Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Navracsics Tibor: Magyarország rosszkedvű, feszültségekkel teli

Magyarország ma rosszkedvű, feszültségekkel teli hely - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az egykori általános iskolájában tartott lakossági fórumon szerdán Veszprémben, mintegy száz érdeklődő jelenlétében.

"Az emberközi viszonyait tekintve pedig rendkívül durva hely" Magyarország, ahol nagyon sok mindent kell tenni ahhoz, hogy ismét jó legyen élni, s ismét úgy érezzék az emberek (különösen a fiatalok), hogy "jó ide visszatérni, jó itt családot alapítani, jó itt pályát elkezdeni" - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Magyarország korábban megindult a szociális, társadalmi kettészakadás útján, s szinte természetszerűleg követte a politikai kettészakadás is - fogalmazott a Fidesz politikusa. "Hiszen ha egy ország nem gyarapodik, nem bővül, nem gazdagodik, s ha az emberek csalódottak és elkeseredettek, akkor hibást keresnek" - tette hozzá.

Navracsics Tibor szerint ilyenkor nagyon könnyű "kijelölni valakit": vagy egy ideológiai ellenfelet, vagy egy etnikai csoportot, esetleg "egy települési típuson élő embereket". Mint mondta: könnyű egymásnak ugrasztani a fővárosiakat és vidékieket, falusiakat, "könnyű kollektív bűnösként kijelölni a cigányságot mindenfajta frusztrációért, s könnyű lefasisztázni azt a vitapartnert, akivel nem értek egyet".

A szocialista és szabad demokrata kormányzás az elmúlt nyolc évben "összeugrasztott minden társadalmi csoportot a másikkal" - fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve: "az oszd meg és uralkodj ősi parancsa alapján úgy gondolta, hogy a saját hatalmát úgy tudja leginkább biztosítani, ha mindenki konfliktusban áll mindenkivel".

Navracsics Tibor szerint a baloldali kormány terroristaveszélyt kiáltott, antiszemitizmus és rasszizmus elleni kampányt folytatott, "mondvacsinált ügyekkel próbálta hisztérikus állapotban tartani a magyar társadalmat". Miközben semmit nem tett azért, hogy az emberek életszínvonala emelkedjen - tette hozzá.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy a Fidesz 2006-ban is azt mondta, hogy nem a megszorítások irányába kell a válságból kivezető utat keresni - szerinte ugyanis a magyar gazdaság már 2006-ban válságban volt -, hanem a kis- és középvállalkozásokat kell helyzetbe hozni, munkahelyeket teremteni, s a Fidesz radikális adócsökkentést javasolt.

Lesöpörték a javaslatainkat - jegyezte meg a párt frakcióvezetője. Ma is elsődleges feladat az ország kivezetése a válságból, s szerinte "az erős Magyarország nemzeti ügy, nem ideológiai kérdés" - mutatott rá.
Ugyanis az ország csak akkor tud kijutni a válságból, "ha a becsületes emberek összefognak" - vélekedett a Fidesz politikusa, hozzátéve: mindenfajta becsületes ember, aki hisz abban, hogy jobban megéri becsületesen, jogszabálytisztelően élni, mint a törvényeket kikerülve, üzlettársat átverve, ügyeskedve, s akkor Magyarország ki tud jutni a válságból.

"Csak a becsületes emberek Magyarországának van jövője" - fogalmazott Navracsics Tibor, hangsúlyozva: ehhez azonban szükség van elszámoltatásra. "Ugyanis a becsületes emberek csak akkor érezhetik azt, hogy megéri és lehet becsületesen élni, ha azok az emberek, akik nem becsületesen élnek és bűncselekményeket követnek el, azoknak büntetőeljárással kell szembe nézniük".

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. szocdem 2010. április 03. 11:21
  „"mindenfajta becsületes ember, aki hisz abban, hogy jobban megéri becsületesen, jogszabálytisztelően élni, mint a törvényeket kikerülve, üzlettársat átverve, ügyeskedve, s akkor Magyarország ki tud jutni a válságból."

  Tibikém!

  Ha ez a mondanivalótok a gazdaságról, akkor lépjetek vissza..nem hiszed Te sem hogy rajtad kívül van még egy bolond aki elhiszi, hogy a btk további - rendkívül költséges végrehajtású- szigorítása gazdasági fellendülést fog előidézni.

  Egyébként ajánlom figyelmedbe: nyugaton a napokban jelent meg a "VATIKÁN BETÉTI TÁRSASÁG" c. könyv, ami köztörvényes bűnökről, nemztközi bűnözésről szól - amit oylanok követtek el akik a Te erkölcsi példaképeid..
  :))))”
 • 24. adalfold 2010. április 01. 23:08
  „Fidesz Magyar Polgári Párt
  Dr. Láng Zsolt elnök
  II. kerületi csoport
  1024 Budapest, Keleti Károly u. 13/B.

