Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ön mit vár a Fidesztől? Szavazzon!

Vajon meg tudja-e könnyíteni az emberek életét az új kormány? Olvasóink most szavazhatnak arról, hogy mit várnak az új kabinettől.


Fontos megjegyzés: ha jobb ötleteik akadnak az itt felsoroltaknál, ne szégyelljék azokat, s bátran írják meg az összeset a hozzászólásokban. Persze, előtte azért szavazzanak is.


Szavazzon!


 
Orbán Viktor élete legnagyobb kihívásának tartja az ország talpra állítását.
Orbán Viktor élete legnagyobb kihívásának tartja az ország talpra állítását.


A választások első fordulója után egyre több szervezet, szövetség jelenti be, hogy mit "kíván" az új kormánytól, miközben a piaci elemzők szerint elkerülhetetlenek a népszerűtlen lépések. Ezekből a "kívánságlistákból" csemegéztünk.

A szakszervezetek legalább 150-200 ezer új munkahelyet várnak a következő kormánytól

Az új kormánynak olyan intézkedéseket kell hoznia, amelyek legalább 150-200 ezer új munkahely megteremtését biztosítják - közölte hétfőn az MSZOSZ elnöke. Pataky Péter emellett elmondta, a feketegazdaság elleni fellépést támogatja a szakszervezeti szövetség, amely a dolgozók kiszolgáltottsága ellen fog harcolni.

A legnagyobb kihívás a munkavállalók teljes kiszolgáltatottságának megszüntetése, amihez változnia kell a munkaadói felfogásnak - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke hétfőn Salgótarjánban.

A dolgozók tömege érzi magát létbizonytalanságban. Akinek nincs munkája, az a totális reménytelenségben él, akinek van, az attól fél, hogy holnap nem lesz. Ennek konkrét következménye, hogy a dolgozói közösségek nem tudják érvényesíteni érdekeiket, "kis túlzással azt csinálnak velük, amit akarnak" - mondta.

Pataky Péter ebből a szempontból legproblémásabbnak a kis létszámú munkahelyeket nevezte. E területen azt tartja megoldásnak, ha a szakszervezet képes olyan hatályú megállapodásokat kötni, amelyek szak- illetve alágazatra is vonatkoznak. Szerinte a munkaadóknak azt kell felismerniük, hogy jobb, ha maguk szabályozzák azt a piaci szegmenst, amiben működnek.

Amellett, hogy az MSZOSZ belső szervezettségét, struktúráját erősítendőnek nevezte az elnök, arra is kitért, hogy indokolt az erős szakszervezeti integrációs folyamat, mert kevesebb és hatékonyabb szakszervezetre van szükség.

Pataky Péter a következő kormányzati ciklusra vonatkozó elvárásaikról elmondta: függetlenül attól, hogy milyen kormány van, 150-200 ezer új munkahely megteremtését várják. Ennyit tart reálisnak a szövetség. Kitért rá, a kormánynak nem közvetlen feladata a munkahelyteremtés, de olyan gazdasági környezetet kell kialakítania, ami munkahelyteremtést indukál.

A feketemunka kifehérítését viszont kormányzati munkának tartja az elnök, és mint mondta, ehhez az MSZOSZ-től támogatást kap a kormány. Fontosnak nevezte, hogy a szakképzés a helyére kerüljön, mert nem csak a vállalkozókat kell versenyképessé tenni, de a munkavállalókat is

Népszerűtlen lépéseket vár a Fidesztől a piac

A várakozásoknak megfelelő választási eredmények önmagukban nem elegendők Magyarország adósságbesorolásának felülbírálásához, s kormányprogram nélkül nehéz érdemi előrejelzést adni. Ha a Fidesz-KDNP-nek a második fordulóban sikerül megszereznie a kétharmados többséget, kellő mozgástere lesz ahhoz, hogy népszerűtlen, ám a hosszú távú növekedést szavatoló intézkedéseket hozzon - mondta a Napi Gazdaságnak Kai Stukenbrock, az S&P elemzője, aki egyelőre nem látja biztosítottnak a Fidesz erre irányuló hajlandóságát.

