Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Nem köt megállapodást a Tisztelet Társaság

Február elején döntenek a Tisztelet Társasága klubvezetői, hogy mely párt vagy pártok programját ajánlják majd a szépkorúak figyelemébe; a társaság nem köt a 2006-oshoz hasonló választási együttműködést egyetlen politikai párttal sem.

Schmuck Andor, a Tisztelet Társaság ügyvivője az MTI-nek pénteken azt mondta: a társaság nem helyekben, hanem elvekben gondolkozik, és örömmel fogadja, ha valamelyik párt támogatja az általuk megfogalmazott öt pontot.

Emlékeztetett, hogy a következő öt, a szépkorúakat érintő pontokban kérték ki a pártok véleményét: e szerint szorgalmazzák, hogy vezessék be a Tisztelet Credit rendszert, a Kegyeleti Járandóságot, a Tisztelet-díjat, kezdeményezik, hogy legyen a honvédelemmel azonos költségvetési támogatása az őssejt-kutatásnak, illetve, hogy legyen felelősség a szépkorúakért.

Elmondta azt is, hogy a Tisztelet Társasága valamennyi, az EP-választáson induló párt vezetőjét meghívta egy személyes konzultációra, ahol megismerte az adott párt 2010-es választásokon, a szépkorúakat érintő elképzeléseit, valamint tájékoztatást adott a Tisztelet Társasága programpontjairól. A megbeszélésen megjelent a Centrum Párt, az MCF Roma Összefogás Pártja, az MDF, az MSZDP, az SZDSZ, az MSZP és a Munkáspárt képviselője.

Schmuck Andor kiemelte, hogy az előre megbeszélt és leegyeztetett határidőre, január 20-ára az összes párt elküldte a kért tájékoztatóját a szépkorúakat érintő kérdésekről, valamint a Tisztelet Társasága által felvázolt 5 pontról az állásfoglalását.

Ezek a visszajelzéseket továbbítják a Tisztelet Társasága 820 klubvezetőjének, akik 2010 február elején döntenek arról, hogy mely párt vagy pártok programját fogják preferálni, illetve közvetíteni a szépkorú tagjaiknak - ismertette a menetrendet.

Hozzátette: ha az öt pontból a pártok beépítenek a programjaikba elemeket, az az mutatja, hogy életképesek a javaslatok.

Elmondta még, hogy a társaságnak ma 142 ezer tagja van.

A Népszabadság pénteken írt arról, hogy az MSZP "programalakú szövetséget" köt a Tisztelet Társaságával.

Az MSZP már bejelentette, hogy szorgalmazza a kegyeleti járandóság bevezetését.

Olvasóink írták

 • 9. t-a-ibi 2010. január 29. 23:19
  „8. hozzászólás akinemfél

  Elfelejtettem mit is kell gyűjteni?
  Mennyi hozzászólást is kell írni naponta?
  Segíts mer már öregszem!”
 • 8. akinemfél 2010. január 29. 13:27
  „Kedves Túrabakancs és Phobos !
  Ha nem tetszik a Jobbik programja,akkor miért játszátok hogy a Jobbik pártján álltok ? Hajrá Jobbik !”
 • 7. Phobos 2010. január 29. 13:17
  „re 5
  ok feladom... fáradt vagyok ehhez.”
 • 6. Túrabakancs 2010. január 29. 13:15
  „Phobos!
  Írtad nekem egyik nap, hogy mekkora türelmem van az akinemfél-féle gárdával vitatkozni!
  Úgy látszik virtuálisan sikerült egy kis energiát rádszabadítanom, mindenesetre sok kitar-
  tást kívánok! :)
  akinemfél! Te akkor fogsz a Jobbikra szavazni, ha Red Bull-t iszol, miközben Pitbull kerget. :)”
 • 5. akinemfél 2010. január 29. 13:06
  „Kedves Phobos !
  En is a Jobbikra fogok szavazni. Es nekem is koszonheto,hogy ennyien voltak Kormenden ! Kulonos,hogy neked nem a Jobbik programján jár folyton az eszed ! Nem is vagy Te jobbikos. Nem az a fontos hányan lognak a csilláron,hanem hogy végre szakítunk az Europai Unioval ! Hajrá Jobbik !”
 • 4. Phobos 2010. január 29. 12:48
  „re 1
  nem működik amit csinálsz...

  Vona Gábor fórumain még a csilláron is lógnak az emberek

  Telt ház előtt rendezte meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezete kampánynyitó rendezvényét január 24-én a Színházban. Három remek ember előadását hallgathatták végig az érdeklődők. Elsőként Bana Tibor beszélt a zsúfolásig megtelt színházteremben, aki a Jobbik megyei elnöke, a Vas megyei 5. számú választókerület képviselőjelöltje, politológus-közgazdász.

  Körmenden született, gyermekkorától kezdve Szentgotthárdon él, vagyis erőteljesen kötődik a körzethez. Parlamentbe jutása esetén kiállna a Szentgotthárd határába tervezett hulladékégető felépítésével szemben, továbbá a Rábát érő környezeti szennyezések és az őrségi falvak elnéptelenedése ellen. Tenni kíván a politikusi álláshalmozás ellen is, szerinte egy országgyűlési képviselőnek nem lenne szabad más politikai tisztséget viselnie.

