Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Négy megyei képviselő biztosan búcsúzik a Parlamenttől

Balogh József szabadidejében sokat fog kertészkedni, Papp József az üzleti szférába tér át, míg Tóth Tiborné oktatási könyvet ír. Medgyasszay László nem árulta el terveit.

Négy megyei képviselő – Balogh József (MSZP), Medgyasszay László (Fidesz-KDNP), Papp József (MSZP) és Tóth Tiborné (MSZP) – biztosan búcsúzik az Országgyűléstől.
A kisalfold.hu mindannyiukat az utóbbi négy esztendő sikereiről és kudarcairól, valamint a jövőjükről faggatta.

Többségük nem csupán a Parlamenttől köszön(t) el, de az aktív politizálással is felhagy.

Balogh József: "Az biztos, hogy sokat fogok kertészkedni"

"Bár visszavonulok a politikától, és minden tisztségemtől megválok, maradok, aki eddig is voltam" – kezdte a kisalfold.hu-nak Balogh József, az MSZP búcsúzú képviselője.

"Jöjjenek a fiatalok, akik ha megkeresnek, támogatni fogom őket. Negyvenkét éven át politizáltam választott tisztségviselőként, s úgy érzem, hogy hatvannégy évesen már inkább élvezném a nyugdíjas éveimet. Az biztos, hogy sokat fogok kertészkedni" – közölte Balogh József.

Balogh József ezentúl a nyugdíjas éveket élvezi.
Balogh József ezentúl a nyugdíjas éveket élvezi.

A távozó politikus az elmúlt négy év legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az uniós forrásokat mind országos, mind megyei szinten jól sikerült lehívni.

"A megye gazdasága erős, a válság ellenére is meg tudtuk tartani a vezető szerepünket"

"Csak Győrbe hetvenmilliárd forint állami és uniós forrás érkezett. Jelentős támogatást kapott a Szigetköz, a két megyei egyetem, a kórházak, kastélyok. E tekintetben nincs hiányérzetem.

A megye gazdasága erős, a válság ellenére is meg tudtuk tartani a vezető szerepünket" – közölte a politikus, aki Győrt tizenkét éven (1994-2006) át vezette polgármesterként.

"Kudarcként értékelem, hogy a 2006-ban elkezdett reformokat az ellenzék ellenállása miatt nem tudtuk megvalósítani" – zárta rövid értékelését Balogh József.


Akiknek biztos a helyük, akik régi és új szereplők lehetnek, s akiknél rezeg a léc

A 2006-ban megválasztott megyei képviselők közül a Fideszből Szijjártó Péter, dr. Szakács Imre, Firtl Mátyás, Ivanics Ferenc és dr. Molnár Ágnes is bízhat az újrázásban (a szóban forgó politikusok vagy az országos listán, vagy a megyei listán kaptak biztos befutóhelyet).

Szintén biztos helye van az újonnan megválasztott Országgyűlésben Borkai Zsoltnak: Győr polgármestere a Fidesz megyei listájának az első helyén található.

Dr. Hoffmann  Rózsa és Dr. Lanczendorfer Erzsébet helye kérdéses: négy ezelőtt is listáról jutottak be az Országgyűlésbe, most a 10. és 11. helyen szerepelnek a Fidesz-KDNP megyei listáján.

Az MSZP-ből csak Molnár Csaba helye fix az Országházban: a győri politikus az MSZP országos listájának 12. helyén biztonságban érezheti magát.

Kránitz László az MSZP megyei listájának 2. helyét kapta meg; kérdés, mire lesz ez elég.

A Jobbik megyei listájának első két helyezettjét mindenképp meg kell említeni: Magyar Zoltán és Hofbauer Sándor József ugyanis könnyen a Parlamentben találhatja magát a választások után.

Érdekes a helyzete Nagy Tamásnak, az MDF megyei elnökének. Ő ugyanis pártja országos listáján a 8. helyet kapta, mely négy évvel ezelőtt elég lett volna a parlamenti küszöbhöz. (Az MDF 2006-ban nem egészen 2500 szavazattal lépte át az 5 százalékos határt, s ez végül 11 mandátumot eredményezett.)

