Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Ön szerint melyik párt tudja megfékezni a korrupciót?

Szerdai szavazásunkat jó eséllyel mindenki érezte már a zsebén, a kérdés csak az, hogy melyik párt állíthatja meg a kenőpénzek áramlását?

Minden második ember hajlandó lenne korrumpálni, vagy hagyná, hogy megvesztegessék - derül ki a DGS Global Research friss kutatásból.

A legtöbben viszont csak akkor vállalnák, amennyiben ezt családi vagy munkahelyi érdekeik megkívánnák. A felmérés több mint 1200 válaszadó véleményét összegezte, kétharmaduk diplomás értelmiségi, közel egynegyedük cégtulajdonos, egytizedük pedig felsővezető.Szavazzon!

                  Megjegyzés: kutatásunk nem reprezentatív!

A kutatás megállapítja, hogy tízből legalább nyolc ember gondolja, hogy az utóbbi tíz évben nőtt a korrupció, ugyanennyien közvetlen környezetükben is találkoztak már visszaéléssel, és ugyanennyien hisznek abban, hogy érdemes küzdeni a korrupció ellen, habár felszámolni nem lehet azt. Nem vitatják a válaszadók, hogy a korrupció káros a gazdaságnak és a társadalomnak is, s drágábbá teszi a beruházásokat.

Ezzel szemben 90 százalékuk szerint idehaza nem lehet sikeres egy vállalkozás korrupció nélkül, több mint egyharmaduk szerint a lobbizás sem mentes tőle.


Egy kis csúszó.
Egy kis csúszó.


A "Megvesztegethető-e a cége/munkahelye?" kérdésre Dara Péter, a DGS Global Research ügyvezető igazgatója szerint a válaszadók hajlamosak megszépítő választ adni, ám így is csak egyötödük minősítette korrupciómentesnek a munkahelyét.

A kutatás alapján Magyarország leginkább korrupció sújtotta ágazata az ipar, a szolgáltató szektor, az IT/telekommunikáció, valamint a kereskedelem.

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. jánosi 2010. április 05. 12:55
  „112.
  A kiscicák nem lesznek ?”
 • 112. háté 2010. április 05. 11:08
  „Mire kell a papír a zsidók vívmánya?

  Íme a gazdasági fellendülés egyik formája

  Franciaországi, kis hegyvidéki szállodába érkezik egy orosz turista, és megkérdezi van-e üres szoba kiadó, és letesz egy 100 euróst a pultra. A szálloda tulajdonosa megörült, mert mostanában igen pangott az üzlet, és a legjobb szoba kulcsát adta a vendégnek, aki el is indult fölfele a lépcsőn, hogy elfoglalja a szobáját.
  A tulaj fogta a 100 euróst, átrohant a henteshez, kifizetni az előző heti adósságát, és visszament a szállodába.
  A hentes fogta a 100 eurót, és elrohant a gazdához, hogy kifizesse a hitelbe kért disznót, és visszament a boltjába.
  A gazda rohant Jennyhez, a helyi örömlányhoz, hogy kifizesse annak szolgálatait, és ment vissza a farmjára.
  Jenny rohant a szállodába, hogy kifizesse a múlt héten kivett szobák árait, és letette a 100 euróst a pultra.
  Ebben a pillanatban jön le a lépcsőn, és megy a pulthoz az orosz turista, és közli, hogy a szoba nem felel meg és kéri vissza a 100 euróst, és ezzel elment.
  Tulajdonképpen senki nem csinált semmit, és mégis mindenki kifizette az
  adósságát. Na, ennyi a pénzmozgásról, és a gazdaság fellendüléséről.”
 • 111. totel 2010. április 04. 08:16
  „Ki hitte volna: Orbán Viktor is érintett a pátyi golffalu-mutyiban