  Hangsúlyozta, hogy április 11-e nagyon fontos, az ország jövőjét meghatározó dátum lesz, hiszen ezúttal nem csupán arról fogunk dönteni, hogy kik üljenek a Parlamentben, hanem arról is, hogy Magyarország a magyaroké lesz-e végre. A Fidesszel való viszonyról röviden annyit mondott, hogy koalícióra nem lépnének velük, mivel a Jobbik saját programját akarja megvalósítani, és a nemzeti érdekek érvényesítése fontosabb számukra, mint az, hogy kényelmes bársonyszékekbe ülhessenek. Az országgyűlési választásokon szeretnének az MSZP-re is megsemmisítő csapást mérni (olyat, mint az SZDSZ-re az EP-választáson). ,,Tisztító viharra, gyökeres, radikális változásra van szükség" - mondta Bana Tibor.

  Másodikként Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, miniszterelnök-jelöltje ismertette a január 16-án kiadott Radikális változás című választási programot. Úgy értékelte, hogy az elmúlt 20 év elhibázott volt, mert az ország rossz gazdaság- és társadalompolitikát követett. A legnagyobb baj, hogy a számonkérés mindig elmaradt. A Jobbik egyik legfőbb törekvése a mentelmi jog eltörlése, illetve a politikusbűnözés megszüntetése. A gazdaságpolitikát tekintve az elmúlt 20 év a hitelek felvételéből és a multik behívásából állt. Vona Gábor öt olyan területet emelt ki, amivel eddig senki nem foglalkozott komolyabban. Az első ilyen az államadósság, melyet újra kell tárgyalni. A második a multi cégek problémája, ugyanis a térségben, sőt egész Európában Magyarország adja a legtöbb támogatást nekik, ők azonban ezzel visszaélnek. A harmadik a bankrendszer kérdése, a magyar bankrendszer megteremtésének fontossága. A negyedik terület a korrupció, a nagy beruházások leállítása. Az ötödik a szociális háló kiépítése, vagyis azok támogatása, akik önhibájukon kívül kerültek ki a munkaerőpiacról. Ezek megvalósításához nem pénz kell, hanem politikai akarat - mondta.

  Kitért a mezőgazdaság kérdésére is, annak, valamint az élelmiszer- és a feldolgozóiparnak az eddigi elhanyagolására. Az adottságaink olyan jók, hogy 30 millió embert tudnánk ellátni, tehát a termékek 2/3-át exportra tudnánk bocsátani, és nekünk sem kellene az olasz almát vagy a chilei bort megvennünk. A nagy gondot okozó közbiztonság javítását is kiemelte Vona Gábor. A Jobbik hatalomra jutása esetén vidéken felállítaná a csendőrséget, melynek tagjai jó helyismerettel rendelkeznének. A nyugdíjak kapcsán a Jobbik a lengyel modellt támogatja: a luxusnyugdíjak megnyirbálását. A Jobbik Magyarországért Mozgalom célja, hogy újraélessze az emberekben a nemzettudatot. A médiának a hazafiság, a nemzeti büszkeség érzését kellene sugároznia.

  A rendezvény zárásaként bemutatkozott Tahin Tamás, a március 28-án tartandó körmendi időközi önkormányzati választás képviselőjelöltje is. Az ízig-vérig körmendi kötődésű jelölt elmondta, hogy sok megoldandó problémával maga is nap, mint nap szembesül, de egyúttal a 2-es körzet lakóihoz fordult, az ő segítségüket kérte, hogy tájékoztassák őt a szerintük megoldásra váró feladatokról. A problémákat kölcsönös együttműködéssel lehet igazán hatékonyan megoldani - mondta.

  A rendezvény zárásaként a több száz jelenlévő közösen énekelte el nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.”
 • 3. Phobos 2010. január 29. 12:45
  „re 1
  komolyan ez már a nevetséges kategória.
  de ha megfizetik, mindenre található ember...”
 • 2. Phobos 2010. január 29. 12:44
  „re 1
  ja ezt ne.
  ez már annyira fárasztó.”
 • 1. akinemfél 2010. január 29. 12:30
  „Ertheto,hogy a Jobbik nem jelent meg a Tisztelet Társasága 142 ezer tagú szervezetének meghívására,hogy bemutassa a nyugdíjasokat érinto programját. Ha a Tisztelet Társasága azt koveteli,hogy "legyen a honvédelemmel azonos költségvetési támogatása az őssejt-kutatásnak, illetve, hogy legyen felelősség a szépkorúakért",akkor az már nem jonne ki a koltségvetésbol. Ugyanis a Jobbik hivatalos programja szerint lásd www.jobbik.hu újra kotelezo lesz a sorkatonai szolgálat + hétszer tobb hivatásos katona lesz mint Rákosinak volt az otvenes években + állami támogatással,tehát koltségvetési pénzekbol fog mukodni a Magyar Nemzeti Gárda nevu onkéntesekbol állo katonai jellegu szervezet + surgosen venni kell 20 Duna híd árábol 30 darab Gripen vagy MIG 29-es vadászgépet szigorúan hazai szervizeléssel... Olvasd a Jobbik programját eredetiben a www.jobbik.hu-n - ezek a részek a 70-72.oldalon vannak ! Ennyit nem kolthetunk el ossejtkutatásra ! Hajrá Jobbik !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky ősszel már nem indul

Ősszel lezárul egy két évtizedes politikai korszak Budapesten. Demszky Gábor azt mondta, hogy egy korrekt pénzügyi helyzetben lévő várost, "sínen lévő" nagyberuházásokat hagy majd utódjára. Tovább olvasom