Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

˝Nincsenek a helyzet magaslatán˝ a választás lebonyolítói

Közvélemény-kutató cégek vezetői szerint számolniuk kellett volna rendkívüli helyzettel az országgyűlési választás lebonyolítóinak.

A kialakult helyzettel kapcsolatban vizsgálatra van szükség a felelősség megállapítására, de mindez nem kérdőjelezi meg a választási eredményeket.

˝Rendkívüli helyzet van, de ez semmiképp sem kérdőjelezi meg a választási eredményeket˝ - közölte Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója a HírTV választási műsorában azzal összefüggésben, hogy több szavazókör előtt még hosszú sorok álltak vasárnap este 19 óra után; olyan helyeken, ahol az igazolással szavazók adhatják le voksukat.

Mint hozzátette, egy ˝középszintű rendezvényszervező cég˝ is tudja, hogy tartalékkal kell rendelkezni és rendkívüli helyzettel számolni kell. ˝Egy rendezvényszervező cég jobban meg tudta volna csinálni˝ - mondta.

Arra a kérdésre, állhat-e szándékosság a történtek hátterében, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: alapos vizsgálatra van szükség a jogi, a technikai és a politikai felelősség megállapítására. Utóbbiról szólva megjegyezte: sejthető, hogy ez az Országos Választási Bizottságot terheli.

Manchin Róbert, az Európai Gallup Intézet elnöke úgy fogalmazott, hogy a választások lebonyolítására kijelölt szervezet ˝nincs a helyzet magaslatán˝.

Így ˝nem tudunk jóízűen örülni a választásoknak˝ - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. arrabonem 2010. április 11. 21:57
  „˝Nincsenek a helyzet magaslatán˝?
  Kedves Moderátor, kérlek ezt hagyd bent...

  Magyarul ezt úgy mondják: EL....... De nagyon.”
 • 2. matezsu2 2010. április 11. 21:47
  „Az OVB -s tótum-faktumok ne játszák a mindenhatót, mintha csak rajtuk múlna minden. Nen kéne ekkora lovat adni alájuk, mert pártszimpátia alapján fogadják el, vagy utasítják el a kifogásokat, bejelentéseket. Most amikor fennakadás, probléma van, ülnek a babérjaikon, gondolom 1000rendőr vigyáz rájuk, és nem tesznek semmit, csak vigyorogva nyilatkoznak. Jó lenne, ha kimennének a problémás helyekre, és megpróbálnának tenni valamit.”
 • 1. raffy2 2010. április 11. 21:34
  „egy kérdésem lenne:a szigeti péter holnaptól munkanélküli lesz vagy nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kósa Lajos: mondjanak le az OVI és az OVB vezetői

Lemondásra szólította fel az Országos Választási Iroda (OVI) és az Országos Választási Bizottság… Tovább olvasom