Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

MSZP: Visszaléptetik Hagyó Miklóst

Visszalépésre kérte fel az egyéni képviselő-jelöltségtől Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest az MSZP fővárosi elnöksége hétfőn Budapesten.

A testület azt is kérte, hogy a politikus mondjon le budapesti listás helyéről és fővárosi közgyűlési mandátumáról.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke sajtótájékoztatóján - amelyen részt vett a párt budapesti vezetése is - közölte: a döntést egyhangúlag hozták meg a testület rendkívüli ülésén. Az MTI kérdésére elmondta, a döntést a következő órákban Hagyó Miklóssal is közlik, és még a héten szeretnék lezárni ezt az ügyet.

Hagyó Miklós jelenleg a XII. kerületben (Budapest 18. választókerületében) képviselőjelölt, és harmadik helyen van az MSZP fővárosi választási listáján, ami biztos befutó helynek számít.

A fővárosi szocialista vezető hangsúlyozta: továbbra is bíznak abban, hogy a politikus ártatlan, de "a körülötte kialakult politikai helyzet" miatt visszalépésre kérik.

Megjegyezte: ő is a sajtóból értesült arról, hogy több fővárosi vezetőre terhelő vallomást tettek a BKV-ügyben, ezt az igazságszolgáltatás részéről nem cáfolták.

Arra a kérdésre, miért most kérték távozásra Hagyó Miklóst, úgy válaszolt: a közéletben a mostaninál kevésbé érzékeny időszakokban is indokolt lenne egy ilyen kérés, ilyen fajsúlyú állítások esetén. Azt szeretnénk, ha az a közösség - amelynek egyébként Hagyó Miklós is a tagja - nem szenvedné meg azt a kárt, amit ez a vita, a szivárogtatások, a valós vagy valótlan információk okoznak - tette hozzá.

Burány Sándor kérdésre válaszolva azzal indokolta, hogy a fővárosi - és nem az országgyűlési - képviselő mandátumról való lemondásra kérték a politikust, hogy a BKV ügyei a fővárosi közgyűléssel függnek össze. Közölte ugyanakkor azt is: Hagyó Miklós a kettejük beszélgetésén azt mondta neki, nem kíván a mentelmi jog mögé bújni.

Az MSZP budapesti elnöke beszélt arról is, hogy ha Hagyó Miklós eleget tesz a kérésüknek, akkor az egyéni képviselői helyre a XII. kerületi szervezet jelölhet új indulót, a fővárosi listán pedig mindenki előre ugrik egy helyet, így ott nincs szükség pótlásra.

Hagyó Miklóst nem hívták meg a testület ülésére, amelynek egyébként nem is tagja.

Ha a politikus mégsem tesz eleget a fővárosi elnökség kérésének és nem lép vissza, akkor a párt országos választási bizottsága visszahívhatja az egyéni képviselő-jelöltségből, a fővárosi listás helyéről pedig várhatóan a budapesti küldöttértekezletnek kell dönteni.

Az ügy előzménye, hogy az atv.hu szombaton - rendőrségi forrásokra hivatkozva - azt írta: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők - a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós - felelősségét is vizsgálja - írta a portál.

Az atv.hu úgy tudja, hogy hétfőtől már az ügyészség folytatja a történtek felgöngyölítését, amit az indokol, hogy az ügynek politikai szála van.
A fővárosi MSZP a megyei pártszervezetek közül az elsők közt fejezte be tavaly a jelöltállítási folyamatot és fogadta el a választási listát. A fővárosi koalíció felbomlása, a BKV körüli botrányok és Hagyó Miklós miatt később voltak próbálkozások arra, hogy a lista változzon, de a kezdeményezések mögött végül nem volt számottevő erő.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap újságíróknak az üggyel kapcsolatban azt mondta: akit igaztalanul vádolnak, megvédjük, akiről pedig kiderül, hogy hibát vétett, nem védjük meg, és ez általánosságban igaz.

Hagyó Miklós több hete kerüli a nyilvánosságot. Legutóbb az MSZP budapesti képviselőit bemutató rendezvényen vett részt. Ott az MTI-nek azt mondta, a BKV-s ügyek nem rontanak a választási esélyein és nincs takargatnivalója.