  Kedves Zsolt!

  Ezennel bejelentem a pártból való kilépésemet.

  Bár döntésem előzményei messzire nyúlnak, az utóbbi két-három hónap történései adták meg hozzá a végleges lökést. Hogy a nyolc év alatt milyen stációk vezettek idáig, azt ezen levél keretein belül sajnos nincs mód részletezni. Mégis, kérlek, engedd meg, hogy a döntésem hátterére röviden rávilágítsak.

  A 2002-es választások elvesztésekor az egész nemzeti tábor mélyen magába roskadt, de a kétségbeesés cselekvésre is sarkallt, s új remény ébredt. Boldogan alapítottunk polgári-köröket, örültünk egymás társaságának, demonstrációkra jártunk, beszélgettünk, dolgoztunk. Országosan és helyi szinten gomba mód szaporodtak az értékalapú közösségek. A csatlakozó emberek sokasága a nemzet legjobbjai voltak: becsületes, családszerető, igazi hazafiak, akik nemzetük és gyermekeik jövőjéért aggódva időt és pénzt nem kímélve keresték a kiutat. Többen - köztük jómagam - beléptünk a Fideszbe is. Nem is volt más választásunk, hiszen ez volt az egyetlen komolyan vehető párt a nemzeti oldalon. Az egyetlen párt, melynek esélye volt elérni a parlamenti küszöböt. Az egyetlen párt, melynek valamikori győzelmétől az ország felemelkedését remélhettük.

  A nemzeti tábor akkor egységes volt. Nemcsak hasonlóan gondolkodtunk a fontos kérdésekről, nemcsak a cél volt közös, hanem egy emberként fel is sorakoztunk a Fidesz mögött. Elszántságunkat nagyban fokozta az ellenoldal megtörhetetlen médiamonopóliuma, mellyel élve és visszaélve a legaljasabb lejáratókampányokat indították ellenünk. Ez egyszerre váltott ki belőlünk undort, kétségbeesést, de elszántságot is.

  Aztán szép lassan egy másik jobboldali párt is megerősödött. Viták és konfliktusok persze voltak, ami egy többpárti demokráciának természetes velejárója. A nemzeti tábor gondolkodásban és célban azonban továbbra is egységes maradt: mielőbb le kell váltani a nemzetpusztító balliberális kormányt, s újjá kell építeni az országot.

  A párbeszéd és az eltérő vélemények ütköztetése helyett azonban olyan típusú lejáratókampányokat indítottatok, melyek még az alulmúlhatatlannak tűnő 2002-es balliberális ámokfutáson is túltett. S mindezt a nemzeti táboron belül! A hamis magánéleti levelek nyilvánosságra hozásától a suttogó propagandán keresztül a legelképesztőbb rágalmak terjesztéséig. A megtámadott személyeknek azonban a sajtótokban (törvény is szegve!) nem adtatok lehetőséget megszólalásra. A médiátokon kívül a politikusok is bőven kiveszik a részüket a ,,munkából". Például Kubatov Gábor pártigazgató rendszeresen vájkál családok magánéleti viszonyaiban, de említhetném a Titeket korábban minden szinten gyalázó Csurka Istvánt is, aki megbízásotokra ocsmány módon zsidózza a nektek nem tetszőket, miközben álszent módon mást sem hallok Tőletek, hogy ez mennyire elítélendő. Az egyik Fidesz alapító újságíró a lakossági fórumokon meg egyenesen patkánynak nevezi a nem Fideszre szavazó nemzeti érzelműeket.

  Itt valami alapvető félreértés van. Többségünk nem egy párt, hanem a nemzet felemelésére esküdött fel. A párt sikere eszköz, s nem cél. Bár a ,,hiszünk a szeretet és az összefogás erejében" szlogent mindig is blődlinek tartottam, azt viszont álmomban sem gondoltam, hogy egyszer bolsevik módszerekkel fogtok polgárháborús helyzetet teremteni a korábban egységes nemzeti táboron belül. Kinek jó ez? Kinek az érdeke? Kedves Zsolt, ez számomra vállalhatatlan...

  Budapest, 2010. március 29.

  Üdvözlettel:
  Dr. Gruiz Márton”
 • 23. ssmd 2010. április 01. 22:20
  „Bokros Lajos a köztévében ismertette az MDF programját:

  http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/01/21/Magyarorszag_valaszt_2010_aprilis_1__MDF.aspx”
 • 22. Agent 2010. április 01. 21:44
  „"Az M1-en ma az esti mese elmarad! 21.00-től Bokros Lajos bemutatja programját, szembesít a valósággal, leszámol a szocialista kábítással. Mert itt az idő a kijózanodásra! Ne feledd: ma, M1, 21.00!"

