Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Nagy versengések és biztos befutók

Egyes településeken változatlan marad a polgármester, más helyeken pedig nagy várakozások előzik meg az októberi önkormányzati választások polgármesteri befutóit.

Vegyesek az előrejelzések a Kapuvár–beledi kistérség tizennyolc településéről az októberi önkormányzati választások előtt. Portálunk a polgármesterjelölteket mérte fel a teljesség igénye nélkül, kiemelve azokat a helyszíneket, ahol nagyobb változás várható, vagy már eldöntött a kérdés az indulók kis száma miatt.

Utóbbi települések közé tartozik például Szárföld, ahol Horváth Ferencnek nincs kihívója, de Tóth Sándornak, a jelenlegi ciráki polgármesternek sem kell, hogy főjön a feje, lévén egyedüli induló településén. Hasonló helyzetben van a Dél-Rábaköz három kistelepülése is, Vadosfa, Edve és Vásárosfalu esetében marad a helyén Szakács Lajos, Imre László és Molnár Sándor.

A kistérségben egy település van, ahol már most látszik, biztosan változás lesz, hiszen Kisfalud esetében Balogh István jelenlegi polgármester nem szerepel az indulók közt. A település választóinak voksaiért Kiss Előd és Ódorné Árvai Margit versenyez.

Nagy a versengés viszont például Hövejen, ahol az eddigi polgármesternek, dr. Némethné István Erzsébetnek három vetélytársa is akadt: Hollós Szabolcs, Németh Sándorné és Vargáné Nyikos Edit. Ugyancsak négyen pályáznak a gyórói polgármesteri székbe is, a regnáló Ötvös Lászlóval ifjabb Horváth József, ifjabb Kocsis László és Kő Attila szeretné felvenni a versenyt.

A négyes fogatok után azok a települések jönnek, ahol három jelölt méreti meg magát október 3-án. Elsőként Vitnyéden várható nagy csata, hiszen Tóth Kálmán ellen a Fidesz támogatta Császár Antal és a független Papp Jenő száll ringbe. Ugyancsak hárman küzdenek a település vezetéséért Mihályiban, a Fidesz-színekben induló Csitei Gábor és a független Tóth Gézáné váltaná le a jelenlegi polgármestert, Pap Lajosnét.

Himodon Pődör Péterné polgármesternek két kihívója akadt, Módos Ferenc és Babosné Major Beáta személyében. Bár nem a legnagyobb kistérségi települések közt emlegetik, a dénesfai polgármesteri helyre is hárman pályáznak, a jelenlegi vezető, Takács Lajos mellett Győrvári István és Homlok Tibor jelöltette magát. Szintén hármas jelölés van Babóton: Molnár János polgármester helyét Mészáros Gyula és Balka János is szeretné elfoglalni.

A kettes jelölések között talán Osli lehet érdekes, ahol Fodor József regnáló polgármestert saját rokona, Fodor István szeretné leváltani. A másik kettős jelölés Rábakecöl esetében – szó sincs rokonságról –: Tuba Erik jelenlegi településvezetőt névrokona, Tuba Pál szeretné váltani. Utóbbi az elmúló ciklusban mint helyi önkormányzati képviselő vett részt a település vezetésében.

Olvasóink írták

 • 3. reális 2010. szeptember 20. 20:23
  „Hajde már,már mennyi CSIPKERÓZSIKA MESÉT,MÉG TÖBB ÁLMOT ÉS MESÉT,igazságos hyde 44”
 • 2. Hyde44 2010. szeptember 15. 15:07
  „Íme reális, az igazi hozászóló.

  Kedves reális, Kapuvárrról és Beledről a Kisalföldben már olvashattál, gondolom elkerülte igen tisztelt (sic!) figyelmedet. Az újságíró viszont tényleg kihagyta Veszkényt.”
 • 1. reális 2010. szeptember 15. 09:28
  „Kapuvár,Veszkény, és Beled már nem fért bele a versengök körébe?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóny - A választókra bízzák a döntést

A lehallgatott kónyi képviselőjelöltek és a polgármesterjelöltjük nem lép vissza, és meglévő képviselői mandátumokról sem mondanak le. Tovább olvasom