Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: nincs titkolnivalónk az adatbázis-ügyben

Nyakó István szerint az MSZP áll az adatbázisával kapcsolatos vizsgálat elé, nincs titkolnivalója, és ahogy az adatvédelmi biztosnak, úgy a büntetőfeljelentés nyomán eljáró hatóságoknak is azonnal, illetve maradéktalanul rendelkezésére bocsát minden adatbázist.

Az MSZP szóvivője kedd este az MTI-nek arra reagált, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) esti ülésén 5:4 arányban úgy döntött, büntetőfeljelentést tesz az MSZP állítólagos pártpreferenciákat nyilvántartó adatbázisával kapcsolatban, az adatbázis ügyében benyújtott kifogást ugyanakkor elutasította.

Nyakó István azt mondta: nincsenek pártpreferencia szerint nyilvántartott illegális adataik, náluk "nincsenek Kubatov-listák". Reméljük, ugyanezt az eljárást alkalmazza majd a Fidesz is, és teljes, feltáró vallomást tesz a hatóságoknak, amelyből legalább kiderül az igazság - fogalmazott.
Véleménye szerint ez a kérdés különös jelentőséget kap azután, hogy elsősorban az átszavazások miatt tumultuózus jelenetek zajlottak több szavazókörben a választás napján.

Okkal gondoljuk, hogy emögött szervezett akciók voltak, amelyeknek az olyan illegális adatbázisok is lehettek az alapjai, amelyekről a Fidesz a mai napig nem adott tájékoztatást a nyilvánosságnak, és talán a választ nem tudja majd elkerülni egy büntetőeljárás nyomán elinduló hatósági eljárásban - tette hozzá a szóvivő.

A múlt héten nyilvánosságra került videón egy besötétített szobában egy számítógép monitora előtt nyilatkozik egy eltorzított hangú férfi. Arról beszél, hogy az MSZP központi online-adatbázist állított fel, amelyben a választópolgárok személyes adatait (nevét, személyi azonosítóját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét) folyamatosan gyűjtik és kezelik. A videó szerint az MSZP az ajánlószelvény gyűjtésekor kapott adatokat rögzítette, amelyhez nyilvános és titkos adatbázisokból mindenkihez telefonszámot rendelt.

A videón hallható, hogy az anonim aktivista szerint a szocialisták az elmúlt nyolc év összes választásáról rendelkeznek az ajánlószelvények adataival, ezeket fel tudták használni a kampányban. A nyilatkozó szerint a 2010-es választáson is használja az adatbázist az MSZP.

A videó megjelenése után Szigetvári Viktor, az MSZP kampányigazgatója cáfolta a videón elhangzott állításokat és sajtótájékoztatón mutatta be az adatbázis tartalmát és működését. A párt vizsgálatot kért az adatvédelmi biztostól is.

Olvasóink írták

 • 9. jörg 2010. április 16. 15:26
  „de átszavazás ügyben van...

  SZANYI ELVTÁRS MESÉL..... hogyan is kell átszavazásra buzdítani.....

  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=317733”
 • 8. Reális 2010. április 15. 13:43
  „Megint elítéltek egy mszpést!K. csaba 3,1 év!Meglesz márianosztrán a kétharmad!”
 • 7. hungaricumi 2010. április 14. 22:29
  „Sokkal egyszerűbb lenne a történet, ha Kubatov pártigazgató végre nyilatkozna.”
 • 6. miracle 2010. április 14. 20:30
  „A fidesznek viszont úgy látszik van.
  Ezt a makogást, nagyon égő:
  http://www.youtube.com/watch?v=MNP6F09yuTc&feature=player_embedded
  Még a listát is letagadja K.Lajos debreceni honpolgár, addig már el sem jutunk, hogy szabályos-e?
  Kellemetlen Laos ugye, ha nem lehet előre megküldeni a kérdéseket, ahogy fidesz-berkekben megszokott.
  Fidesznyikoknak kötelező anyag.”
 • 5. matezsu2 2010. április 14. 13:37
  „,,- Jó reggelt kívánok, Rácz Attilát keresném, a Kuntát! - Mondjad, tesókám, mondjad! (...) - Boldi (Boldvai László, az MSZP salgótarjáni képviselőjelöltje, a szerk.) hagyta itt nekem ezt a telefonszámot, hogy jöttök ide, Salgótarjánba szavazni. - Így van, tesókám, belehúzunk maximálisan" - áll a lapunk birtokába került hangfelvételen, amely azt bizonyíthatja, hogy vasárnap Salgótarján környező településeiről több száz embert szállíthatnak majd voksolni Nógrád megye székhelyére, az MSZP-s jelölt támogatására. A beszélgetésen a magát Nyikita Lászlóként azonosító MSZP-s pártember társalog egy rimóci illetőségű férfival, Rácz Attilával.

