Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Önkéntesek a pártsikerért

A győri postaládákba csütörtökön dobták be a Fidesz kampányfüzeteit, ezekben olyat láthatunk, amit eddig nem: a párt önkéntesének lehet jelentkezi a perforált rész letépésével és beküldésével.

Itt az alkalom, hogy megtudjuk, a Fidesztől és az MSZP-től – amelyek megkezdték a kampányukat – milyen meglepetésekre számíthatunk.

Számos győri postaládába érkezett meg a csütörtöki újságokkal együtt a Fidesz szórólapja. A kampány az utcákról beköltözött az otthonokba. Ezen nem kell csodálkoznunk, de néhány újdonságra már biztosan számíthatunk. A Fidesz például önkénteseket toborzó ívet csatolt a szórólapjaihoz, ilyenre eddig nem volt példa. (Az akciót bejelentették az adatvédelmi biztos hivatalánál.) De mivel készülnek még a pártok; számolhatnak-e önkéntesekkel a jelöltek, vagy maradnak segítségül a hű és szorgalmas pártkatonák? A két nagy párt kampánystábjánál érdeklődtünk – azért egyelőre náluk, mert ők kezdték el elsőként a szavazatgyűjtést a megyében.

A sportszerű kampányért: A győri mez akár tele is lehetne már aláírással, hiszen ez azt mutatná, hogy sokan szeretnének sárdobálásmentes választást. Fotó: Krizsán Csaba
A sportszerű kampányért: A győri mez akár tele is lehetne már aláírással, hiszen ez azt mutatná, hogy sokan szeretnének sárdobálásmentes választást. Fotó: Krizsán Csaba

Kezdjük a Fidesszel, ha már ők adták az apropót: az említett, önkéntesek adatait tartalmazó ívek előbb a budapesti központba jutnak, majd onnan visszaküldik a győri jelöltek kampánystábjaihoz. Az már most bátran kijelenthető, hogy ebben verik a szocialista indulókat: van olyan fideszes jelölt, aki csaknem 500 önkéntessel számolhat, amellett segítik a munkáját az önkormányzati képviselők is, akik hivatalosan a ˝körzetfelelősök˝. Az első szóróanyagokat a párt központi büdzséjéből fedezik, így a jelölteknek most még nem kellett a zsebükbe nyúlniuk, de mindenki úgy számol, hogy később, terembérletre például biztosan ők fizetnek. Megkérdeztük azt is, hogy az önkéntesek életkorukat tekintve milyen arányban oszlanak el, a válasz az volt, hogy minden generáció képviselteti magát. A kampány során a hagyományos elemekre építenek, vagyis nem a nagyobb meglepetésekre, hanem a szervezettségre apellálnak.

A szocialista jelöltek elsősorban párttársaikra (a választókerületi, illetve önkormányzati képviselőikre) számíthatnak, önkénteseket olyan számban és szervezettséggel, mint a Fidesz, nem tudnak felmutatni. Nem volt eddig sem, s a kampányt vezető politikus szerint idén sem lesz hasonló postai toborzóakciójuk, mint a jobboldali versenytársnak. A kopogtatócédulákat és a rendezvények szervezését várhatóan az aktív párttagok segítik, abban viszont közös a két nagy párt jelöltjeinek a helyzete, hogy a baloldalon is kell majd saját zsebbe nyúlni. 

Olvasóink írták

  • 1. akinemfél 2010. január 29. 13:18
    „De hát a Jobbik a legerosebb párt ! Miért megint errol a két leszerepelt pártrol írnak ? Ejnye-bejnye...
    Hajrá Jobbik ! Jojjon a Jobbik !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szövetség az MSZP és a Tisztelet Társaság között

Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet… Tovább olvasom