Hasonlóan szkeptikus az HSBC elemzője is, aki szerint a Fidesz-győzelem éppen amiatt jelent kockázatot, mert a párt mindeddig késlekedett programja ismertetésével, s a kiszivárgott információk alapján tervei mind a fiskális kilátásokat, mind az IMF-hitelprogramban vállaltak megvalósulását megkérdőjelezik. Kubilay Ozturk ennek ellenére úgy véli: a piac túlárazta a Fidesz kormányalakításával kapcsolatos fiskális-politikai kockázatokat.

Az S&P szakértője szerint az idén akár 5 százalék fölé is emelkedhet a büdzsé GDP-arányos hiánya, ám valószínű, hogy a következő években az új kabinet is folytatja majd a Bajnai-kormány által elkezdett hiánycsökkentő gazdaságpolitikát. Erre már csak azért is jó esély van, mivel a következő kormánynak is meg kell felelnie bizonyos piaci elvárásoknak, ha nem akarja, hogy a befektetői hangulat ellene forduljon.

Márpedig Magyarországgal szemben alapvető elvárás, hogy folytassa a reformokat - hangsúlyozta Stukenbrock, aki szerint ezt segítheti az S&P által 2,5 százalékra prognosztizált GDP-növekedés is 2011-ben.

A kórházak pluszpénzeket várnak az új kormánytól

Hiába csökkent a kórházak adósságállománya a kormányzati pénzvisszapótlás hatására, az év végére ismét a tavalyi szintre, mintegy 80 milliárd forintra nőhet a tartozásuk - közölte a Magyar Kórházszövetség a legutolsó felmérését ismertetve.

Varga Ferenc, a szervezet elnöke elmondta, hogy jelenleg mintegy 40 milliárd forint a kórházak lejárt szállítói tartozása, lényegesen kevesebb, mint tavaly. Bár az intézmények a kormánytól kapott több tízmilliárd forintos pénzvisszapótlással törleszteni tudták tartozásuk egy részét, az adósság újratermelődik, mert nem történtek meg azok a szerkezeti átalakítások, amelyek a jelenlegi összfinanszírozás mellett biztosítanák a működőképességet.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint ezért az év végére várhatón 80 milliárd forintra nő a tartozás, és a választások után megalakuló új kormánynak ismét pluszpénzt kell tennie a rendszerbe.

Szorosabb együttműködést akar az új kormánytól a legnagyobb romániai és szlovákiai magyar párt

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke az InfoRádióban hangsúlyozta: határozott politikai támogatásra számítanak, amely kihat a szellemi élettel összefüggő területekre, például az oktatási és művelődési intézmények működésére is. Markó Béla emlékeztetett arra: az RMDSZ tagja a román kormánykoalíciónak.

Úgy vélte: emiatt a romániai magyarságnak van ráhatása a két kabinet közötti együttműködésre. Hozzátette, hogy ilyen helyzetben, és az Európai Unión belül nem jelenthet problémát a kettős állampolgárság kérdésének újbóli felvetése. Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke ezzel szemben arról beszélt, hogy az új magyar kormányt máris támadások érik a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt részéről.

A politikus úgy vélte: az MKP kormányba kerülése jelenthetne igazi garanciát a magyar-szlovák viszony rendeződésére. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy több konzultációt várnak a budapesti kabinet részéről Pozsonnyal, a két ország közötti kapcsolat javítása érdekében.


 

Olvasóink írták

225 hozzászólás
 • 225. háté 2010. április 17. 13:33
  „Győr 3-as körzet, XY-ös szavazó kör.

  Borkai Zsolt FIDESZ-KDNP 442
  2 Gergely Zoltán MSZP 135
  3 Dr. Nagy Gergely Jobbik 103

  1 CIVIL MOZGALOM 12
  2 LEHET MÁS A POLITIKA 48
  3 MSZP 111
  4 FIDESZ-KDNP 387
  5 MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM 23
  6 Jobbik 111

  Régebbi szavazás: balogjóska------szadesz
  Mostani szavazás: Borkai Zs -------elempé

  ,,Érdekes" ezek a szavazatok, mindig este kerülnek az urnákba. /az urna ürítése, adja rá a magyarázatot/

  Vajon miért, is van az, hogy az ember számolja a szavazatot, és akkor összehajtva Borkai--lmp, Borkai--lmp, vagy negyvenszer hozta számomra így a sors, amit meg is jegyeztem.