  Tehát nem marad el az esti mese!!!:):)”
 • 21. ssmd 2010. április 01. 18:23
  „Az M1-en ma az esti mese elmarad! 21.00-től Bokros Lajos bemutatja programját, szembesít a valósággal, leszámol a szocialista kábítással. Mert itt az idő a kijózanodásra! Ne feledd: ma, M1, 21.00!”
 • 20. 2semleges34 2010. április 01. 15:00
  „Hogy ilyenek az emberek,arról a politikai elit tehet.Jobb-bal oldal egyformán,ők ugrasszák össze az embereket.Engem nem érdekel ki hová szavaz,mindenkinek tiszteletben kell tartani a másik véleményét.Ne gondolják,hogy jobb lesz nekünk,ha a Fidesz nyer,négy évig beszélik,ezt azért kell emelni mert a szocik elrontották,a másikat meg azért mert valamiből bevétel is legyen.Nyolc évvel ezelött senki nem politizált,most mindenki azt akar.Olyan rosszul azért nem mehet,ha a kocsmák meg tele vannak!Hajrá Civil Mozgalom!!!!!”
 • 19. Szabra 2010. április 01. 14:58
  „Nem is igaz! bátran mondhatjuk, hogy ez az ország kész röhej, amit a napi hírekben olvasunk, az ugyan elszomorító, de többségében csak nevetni tud az ember; pl. tegnap is amikor közölték, hogy a pécsi autópályát majd csak a következő 20-25 évben kell kifizetni , de az van kiírva, hogy építette az MSZP!!!
  Rendelek én is 10 rekesz sört a lakótelepnek, majd kifizeti a következő nemzedék!”
 • 18. akinemfél 2010. április 01. 14:47
  „17.LAZA !
  Nagyon depressziosan nézed a világot. Ha így lenne,ahogy írod,akkor az emberek felállva buzdítanák a vesztésre állo csapatot,és mind rá adnák a szavazatukat. Hajrá Jobbik !
  De a helyzet fordított. Itt a hozzászolások kozott,rajtam kívul minden Jobbikos egyfolytában kopdos az ellenfél felé,probál gáncsolni,ov alatt utni,rágalmazni,stb... A Jobbik REMEK programját csakis én népszerusítem !
  ELEG A LAZASAGBOL ! UGYE LAZA ? JOJJON A KOTELEZO SORKATONASAG (www.jobbik.hu a hivatalos program 71.oldalán) ! LE A BARATOK KOZTTEL (54.oldal) - JOJJON HELYETTE MINDEN CSATORNAN A FELFEGYVERZETT GARDASOK ALTAL IRANYITOTT JOBBIK TV ! ES A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREG (70-72.OLDAL) - A NYUGDIJAK KARARA,A CSALADI POTLEK KARARA ? ,DE BIZTOS,HOGY GIGANTIKUS KOLTSEGEN ! ELEG A LAZASAGBOL !”
 • 17. LAZA 2010. április 01. 14:30
  „Fidesz kampánystratégia foci nyelvén lefordítva!(Viki kedvenc sportága)
  Néhány perccel a lefújás előtt a hazai pályán játszó fidesz vezet 6:2-re!
  Biztos ami biztos a védők ártalmatlanná teszik az ellenfél csatársorát.(lerúgdossák őket)
  Játékvezetők elfordítják a fejüket sőt a reklamálókat kiállítják!
  A hazai közönség a kiállított játékosokat szidalmazza és a jelenlévő tévétársaságok felvételeket készítenek a kiállítottak háborgásairól.
  Ezeket a felvételeket aztán a( rém)hir televizió napjában 20 órában sugározza!
  A fennmaradt időben politológusok sora elemzi az ellenfél játékosainak az elképesztő sportszerütlenségeit bemutató felvételeket.
  A vesztes fél öltőzőiben titkos hangfelvételek készülnek és ország világ hallgathatja a háborgásukat.”
 • 16. Luighi 2010. április 01. 14:07
  „akinemfel : <moderálva>

  Csak neked írom, remélem sikerül értelmezni! Ha nem kérj telefonos segítséget !

  TOVARIS! KONYEC! Ennyi volt húzz el BALfenéken, te BALfék! Mindenkinek JOBB lesz!!! Legfeljebb neked nem! :-D”
 • 15. Luighi 2010. április 01. 13:59
  „12akinemfél:a legkevésbé se volt amit állítasz, még a surmó műsorvezető ellenére sem, aki nem a programjukra volt kíváncsi, hanem a "kényesneg gondolt" kérdéseket erőltette!

