Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: hazugságokat tartalmaz a videó

Szigetvári Viktor szerint hazugságok hangzottak el a Magyar Nemzet Online-ra (MNO) csütörtök este felkerült, az MSZP online adatbázisáról szóló videóban. A kampányigazgató pénteki sajtótájékoztatóján - amelyen bemutatta adatbázisuk működését - úgy vélekedett: vagy valaki megszerezte a rendszerük belépési kódjait vagy egy aktivista vált árulóvá.

Mint mondta: tudják kinek a kódját használták azok, akik vélhetően április 7-én léptek be az adatbázisba. Erről egyelőre többet nem akart mondani, de jelezte, ha ez ügyben lesz fejlemény, azt megosztják a nyilvánossággal és a rendőrséghez fordulnak. Jelezte, az adatbázison azóta semmit sem változtattak, a megjelenésbeli különbségnek a különböző szintű használati jogosultság lehet az oka.

Szigetvári Viktor tájékoztatása szerint a rendszerhez elsősorban az aktivistáknak van hozzáférése, de csak arra a területre vonatkozóan kérhetnek le adatokat, ahol dolgoznak. Megjegyezte azt is: decemberben cserélték le a kódokat és az adatbázist – a kampányfinis időszakától eltekintve – szocialista irodákból lehet használni.

Kitért arra: az utolsó két hétben lehetővé tették, hogy külső IP-címről is használni lehessen az adatbázist, de aki április 7-én kért le adatokat, tudatosan fedett IP-ről lépett be az adatbázisba.

Az MSZP kampányigazgatója a sajtótájékoztatón részletesen bemutatta az adatbázis működését, de adatvédelmi okokból felvételt vagy képet erről nem lehetett készíteni.

Szigetvári Viktor leszögezte: az MSZP csak legálisan kezel adatokat.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy videofelvételen az eltorzított hang állít ugyan dolgokat, amiket azonban nem mutat meg. Példaként említette és a legnagyobb csúsztatásnak nevezte a videóban elhangzó "n/a" kategóriát, amely nem a fideszesek jelzése a rendszerben, hanem azoké, akik támogatói az MSZP-nek, de valamilyen alapvető adatukat nem tudják beazonosítani. Ez legtöbbször azt jelenti: nem tudják az adott személyről, hogy a választókerületen belül melyik szavazókörhöz tartozik.

Szerinte szintén erre példa a videóban elhangzó azon állítás, hogy korábbi választási névjegyzékek is szerepelnek a rendszerükben. Közölte: ezeket a törvényeknek megfelelően megsemmisítették.
Az MSZP rendszeréről elmondta, hogy abban szerepelnek - a titkosak kivételével - a jogszerűen megvásárolható telefonszámok, a pártok által jogszerűen megvásárolható névjegyzék, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) településekről szóló adatai, a nyilvánosan is hozzáférhető választási eredmények valamint a támogatói adatbázisuk.

A kampányigazgató részletesen beszélt az MSZP támogatóit tartalmazó adatbázisról. Elmondta: 2006 óta többször megkeresték telefonon, levélben vagy személyesen a választókat azzal, hogy szeretnének-e a későbbiekben információkat kapni a párttól. Akik erre igennel feleltek vagy megnyomták a telefonon a megfelelő gombot, bekerültek a támogatói adatbázisba, de utólag, évekre visszamenőleg is pontosan meg tudják mondani, ki, mikor, milyen formában adta a pozitív beleegyező nyilatkozatot - közölte.

Hozzátette: sok százezren szerepelnek a támogatói adatbázisban, akiket térképen is meg tudnak jeleníteni a rendszerben.

Szigetvári Viktor cáfolta, hogy az MSZP-nek az ajánlószelvényekről is lenne nyilvántartása. A rendszerben megmutatta, hogy a támogatói adatbázisban annyi jelenik meg az ajánlószelvényekre vonatkozóan, hogy az aktivista begyűjtötte-e azt, vagy ha nem, akkor annak mi az oka. Ez csak azoknál jelenik meg, akik a párt előzetes telefonos megkeresésére azt kérték, hogy menjenek el hozzájuk a kopogtatócéduláért – szögezte le.

Kérdésre válaszolva beszámolt arról: az MSZP olyan személyes adatot nem kezel az adatbázisban, amelyhez az érintett aláírása kell. Ilyen adat a párt tagnyilvántartása, de ez nem érhető el az adatbázisban.
Szigetvári Viktor kiemelte: az MSZP tartja magát a törvényékhez, és nem szervez vasárnapra, a választás napjára telefonos kampányt.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. jörg 2010. április 12. 11:52
  „Hol van háté?