  Mivel véletlenek ugye,-- nincsenek a politikába.
  Ezt nevezik irányított szavazásnak.
  Mindenkinek ismerős a fityeszes elvtársak jajongása, mindenkire lehet szavazni, csak a Jobbikra nem!--tettek érte.
  Csak rá kell nézni a szavazatokra, és az az óta eltelt fityeszes nyilatkozatokra.

  Hajrá magyarok, irány előre hajrá Magyarország a demokratikus( szcientológus,-drogos, buzi)-országgyűléssel.”
 • 224. szocdem 2010. április 17. 12:00
  „Én azt várom, hogy bár biztos a kudarc, és a bukás - mert nem dolgoztak meg a skacok a győzelemért, csak sodródnak a tömeggel - de ettől függetlenül még sem futamodnak meg. Csak bele vágnak a kormányzásba, mint Dodeskaden a villamosvezetésbe, és épp úgy lepolitizálják magukat mint az MSZP.
  Azért aggódok is egy kicsit, mert ha nagyot buknának, a jobboldali néppártiság szenvedne csorbát, s mire a baloldali néppárt megjelenik a parlamentben, nem volna értékelhető - erős támogatottságú- partnere az ország felemelésében..

  egyébként azt is várom, hogy a Nemezti Múzeum iletékesei időkódos páncélba helyezik a koronát (mondjuk csk jeles ünnepeken nyílik ki) hogy Istennek ne legyen kísértés a látványa a próbálgatáshoz. Még komolyan veszi, hogy - még idén,- a gárda majd királynak választja Őt is a duna jegén.. pedig nem király és még csak nem is sirály!”
 • 223. HR_XAR 2010. április 17. 11:24
  „Mit várunk? Hogy elbuknak :)”
 • 222. lótusz 2010. április 16. 18:20
  „moderálva”
 • 221. lótusz 2010. április 16. 18:02
  „Újabb videó Meggyesről: Így drogozik egy jófej fideszes I.-II.
  ...........
  Az alábbi felvételeken feleségverő (dokumentum ITT) Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere látható, ahogy barátaival - jó keresztény módjára - haladó technikával fogyaszt füvet. Külön érdekesség, hogy egy bírósági irat szerint egy rendőrtisztnek "Meggyes Tamás több alkalommal is adott információt arról, hogy kik terjesztenek a fiataloknak kábítószert, hol tartanak nagyobb "drogos partikat". Kiváncsian várjuk Meggyes visszalépését, az összes médium több száz cikkét, anyagát, többek között a "Keresztény Értelmiségiek" Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt véleményét.

  Bár a felvétel 1998 telén készült, ne felejtsük el, hogy 1998 őszétől Meggyes Tamás Esztergom város fideszes alpolgármestere volt!

  II. rész:

  A videón Meggyes egyik barátja utasítja az operatőrt: "A politikusról vedd le, ahogy slukkol egyet a spangliból!" Mire a háttérből jön a válasz: - Kompromittáljuk (röhögés)

  Addig szívott, amíg tényleg megszívta

  Az új keletű közmondás a nem éppen makulátlan hírű Meggyes Tamásra vonatkozik, aki jelenleg esztergomi polgármesterként, országgyűlési képviselőként illetve képviselőjelöltként ,,füstöli" be Esztergom városának közéletét a már sokak számára nem ismeretlen botrányokkal.

  Lelkesen ügyködik hivatali hatalommal való visszaéléssel választások előtt, választási időszak közepette saját, és pártja, a Fidesz érdekében. Családon belüli erőszak, önkényeskedés. Az időközben a liberálisból ,,konzervatív héjává" vált Meggyes Tamás a Fidesz szégyene lett. Belső információk szerint el fogják érte küldeni a polgári párt eunuchjait selyemzsinórral, ha még egy botrányos ügy kiderül róla, rombolva a magát tisztának és erkölcsösnek feltüntető Fidesz ,,jóhírét".

