Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Négy független polgármesterjelölt Téten

A legutóbbi önkormányzati választásokon öt, most négy függetlenként induló jelölt közül választhatnak polgármestert a tétiek.

A posztot jelenleg betöltő Szabó Ferenc nyugdíjba megy, így biztosan új vezetője lesz a városnak.

Fodor Pálné Csécs Katalin a Kisfaludy Károly ÁMK igazgatóhelyettese, így pályázatok teljes lebonyolításában is gyakorlatot szerzett.

Fodor Pálné Csécs Katalin
Fodor Pálné Csécs Katalin
Polgármesterjelöltként tervei között szerepel új uniós fejlesztések elindítása. ˝Az önkormányzat jobban támaszkodhatna a civil szervezetekre, bevonnám tagjaikat a döntés-előkészítésbe, más munkákba. Városias központot teremtve helyet biztosíthatunk rendezvényeknek, szolgáltató tevékenységeknek, termelői piacnak.˝ A város neves szülötte, Kisfaludy Károly munkásságához kötődő fesztivált szervezne idegenforgalmi céllal és a téti fiataloknak szórakozási lehetőséget biztosítana. Az utak, járdák, vízelvezető árkok karbantartását is fontosnak tartja, akárcsak nevelési-oktatási, sportolási, egészségügyi, szociális ellátások biztosítását és a partnerközpontú polgármesteri hivatalt, a vállalkozásbarát környezet kialakítását, munkahelyek teremtését.

Dr. Kukorelli Lászlónak jogász, szociológus és középiskolai tanár
Dr. Kukorelli László
Dr. Kukorelli László
végzettsége van. Hét évig dolgozott a megyei közigazgatási hivatalban, munkája során több település törvényességi felügyeletével foglalkozott, így gyakorlatot szerzett a közigazgatásban. Később dolgozott közjegyzőhelyettesként, jelenleg az adóhivatal foglalkoztatja jogászként.

Szerinte a város nagy előnye, hogy tudomása szerint nincs adóssága, így tiszta lappal kezdhet a település új fejlesztéseket. Úgy véli, változtatásokra, előrelépésre főként a munkahelyteremtés és a település élhetőbbé alakítása érdekében van szükség. ˝Ehhez kellene az összefogás, mert a helyiek segítsége nélkül nem lehet semmire jutni, a jó szándék önmagában kevés. Az összefogás érdekében pedig sokszor kell beszélni az emberekkel, ötleteiket, véleményüket kérve, meghallgatva, figyelembe véve. Segítsünk egymáson, sokat tehetünk egymásért!˝

Rendes Róbertné
Rendes Róbertné
Rendes Róbertné
30 éve tanít a városban. Sok rendezvényt szervezett a közösségépítés, a lakhelyhez kötődés erősítése céljával. Öt éve önkormányzati képviselő, sokan megkeresték gondjaikkal, elmondása szerint minden esetben segített. ˝Programom nagy részét a tétiek írták, akik gyökeres változást, fejlődést várnak és nagyon bíznak bennem.˝

Céljai közül a legfontosabbak: munkahelyteremtés; kamerás biztonsági rendszer kiépítése; a téglavető ügyének rendezése; szakértői csoport létrehozása pályázatok elnyeréséhez; az elmúlt 12 év pénzügyi ellenőrzése; hatékony, ügyfélbarát polgármesteri hivatal kialakítása; a nyilvánosság, a tájékoztatás biztosítása; igazságos támogatáselosztás; útépítés, járdafelújítás, kerékpárút kialakítása; ˝Virágos Tét˝ program elindítása; civil és sportszervezetek támogatása; fiatalok bevonása a közéletbe. ˝Ezen elképzeléseket összefogással tudjuk megvalósítani.˝

Szalai Lászlóné Adél közalkalmazott, 12 éve dolgozik a kistérségben. A
Szalai Lászlóné Adél
Szalai Lászlóné Adél
gyermekjóléti és szociális intézmény vezetőjeként sokat járta a várost, találkozott lakóival és megismerte gondjaikat, vágyaikat, véleményüket – nem csak a rászorulókét. Úgy véli, a város minden részében fejleszteni kell az infrastruktúrát, többek közt a hulladékszállítás rendszerét, az utak, a járdák állapotát. Főként pedig a tömegközlekedést. A városon és a kistérségen belül, Győr irányában is összehangoltabb, az igényekhez jobban igazodó járatokra van szükség szerinte.

A buszmegállók korszerűsítésével, felújításával szintén foglalkozna. A munkahelyteremtés érdekében többek közt inkubátorházzal segítené az egyéni és a kisvállalkozásokat. ˝Biztos, hogy jó szakértői csapattal sikerrel pályázhatna a város több uniós támogatásra, több pénzre, ami a nagyobb, látványosabb beruházásokhoz szükséges.˝

Programbemutató fórum

Civil szervezetek kezdeményezésére a tétiek fórum keretében ismerhetik meg a polgármesterjelölteket, terveiket. Szeptember 24-én, pénteken 16 órától a házasságkötő teremben (Győri út 27.) mind a négy jelölt bemutatkozik, ismerteti programját és válaszol az érdeklődők kérdéseire.

