozási?
6.) Idézet programjukból: „A városi vagyon elvesztésével, elherdálásával kapcsolatos közszájon forgó ügyek leporolását, újbóli kivizsgálását!" Ha tudomásuk van ilyen ügyekről, miért nem lépnek már most - kihasználva a nyilvánosság erejét?
7.) Idézet programjukból: "Kezdeményezzük a polgárőrség feladatkörének kiszélesítését, átalakítását, egy új megelőző és a bűnözéstől elrettentő szerv létrehozását, az önkormányzati rendőrség felállítását!" Hogyan akarják ezt megvalósítani, amikor ez nem önkormányzati feladat, hanem törvényhozási?
8.) Milyen forrásból kívánják a programjukban leírt úthálózat bővítési terveiket megvalósítani?
9.) Idézet programjukból: "Általános takarékoskodás, új eszközök, berendezések cseréjének leállítását!" Konkrétan melyik
költségvetési soron húzna? A mondat második fele az intézményekre (iskola, szociális intézmény, kórház) is vonatkozik?
10.) Idézet programjukból: "Multinacionális kereskedelmi cégek vasárnapi nyitva tartásának betiltását!" Törvényhozási és nem önkormányzati kompetencia, ráadásul a kormánypárti frakció KDNP-s képviselői is kezdeményezik - hogy kerül akkor ez a programjukba?
11.) Programjukban kezdeményezik a köztisztviselők kötelező továbbképzését - ez már most is létező rendszer - Ön szerint nem?
12.) Javasolják a kötelező kamarai tagság eltörlését - ez nem önkormányzati hatáskör, hanem törvényhozási. Akkor miért szerepel az önkormányzati programjukban?
13.) Programjukban kezdeményezik a Sopron bora cím létesítését - ilyen már van - ebben az esetben is része marad programjuknak ez a pont?
14.) Számos szobor felállítására tesznek javaslatot. Ha ezek mögött jelentős társadalmi támogatottság van, akkor miért nem kezdeményezik közadakozás megindítását és járnak elő jó példával az anyagi támogatás terén?
15.) Idézet programjukból: "Önkormányzati dolgozók, és a diákok bevonásával szemétgyűjtő program bevezetését!" A Jobbik képviselőjelöltjei jó példával járhatnának elő szemétgyűjtés terén; mikor és mekkora területet tisztították már meg az idei évben?
Somogyi Miklós

Tisztelt Somogyi Miklós Úr!

Megtisztelő Öntől, hogy mint versenytársunk ( MDF-es Városvédők), programunkból idézve kérdésein keresztül népszerűsíti a Jobbik soproni programját, amelyet ezúton is köszönök Önnek! Tudom, hogy Ön az Antall-i politikai örökség méltó ápolásának a híve, én ezt nem mondhatom el magamról, mert nem választanék olyan politikai ikont a magam számára, amely minden tevékenységével Magyarország felszámolásának érdekében cselekedett, miközben teljesen mást hirdetett, ezzel alaposan félrevezették a kommunizmus béklyójából szabadulni vágyó választópolgárokat!

Nézeteink különbözősége ellenére is maradok tisztelettel, Ön iránt, üdvözlettel Gőbl Gábor.


- Eltűnnek-e ezek az iszonyú undorító hirdetőoszlopok, amik elárasztották az egész várost? Egy-két darabot megtartanék én is, de jelenleg körülbelül 30 van, és ez rendkívül sok, az eddigi hirdetési felületek sincsenek feltöltve, különösképpen a soproni reklámiroda óriásplakátjai. 21. században élünk, már LED falaknak, kivilágított hirdetőoszlopoknak kellene díszelegniük a városban.

Ha a Jobbik adná az önkormányzati többséget, akkor igen! Legalább is a jelenlegi, túlméretes formájukban igen! Egyébként azzal vitába szállnék, hogy LED falaknak kéne ezt a funkciót betölteni, mert szerintem ez nem így van! Nem tartom okos gondolatnak a felvetés, ezen részét!