A kérdés csak az, hogy most is átugorja-e a bejutási lécet Dávid Ibolya pártja?Papp József: "Az Európai Unió támogatásait nagyon jól használtuk ki"

"Az elmúlt négy év legnagyobb sikere országos szinten az a hatalmas fejlődés, amit ez a nemzet összefogással elért. Az Európai Unió támogatásait nagyon jól használtuk ki, utak, autópályák épültek, iskolák, kórházak, rendelők, szociális intézmények, városközpontok újultak meg" – kezdte a csornai Papp József, aki négy éve az MSZP színeiben került be a Parlamentbe.

Papp József 16 évnyi politizálás után az üzelti szférában keresi a kenyerét a jövőben.
Papp József 16 évnyi politizálás után az üzelti szférában keresi a kenyerét a jövőben.


"Sok segítséget kértek tőlem ilyen-olyan ügyekben, s örültem, mikor segíthettem. Amit az ellenzék romhalmaznak igyekszik beállítani, az építési törmelék és építőanyag. A legnagyobb kudarcnak a politikában az együttműködés hiányát tartom" – vélekedett a leköszönő politikus.

"Demagógiával leállította a jobboldal a reformokat; semmilyen nagy döntéshez szükséges kétharmados többséghez nem kaptuk meg a támogatást" – tette hozzá Papp József.

"Helyi szinten nagy kudarc a csornai elkerülő csúszása, a termál bezárása, a kórház vergődése"

"A bennünket állandóan támadó parlamenti politika és beszéd stílusa most már olyan szinten útszéli, hogy ez egyáltalán nem fog hiányozni.

Helyi szinten nagy kudarc a csornai elkerülő csúszása, a termál bezárása, a kórház vergődése. Együttműködéssel ezek is elkerülhetők lettek volna. Minden erőfeszítésem ellenére a csornai önkormányzat vezetése segítőerő helyett csak az ellenséget látta bennem. Ahol pedig kértek és kaptak segítséget, azt elhallgatták, vagy letagadták" – közölte Csorna egykori polgármestere (1994-2006).

"És talán újra előveszem a teniszütőm"

Papp József csak a hivatásos politizálással hagy fel, a közügyek iránti érdeklődése és értékrendje változatlan marad. Az üzleti szférában pedig feladatokat keresett, s ezeket meg is találta.

"Eddigi életem felhalmozott rengeteg tapasztalatát most az üzleti világban próbálom hasznosítani. Abban bízom, hogy az eddigieknél több időm jut a családomra, a borospincémre és a vadászatra. És talán újra előveszem a teniszütőm. Büszke vagyok a helyi és országos politikában eltöltött 16 évemre.

Minden utódomnak azt kívánom, hogy bizonyítson, s bármikor hagy fel az aktív politikával – ugyanezt érezhesse. Én soha egyetlen politikusnak sem kívánok sikertelenséget, mert az saját hazánknak és településünknek a sikertelensége lenne" – búcsúzott Papp József.

Tóth Tiborné: "A támogatási összegek elosztásánál mindig gondosan ügyeltem arra, hogy a környező települések arányosan, igazságosan kapjanak pénzt" 

"Helyi szinten mindenképp nagy eredménynek értékelem, hogy a Mosoni-térségbe 25 milliárd forintnyi fejlesztési pénzt sikerült kilobbizni az utóbbi négy esztendőben" – kezdte portálunknak Tóth Tiborné.

Tóth Tiborné nem tér vissza katedrára, de nyolcadik oktatási könyvét be szeretné fejezni.
Tóth Tiborné nem tér vissza katedrára, de nyolcadik oktatási könyvét be szeretné fejezni.

"A mosonmagyaróvári Ipari Park korszerűsítése elkezdődött, a másfél milliárd forintos Futura Projekt szintén zöld lámpát kapott, miközben több útfelújítás, kerékpárút építés szintén megtörtént.

A Szigetköz ügyében nem csupán 11 milliárd forintos uniós támogatást sikerült lehívni, de az évtizedek óta meg nem oldott helyi problémák miatt Brüsszelben is felemeltük a hangunk.

A támogatási összegek elosztásánál mindig gondosan ügyeltem arra, hogy a környező települések arányosan, igazságosan kapjanak pénzt" – folytatta a képviselőasszony.