  A mai napon a világhálóra felkerülő videofelvételen Meggyes Tamás még 1998-ban egy társaságban éli meg liberális gyökereit. Füveznek az ifjak egy nagyot, és hősünk sem marad ki belőle. Rebesgetik azt is jóakarói, amelyből van szép számmal a városban, hogy nemcsak füvezett, hanem jelentett a rendőrségnek, hogy ki vesz részt az ilyen partykon, és mikor lesz a legközelebbi”
 • 220. Agent 2010. április 15. 15:57
  „"Az isiben azt tanultátok, hogy a semmit ha nullával osztod az semmi lesz."

  a pontosság kedvéért csak annyit, hogy az "isiben" azt tanítják, hogy nullával nem lehet osztani:)”
 • 219. lótusz 2010. április 15. 15:45
  „Autós üldözés, tettlegesség, szavazatvásárlás, szervezett mozgósítás, tömeges kampánycsendsértés. Több tucat bejelentés érkezett a Jobbik jogi kabinetjéhez vélelmezhető választási csalásokról.

  Napokkal az első választási forduló előtt a Jobbik jelezte, hogy meglátásuk szerint sem az MSZP, sem a Fidesz nem riad vissza attól, hogy törvénytelenül mozgósítsa a szavazókat. Erre számos jel utalt, nyilvánosságra került két felvétel: az egyiken egy korábbi szocialista aktivista mutatta be tiltott adatbázisát a választópolgárokról, a másikon Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszélt arról, hogy olyan informatikai rendszert építettek fel a pártvezetés tudtával, amelyben nemcsak saját, hanem más politikai erőket támogatók adatait is őrzik. A két nagy párt adatbázis-botránya előtt, a Jobbik rendvédelmi kabinetjének vezetője, Volner János arra figyelmeztetett, hogy a választási informatikai rendszer forráskódjai és a választópolgárok személyes adatai hivatalosan egy marokkói állampolgár birtokába kerültek. A fősodratú média elhallgatta ezeket a figyelmeztetéseket, vagy éppen kiforgatta és úgy állította be a Jobbik aggodalmait, mintha a párt előre indokot keresne a vártnál esetleg rosszabb választási eredmény miatt.

  Április 11-e eseményei azonban igazolják, hogy számos esetben sérült a választások tisztasága. Az Országos Választási Iroda beszámolója szerint egy Békés megyei szavazókörben a választó, mielőtt bedobta szavazatait az urnába, kérte a számláló bizottságot, hogy adjon igazolást arról, hogy ő kire adta le szavazatát. Miután a szavazás titkosságára hivatkozva a bizottság visszautasította a kérést, a szavazópolgár a kitöltött egyéni és listás szavazólapokat az asztalra kiterítette, majd egy társa lefényképezte azt. A bizottság felszólította őket a tevékenység befejezésére, a két ,,fényképész" ezután szavazólapjait az urnába dobta, majd távozott.

  Cigány szavazók szervezett szállításáról más települések mellett Jászapátiról is érkeztek bejelentések és fényképfelvételek a Jobbikhoz. A jogi kabinethez Pest megye több településéről érkezett panasz, hogy vasárnap virradóra a Jobbikot lejárató kiadványt dobtak a választópolgárok postaládáiba. A főváros V. kerületében, a Bástya utcából többen telefonáltak, hogy a választások reggelén a”
 • 218. szocdem 2010. április 15. 15:31
  „207. kolombéla4

  Nem hiszem hogy bármikor is megváltoztam volna..
  Az hogy a Fidesz nem nemzeti érzelmű az nem vitás. De a szélsőségek sem azok - teccik vagy nem ez az igazság.
  Arról van szó, hogy aki etnikai vagy szociális alapon kategóriákatállít fel a magyar állampolgárok között, az igenis kitaszító, nemzetellenes magatartás tanusít.