- A Dalos-hegyi sífelvonó már több szezon óta nem üzemel, egy új üzemeltetőre lenne szükség, szerintem akkor is sokan használnák, ha lenne egy minimális felvonódíja (mondjuk 100 forint/menet).

És a hó helyzetkérdést ki üzemeltesse…?

- A Pihenőkereszt lakópark végre kap-e közvilágítást? Már az Apácakert is végig ki van világítva, pedig elvileg ott kevesebben laknak. LACEE

Nem ismerem az ottani közmű beruházások eseménytörténését, de nyilvánvaló, hogy ez jogos és megkerülhetetlen kérdés és feladat az önkormányzat részéről!

Nagyon rövid a kérdésem: hogy van? petry

Köszönöm remekül, hittel és erővel felvértezve!

Tisztelettel tudakoznék aziránt, miként kívánnák elősegíteni, hogy Sopronnak minél előbb ismét minimum NBII-es csapata lehessen?

Leginkább azzal, hogy a városvezetés részéről megszabott nevetséges szintű éves 3 millió forintos támogatási értéket az NB3-as megnyeréséhez szükséges nagyságú évi 20 millió forintos önkormányzati támogatási szintre emelnénk. 

Milyen megoldást terveznek, a sok-sok csapadék miatt aktuálissá váló, Ikva patak és az áradások idején összes Soproni patak vizének elterelésére!? Kiss Ottó

A természet erejét és törvényeit megzabolázni nem lehet, ezért véleményem szerint új patakmedreket kialakítani sem szükségszerű. Ez nem jelenti azt, hogy az állami vízügyeket szabályozó hivatallal ne tárgyalnék kezdeményezve a medrek jócskán aktuális tisztítását, mélyítését. 

- A helyi média katasztrofális, helyi hírlap nincs (mert ugye a Helyi Téma még véletlenül sem Sopronban kerül kinyomtatásra), a Pulzus TV napi fél óra műsort ad, a Sopron TV kaotikus igénytelen, ráadásul egyik sem érhető el földfelszíni sugárzásban, csak kábelen. A helyi rádiókra is ráférne a vérfrissítés. Támogatná ön új helyi újság megjelenését, új helyi kisközösségi rádió indítását, valamint egy új helyi televízió létesítését?

Az országosan és helyi szinten is felelőtlen médiaszabályozásoknak, a multinacionális érdekek elsődlegességének köszönhetően, lassan már a Magyar Televízió is csak műholdon fog sugározni. Mint tudjuk a média az hatalmi ágazat, amivel rendszeresen visszaélnek a birtoklói.

Én nem terveznék ilyen visszaéléseket, de törekednék arra, hogy igen is legyen a városnak egy közéleti médiacége, amely a jelenlegi egyoldalú helyzetet feloldja. Egy biztos, hogy csökkenteném a jelenlegi önkormányzati résztulajdonú „privátmédiák" költségvetésből történő támogatását.

A Helyi Témát nyomdai képesség hiányában egyébként jelenleg nem lehet Sopronban nyomtatni, de szerintem nem a nyomdai kérdés a probléma, hanem a lap szerkesztésével és tartalmával, amely szerintem nem felel meg egy konzervatív, keresztény szellemiségű lapnak. Persze a jelenlegi Fideszes városvezetésnek nem is ez a célja vele…  

- A város kerékpáros úthálózata rendkívül kicsi, sok helyen elég széles lenne a járda, vagy az úttest, hogy felfessenek kerékpárosoknak kijelölt helyet, vagy elég forgalmatlan az utca, hogy biztonságosan közlekedhessenek ott a kerékpárosok. Ilyen például a Várkerület szervizútja, vagy a kisebb utcák mint Szentlélek, Szent Mihály utca... Várható a kerékpárutak bővítése?

A Jobbik országszerte teljes mértékben támogatja a feltett kérdésre adható egyértelmű választ! IGEN!