Olvasóink írták

 • 12. gjozsi88 2010. február 03. 10:52
  „kolombela!
  Kezdi meg a nyomozást!!!
  Azaz a terhelő vallomás külön kategória egy gyanusitott szájából, akit nem köt az igaz mondás ,ugyanis ugy védekezik, ahogy akar, kenheti a felelősséget ahova akarja!!
  Ezt a gyanusítotti védekezést kezdi el vizsgálni a nyomozás, ezt igyekszik alátámasztani, vagy kizárni!
  Ennek kapcsán tanuként hallgat meg az eddig csak terhelő vallomással hirbe hozott személyt!
  Ha a terhelő vallomás tárgyi bizonyítékokkal is alá van támasztva, akkor a Hagyóból lehet a tanukihallgatás közben gyanusított kihallgatása, és ezt közlik is vele, vagy akkor gyanusítják meg, ha a Hagyó magát hozza olyan helyzetbe, hogy a tanu vallomást követően válik gyanusítottá!
  De egy terhelő vallomás soha nem azonos a terhelt gyanusításával!
  A gyanusítást mindig meg kell alapozni!
  Antall Attilát a lefoglalt BKV s papirok alapján, gyanusították meg!!!
  Jogállamban soha nem szabad összemosni dolgokat!!!”
 • 11. kolombela 2010. február 03. 00:05
  „Már pedig a terhelő vallomás bizony a figyelembe vett bizonyítékok egyik fajtája. A nyomozó hatóság annak alapján és azt figyelembe véve kezdi meg a nyomozást.
  Egyébként miért hazudott volna a volt BKV vezér. Egy biztos, nagyon sokan rá vannak kényszerítve arra, hogy olyat tegyenek, amit a főnökük mond, -nem beszélve arról, hogy még anyagi gyarapodás is származik belőle- teljesítik az utasítást. Csak amikor borul a bili, akkor csak a hülye vállal magára mindent, vagy azért mert busásan megfizetik érte és kilátásba helyezik az enyhe büntetést.
  EZ AZ IGAZI MAFFIA!”
 • 10. gjozsi88 2010. február 02. 13:08
  „kolombela!
  A terhelő vallomás az nem bizonyíték semmire!
  A Hagyót terhelő vallomások a gyanusított, azaz terhelt , vallomásokon alapulnak, akik a gyanusítás miatt, ugy védekeznek, ahogy akarnak, akár hamisan is tehetnek vallomást!!!
  Csak a tanú meghallgatáson nem lehet hamisan tanuskodni!!”
 • 9. kolombela 2010. február 02. 12:57
  „Naná hogy ott volt. Túl hamar kiderűlt az eset és nem merték lehívni.”
 • 8. kolombela 2010. február 02. 12:56
  „3. Eva- 2010.02.01. 13:09
  Csak megemlítem. Ezek a bkv szervezetek tagjai is mind sárosak, csak eddig még senki sem tett rájuk terhelő vallomást. Jó szokás szerint valakivel megint elvitetik a balhét (ez most Hagyó). Azért nem kell annyira sajnálni, elvtársai nem hagyják cserben a családját, gondoskodnak róla, akárcsak a maffiában. Bár különbség nincs.”
 • 7. gjozsi88 2010. február 01. 16:15
  „Aranyközépút!
  Ha az MSZP-nek az lett volna az érdeke, hogy korrupt BKV vezér legyen, aki segít lenyúlni pénzeket, akkor a Kocsist megválasztják BKV vezérnek?
  Azzal amit állitasz, azzal a szocikat véded és elismered, hogy a Hagyó esetleg nem párt megbizást hajtott végre, hanem saját maga, párttól függetlenül hibázott, amiért az MSZP a Fideszes gyakorlattal ellentétben, hagyja bíróság elé szitálni!
  Azaz elszámoltattatja!!”
 • 6. AranyKözépút 2010. február 01. 15:24
  „Nagyon egyszerű az egész háttér története. Hagyó hibája volt, hogy Kocsis István elvtársat "kóstolgatta". Kocsis elvtárs meg a legnagyobb, legbelsőbb MSZP-s körökben is jó elvtárs, Az univerzális főmufti(PAKS, MVM, BKV) éshát Hagyónak ebbe kellett belebuknia.
  Ennyi a sztori.”
 • 5. Eva- 2010. február 01. 13:31
  „miután a végkielégítéseket is felvette
  mint Szalainé esetében az adózott összeg teljesen ott volt a banszámláján.
  :))”
 • 4. Patriot 2010. február 01. 13:26
  „..mert a pénzt is ő vitte. A pártkasszába!”
 • 3. Eva- 2010. február 01. 13:09
  „csak megemlítem: a bkv-nak van:
  igazagató tanácsa
  van felügyelő bizottsága--9-tagú , benne 3 fideszes
  van menedzsmentje
  van vezérigazgatója
  volt bkv ügyekért felelős alpolgármestere---Hagyó---miért ő visz mindent?!”
 • 2. Csetneky 2010. február 01. 12:49
  „Ez így nem jogos. Semmivel sem nagyobb bűnöző, mint Gyurcsány vagy Veres, azokat miért nem léptetik vissza? Persze, ilyen erővel szinte a listán szereplő szinte összes jelöltet visszaléptethetnék, mert azok is ilyenek, legfeljebb még nem buktak le.
  Ki az az oktondi, aki köztörvényes bűnözőket akar az ország élére?”
 • 1. Jandex 2010. február 01. 11:46
  „"A fővárosi szocialista vezető hangsúlyozta: továbbra is bíznak abban, hogy a politikus ártatlan, de "a körülötte kialakult politikai helyzet" miatt visszalépésre kérik."
  ÁRTATLAN!!!! Berosálok!!!!!!!! :)))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: kilép Szabó Miklós és Németh Sándor

Egyetlen delegáltja sem marad a mosonmagyaróvári testületben az MDF-nek. Tovább olvasom