  Vona Gábor profin megfelelt neki is, pedig volt hogy bele akarta fojtani a szót, mikor a legJOBB megoldásokat ismertette! Mindenkinek ajánlom meghallgatni!!!

  akinemfel-nek többször is, hátha "átmegy" valami :-D”
 • 14. Primax 2010. április 01. 13:58
  „Ja, plusz 2006...
  Igaz, akkor nem is akartak győzni.
  Mondta az, aki soha sem hazudott még.”
 • 13. Primax 2010. április 01. 13:57
  „" Navracsics Tibor: Magyarország rosszkedvű, feszültségekkel teli "
  Hát igen : ilyen kilátásokkal...?
  Mondjuk a nagyeszű FIDESZ - végre - megmondhatná, mire is számíthatunk...
  Olyan csendben vannak, csak pár lózungot ismételgetnek.
  2002-ben majd megfeszültek, mégis buktak.
  Most meg sem mozdulnak, nyerni fognak.
  Érdekes a világ.
  És az emberek.
  Is.”
 • 12. akinemfél 2010. április 01. 13:49
  „Túrabakancs !
  Hallottad tegnap Vona Gábort az állami rádio választási musorában ? Nagyon zavarodottan viselkedett. Láthatoan kihozta a sodrábol,hogy meg merték kérdezni,fog-e a Jobbik a jovoben már rendesen konyvelni és ha eddig nem tette,akkor milyen alapon készul kemény elszámoltatásra egy torvényeket kerulo párt ?
  Szegény Vona Gábor ! Nagyon zaklatott lehet manapság. De megígérte,hogy amint bejutnak a parlamentbe,rendesen fognak konyvelni. Hajrá Jobbik ! A Nép Nevében ! Legjobb eredetiben olvasni a programokat,az nem hazudik. www.jobbik.hu : a Nép Nevében jojjon a kotelezo sorkatonai szolgálat,a Gigantikus Magyar Hadsereg (70-72.oldal) a nyugdíjasok és a családi potlék rovására ? A Nép Nevében :
  Hajrá Jobbik ! Akkor is ha ez a legbalhésabb párt - Jojjon a Jobbik a Nép Nevében !”
 • 11. Túrabakancs 2010. április 01. 13:40
  „akinemfél!
  Kósa Lajost be akarták sározni, ez pedig a legújabb hír. Méghozzá
  a "haverjaid" emberei. Ha ezt egy nagy párt emberével meg merték tenni,
  akkor gondolhatod hogy a Jobbikkal mit művelnek. Szóval hazugság az egész,
  a rabló támogatásával egyetemben. Amíg egy-egy balhés Jobbik tag csele-
  kedeteivel tudtok csak támadni, addig azzal a párttal nagy gond nem
  lehet. Attól mert valaki pornózik, meg ocsmányul beszél, az még nem
  törvényszerűen lopna szét egy országot. Bár tény hogy ezek a tagok
  nem vetnek jó fényt egy adott pártra, távozniuk kell onnan minél hama-
  rabb.”
 • 10. Eva- 2010. április 01. 13:11
  „Miután a rosszkedvű Magyarországot 8 év kitartó munkájával megteremtették,
  jöhet a jókedvűvé tétel!
  :))”
 • 9. akinemfél 2010. április 01. 13:00
  „DE KI A JOBBIK TITOKZATOS PENZTARNOKA ? - Aprilisi tréfa a hirado.hu-n. Vicces. Hiszen a Jobbik kétmillio forintbol képes volt két és félmillio háztartásba eljuttatni a színes roplapját,a roplapok is kijottek ebbol,meg a rengeteg oriásplakát is osszel. A Jobbiknak nincs is pénze. A Nép Nevében : Jojjon a Jobbik ! Hajrá Jobbik !”
 • 8. Agent 2010. április 01. 11:51
  „7, mi az, hogy "megelőzitek"? Én leadom a voksomat, aztán ha 2%ot kap a jobbik, akkor annyit, ha meg 22%-ot, akkor annyit, engem különösebben nem érdekel:)”
 • 7. csiga_biga 2010. április 01. 11:28
  „Agent: választás lesz és a végén, bár megelőzitek az MSZP-t, de 15%-al sokra nem mentek...
  Jó lenne, ha nem ilyen nagy mellénnyel magyaráznál, vagy majd beszélgessünk inkább ápr. 11 után? :)”
 • 6. akinemfél 2010. április 01. 10:26
  „Majd májusban,a kotelezo sorkatonai szolgálat felvidítja majd a bevonulo férfiak százezreit és az otthon marado noket is. Hajrá Jobbik ! Elég volt a lazaságbol ! Jojjon a Gigantikus Magyar Hadsereg (www.jobbik.hu a hivatalos program 70-72.oldalán olvashatod részleteiben) ! Készuljunk a haza fegyveres szolgálatára és mindenki vidám lesz ! Szavazz a vidám Jobbikra !”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán a legalkalmasabb

Orbán Viktort ítélik meg a legkedvezőbben a választók, míg a miniszterelnök-jelöltek között Bokros Lajos elutasítottsága a legmagasabb. Tovább olvasom