  Szeretnék neki gratulálni!”
 • 26. jánosi 2010. április 09. 22:36
  „23. háté
  Ha lehet még egyszer a kampánycsend előtt a kiscicásat !”
 • 25. jánosi 2010. április 09. 22:34
  „21.
  Szanyi az utolsó szó jogán legfeljebb méltányos ítéletet kérhet ............”
 • 24. Csetneky 2010. április 09. 22:14
  „21. Eva-

  Te vagy Szanyi Tibor? Hát, jellemet nem cserélnék veled, az biztos! :)

  Elvtársak, vége!

  Ideje tudomásul venni!”
 • 23. háté 2010. április 09. 22:02
  „Készülnek a bűnözők a új lakóhelyükre!

  A miniszterek és államtitkárok ellátogatnak az egyik óvodába, megnézik, hogyan élnek a gyerekeink.

  A látogatás végén a kultuszminiszter megjegyzi:

  - A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is éppen elegendő. A kelleténél jóval több játékuk van, takarékossági szempontból kevesebbet kell játékokra költeni.

  Másik alkalommal, ugyanez a csapat meglátogat egy általános iskolát. A látogatás végén a kultuszminiszter ismét megjegyzést tesz:

  - A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is bőségesen elegendő lenne. Fölösleges minden iskolának számítógép, elég, ha minden másodikban van.

  A legközelebbi alkalommal, egy neves büntetés-végrehajtó intézetet látogatnak meg. Mikor a látogatás végére érnek, miniszterünk megjegyzi:

  - Itt a raboknak nagyon gyenge a koszt, fel kell javítani, több hús jár
  nekik. Újabb konditermet kell nyitni nekik, szaunát, medencét; és lehetővé kell tenni, hogy minden szobában legyen padlófűtés, mobiltelefon, internet-elérés és plazmatévé.

  Mire az egyik társa megkérdezi:

  - Te viccelsz? Az ovisoknak, meg az iskolásoknak az ételt felére csökkentetted, a játékot, meg a számítógépet elvetted tőlük, itt pedig a
  raboknak a lehető legfényűzőbb kedvezményeket akarod adni?

  - Dehogy is viccelek, óvodába meg iskolába már nem fogunk járni, de ide
  még bármelyikünk bekerülhet.”
 • 22. háté 2010. április 09. 21:16
  „A LEGFRISSEBB HÍR A VÁLASZTÁSOK KAPCSÁN!

  Egy ember van ma Magyarországon aki alkalmas a miniszterelnöki posztra, Ő Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.
  Gábor fiatalsága ellenére, elég tapasztalatot tudott megszerezni, hogy az Ország irányítását ellássa!
  Van olyan segítő csapat mellette, akik képesek a nemtelen támadások kivédésére, de ehhez az Szent Korona alkotmány bevezetése szükséges.
  A régi-új alkotmány megoldaná hazánk jogi rendezését, eltöröltetnének olyan mocskosságok amelyek a Magyar nép szólászsabadságát korlátozzák, amit persze a parlamenti pártok megszavaztak!
  Nem kel jönni azzal, hogy a fityesz tartózkodott, az annyi mintha igennel szavazott volna,--igaz is vajon miért nem szavazott nemmel?--a likud testvérük miatt!

  Egy párt van ma hazánkban, akiben lehet bízni, az a Jobbik!

  Vasárnap szavazz a jobbra, tégy két X-et a Jobbik mellé!”
 • 21. Eva- 2010. április 09. 21:12
  „"Az utolsó szó jogán: óvakodj a Fidesztől!
  Az utolsó szó jogán: óvakodj a Fidesztől!
  Állítólag a Fidesz már ismerheti valamennyiünk szavazatát, tehát a választások végeredményét is. Én csak a magam szavazatát tudom, s azt most meg is mondom, ne kelljen a Fidesz-központnak kutakodnia: Tehát a nevem Szanyi Tibor, és az MSZP-re szavazok.
  AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN: ÓVAKODJ A FIDESZTŐL!  Önökhöz fordulok, a magyar néphez.

  Hamis vád alatt tartanak minket, szocialistákat. A felperes a mai és a feltörekvő ellenzék. Az ügyész most a média, s a bírók pedig Önök. Sajátos szerepjáték részesei vagyunk.

  Április 11-én választunk. Szó szerint, szavazatokkal. Választhatunk egy letűnt kor visszatérése, egy szebbnek tartott förtelmes jövő, illetve a demokrácia között. Én ez utóbbit ajánlom. A szavazatellenőrző narancs-nyomulás helyett a józanságot, a bakancs-csattogás helyett biztonságot.