"Az oktatási minisztériumban sok falba ütköztem, s igazán jelentős horderejű reformokat nem sikerült elindítani"

"Tanár múltamból fakadóan az országos politikában elsősorban az oktatási ügyeket próbáltam segíteni.

Úgy érzem, a pedagógusok teljesítmény-motivációs rendszerének bevezetéséért, az osztályfőnöki pótlékért, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű diákok támogatásáért egyaránt érdemes volt küzdeni.

Azt ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy az oktatási minisztériumban sok falba ütköztem, s igazán jelentős horderejű reformokat nem sikerült elindítani. Meggyőződésem, hogyha e téren több támogatásra találok, akkor a magyar oktatás már sokkal közelebb lenne az uniós normákhoz" – közölte Tóth Tiborné.

"Az utóbbi időben egyre inkább aggódva figyelem a szélsőjobb térnyerését, s ezt értelmiségiként nehéz feldolgozni"

Arra a kérdésünkre, miszerint ezek a kudarcok szerepet játszottak-e abban, hogy visszavonul a politikától, Tóth Tiborné úgy felelt: "igen, de csak részben".

"Az utóbbi időben egyre inkább aggódva figyelem a szélsőjobb térnyerését, s ezt értelmiségiként nehéz feldolgozni. Ráadásul az elmúlt négy évre jellemző gyűlöletpolitikát nemhogy nem sikerült csillapítani, de a helyzet csak rosszabbra fordult. Ilyen légkörben nehéz dolgozni, ezért döntöttem inkább a visszavonulás mellett.

"Humánus gondolkodást, kompromisszumkészséget országos szinten nem tudtam elfogadtatni maradéktalanul az MSZP-vel"

Rögtön hozzáteszem – mielőbb azzal vádolnak, hogy csak a másik oldalra mutogatok –, hogy nem vagyok az MSZP tagja, s a civil életből érkeztem a politikába. Tán ezért is fáj, hogy a civil életre jellemző humánus gondolkodást, kompromisszumkészséget országos szinten nem tudtam elfogadtatni maradéktalanul az MSZP-vel.

Mint ahogy az is hiányzott, hogy helyi szinten többnyire kiválóan együtt tudtam működni a többségében jobboldali településvezetőkkel, de ennek parányi esélyét sem láttam országos szinten" – búcsúzott Tóth Tiborné, akitől azt is megtudtuk: nem tér vissza katedrára, ellenben nyolcadik oktatási könyvén akar dolgozni, s minél több képet is szeretne majd festeni a jövőben.

Medgyasszay László a választások első fordulójáig nem kíván nyilatkozni 

Az eddig a KDNP frakciójába tartozó Medgyasszay László megkeresésünkre úgy válaszolt, hogy "a választások első fordulójáig nem kívánok nyilatkozni a jövőmről", de azt azért hozzátette: "a feladatok úgy is megtalálják az embert".


Medgyasszay László: egyelőre no komment.
Medgyasszay László: egyelőre no komment.


Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Melo 2010. április 12. 13:02
  „akinemfel