  Mert egy nemzetben MINDENKIRE szükség van.
  Aki tud dolgozni, arra azért, hogy modern épített környezetben éljünk, jó kajákat együnk, jó egészségünk, művelt, félelem mentes, jókedvű lakosságunk legyen.
  Aki nem tud dolgozni arra meg azért, hogy munkát adjon a - dolgozókénál szerényebb- fogyasztásával pár embernek, és így generálódjon a belső gazdaság (termelés-piac), amiben annyian dolgoznak ahányan csak lehet a fenti cél elérése érdekében!
  Azt hiszem itt dióhajban elmondtam mi az amire csak a szociáldemokrata szellemiség képes - lásd európa színvonala minden téren!”
 • 217. kolombela 2010. április 15. 14:46
  „207. hozzászólás szocdem 2010.04.15. 09:11
  Látom visszatértél régi énedhez, pedig kezdtél normális lenni.
  "véghungaristafidesznihil." Ez meg mi? Ebből csak a hungarista nem igaz, a vég, a fidesz és leginkább a nihili az igen. A fidesz soha nem volt és nem is lesz nemzeti érzelmű párt, nemhogy nemzeti. Aki ezt elhiszi róluk, azt nagyon megetették. A fidesz -élén Likud Viktorral- a Soros féle cionista bagázs csicskája volt és az is marad, mindaddig, amíg Likud és sleppje vezeti a pártot.”
 • 216. lótusz 2010. április 15. 10:09
  „tettlegesen lépett fel illés zoltán a fidesz vI.kerületi képviselő párttársával hasay zsófiával. békéscsabán meg részeg fideszes képviselő ment neki jobbikosoknak.hirka tamás.undorító. mit várhatunk ha így kezdenek. új erő folytad munkádat a szebb jövőért. ezek nem mások mint mszp. lásd még kubatov botrány stb.”
 • 215. szocdem 2010. április 15. 09:55
  „210. creat 2010.04.15. 09:23

  Hehehehehe......

  Mondd meg a kb egy millió BAR-osnak, meg a több százezer közüzemi adósnak hogy TAKARITSON meg a 25 ezres segélyből....
  Ennyire elvetemült ez a magyar értelmiség, ami újabban a gazdaságot, meg a szocszférát akarja megreformálni.

  Az isiben azt tanultátok, hogy a semmit ha nullával osztod az semmi lesz. Ha szorzod akkor is. A gazdaság egy szöveges feladat csupán, vagy jó valaki matekból és érti, vagy nem jó (pl. "szakértő") és akkor veszélyes ökörségeket hadovál, amitől nincs biztonságban egy magyar állampolgár élete sem!!!!!”
 • 214. szocdem 2010. április 15. 09:51
  „209. SiLa 2010.04.15. 09:16

  Kedves olvtársam!