  Kénytelenek vagyunk önmagunk ügyvédjei lenni, mert nincsenek szövetségeseink. Most tehát egy védőbeszédet helyettesítő gondolatsor következik, az utolsó szó jogán.

  Nem vagyunk hazug párt! A nekünk címzett gyalázkodások fényében akár az egész kozmetikai ipart hazugságiparnak kellene neveznünk. Igen, mint mindenki, mi is törekszünk a lehető legszebb arcunkat mutatni, amely mögött a valóság persze jóval póriasabb. Hiába szajkózza az ugyancsak nem makulátlan Fidesz, hogy az alapozó mögött ragyás a bőrünk, mert nem az, még ha nem is hibátlan. Bárkiről húzzuk is le a sminket, más és más valósággal találkozunk. E tekintetben a legtöbb glazúr a Jobbikon van, amit jól mutat a rasszista frázisokat puffogtató pártvezetők valódi háttere, a melegfelvonulásokon bulizó őskonzervatív szóvivő, a leszbi-táncos aktivistalány, a pártfinanszírozónak mondott bankrabló, a műpénisszel pózoló tökrészeg politikus, stb. Amúgy a Jobbik főasszonya írott és íratlan szabályokat sért, majd hazudozik. És még ők akarnak felperesként mutatkozni?

  Nem vagyunk korrupt párt! Nem hiszek az olyan mesékben, hogy taggyűléseinken, vezetőségi fórumainkon valaha is arról lett volna szó, hogy miként ügyeskedjünk, s még csak arról sem, hogy ,,ne mi nyerjük a legtöbbet". Zuschlag, Hunvald, Hagyó. Három emblematikus név, de eddig mindössze egyetlen vádirat született. A bűnt kövesse bűnhődés. Ám milyen az a korrupció, amelyről beszélünk ugyan, de a hatóságok szinte semmire sem jutnak, leszámítva a vádalkuk sorában keletkező vagdalkozásokat? Igazságot akarunk, hulljon a férgese, de csak az! Kétségtelen viszont, hogy szinte minden pártot érintően vannak kisebb-nagyobb ,,ügyek", de azért, mert néhányan különböző pártokra hivatkozva bűnöznek, attól még nem lesz egyik párt sem bűnös. Mi sem. Fogtak már le korrupt ügyészt, mégsem sütjük rá az ügyészségre a korrupció bélyegét!

  Nincs romokban az ország! Még akkor sem, ha rengeteg az építési terület. Sokfelé persze feltúrt utakkal találkozunk, mert épül a csatorna. Előttünk kígyózik sok száz kilométer új autópálya, több ezer kiépített csomópont is született. Tízezrével épültek lakások, házak, közintézmények. Százezrek vettek fel hiteleket autóra, lakásra, mert bíznak a jövőjükben. És milliók gyarapodtak szépen. Igaz, ott az árnyoldal is. A legszegényebbek lecsúszása, a cigányok elképesztő nyomora, a sérültek kiszolgáltatottsága. Igen, ezek azok a bajok, amelyekkel többet kell foglalkoznunk. Ám mire föl beszél a Fidesz adócsökkentésről, amikor épp azok nem mennek ezzel semmire, akiket az imént felsoroltam?

  Nem kormányoztunk rosszul! Persze, hibapont volt bőven, de hány olyan mérkőzést láttunk már, ahol a győzelemhez vezető út tükörsima lett volna? Főleg, ha ezt az utat az ellenfél szögekkel és szilánkokkal szórta tele! Számos mutatónkat irigyli a külvilág, más mutatóinkért meg tényleg pironkodhatunk. Magyarország összteljesítménye azonban jó, intézményeink működnek, s a világválság sem roppantott össze bennünket, habár ebbe valóban kissé belevékonyodtunk. Magyarország mégis nyertes, mert mindent egybe véve sokkal jobb állapotban van, mint 8 éve. Tekintsük ezt természetesnek, s hagyjuk abba önmagunk eredményeinek tudatos lerontását!

  Magyarország csalódott? Igen. Ám miben is áll ez a csalódás? Abban, hogy a piacgazdaság önmagában nem hozta el a kánaánt? Abban, hogy az egymást követő kormányok egyike sem volt képes a kevesek adójából a sokakat eltartani? Abban, hogy viszonylagos jólétünket az EU sem hajlandó teljességgel finanszírozni? Bizony, jobb is, ha ezekben csalódunk! Mert ez mind délibáb. És vigyázat! A törpe szellem a média nagyításában óriásnak tűnhet, de a valóságban mégis csak törpe.

