Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: Törő Gábor ne legyen képviselőjelölt!

Az MSZP szerint a fideszes Törő Gábornak azonnal le kell mondania Fejér megyei közgyűlési alelnöki tisztségéről, a Fidesznek, személyesen Orbán Viktornak pedig vissza kell vonnia a politikus képviselő-jelöltségét.

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy sajtóértesülések szerint kedd este Törő Gábor hivatali autójával üldözőbe vett, majd leszorított egy szórólapozó családot. Véleménye szerint az eset borzalmas, mert a szórólapozó család autójában gyerekek is ültek és felháborító, mert "ez az alattomos és durva támadás minden határon túlmegy".

Felidézte: kedd este Bodajk központjában egy házaspár - aki egy független jelölt mellet kampányol - olyan szórólapokat osztogatott, amelyek Törő Gábor jövedelmével kapcsolatos ellentmondásokra hívták fel a figyelmet. Hangsúlyozta: ezek a szórólapok nem az MSZP kiadványai.

Nyakó István emlékeztetett: a helyi fideszes politikus egyik, korábban már súlyos testi sértésért elítélt embere belekötött a házaspárba, szidalmazta őket, a szóváltásból pedig üldözés lett. Elmondása szerint a házaspár autóját két kocsi is üldözőbe vette, reflektorokkal villogtak és dudáltak rájuk. Hozzátette, az egyik autó Törő Gábor szolgálati kocsija volt, ami később bevágott a család autója elé és leszorította azt.

A másik autóban Törő Gábor sógora és kampányfőnöke ült - közölte. A szóvivő beszámolt arról, hogy a szórólapozó asszony jelenleg is sokkos állapotban van, akárcsak az autóban ülő gyerekek, akiket most is kezel a háziorvos. Nyakó István hangsúlyozta: az esetet nem lehet eltussolni, a helyszínre érkező rendőrök ugyanis jegyzőkönyvet készítettek a történtekről.

A szóvivő a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy Orbán Viktor és Tarlós István ott kampányol, ahol nem kellene, és azokat agitálja, akiket nem szabadna. Úgy fogalmazott: jogi szempontból lehetőség van arra, hogy abban a zuglói zeneiskolában, ahol a két fideszes politikus járt, tanítási idő után pártrendezvényt tartsanak, de ez etikai szempontból "több mint durva". Vajon önkéntes alapon mennek ilyen iskolai fideszes pártrendezvényre a diákok?

Van-e lehetőség egy diáknak, hogy ellentmondjon és inkább a büfét válassza, ha nem akar elmenni vagy nem ért egyet Orbán Viktorral? - sorolta a kérdéseket. Nyakó István álláspontja szerint Orbán Viktor tisztességtelen és képmutató módon visszaélt a diákok helyzetével. A szocialista politikus azt kérte Orbán Viktortól és Tarlós Istvántól, hogy tartsák magukat távol az iskoláktól és "legalább a gyerekeket hagyják ki a politikai játszmáikból".

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Jerry 2010. március 25. 21:13
  „Ha nyugodtan akarsz a családoddal autózni, és élni! -----szavazz a Jobbikra!Éppen most ítélték el a jobbik egyik hívét, oszlopos gárda tagját 15 évre szándékos gyilkosságért.Tisztul a jobibk szépen, kellenek a vona említette börtönök, hogy legyen helye a többi gárdistának.Rabruha sem kell nekik, a fekete mellény megteszi, csak fehér számot kell rá írni.”
 • 25. háté 2010. március 25. 20:41
  „Átakarsz élni egy életveszélyes, autós üldözést?---szavazza fityeszre.

  Ha nyugodtan akarsz a családoddal autózni, és élni! -----szavazz a Jobbikra!”
 • 24. kolombela 2010. március 25. 15:41
  „21. hozzászólás GYMS 2010.03.25. 15:21
  Te fordítva ülsz a lovon, az biztos. Normális reakció az autós üldözés egy szórólap tartalmára, ami szerinted rágalmazó? Szerintem NEM!
  Ha ezt egy maszopos netán egy jobbikos csinálta volna, akkor te lennél az első, aki követelné minimum a lefejezését.
  Hihetetlen, hogy valaki ennyire elvakult legyen egy párttal szemben.
  <moderálva>”
 • 23. kolombela 2010. március 25. 15:34
  „16. hozzászólás GYMS 2010.03.25. 11:27
  Mivel a fityesznek ez az ügy több mint kínos, rászóltak, hogy mondjon le róla. Önként biztos nem tette volna meg, ahogy senki sem teszi.”
 • 22. kolombela 2010. március 25. 15:32
  „"Ezután autóba ült, eltévedt, és koccant egy kocsival, miután megpróbálta megelőzni."
  Ez a Törő véletlenül nem bodajki lakos? Elképzelhető, hogy ennyire nem ismerné környezetét, hogy "egyszerűen" eltéved?
  Egyébként én is így szoktam járni, találkozom szórólap terjesztővel, ami engem fikáz, ott helyben feljelentem, aztán -ahol felnőttem és élek- eltévedek, majd ennek hatására koccanok valakivel, egy zsákutcában, ahol meg is előzöm.
  Ilyen egy fantáziátlan barmot! És még ráadásul megyei közgyűlési alelnök, képviselő jelölt.
  Ez hajazik a maffia módszereire, ami biztos nem áll messze tőle.”
 • 21. GYMS 2010. március 25. 15:21
  „20.
  Szóval közölték, hogy nem csinált semmit...aha. Szóval ezt kellene úgy tekintenem, mint egy tényt...aha.
  Na szórakozz mással! :)”
 • 20. Jerry 2010. március 25. 15:02
  „GYMS, én értem de te nem vagy teljesen tisztában a dolgokkal.Nem vádolták meg, csak közölték, hogy NEM CSINÁLT SEMMIT,azon kívűl, hogy felvette a fizetését.Az hogy nem reagálnak a tényekre, már megszoktuk a fidesztől és híveitől. Vádaskodni, perrel fenyegetőzni könnyebb mint szembe nézni az igazsággal.”
 • 19. GYMS 2010. március 25. 13:54
  „17.

