Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: Hoffmann Rózsa külsősökkel ellenőriztetné a tanárokat

Az MSZP szerint hangfelvétel is bizonyítja, hogy a Fidesz és a KDNP külső szakemberekkel akarja minősítetni a pedagógusokat. Ez a szocialisták szerint szakmailag elfogadhatatlan, politikailag pedig veszélyes.

Tatai-Tóth Andrásnak, az MSZP-frakció oktatási munkacsoportja vezetőjének hétfői budapesti sajtótájékoztatón lejátszottak egy vidéki választási fórumon készült hangfelvételt, amelyen Hoffmann Rózsa, a KDNP oktatáspolitikusa arról beszélt: a pedagógusok "munkáját szakemberek kívülről, objektívan ellenőrzik. Segítő, fejlesztő szándékkal, de ebben az is benne van, hogy az a pedagógus, aki nem képes fejlődni, aki nem képes a munkáját magas színvonalon végezni, attól a szakmának meg kell válnia".

Az ellenzéki képviselő - a hangfelvétel szerint - elmondta azt is, hogy a nem szakrendszerű oktatást el kell törölni és el is akarják törölni, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek képességeit kibontakoztató programokat valóban értékes, hasznos programok váltják fel.

Tatai-Tóth András szerint a KDNP-s politikus álláspontja egybecseng Sió Lászlónak, a Fidesz oktatási műhelye vezetőjének a véleményével, azaz nem elszólásról van szó, hanem a Fidesz programját ismertették. Megjegyezte: Hoffmann Rózsa részt vett a Fidesz oktatási programjának elkészítésében is.

Sió László egy múlt héten megjelent lapinterjúban azt mondta: a Fidesz minősítési rendszert vezetne be a pedagógusoknál, aki alkalmatlannak bizonyul, azt el kell bocsátani. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki közleményében azt hangsúlyozta, hogy Sió László nem a párt hivatalos álláspontját, hanem magánvéleményét közölte.
A kormánypárti politikus szerint a pedagógusok minősítésekor az iskolaigazgató megkerülhetetlen, ő jogosult értékelni a tanár munkáját, és jelenleg is működnek minősítési rendszerek, amelyek még a fideszes Pokorni Zoltán minisztersége idején indultak.

Tatai-Tóth András szerint a pedagógusok külső minősítése politikai tisztogatásra ad lehetőséget, vagyis a politikailag nem megfelelően minősített pedagógusokra ráfogják a szakmai alkalmatlanságot.

Olvasóink írták

 • 7. adalfold 2010. február 11. 16:14
  „TUDOD TE ...... EGYÁLTALÁN, MIT JELENT A TISZTOGATÁS???????????????????????????”
 • 6. adalfold 2010. február 11. 16:14
  „én csak annyit mondok, hogy harmadik diplomám felé tartok, neves egyetemeken fordultam meg, és mindegyiken a szaktudás, tanárok és a megszerzett tudásom is igazolta ,hogy az a CSOPORT ,AMELYET VÉRES KARDDAL VÉDTEK ,,FASISZTÁKTÓL", AKIK VALÓJÁBAN KÉPZETT ÉS KÉPZETLEN ,DE MINDENKÉPP ERKÖLCSILEG ÉS ERŐBEN KIZSÁKMÁNYOLT MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK,
  TEHÁT AZ A CSOPORT AZÉRT HIVATOTT ITT LENNI, RAGASZKODNI A HATALOMHOZ, ÉS ELBUTÍTANI TITEKET, MERT AZ ORSZÁG TÖNKRETÉTELE A CÉLJUK.

  VILÁGOS MINT A HÓ. ÉS HOGY ERRE AZ A REFLEXIÓ,HOGY ÁPRILISBAN DEMOKRATIKUSAN KISZAVAZUNK TITEKET, AZ TELJESEN KORREKT. AZ ,HOGY VESZÉLYES EGY POPULISTA 2/3, ÉS KELL A PATRIÓTA SZÓ A BOLONDOK HÁZÁBA, AZ MÁR EGY MÁSIK KÉRDÉS. ÉS FONTOS. AZÉRT SZAVAZOM A JOBBIKRA, MERT SZÍNVONALAS JELÖLTJEI ÉS PROGRAMJA VAN (NEM LAKÓTELEPELBONTÓS MDF-ES). ÉS TUDOM,HOGY NEM ANTISZEMITA, NEM SZÉLSŐJOBBOLDALI. A JOBBIK RADIKÁLIS ÉS NÉPI. AZ ELHALLGATTATOTT JÓZAN EMBEREK HANGJA.”
 • 5. Goldmund 2010. február 10. 22:01
  „"a pedagógusok külső minősítése politikai tisztogatásra ad lehetőséget, vagyis a politikailag nem megfelelően minősített pedagógusokra ráfogják a szakmai alkalmatlanságot"

  Ennél azért árnyaltabb a kép. Pl. egy külső minősítés meg is védhet egy tanárt attól, hogy az igazgatója elüldözze az iskolájából amiatt, mert pont az igazgató került oda politikai komisszárként.”
 • 4. reális 2010. február 10. 17:57
  „Trágár beszédre nincs szükség, t-a-ibi, ha neked ez jó gyakorold otthon.”
 • 3. t-a-ibi 2010. február 09. 17:18
  „Ez a szar/mester/házi, már kitálalt, úgy-hogy valamivel elő kellett hozakodni.

  Mocsokban-szennyben sem múlható felül a maszop/komcsi/ és lumpen-köre.”
 • 2. kolombela 2010. február 09. 13:48
  „Látod ebben egyet tudok érteni.
  Nem kellene mást tenni, csak mintaként venni a kiegyezés utáni Magyarország oktatási törvényét, amikor a magyar oktatási színvonal a világelsők között volt.”
 • 1. Eva- 2010. február 08. 15:03
  „Ma is létezik a külső szakmai minősítés, csak az iskolaigazgatónak, fenntartónak kérnie kell.

  Az iskola pedig éppen úgy fog változni, ahogy a társadalom körülötte:
  ha diáknak-szülőnek nemcsak jogai, de kötelessége is lesz, máris emelkedhet az oktatás színvonala.

  Nem hiszem , hogy a tanarak fusztrálása bármire is jó lenne!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek az ajánlószelvények

Ezen a héten kézbesítik az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési… Tovább olvasom