  Kovács Bence JánosKezdjük az elején. Páty és Telki határában golfpályát akart építeni egy élelmes vállalkozó, aki - a hazai államigazgatási szokásoknak megfelelően: nem magyar.
  Ez még hagyján is lenne, ha menet közben nem derült volna ki, hogy golfpálya helyett egy több száz lakásos lakóparkot, azaz egy új települést, - a helyiek által nem minden alapot nélkülöző gúnnyal ,,golffalunak" nevezett - kívánnak felépíteni bizonyos ,,üzletemberek".
  Telki polgármestere tiltakozott a kibucépítő terv ellen, a helyi önkormányzatban pedig fura események történtek: a telki és pátyi lakosok érdekeit képviselő fideszeseket kizárta a pártból a Fidesz központi vezetése, Bayer Zsolt, a ,,mélymagyar" pedig műsorában adott helyet a tervet támogatóknak, hogy kifejtsék véleménynek álcázott propagandájukat.
  Pörzse Sándor, aki akkoriban az Echo tv Pörzsölő című műsorát vezette, pedig interjút készített Telki polgármesterével, amit Széles Gábor letiltott. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje ezután otthagyta az Echo tévét. (Zárójelben jegyzem meg, mert nem tartozik ehhez a témához konkrétan: nemrégiben Pörzse Sanyit is betalálta a jelenlegi rabszolga-társadalom fenntartásában érdekelt politika lakájmédiája mondván, hogy pénzért lett jobbikos, vagy valami hasonlók. Nos, tegye fel a kezét az a magyarországi sajtómunkás - kivétel Lovas István -, aki azért lépett ki valamely hazai újságtól, tévétől, rádiótól, mert cenzúrázni próbálták. Aha, szóval mély csend. Köszönöm, ennyi!)
  A kibucépítés új lendületet kapott, amikor sokadik befektetőként megjelent a Kovács Bence János nevével fémjelzett, Grupo Milton nevű, spanyol székhelyű ingatlanbefektető holding, amely az elmúlt években több nagyprojektben is feltűnt Magyarországon. A Népszabadság szerint Kovács Bence elvtárs a leggazdagabb magyarok közé tartozik 50 milliárd forintos vagyonával, a Napi Gazdaság hasonló témájú összeállítása meg sem említi a leggazdagabbak között. Ezen az apró furcsaságon akár túl is lépnénk, ha nem tudnánk azt, hogy a Grupo Milton olyannyira el van adósodva, hogy a cég vagyona már nem nyújt fedezetet a tartozásaira, és egy üzleti adatbázis szolgáltató értékelése szerint az átlagosnál jóval nagyobb a kockázata annak, hogy a Milton 2006 s.l. csődbe megy.
  Az eddigiekből is könnyen kikövetkeztethető, hogy Kovács Bence Jánosnak szüksége van az ilyen jellegű befektetésekre, kell a pénz, különben csőd lesz.
  Na, és mit gondolnak, kit látott vendégül spanyolországi otthonában ez a Kovács Bence János? Bizony, Magyarország következő kormányfőjét, Orbán Viktort. Az alább látható fényképekről is kivehető, hogy nincsenek épp rossz viszonyban:
  Ezek után joggal gyaníthatjuk - a politikát mélyebben ismerők pedig biztosra is vehetik -, hogy Orbán Viktor lepte meg a pátyi ,,golffalu" befektetési lehetőségével Kovács Bence János elvtársat.
  A Fidesz még nem kezdett el kormányozni, de már most osztja le a zsíros mutyikat házi maffiózóinak, talán abból a megfontolásból, hogy kenje az MSZP-re, amíg még lehet. Tegyük hozzá, nem a szocionistákat akarjuk ezzel védeni, bőven van vaj a fejükön nekik is, ám nem szeretnénk ha az elmúlt nyolc év mutyikormányzása folytatódna, épp csak a vörös váltana át narancsba. Igazság szerint az elmúlt húsz esztendő gyakorlatával szeretnénk szakítani.
  Ezért szavazunk a Jobbikra!
  (Kép: olvasó, szöveg: Florian Geyer)”
 • 110. kolombela 2010. április 03. 23:06
  „106. hozzászólás elemér 2010.04.02. 18:18
  Én ezekre nem lennék büszke. Ahova az amcsik beteszik a lábukat, ott csak pusztulás és bánat üti fel a fejét.
  Köszönöm ebből nem kérek.”
 • 109. kolombela 2010. április 03. 23:03
  „101. hozzászólás meir 2010.04.02. 00:36
  Amíg a cionista zsidók ebben az országban tevékenykednek, addig sajnos nagyon nehéz lesz visszaszorítani a korrupciót.”
 • 108. kolombela 2010. április 03. 23:01
  „95. hozzászólás elemér 2010.04.01. 22:33
  Az amerikai üzleti és közigazgatási életben van a legnagyobb korrupció.”
 • 107. jánosi 2010. április 02. 19:07
  „103.
  De a feje újra él ! Még nincs meg ! Kíváncsi lennék melyik párt őrzi ?”
 • 106. elemér 2010. április 02. 18:18
  „104. h.sz. knifemaster
  Tolmács, mert nektek nem megy az inglis lengvidzs. Bosznia, Irak, Afganisztán, után jöhet Mo.”
 • 105. vitriol2 2010. április 02. 10:07
  „jobbikuS() "hivők" !!!!Ti ilyenekkel gondoljátok "megfékezni a korrupciot":
  -A Jobbik Somogy megyei listájának élén, s a kispesti egyéni indulók között találjuk Pősze Lajost, a Szerencsejáték Rt. egykori vezérét, az MDF 1990-es kampányfőnökét