  HAT AZT HISZEM MEG ELJONNE A TE IDOD IS HA A JOBBIK LENNE HOGY IGENIS FELNEL MINT EGY OVODAS!!!!
  TORTENELEM,KONYVEK.SOKAT SEGITENEK AZOKNAK AKIK ELVESZTEK A JOBBIK GYULOLETKELTO,RASSZISTA PROGRAMJABAN.”
 • 49. akinemfél 2010. április 09. 22:23
  „KI MAS LENNE ALKALMAS AZ ORSZAG IRANYITASARA MINT VONA GABOR ? A NEP NEVEBEN ! IMADOM A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREG PROGRAMJAT - OLVASD EREDETIBEN A WWW.JOBBIK.HU-N A HIVATALOS PROGRAM 70-72.OLDALAN. ELEG VOLT A NYUGALOMBOL ES A LAZASAGBOL - JOJJON A RADIKALIS VALTOZAS !
  SZAVAZZ A JOBBIKRA = A KOTELEZO SORKATONASAGRA SZAVAZOL ( A HIVATALOS PROGRAM 71.OLDALA) !
  SZAVAZZ A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE,AMELY GRIPEN VADASZGEPEKKEL(71.OLDAL) TAMADNI IS KEPES LESZ !
  VERUNKET A HAZAERT - EZ MA MINDEN MAGYAR VAGYA ! JOJJON A JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 54.OLDALAN) ! A NEP NEVEBEN - SZAVAZZ A JOBBIKRA ES A KATONAI ALLAMRA ! OLVASD A PROGRAMOT EREDETIBEN A WWW.JOBBIK.HU-N. KEZD A 70-72.OLDALON ! HURRA !
  GYOZUNK !”
 • 48. GYMS 2010. április 09. 20:50
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 47. Luighi 2010. április 09. 20:24
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 46. akinemfél 2010. április 09. 16:32
  „HURRA ! GYOZNI FOGUNK ! A JOBBIK PLAKATJAI MINDENUTT ! A TOBBIEK LESZEDTEK A SAJATJUKAT,MERT ELSZEGYELLTEK MAGUKAT ! HURRA ! HURRA ! HURRA !
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 45. laposibenö 2010. április 09. 13:50
  „Én csak anyit mondok hogy vese ösze mindenki a Balogh ur polgármsteri tevékenységét a jelenlegiével. asztán ha csak nem evakult naracsgözös megszálot mindenki le tudja vonni a konzekevenciát!”
 • 44. Luighi 2010. április 09. 11:11
  „Azt már hallottátok, hogy az összes magyar lovasszobron kicserélik a fejeket Viktoréra!?
  Itt sorakoznak frissen leöntve nálam, mind az 1956 darab!
  Nehogymá a Kósának legyen debrecenben freskója Orbán úrnak meg lovasszobra 1 se!
  És a "Pelé álma" nevűn is dolgozunk már gőzerővel! Az 2m-rel magasabb lesz mint a Sztalin szobor volt, és a Kossuth téren állítjuk fel! A 89cs es foci aranyozott lesz! És őrségváltást is terveznek mellé látványosságként!”
 • 43. lelkiismeret 2010. április 08. 22:04
  „Tisztelt Papp úr!
  Siralmas az elköszönése és siralmas az is amire büszke...nézze meg hogy hol tart Csorna a környező városokhoz képest... siralmas...Ne a pár éve működő vezetést pocskondiázza az ön évei alatti uborkaszezon miatt...
  (ha a gazdasági életben is ilyen sikeres lesz könnyen felkopik az álla.... persze ha azt becsületesen végzi)
  ... mindezek ellenére
  jó egészséget kívánok Önnek!
  Egy napmintnap Csornán élő (fuldokló).”
 • 42. vanessa 2010. április 08. 22:03
  „háté, tévedsz,mert én onnan ismeren, ott dolgozott, nem kell mindjárt komcsizni, nézzél körül a sok köpönyegforgato közül hány volt KISZ tag, azok tagadják, de Balogh nem tagadta le a multját. elöbb tájékozodjál itána fröcsögjél,mert ti azt tudtok csak,"keresztényi"szellembe, Én jártam anno hittanra, de gondolom Te nem, tele vagytok gyülölettel, azért tart itt az ország mert nincs összefogás csak egymás alázása, eltaposása,”
 • 41. háté 2010. április 08. 21:55
  „27. hozzászólás vanessa

  Szép napot komcsielvtárs, sikerült a KEKSZ gyárat eltüntetni, sose volt ez a majom fizikai munkás, kiszes csicska volt. Mindig hivatkozik, hogy szerették; ---utálták mint a sz.rt! -csöpögő vörös komcsi volt egész életében, most is.