  Mi, modern szocialisták ellenben most olyan jövőképpel állunk a társadalom elé, amelyben visszaállítjuk a munka becsületét. Igen. Senkinek nem ígérünk léhasági támogatást, de figyelünk a nehéz helyzetben lévőkre.

  A legszegényebbeket főként a megélhetési költségek taszítják a lejtőre. Ezek pedig a jóléti infrastruktúránk fejlődésével együtt emelkednek. Lett szinte mindenütt tiszta, vezetékes ivóvíz? Lett, persze nem ingyen. Lett sok helyütt csatorna? Lett, de ez is pénzbe kerül. Biztonságos az áram és gázellátás? Igen, megannyi költséges beruházás révén. Egészségesebb élelmiszereket fogyasztunk? Igen, ám ehhez szigorúbb és költségesebb körülmények tartoznak. Kellett megújult főtér, vadonatúj közösségi ház, kibővült orvosi rendelő, csillogóvá varázsolt iskola a települések százain? Igen, habár ezeknek is emeltebb a rezsije, amihez viszont nem mindig van pénz, hacsak nem valahonnan elvonunk. Az olló szétcsúszása tehát abban áll, hogy az egyre igényesebb európai követelmények ott hatnak a mindennapjainkban, jóval erősebben, mint ahogy azt a magyar teljesítménnyel követni tudnánk. Fejlesztéspolitikánkat ezért a gazdaságfejlesztésre, illetve ezt is megelőzően az oktatásra kívánjuk áthangolni. Ebben egyébként a Fidesz is hasonlóan gondolkodik.

  A legnehezebb sorsuk ma azonban a cigány embereknek van. Lássuk be, egy ellehetetlenült, az európai környezetből kiszoruló népcsoportról beszélünk. Ez nem egyetlen probléma, hanem több százezer, egyenként is nehezen kezelhető probléma együttese. Mit mond erről a Jobbik? Hogy majd csendőrökkel pofoztatja le a romákat? Bebörtönzi őket? Ennyi? És mit mond erről a Fidesz? Lényegében semmit? Igen, ennyit! És mit mondunk mi, szocialisták? Út a munkához, a képzésen keresztül.

  Az elesettek helyzete ugyanakkor tényleg katasztrofális. A szellemi és testi fogyatékosok (és családjaik, ha egyáltalán van nekik) rettenetesen szorító körülményekkel birkóznak. Ha valami, hát ez az ország szégyene! És mit mondanak erről manapság az egymást tépkedő pártok? Lényegében semmit. Az idetartozó megoldásokat tessék belőlünk kikényszeríteni. Mert ezek a fontos dolgok, ezek a valós problémák.

  Éppen ezért felhívom a bírák, tehát a választópolgárok figyelmét arra, hogy ítéletüket ne mendemondák és ne hergelés alapján hozzák meg, hanem kollektív önvédelemből. Ez most azt jelenti, hogy a hamis vádak alól mentsék fel az MSZP-t, a hibákat méltányosan róják fel és társítsanak hozzá kellő elmarasztalást, ám adjanak szabad utat a demokratikus kormányzásnak, más szavakkal: ismét szavazzanak az MSZP jelöltjeire és listáira. Ne szavazzanak viszont azokra, akik hamis vádakat forgalmaznak, ne szavazzanak a kútmérgezőkre és vonják meg a bizalmat az acsarkodóktól, vagyis a szélsőségektől. A főerőket kényszerítsék együttműködésre annak érdekében, hogy ne egymással huzakodjanak, hanem Önökkel foglalkozhassanak.

  Elérkezett a szókimondás kora. Beszéljünk őszintén, hogy egyfelé indulhassunk. Ezzel kevésbé magamat, sokkal inkább mindannyiunkat buzdítom. És válasszunk! Mindahányan!

  Dr. Szanyi Tibor

  Utóirat: tartok tőle, hogy a nem-fideszes, azaz komcsi szavazók (sic!) listáját majd kinyomtatva odaadják Orbán Viktornak (már itt megáll az ész), minthogy ráadásul állítólag nem tud számítógépet kezelni (akkor kit is olvashatunk a facebookon?), sőt, még az sms írással, olvasással is bajlódik. Nem sok ez így egy kicsit? Óvakodjunk a ...!
  "”
 • 20. Ovinkor 2010. április 09. 20:52
  „GYMS 2010.04.09. 20:22
  Na de ott mindenki egyetértően nevetett. Lehet, hogy akkor ki kell rúgni az összes aktivistát. S ha ne adj isten, az Imperátor is tudott róla, akkor őt is ki kell rúgni. Tényleg, őt ki lehet rúgni?”
 • 19. GYMS 2010. április 09. 20:44
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 18. GYMS 2010. április 09. 20:39
  „16.!