  Úgy látszik, hogy tényleg nem érted... Bizonyítani a VÁDLÓNAK kell, nem pedig a megvádoltnak...
  A többi szöveged pedig még reagálásra sem méltó.”
 • 18. FREDDY/S 2010. március 25. 13:23
  „Először mindenki söpörjön a saját portáján, mert a nyolc év alatt elég sok szemét gyűlt össze, nemde...”
 • 17. Jerry 2010. március 25. 12:10
  „20 éve rendszert váltottunk... ÉBRESZTŐ!Bizony, ébresztő.a cédulákon csak annyi volt, hogy nyilvánosságra hozták a képviselő vagyoni helyzetét, fizetést, amiről előtte ő maga nyilatkozott.Ez után azzal párhuzamba állították az általa végzett munkát.Nem vádaskodás volt.Az általad említett helyi esetben is csak annyi volt, hogy közölték, hogy a képviselő úr, sok beosztásában mennyit keres,amiről maga is nyilatkozott vagyonnyilatkozatában, és mellé tették, hogy miket nem csinált meg mellette.Nem azzal vádolták, hogy mit tett, hanem azt, hogy mit nem tett.Pl nem dolgozott meg a fizetésért.ahelyett hogy megcáfolta volna a vádakat, pl bizonyítani, hogy Volvo helyett csak Trabantja van. Perrel fenyegetőzni rágalmazásárt, átlátszó dolog.A tények magukért beszélnek.Valóban váltottunk rendszert, és az egypárt rendszerről áttértünk a több párti parlamenti rendszere.Mégis van most olyan párt/ok melyek egyeduralomra törnek, 2/3 többséggel 20 évre akarnak berendezkedni.Valóban volt akkor rendszerváltás, vagy most ITT AZ IDŐ visszatérni az egypártrendszerre, vörös csillag helyett narancsot tenni a parlament kupolájára?”
 • 16. GYMS 2010. március 25. 11:27
  „Ja és még valami neked, meg a többi "habzó szájúnak":

  "Az országgyűlési képviselőjelölt a körülmények kivizsgálása érdekében lemondott mentelmi jogáról."

  Pedig ez az eset hol van Hagyó milliárdos sikkasztásához képest?! Ott meg mégis ragaszkodik a tulok a mentelmi jogához...”
 • 15. GYMS 2010. március 25. 11:23
  „10. Jerry!

  Igen érdekes demokrácia-felfogásod van, ezt írod:
  "A megoldás az, ha konkrét bizonyítékokkal a cédulán lévő állítást megcáfolják..."

  Tudod egy jogállamban nem annak kell bizonyítania ártatlanságát, akit megvádolnak, hanem annak kell bizonyítania a vádakat, aki vádol.
  20 éve rendszert váltottunk... ÉBRESZTŐ!”
 • 14. matezsu2 2010. március 25. 11:14
  „MSZP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ETIKÁTLAN???????????????????? VAGY CSAK NEM HAZUGSÁGETIKA???????????? VAGY RÁGALOMETIKA?????????
  AZ MSZP ALFÁTÓL OMEGÁIG ETIKÁTLAN:”
 • 13. Phobos 2010. március 25. 09:38
  „A nyugodt, demokratikus erő...”
 • 12. Fürgeszarvas 2010. március 25. 08:54
  „Elkezdődött !"Tegnap este egy nő telefonált hozzánk, azzal, hogy ´Segítség! Üldöznek minket!´" - mesélte lapunknak Oszlánszki Zsolt, aki mély megdöbbenésének adott hangot. Bodajk polgármesterének elmondása szerint a történet azzal kezdődött, hogy az említett házaspár szórólapokat osztogatott Bodajk belvárosában, amin Törő Gábor helyi fideszes politikus jövedelmével kapcsolatos ellentmondásokra hívták fel a figyelmet. ,,Semmi becsületsértő, rágalmazó tényt ez a szórólap nem tartalmazott" - mondta a polgármester, aki úgy tudja, hogy a szórólapot osztogató két személy nem is pártaktivista volt, hanem szórólapozásból él.