- A város közösségi közlekedése (busz) is fejlesztésre szorulna, legfőképpen járat átszámozásokra, korszerűsítésre, új járatokra lenne szükség, (például 10, 10A, 10B, 10M, 10MB, 10IB, 10Y járatok egyértelműsítése)

Véleményem szerint egyértelműsíteni szükséges a járatok számozását, és azt nem per jelekkel jelölve, hanem a tradíciók szerint magát a számozást!

- Újra kinyitnak-e a soproni kempingek? (Lővér Kemping, Ózon kemping)
Óriási hiba volt a soproni kempingek magánosítása!

Ezt a kérdést alaposan meg kellene fontolni, hiszen egy népszerű és prosperáló kemping megnyitása nem 100 ezer forintos beruházás. A város gazdálkodása pénzügyi helyzete csőd közeli, és ekkor még finoman fogalmaztam.  

Tisztelettel köszönöm mindenkinek a feltett kérdéseket! További kérdések esetén is örömmel állok a nyilvánosság elé.

Szebb jövőt minden honfitársunknak!

Gőbl Gábor


Előzmény:

A kisalfold.hu soproni szerkesztősége online vitafórumot szervez a Sopronban induló polgármesterjelöltek részvételével.

Elsőként Gőbl Gábor (Jobbik) lesz a vendégünk, szerdán délelőtt tíz órától.


Kérdezzen akár már most is, itt a fórumon, vagy küldjön egy levelet az online@kisalfold.hu címre.

Korábban!

Polgármester-jelöltek online interjún >>

A kisalfold.hu soproni szerkesztősége sorsolt: sorrendben szerdánként Gőbl Gábor (Jobbik), Nagy Tamás (Városvédők), Walter Dezső (független) lesz az online interjú vendége. Fodor Tamás (Fidesz), jelenlegi városvezető nem élt a lehetőséggel.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. zeta62 2010. szeptember 22. 15:35
  „A viták lezárásának ön által ajánlott módját alkalmazó személyről végre a természet jut eszembe! :)
  Az ilyen erősen hasonlít egy kitermelt fa talajban maradt részének népies nevére. :)”
 • 99. zeta62 2010. szeptember 22. 12:06
  „Hát kedves Viktor, látom nem erőssége az igazmondás. Ön nem a jelöltek, hanem általánosságban a nem lehet mások támogatására hívott fel itt. Én nem azt kifogásoltam, hogy MIT, hanem azt, hogy hol írt! De látom ez önnek magas. Nincs hozzá erkölcsi érzéke. Idézem önt:

  " 35. viktorred 2010.09.16. 09:04
  Kedves Orfeusz!

  Igaza van. A karaván halad! De merre? Miért ugat a kutya? Veszélyt jelez? Kik vezetik a karavánt? Kinek a kutyája (kölyke)? Ugat a volt fideszes a fideszre? Szerintem a közmondások bölcseletei igen csak kétélű fegyverek. Bár tökéletesen igaza van, a fidesz megállíthatatlannak tűnik!
  Én szeretem a meglepetéseket, támogassa az elempéseket!!! Vagy ez így reklám?"

  Ez biza pártpopaganda a javából. Ergo nem én állítok valótlant. Nem én gúnyolódtam a másik választott nevén, megspórolhatta volna az utalást az olvasnivalóra. Ha valakinek nem erőssége a magyar egyetemes kültúra, az nem baj, de inkább kérdezzen! :) Az olyan ember, aki nincs tisztában a választott pártja viselt dolgaival, és mégis ilyen hőfokkal támogatja, az bizony megélhetési szerencselovag!
  A sanda célozgatásaival se megbántani, se elriasztani nem tud, ahhoz kevés. A ,,menő pesti csávó vagyok" stílus itt bizony nem menő!
  S végül, nem én kavartam meg a dolgokat, hanem kérdéseket tettem fel önnek ugyanabban a stílusban, ahogy ön Gőbl úrnak. Na ezekre nem kaptam választ, csak sértegetési kísérleteket, és saját pártja programjairól való teljes tájékozatlanságáról tett tanubizonyságot.”
 • 98. zeta62 2010. szeptember 22. 11:40
  „Ez kemény visszavágás volt Viktor! :)
  Meg sem próbálta cáfolni az ön által kierőszakolt véleményemet! Mert eddig folyamatosan kérdéseket tett fel, és győzködni próbált.
  Tehát kénytelen voltam nyersebben fogalmazni. Az nem vita, ha megpróbálja rámerőszakolni a választott pártja propagandáját, ergo az ön által ajánlott módszer megfutamodás lett volna.
  Talán tessék kevesebbet gúnyolódni a nickem eredetén, akkor nem ajánlanék az általános műveltségbe nem ütköző olvasni valót, hogy kielégíthesse kíváncsiságát.”
 • 97. viktorred 2010. szeptember 22. 07:54
  „Ja és még valami. A vitát úgy lehet lezárni, ha nem válaszol! Ilyen egyszerű! Még csak Gárdonyit sem kell hozzá olvasnia! Ha le akarja zárni, tegye meg!”
 • 96. viktorred 2010. szeptember 22. 07:49
  „Kedves Zeta!