  Ebből kiderül, hogy Rácz Attila tizenöt személyautóval és nyolc mikrobusszal - többször fordulva - összesen több mint háromszáz embert utaztathat a vasárnapi választáson.

  ,,És mindenki Boldira (Boldvai Lászlóra) szavaz, ugye? Nem különcködünk?" - kérdezi Nyikita László. ,,Tesókám, kötelességük, mert ha nem, levágom a fejüket nekik!" - válaszolja Rácz Attila. A telefonbeszélgetésben utóbbi azt is elmondja, hogy az utaztatott emberek ezer forintot kapnak. Nyikita kevesli ezt a pénzt, azt mondja, három-ötezerig el lehet menni, ennyi pénzük van. A pénzosztás részleteiről Rácz Attila már nem akar semmit mondani, ugyanis ,,ez nem telefontéma".

  Aztán Rácz Attila gyanút fogva, egy éles váltással már azt mondja: ,,az egész beszélgetés így, ahogy van nem igaz. (...) Mindenki elmegy szavazni, ahogy gondolja, ahogy érzi. Én (Boldvai) Lacival nem is beszéltem (...) Az embereket szállítani szavazni az bűncselekmény." A beszélgetés végén viszont a rimóci férfi ismét barátságosabb hangot üt meg. ,,Nézd, tesókám, ha akarsz velem beszélni személyesen, találkozzunk ahol akarod." Nyikita felajánlja, hogy Rimócra is elmegy, és beszélhetnek. ,,Gyere be Szécsénybe, találkozzunk a Skála mögött" - ebben végül meg is állapodnak a telefonálók.”
 • 4. Reális 2010. április 14. 09:39
  „A szálka és a gerenda tipikus esete!”
 • 3. lacim6 2010. április 13. 21:42
  „Márai Sándor a Föld, föld című könyvében már 1947-ben megfogalmazta véleményét erről az embertípusról: ,,A kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányt."

  Ha tudta volna szegény Márai, hogy hatvan év után is baloldaliságukat, szociális érzékenységüket hangsúlyozva, ők még mindig zsákmányszerzésből élnek, a mások kizsákmányolásából, kiszipolyozásából, tönkretételéből. Aki ebbe a csapatba vágyik - sokszor leírtam már -, azt vírusként fertőzi az eszme, ami nem áll másból, mint a hatalom megragadásából, a hatalom mindenáron való megtartásából, a harácsolásból. S ehhez minden trükköt bevetnek. Ez az április 11-i is ilyen trükk volt.
  Stefka István”
 • 2. Patriot 2010. április 13. 21:38
  „kibuc.infó csőbe húzta mind a két pártot. A történet lényege ennyi!”
 • 1. szocdem 2010. április 13. 21:20
  „Nem titok. van adatbázis, ahogy van a Fidesznek is, és van törvény is arra, hogy a pártoknak amíg a parlamentben vannak miképp lehet kitérdepelni a rövidnadrágot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forsense: a Jobbikot és az LMP-t segítette a fiatalok aktivitása

A korábbi választásokon megszokottnál több fiatal vett részt a vasárnapi voksoláson - derül ki a… Tovább olvasom