  -az APEH ellenőrei, például olyan címre volt bejegyezve, ahol a lakók nem is hallottak a cégről. Novák Előd, Szabó Gábor és Schön Péter - ő a Jobbik gazdasági igazgatója - egy közös cégben, a Magyarok Lapja Kft.-ben adta ki a már megszűnt Magyar Mérce című havilapot, Novák Előd pedig emellett jelenleg is a reklámszervezéssel foglalkozó Hun Média Kft. résztulajdonosa és ügyvezetője. A cégbírósági adatok szerint mind a Hun Média Kft., mind a Magyarok Lapja Kft. ellen APEH-eljárás indult adóhátralék miatt - írja az origo.hu. A Magyarok Lapja Kft. ellen a cégadatok szerint 2009 márciusában indult APEH-végrehajtás, Schön Péter szerint azonban már sikerült megállapodniuk a tartozás "átütemezéséről", és amúgy is szeretnék megszüntetni a céget, amely 2007 óta nem végez valós tevékenységet: akkor szűnt meg ugyanis az általuk kiadott, a Jobbikot támogató Magyar Mérce című havilap.ű
  -" Jobbik gyöngyösi szervezetének alapító alelnöke már egy december 13-án tartott megyei választmányi ülésen kifogásolta, hogy a városban induló pártelnök kampányfőnöke a helybeli éjszakai életben ismert Faragó Tamás lett, aki több kaszinót is működtet. Kifogását azzal indokolta, hogy a pénznyerő gépekkel üzletelő tevékenység olyan alvilági tevékenység, amely ellen szerinte a Jobbiknak programja alapján küzdenie kellene. .

  -A Demokrata honlapján pénteken megjelentett egy hangfelvételt, amelyen Sneider éppen Faragó személyéről próbálja meggyőzni Czeglédi Ágnest. A diktafonnal készült felvételen az alelnök többek között arról beszél a városi pártvezetővel, hogy egy decemberi körlevélben már felhívta a helyi elnökök figyelmét arra, hogy ettől kezdve ,,szájzár" van. Czeglédi Ágnes erre azt válaszolta, hogy ő annak idején nem ilyen szemléletű pártba lépett be, amikor pedig ismételten utalt Faragó Tamás nem túl szerencsés foglalkozására, Sneider Tamás, a Jobbik Heves megyei elnöke ezt válaszolta: ,,a maffiózókkal is jóban kell lenni".”
 • 104. knifemaster 2010. április 02. 05:25
  „95. hozzászólás elemér 2010.04.01. 22:33

  Szerintem egyik párt se tudja megfékezni a korrupciot. Nekünk kell átvenni a hatalmat és rendetteremteni ott is.

  NEKÜNK?
  TE hogy kerülsz a képbe??”
 • 103. pityesz 2010. április 02. 03:47
  „MSZMP.Kádár János.De ő már rég meg halt.”
 • 102. elemér 2010. április 02. 02:21
  „melyik part tudja megfekezni a korrupciot? Egyik sem, és nem a jobbik.”
 • 101. meir 2010. április 02. 00:36
  „-"on szerint melyik part tudja megfekezni a korrupciot?"-

  EGYIK SEM !!!”
 • 100. pancser 2010. április 01. 23:44
  „Kiváncsi lennék, hogy tiszta gárdista dugta meg Nikki Millert!”
 • 99. A8 2010. április 01. 23:13
  „moderálva”
 • 98. adalfold 2010. április 01. 23:10
  „stop.hu-ról (független portál): fideszes kilép a jobbik rágalmazása miatt.
  Fidesz Magyar Polgári Párt
  Dr. Láng Zsolt elnök
  II. kerületi csoport
  1024 Budapest, Keleti Károly u. 13/B.

  Kedves Zsolt!

  Ezennel bejelentem a pártból való kilépésemet.

  Bár döntésem előzményei messzire nyúlnak, az utóbbi két-három hónap történései adták meg hozzá a végleges lökést. Hogy a nyolc év alatt milyen stációk vezettek idáig, azt ezen levél keretein belül sajnos nincs mód részletezni. Mégis, kérlek, engedd meg, hogy a döntésem hátterére röviden rávilágítsak.