  tájékoztatlak - és minden "szakértőnek" kinevezett kóklert is ezuton- hogy hazánknak 1956. november 4. óta nem volt olyan kormányzata, ahol a baloldal eszmei vonala uralkodó lett volna.
  Kádárék, és az utánna következők csak bolsevikok voltak, akik mind a tudományban rég elbukott neoliberális gazdaságpolitika honi bevezetésében, az ország, és a lakosság tönkretételében voltak érdekeltek.
  Akit vagy amit Te itt "baloldalinak" nevezel, az, és azoknak a pártnak és személyeknek az utódpártja, amelyik 1989-ben - az első szabad választások előtt(!!!) bevezette a vadkapitalista, és antiszociális paradigmát..
  Ne baloldalazz le itt MSZP-seket mert az sérti a baloldali gondolkodású embereket, akiknek köze sincs se az MSZP, se a Fideszbolsi nihilhez amit az országból csináltak..”
 • 213. load 2010. április 15. 09:48
  „210. creat
  ,,Az emberek józan mérlegelésére és öngondoskodó képességére alapoz."
  No, itt van a kutya elhantolva.
  Az egységes 10%-os adó nagyon impozáns elképzelés, a legalacsonyabb lenne a régióban, de az a szociálpolitika amely még a munkanélküli ellátását is öngondoskodás (személyhez kötötten, biztosítási alapon) képzeli rendezni, akkora felfordulást és ellenállást okozna a magyar társadalomban, hogy hozzá képest a Nagy Francia Forradalom csak gyermekszobai lego-katasztrófa lenne.”
 • 212. load 2010. április 15. 09:32
  „209. SiLa
  Itt, ezen a helyen véleményeket lehet fűzni egy-egy újságcikkhez.
  A jótanácsokat viszont otthon kell elmondani a családnak, kedves SiLa.”
 • 211. creat 2010. április 15. 09:28
  „SiLa 2010.04.15. 09:16
  Tudod egyenlőre olyan időket élünk, amikor is mindenki akkor és olyan véleményt alkot, amilyet akar. Ebbe még te is beletartozol. Nem hiszem, hogy te lennél az, aki megmondja, ki mikor miről mondhat véleményt! Bár azt nem lehet tudni, hogy milyen idők jönnek. szóval maradjunk annyiban. akik meg nem bírnak 8 évvel korábbi időkre visszaemlékezni, azokat csak sajnálni tudom!”
 • 210. creat 2010. április 15. 09:23
  „load 2010.04.15. 09:11
  Én olvastam a tmep-et, az itteni ajánlásra. Nem mondom, hogy első olvasatra mindent értek, meg a számokban nem nagyon mélyedtem el, de az elv első olvasatra tetszik. Egy nagy baját látom viszont. Az emberek józan mérlegelésére és öngondoskodó képességére alapoz. Ezt viszont látjuk a napi életben, hogy erre nagyon sok ember képtelen. Sokkal inkább tetszik nekik, mikor mások mondják meg mit tegyenek, az állami gondoskodásra várnak, sorsukat egyedül igazgatni képtelenek.”
 • 209. SiLa 2010. április 15. 09:16
  „Baloldal hívei! Először az elmúlt nyolc évet értékeljétek, és utána kezdjetek köpködni.
  Véleményt majd később alkossatok! A baloldal vezetése alatt nagyon csendben voltatok.”
 • 208. load 2010. április 15. 09:11
  „135. match
  Mondd, te olvastad is, meg is értetted ezt a TMEP féle programot, vagy csak ismeretlenül ajánlod?”
 • 207. szocdem 2010. április 15. 09:11
  „197. qeu 2010.04.14. 22:29

  -segélyt csak munkáért"

  Ne aggódj, ez lesz. MA már a rokkantaknak is dolgozniuk kell! (Az euban ez a legnagyobb parasztság ami csak nálunk létezik).

  De arról is szeretnélek biztosítani: a nyugdíjdata csak akkor fogod megkapni, ha előtte megraksz pár vagont 40kg-os cementes zsálkkal, mert a járulékfizetők egy elbutított primitív gondolkodó rétege szerint aki nem dolgozik - és eljöve a véghungaristafidesznihil.

  A többi felvetésed vagy lózung, vagy ellentétes minden józan logikával, vagy a Fidesz irányultságával:)))”
 • 206. load 2010. április 15. 09:05
  „196. kolombela
  "A kilopás és kiszivattyúzás között nincs különbség, csak a szavakban. "
  Erre akartam felhívni a figyelmedet.
  Csak, hogy rájöttél!
  A nyereség kivitelének általam ismertetett módja teljesen törvényes, megfoghatatlan és szankcionálhatatlan.
  A multik mindíg ilyen módszereket (kiskapukat) alkalmaznak, mert mérlegüket olyan nagy könyvvizsgáló cégek auditálják, amelyek nem falaznak egyszerű sikkasztásokhoz.
  Drágán vásárolni és olcsón eladni nem törvénytelen.
  Simicska Lajostól tudjuk, hogy hülyének lenni állampolgári jog.”
225 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: nincs titkolnivalónk az adatbázis-ügyben

Nyakó István szerint az MSZP áll az adatbázisával kapcsolatos vizsgálat elé, nincs titkolnivalója,… Tovább olvasom