  Ezekre a "kiüzöttekre" nagyon is jól illik.
  Szolzsenyicin.
  "A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja."”
 • 40. lacim6 2010. április 08. 21:10
  „Ez valahogy nem jelent meg a kurucon.
  http://www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg”
 • 39. nurofen 2010. április 08. 20:55
  „Arra én is kíváncsi lennék, hogy sok huszonévesnek miből telik drága autóra és sok pénzre, biztos nem tisztességes munkából. Tisztességes munkából sajnos nem vagy csak nehezen lehet megélni.”
 • 38. nurofen 2010. április 08. 20:54
  „Korán zár kampányt a Jobbik, még van hátra 1 nap.”
 • 37. FREDDY/S 2010. április 08. 20:25
  „Ha az elmúlt húsz évben a képviselők olyan jól dolgoztak volna, akkor a gazdasági válságot nem lehetett volna érezni, mert hozzáértéssel elkerülhető lett volna, nemde...”
 • 36. Pelikán56 2010. április 08. 20:13
  „Ennek a papnak van miért gyonni imádkozni kár hogy megfeftözte ez a városért legalább fűnyirással láthatóan dolgozó embert a családjának sok türelmet.A gazdasági életről a csődbe jutott vadászboltja jut eszembe a soproni uton”
 • 35. taryt 2010. április 08. 19:54
  „Hányan köszönnek Önnek az utcán előre, kedves Papp Úr?

  Papp József nem hazudtolta meg önmagát. A 16 éves pályafutására jellemző módon búcsúzik: mocskolódik és vádaskodik és másra keni a sarat. Olvassa csak el Balogh kollégája mondatait, Önhöz képest úri emberként nyilatkozik. Büszke lehet 16 éves politizálására, csak tudna felmutatni valamilyen eredményt.
  Abban bízik, több ideje lesz a borospincére, a vadászatra, és büszkén búcsúzik a politikától. Kedves Papp Úr! És Csornán hányan köszönnek Önnek előre az utcán? Szerintem ha nagyon őszintén elgondolkodik és önmagába néz, és most az egyszer nem hazudik önmagának, akkor már nem is olyan büszkén búcsúzó ember Ön, igaz? Gondoljon azokra, akiken gátlástalanul átgázolt, nem nézve sem embert, sem Istent, a karrierje és a pártja érdekében. Önt sokan ismerték meg Csornán az elmúlt 16 évben. Lehet, hogy önmagát sikeresnek és borospincés, teniszütős, vadászós úriembernek tartja. Az utcán még sem köszönnek Önnek előre és nem állnak le Önnel beszélgetni az emberek. Élvezze a hátralévőket és most már ne gondoljon Csornával.”
 • 34. suellen 2010. április 08. 19:24
  „Hüppp hüppp hüppp :((((((((”
 • 33. barcog 2010. április 08. 18:56
  „Úgy látom a hozzászólásokból, hogy a Győri polgárok nem nagyon sajnálják hogy felhagynak, a SZAKMÁVAL. Akkor még sem olyan rózsaszín a világ Győrben sem mint, ahogy a leszámoló képviselők MÉG MOST IS SZAJKÓZZÁK. A szerencse, hogy most 6 párt közül lehet választani, igaz EZ AZ OLDAL SEM EMLÍTI A CIVIL MOZGALMAT. Én megkérdeztem az origó szerkesztőit mert ők is elhallgatják a 6. országos listát állító pártot, így írtak vissza: "az origó ÚGY ÍTÉLI MEG, HOGY A CM OLYAN PÁRT AMELYNEK NINCS ESÉLYE A BEJUTÁSRA"!!!
  Nos itt jön a DEMOKRÁCIA ALAPKÉRDÉSE: AKKOR MINEK KELL MILLIÁRDOKAT KÖLTENI VÁLASZTÁSRA, SZAVAZÁSRA, HA A SAJTÓ ÉS MÉDIA MINDENHATÓ URAI ELDÖNTIK (ÍTÉLIK) MELYIK PÁRT JUT A PARLAMENTBE ÉS NEM A SZAVAZÓK?
  Vagy párt utasításra manipulálják a válsztók gondolkodását?”
 • 32. szószatyor 2010. április 08. 18:45
  „moderálva”
 • 31. GYMS 2010. április 08. 18:03
  „28.!

  Csak az a "bibi", hogy "erős lehetőségeket" csak erős (és főleg kormány)párt adhat!:)
  Egyébként Papp József még búcsúzni sem tud szépen. Úgy köszönt el a politikától, hogy előtte szétszórt egy zsák sz...t a levegőben, nehogy valaki is emberként emlékezzen rá....”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint melyik párt áll ki leginkább a környezetvédelemért?

A hazai kampányok során egyelőre csak epizódszerep jut a zöld kérdéseknek – holott… Tovább olvasom