  Ha nem vette volna észre, már senki sem kérdez itt Gőbl Úrtól és ő nem is válaszol. Inkább Ön kavarta meg a dolgokat. Ezenkívűl ezt az oldalt nem csak Ön és Én olvassuk, úgyhogy legyen kedves ne mondja meg mit írhatok. Engem még nem moderáltak se jogosan, se másként. Nyugodtan olvassa vissza, hogy én az LMP soproni jelöltjeit ajánlottam a figyelmébe és nem az LMP-t. Ha ez is iritálja akkor sajnálom, de amit állít az nem igaz.
  Valamint kedves figyelmeztetésére miszerint olvassak több Gárdonyit köszönettel igyekszem megfogadni, hogy utolérhessem az Ön messziről sugárzó, minden mondatából áradó bölcsesség szintjét.
  Üdv.: Vörös Viktor Sopron 6.sz. választókörzetének LMP-s jelöltje”
 • 95. muskátli 2010. szeptember 21. 15:49
  „93!
  Igen sokkal jobb lenne. Akkor legalább a kultúráltság látszana rajta. :)”
 • 94. BLA 2010. szeptember 21. 01:59
  „Ki ez a neni?????”
 • 93. Csetneky 2010. szeptember 20. 23:17
  „91. muskátli

  Miért, egy kopernikusz jobb lenne? :)”
 • 92. zeta62 2010. szeptember 20. 17:34
  „Kedves Viktor!

  Én most már nem igazán értem önt. Polgármester jelölt? Képviselőjelölt? Független, de nem lehet más támogatással, vagy nem lehet más jelölt?
  Egy kicsit sok variációt adott már meg. Engem felesleges győzködnie, akár ismerem, akár nem, nem soproni lévén rajtam nem múlik.
  Megismétlem az eredeti célomat:
  Irritálónak, és hiteltelennek tartom az olyan embereket, akik a kérdések ürügyén a másik embert, aki polgármester jelölt, nem állampolgárként, hanem más párt jelöltjeként, esetleg még csak nem is polgármester jelöltként erősen lehúzni szándékozik.
  Ez a negatív kampány undorító, és az meg pláne, hogy a kommentelőket, az olvasókat a kérdések helyett a pártja támogatására szólít fel itt, a más jelölt kérdése helyett. NEM a saját támogatására, hanem a PÁRT támogatására, a nem lehet másokra...
  És szerintem itt és most zárjuk ezt a vitát le.
  Mellesleg olvasson több Gárdonyit, és nem okoz problémát a nick megértése.”
 • 91. muskátli 2010. szeptember 20. 14:11
  „ez a pasi akar polgármester lenni? hát hogy öszinte legyek, a külsején ha nem változtat, akkor nem hiszem hogy lesz belöle! hossssszúúúúhajú polgármester? ki látott már ilyent?”
 • 90. viktorred 2010. szeptember 20. 13:53
  „Kedves Zeta!