  A házaspár az este folyamán Törő Gábor egyik emberébe botlott, akit korábban súlyos testi sértéssel a bíróság már elítélt. A találkozásból szóváltás, a szóváltásból üldözés lett. A házaspár végül autójába pattant, és két gyermekével a hátsó ülésen (13 éves kisfiú, 16 éves lány) Iszkaszentgyörgy irányába vették az irányt, hogy egyik rokonuknál kérjenek menedéket. Autójukat hamarosan két autó is üldözőbe vette, reflektorokkal villogtak, és dudáltak. Az egyik üldöző Törő Gábor fideszes képviselőjelölt, megyei közgyűlési alelnök szolgálati Opelje volt.

  A menekülő Suzukit végül Iszkaszentgyörgyön egy zsákutcában kényszerítették megállásra, ahol Törő Gábor autója balról bevágott a Suzuki elé, leszorította azt, a két kocsi ütközött, majd a másik kocsival körülzárták a menekülőket. A helyszínre végül rendőrök érkeztek, akik az esetről jegyzőkönyvet készítettek. Úgy tudjuk, a szórólapozást végző asszony jelenleg is sokkos állapotban van, akárcsak az esetet végigszenvedő gyerekek is. Jelenleg őket otthonukban kezeli a háziorvos, és lapunknak sem tudtak eddig az esetről nyilatkozni, ám az incidensnek voltak szemtanúi is. Az autósüldözésben Törő Gábor kampányfőnöke, és egyben sógora is részt vett.

  Törő Gábor lapunknak megviselt hangon elismerte, hogy az ominózus este valóban találkozott ´véletlenül´ szórólapozókkal, akiket feljelentett jó hírnév megsértése miatt. Ezután autóba ült, eltévedt, és koccant egy kocsival, miután megpróbálta megelőzni. Arra a kérdésünkre, hogy ez az előzés egy zsákutcában történt, nem tudott válaszolni, majd lerakta a telefont, és többet nem vette fel. Az országgyűlési képviselőjelölt a körülmények kivizsgálása érdekében lemondott mentelmi jogáról."”
 • 11. kefefejű 2010. március 25. 08:26
  „fidesz mond kellemetlen dolgokat az MSZP-ről: IGAZSÁÁÁÁÁG, ELSZÁMOLTATÁÁÁÁÁS, MOCSKOS KOMCSIIIIIK.
  MSZP mond kellemetlen dolgokat a fidesz-ről: ALJAS RÁGALOM, HAZUGSÁG, STB...

  Lásd narancsvidék című kiadvány. Ha jól tudom mindezidáig SENKI nem cáfolta meg az abban leírt dolgokat, és senki nem rohant feljelentgetni. Pusztán azért tiltották be, mert nincs impresszum.

  Nyakó egy kretén. A megjelenése és a viselkedése is egy bohóchoz illik. De nem gondolnám, hogy ettől még elfogadhatóvá válik az, amit ez a törő nevű senkiházi tett.”
 • 10. Jerry 2010. március 25. 07:40
  „Nem kell rágalmak tömkelegét tartalmazó cédulákat terjeszti és akkor nincs gond.Ez igaz.a gond akkor van, ha a cédulákon igazság van,és az érintett azt akarja eltüntetni erőszakkal.A megoldás az, ha konkrét bizonyítékokkal a cédulán lévő állítást megcáfolják,és nem az, ha erőszakkal betiltják,vagy megakadályozzák a terjesztést.Ez a fidesz bevált módszere, erővel megtörni,eltaposni az ellenfelet.Gond nélkül rágalmazni bárkit, de ha velük teszik ezt, háborogni.Végül mit várunk tőlük, fiatal demokraták szövetsége, tehát még van mit tanulniuk demokráciából, tisztességből,etikából stb.”
 • 9. zoltee 2010. március 25. 00:53
  „Megszoktuk, nem meglepő: 98-02 közt sok-sok példát láthattunk, hogyan eszi be magát a FIDESZ az iskolákba (lsd: Diákparlament, 2001., stb.). Félelmetes, mi jön itt most Magyarországra:S”
 • 8. GYMS 2010. március 25. 00:32
  „Nem kell rágalmak tömkelegét tartalmazó cédulákat terjeszti és akkor nincs gond.
  (Egyébként meg rajtad röhögök... :)”
 • 7. laposibenö 2010. március 24. 23:38
  „ez neked vicces? Ez a csak a Fidesz?? Minden eszközzel megakadályozni az ellenjelölttek indulását? Legközelebb mi lesz? Na ez már a Balkán hangja!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az FVB elutasította az MDF fővárosi listájánák nyilvántartásba vételét

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerda esti ülésén elutasította az MDF fővárosi területi… Tovább olvasom