  A 2002-es választások elvesztésekor az egész nemzeti tábor mélyen magába roskadt, de a kétségbeesés cselekvésre is sarkallt, s új remény ébredt. Boldogan alapítottunk polgári-köröket, örültünk egymás társaságának, demonstrációkra jártunk, beszélgettünk, dolgoztunk. Országosan és helyi szinten gomba mód szaporodtak az értékalapú közösségek. A csatlakozó emberek sokasága a nemzet legjobbjai voltak: becsületes, családszerető, igazi hazafiak, akik nemzetük és gyermekeik jövőjéért aggódva időt és pénzt nem kímélve keresték a kiutat. Többen - köztük jómagam - beléptünk a Fideszbe is. Nem is volt más választásunk, hiszen ez volt az egyetlen komolyan vehető párt a nemzeti oldalon. Az egyetlen párt, melynek esélye volt elérni a parlamenti küszöböt. Az egyetlen párt, melynek valamikori győzelmétől az ország felemelkedését remélhettük.

  A nemzeti tábor akkor egységes volt. Nemcsak hasonlóan gondolkodtunk a fontos kérdésekről, nemcsak a cél volt közös, hanem egy emberként fel is sorakoztunk a Fidesz mögött. Elszántságunkat nagyban fokozta az ellenoldal megtörhetetlen médiamonopóliuma, mellyel élve és visszaélve a legaljasabb lejáratókampányokat indították ellenünk. Ez egyszerre váltott ki belőlünk undort, kétségbeesést, de elszántságot is.

  Aztán szép lassan egy másik jobboldali párt is megerősödött. Viták és konfliktusok persze voltak, ami egy többpárti demokráciának természetes velejárója. A nemzeti tábor gondolkodásban és célban azonban továbbra is egységes maradt: mielőbb le kell váltani a nemzetpusztító balliberális kormányt, s újjá kell építeni az országot.

  A párbeszéd és az eltérő vélemények ütköztetése helyett azonban olyan típusú lejáratókampányokat indítottatok, melyek még az alulmúlhatatlannak tűnő 2002-es balliberális ámokfutáson is túltett. S mindezt a nemzeti táboron belül! A hamis magánéleti levelek nyilvánosságra hozásától a suttogó propagandán keresztül a legelképesztőbb rágalmak terjesztéséig. A megtámadott személyeknek azonban a sajtótokban (törvény is szegve!) nem adtatok lehetőséget megszólalásra. A médiátokon kívül a politikusok is bőven kiveszik a részüket a ,,munkából". Például Kubatov Gábor pártigazgató rendszeresen vájkál családok magánéleti viszonyaiban, de említhetném a Titeket korábban minden szinten gyalázó Csurka Istvánt is, aki megbízásotokra ocsmány módon zsidózza a nektek nem tetszőket, miközben álszent módon mást sem hallok Tőletek, hogy ez mennyire elítélendő. Az egyik Fidesz alapító újságíró a lakossági fórumokon meg egyenesen patkánynak nevezi a nem Fideszre szavazó nemzeti érzelműeket.

  Itt valami alapvető félreértés van. Többségünk nem egy párt, hanem a nemzet felemelésére esküdött fel. A párt sikere eszköz, s nem cél. Bár a ,,hiszünk a szeretet és az összefogás erejében" szlogent mindig is blődlinek tartottam, azt viszont álmomban sem gondoltam, hogy egyszer bolsevik módszerekkel fogtok polgárháborús helyzetet teremteni a korábban egységes nemzeti táboron belül. Kinek jó ez? Kinek az érdeke? Kedves Zsolt, ez számomra vállalhatatlan...

  Budapest, 2010. március 29.

  Üdvözlettel:
  Dr. Gruiz Márton”
 • 97. A8 2010. április 01. 23:03
  „89!!! lehet,hogy vakok, talän süketek is.

  de biztos,hogy nem zsidok, nem pancserek!”
 • 96. szahib 2010. április 01. 22:33
  „88. Agent 2010.04.01. 21:44
  Ha valami nekem unalmas, akkor azt nem csinálom.Mondjuk nézheted, a józsi barátot, vagy vidd le a kutyát.Ki mondta, hogy ideülj? :)”
 • 95. elemér 2010. április 01. 22:33
  „Szerintem egyik párt se tudja megfékezni a korrupciot. Nekünk kell átvenni a hatalmat és rendetteremteni ott is.”
 • 94. ssmd 2010. április 01. 22:20
  „Bokros Lajos a köztévében ismertette az MDF programját:

  http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/01/21/Magyarorszag_valaszt_2010_aprilis_1__MDF.aspx”
113 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics Tibor: Magyarország rosszkedvű, feszültségekkel teli

Navracsics Tibor egykori általános iskolájában tartott lakossági fórumon szerdán Veszprémben. Tovább olvasom