  Akkor nyilván a Fidesz-KDNP-re. :)”
 • 17. Luighi 2010. április 09. 20:33
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 16. Dilettánc 2010. április 09. 20:32
  „10. Én is a rendre, de nem a szadesz-libsi-káosz-elempére!”
 • 15. GYMS 2010. április 09. 20:22
  „14.!
  Ez kampánypszichológia... El sem tudod képzelni, hogy a nagy pártok micsoda apparátussal készülnek egy választásra! Nyilván azt tanácsolták Kubatovnak, hogy ezen a pár napon már ne magyarázzon meg semmit, mert ezzel is a felszínen tartja a témát.
  Ha a személyes véleményemre vagy kiváncsi, itt az történt, hogy 2009 szeptember elején az "ifjú titánok" előtt Kubatov eljátszotta a "nagyfiút", azaz olyasmivel is dicsekedett, ami nem igaz, mert nem LEHET igaz.
  Én mondjuk a választások után kirúgnám. Rúgtak már ki ennél sokkal kisebb dolog miatt is a Fideszből embereket (pl. Mádi Lászlót, amikor az ingatlanadó bevezethetőségéről beszélt.)”
 • 14. Ovinkor 2010. április 09. 20:12
  „GYMS 2010.04.09. 20:10
  Tegyük fel, hogy igazad van.

  De hol van Kubatov Gabi magyarázata?

  http://piroslapok.blog.hu/2010/04/09/bukas_video_orbannal”
 • 13. GYMS 2010. április 09. 20:10
  „11.!

  Mindig is a kedvenceim közé tartoztak a "műrettegők", TGM-től Horváth Aladárig bezárólag. :)
  Ezt írod: "Az MSZP adott magyarázatot." Na persze...megmagyarázták ők már az "őszödi beszédet" is, aki meg eléggé hülye, az el is hitte, hogy a kék tulajdonképpen nem is kék, hanem zöld.
  Az a helyzet, hogy a társadalom erős többsége 2006. 09.17. óta még a levegővételüket se tartja igaznak, nem hogy a "magyarázatukat". Ezt nem bírják lassan 4 éve megérteni "odaát"...
  Én amúgy örülök, hogy a feri aktív politizálásra készül a választások után, mert amíg ő a "fronton" van, addig az MSZP minden egyes választást az esélytelenek nyugalmával várhat.
  HAJRÁ FERI!”
 • 12. Luighi 2010. április 09. 20:07
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 11. Ovinkor 2010. április 09. 19:59
  „GYMS 2010.04.09. 18:58
  Na de mit mond Kubatov Gabi? Az MSZP adott magyarázatot. Én pont úgy ismerem a rendszerüket, mint Te, de akár igaz is lehet, amit mondanak, mindenesetre egész hihető. De mit mond Gabi a "komcsik" rögzített adatairól?

  Ők nem magyarázkodnak. Azaz beismerik. Tehát 100%, hogy nyilvántartják a politikailag megbízhatatlanokat. Az MSZP meg esetleg, de egyáltalán nem biztosan.

  Mi lesz, ha egyszer Te unsz rá a Fideszre? Kiraknak? Megraknak? Mi várható majd akkor?”
 • 10. GYMS 2010. április 09. 19:50
  „A rendre szavazok, ezért nem szavazok a Jobbikra! :)”
 • 9. háté 2010. április 09. 19:45
  „Ha nem akarod, hogy még-egyszer ezek a bűnözők visszajöjjenek, szavazz a rendre és a Jobbikra!”
 • 8. GYMS 2010. április 09. 18:58
  „Szigetvári Viktor hiába magyarázkodik...fehéren-feketén kiderült, hogy a Fidesz-lista "kismiska" a Ron Werber által már 2001-től építgetett MSZP-s listához képest! Na meg (de elfelejtette ezt mindenki...) BIZONYÍTOTTAN létezett az ún. láncszavazásos trükk is 2002-ben!
  2002-ben MINDEN közvéleménykutató Fidesz-győzelmet prognosztizált, még a Medián volt a legóvatosabb-ők csak2 százalékpontos különbséget jósoltak, de a Gallup 8 százalékpontosat! Aztán nyertek a csalók. Tudjuk, hogy hogyan...most erre is fény fog derülni, efelől SEMMI kétségem sincs!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hova tűntek a kommentek?

Éjféltől nem szabad befolyásolni a választói akaratot, ezért a cikkeinkhez vasárnap estig nem lehet… Tovább olvasom