  Még mielött kettőnk párbeszédévé silányul az oldal szeretném még egyszer tisztázni Önnel, hogy semmi közöm az LMP vezetéséhez!! Én vagyok a jelölt (tehát nem aktivista) és az LMP ebben támogat engem! Nem én Őket, hanem fordítva.
  Reményeim szerint kapok szavazatot olyan emberektől is, akik ugyan az LMP-vel nem szimpatizálnak, de engem ismernek. Talán ha ismerne, Ön is pozitívabb lenne!? Vagy előitéleteket vált ki az LMP önből? Küzgye le!”
 • 89. zeta62 2010. szeptember 20. 08:19
  „Józsi!

  Nem akarom Moldova: Beszélő disznó című művéből idézni neked a kismalac "belépő" szövegét, ezért a gyengébbek( TE) kedvéért megismétlem!!!
  Vita alakult ki köztem, és egy nem lehet más aktivista között, aki csak propagandát nyomatott itt, erre reagáltam, te meg belepofázol úgy, hogy fogalmad nincs arról, mi miről beszéltünk! capisi?
  Foglalkozz a magad dolgával, vagy ha unatkozol, ott van mindjárt a balkezed!”
 • 88. gjozsi88 2010. szeptember 19. 14:36
  „zeta!
  Végig olvastam és nem derült ki, hogy miért az LMP pártszerveződési anomáliák kerültek a vita középpontjába, legfeljebb az, hogy te próbáltad odatenni!
  Ismételten felhívom a figyelmet, hogy Göbl Gábor kérdezése a téma!”
 • 87. zeta62 2010. szeptember 19. 11:38
  „Józsi!

  Olvasd vissza a kommenteket, bízom benne, hogy rá fogsz jönni. :)”
 • 86. gjozsi88 2010. szeptember 19. 08:49
  „zeta62!
  Hogy jön ide az LMP?”
 • 85. zeta62 2010. szeptember 18. 19:01
  „Az a baj, Józsi, hogy osztod az észt ezerrel, és közben nem figyelsz!
  Vitába keveredtem valakivel, te meg beledumálsz úgy, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszéltünk.
  Ideje volt, hogy észrevetted!”
 • 84. gjozsi88 2010. szeptember 18. 16:09
  „zeta!
  A baj az, hogy te a hatalmi osztozkodásról irtál! Ki kinek a kicsodája!
  Azt hogy lehet egy hatalmas adósságból kijönnie a városnak, és ehhez milyen intézkedésekre lenne szükség, arról semmit, pedig ez a lényeg!
  Egyébbként Göbl Gábortól lehet kérdezni, hogy jön ide az LMP?”
 • 83. SC 2010. szeptember 17. 20:54
  „"Jaaaaa, és számomra az is elég hiteltelen, hogy a vándormadarak kamikázét játszanának a szélkerekekkel.
  Azoknak több eszük van madarak létükre..."
  :-)))
  Ez nagyon találó volt! :-)”
 • 82. zeta62 2010. szeptember 17. 20:48
  „Kedves Viktor!

  A nem lehet mással kapcsolatban a nézeteink soha nem fognak közeledni! Jellemtelen emberek vannak a felső vezetőik közt, és ettől hiteltelen az egész. Tudom, nem ritka ez másoknál se, de ha egyszer "zöld" pártként akar feltűnni, azaz újra előbújni a szadesz, ahhoz egy kicsit több kell, mint hogy " mentsük meg a bálnákat egy óriás performansszal" :D
  Jaaaaa, és számomra az is elég hiteltelen, hogy a vándormadarak kamikázét játszanának a szélkerekekkel.
  Azoknak több eszük van madarak létükre...”
 • 81. zeta62 2010. szeptember 17. 20:42
  „gjózsi!

  zeta62!
  Sorold fel mit irtál arról, hogy mit kellett volna tenni és miért jó, számokkal alátámasztva!
  Ugyanis ezt nem irtad, pedig a történet így lenne kerek!

  Olvasd el az 52-es kommentemet, aztán keress rá a neten. Tudod, a google a barátod :D”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjáalakult a csornai Fidesz-csoport

A Fidesz szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint a térségben minden polgármester- és… Tovább olvasom