Olvasóink írták

 • 8. Rózsasándor 2010. szeptember 24. 21:29
  „Ma jó volt tétinek lenni, a jelöltek is, a hallgatóság is kitűnőre vizsgázott!”
 • 7. AZÚR 2010. szeptember 24. 12:43
  „RúzsaSándor55-nek: A Rendesné Katika (bocsikaaaaa.........nem tudtam) ott ellenőriz, ahol csak akar!
  és ha szájjal, bocsánat szavakkal meg lehetne csinálni akkor biztosan elintézne sok mindent, de így csak egy kerékkötő volt 5 évig!
  Nem csak a múltba kellene révedni és később majd azt mondani, hogy ezt+ezt azért nem tudom megcsinálni, mert az elődök elszúrták. (mellesleg ő is 5 éve képviselő)
  5 év alatt elévül minden gazdasági cselekmény,12 évre vizsgálódni elég nagy hülyeség, a jövő kérdéseivel kellene foglalkozni inkább, /és nem dolgozom a kistérségnél, sem sehol sajnos..../
  kukori: az elődök egy ideig urizáltak, de már régen nem jellemző.....gazdasági vezetők nélkül meg megnézheti mindenki magát Téten, igazi téti államháztartáshoz értő könyvelő nincs!
  Kb. 4-5 fő ért hozzá és van képesítése, azok meg vagy nyugdíjasok, vagy ennyi pénzért nem jönnek ide dolgozni Tét és a sok kistelepulés pénzügyeit intézni.
  Hirdetik is az pénzügyi vezetői állást!! Köszönjük Lakiné!
  Téten tarolhat a Fityisz, csak az Önkormányzati választásoknál nem a pártszimpátiát kell érvényesíteni, hanem azt, hogy mennyit dolgozott valaki a településért.!!!!!!!!”
 • 6. kukori 2010. szeptember 24. 10:37
  „RúzsaSándor55-Teljesen igazad van!!Fiatal energikus polgármester és képviselők kellenek Tétnek!!!Nem hinném,hogy azzal kellene valakit mérni van-e jogosítványa vagy nincs.Lehet,hogy a sofőr olcsóbb lenne,mint az elődök urizálása!!!”
 • 5. RúzsaSándor55 2010. szeptember 24. 09:10
  „Kukorinak igaza van, nekem is Rendesné programja tetszett.
  AZURnak: Rendesnének van jogsija, csak helyben sokkal célszerübb bicajozni. A FIDESZ most is végez ellenőrzéseket, látni hogy nagy szükség van rá. Igen is ellenőrizni kell a 12 évet. AZUR Te biztos a Kistérségnél dolgozol, ezért félsz az ellenőrzésektől.
  Most mindenki az esélyeket latolgatja. Meg kell nézni a 2006-os szavazatokat. Volt aki akkor az MSZP-SZDSZ színekben indult, nem jutott be a 12-be. Most a 6-ba sem sok az esély. Téten tarolt a FIDESZ. Az a baj, hogy teljesen ismeretlenül is elindulnak polgármester jelöltnek egyesek. Csak a Kisalföld újságból a fotó alapján tudtam kettejüket beazonosítani. Ha most 2 hétig járnák a házakat, akkor is kevés lenne.
  Képviselőkre én új emberekre fogok szavazni. Kell egy Szentkúti, fiatal, energikus, kell egy téti vállalkozó (Tétisavanyú), kellenek a fiatalok. A régi "bólogatók" nem kellenek.
  Rendes Róbertné tőlem szavazatokat fog kapni, mert nekem is segített, mikor gondokkal megkerestem.”
 • 4. xmplpat 2010. szeptember 22. 17:21
  „AZÚR, menj el pénteken, kérdezd meg ott. Biztos kapsz rá választ.
  Hajrá.”
 • 3. AZÚR 2010. szeptember 22. 17:02
  „Üdv! Jobbnál jobb felhozatal van Téten, polgármester és képviselőfronton egyaránt....
  és ha már jobb, akkora jobbikos pártutasításra induló olvasni is alig tudók... és csak egy-egy jelölthöz köthető szekértáborok vannak a képviselőknél.......
  Rendesné Katika (köszike) minek akar pénzügyi átvilágítást az önkormányzatnál? Nem ő volt a pénzügyi bizottság vezetője az elmúlt négy évben???
  " válaszol az érdeklődők kérdéseire." ennek a mondatnak örülök!!
  Hogy Téten még kérdezni is lehet??? (Persze csak most, utána zárt ajtók lesznek... Kínosakat is kérdezhetünk?
  Pl. hogy hülyeség, előzetes tájékozatlanság okán miért támadott olyan dolgokat, amik aztán így több pénzbe kerültek az önkormányzatnak??
  Hogyan szeretne eljutni a pl. regionális ülésekre, busszal vagy biciklivel?? Vagy alkalmazza a férjét sofőrnek??
  Egyenlőre ennyi, ha kell kérdezek még itt vagy a helyszínen.....”
 • 2. győriember 2010. szeptember 22. 10:18
  „a buzi Ottó nem indul? biztos meg is nyerné :)”
 • 1. kukori 2010. szeptember 22. 09:35
  „Szerintem mindenképpen téti születésű polgármester kellene.Akit tényleg ismernek jól az embere!!A programokról pedig annyit,hogy engem Rendesné programja győzött meg!!Sok sikert!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online tévét indított az LMP

Online videós fogadóóráit rendszeresíti a párt, kedd délután kezdtek. Tovább olvasom