Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

MSZP: az Orbán beszédet az ellentmondások jellemezték

Az MSZP szerint Orbán Viktor ígéretével ellentétben "ma nem ébredtünk sem új országra, sem új Orbán Viktorra".
a Fidesz elnökének és vezetőinek hétfői mondatait ugyanazok a semmitmondások, ellentmondások, öncélú kirohanások és mások eredményeinek az "újrafelhasználásai" jellemezték, mint korábban.
Budai Bernadett az MTI-nek azt mondta: ennél jóval többet vár Magyarország attól a politikustól, aki ilyen erős felhatalmazást csikart ki az ígéreteivel a választóktól és Orbán Viktor a mainál sokkal jobb válaszokkal tartozik Magyarországnak.

Véleménye szerint az adócsökkentésről például két percen belül kimondta azt is, hogy lesz, meg azt is, hogy most nem lehet, miközben az első forduló előtt egyértelműen azonnali és nagyarányú adócsökkentést ígértek a választóknak.

A szóvivő úgy látja: ebből a szempontból különösen figyelemre méltó volt Navracsics Tibor levele Bajnai Gordonhoz az átadás-átvételről. A Fidesz most úgy tesz, mintha ők kezdeményeznének ebben az ügyben, noha a kormány - nem utolsó sorban az MSZP kérésére - már az első forduló után jelezte a Fidesznek, a részletes átadás-átvétel megkezdésére bármikor készen áll a kormányoldal - idézte fel.

Hangsúlyozta: Magyarországról a "lábujjától a feje búbjáig" részletes röntgenfelvétel készült, nincsenek titkok, nincsenek rejtett kockázatok, a jövő pontosan tervezhető.

Budai Bernadett emlékeztetett arra: a Fidesz akkor nem is válaszolt a felvetésre, talán csak azért, hogy most ő vehesse elő az ügyet, ez azonban csak kommunikációs trükk, ami a lényegen nem változtat. Senki, Orbán Viktor sem mondhatja a következő hetekben-hónapokban azt, hogy nem tudja elkezdeni a kormányzást, illetve, hogy nem tudja teljesíteni választási ígéreteit, mert nem lát elég tisztán, mert a tisztánlátáshoz minden adott - közölte.

Kiemelte: a hétfői nemzetközi sajtótájékoztatón pedig újra kiderült az is, hogy nem volt indokolatlan az MSZP részéről, még a szavazóurnáktól való távozás előtt óvni Magyarországot attól, hogy bármely párt is alkotmányozó többséghez jusson az új Országgyűlésben. Orbán Viktor hétfői megszólalásában ugyanis nem volt például rest újra nekirontani a Magyar Nemzeti Bank vezetőjének, személyén keresztül kérdőjelezve meg a jegybank függetlenségét, miközben a szakértők egyetértenek abban, hogy a monetáris politika függetlensége a fiskális politikától nélkülözhetetlen az ország pénzügyi egyensúlyához. Ez a támadó fellépés rossz hatással lehet a forint árfolyamára is, amely pedig több, mint 1 millió 700 ezer magyar, devizahiteles család hétköznapjait befolyásolja azonnal - mondta.

Szavai szerint ugyanez igaz a Nemzetközi Valutaalappal szembeni feleslegesen, öncélúan keménykedő mondatokra, ugyanis Magyarország a válságkezelő kormány eredményeinek köszönhetően ma már e biztonsági háló nélkül is képes finanszírozni a működését, így Orbán Viktor kirohanásának már sem értelme, sem tétje nem volt, kizárólag a hitelfelvevők kilátásait tette borúsabbá - fogalmazott.

Budai Bernadett kijelentette: bővelkedetek az ellentmondásokban Orbán Viktor közbiztonságról szóló mondatai is. Mint mondta, a Fidesz elnöke korábban azt ígérte, két héten belül rendet rak az országban, ehhez képest most jószerivel csak olyan intézkedéseket sorolt fel a közbiztonság megerősítése érdekében, amelyeket épp a baloldali válságkezelő kormány léptetett életbe az elmúlt hónapokban.

Olvasóink írták

 • 11. HR_XAR 2010. május 02. 09:55
  „Patriot, el fogják még rajtad verni a választások eredményét. Eljön még az az időszak, amikor nem mersz az utcára kimerni, mert csalódott emberek fogják a hithű fejed a szaros seggedbe felnyomni a gyerekeid szeme láttára.

  Mit tett a vekker az országért? Felbőszítette az embereket. Szabad a randalírozás, a károkozás a testi sértés. Élő példa a 2006-os zavargások. Felhergelte az embereket a kormányzat ellen, hogy hatalomra jusson úgy, hogy neki azért tennie ne kelljen. A hülye magyar meg belement. Kárognak az emberek ostoba fideszes? Kárognak??? Csak látják azt, amit a te fanatikus vaksággal sújtott szemed és agyad képtelen felfogni!! Minden másképp lesz? Szépen lassan jönnek ki sorra, hogy keményen rácseszik minden fideszre szavazó. Az emberek, akik vagy nem szavaztak, vagy nem a fideszre készülnek fel arra, hogy lehet hosszú távon ilyen ember mellett a görögök sorsára jutunk majd.”
 • 10. Jerry 2010. április 27. 15:15
  „Reálisan gondolkodva, az mszp éppen abban a helyzetben van,hogy kritizálhatja a fidesz kormány minden lépését.Ugyanis mást nem tehet,mivel a 2/3 -os többséggel a fidesz parlament a kormány minden böffenését igennel fogja megszavazni.Az ellenzék pedig csakannyit tehet, hogy kritizál, véleményt mond,amit persze a fidesz majd meg sem hall.Hát ez vár ránk a 4 évben, persze, ha négy év lesz.Akik emlékeznek még a régi ov uralomra, azok tudják,hogy akkor is két naponta jöttek az orbán beszédek, izgalmasan mindig másról szóltak, még a szövegében sem volt egymással egyező, összeillő mondat, nemhogy a két külön beszédben.A híres dakota mondások, a plagizált anekdóták forrásai nyomon követhetők voltak. Na meg az is, hogy a kormány szava nem úri becsületszó, nem kell betartani.Egy dolog a kampányígéret, egy másik a kormányzás,amihez nem kell a parlament sem.Ezért üléseztek három hetente.Most sem lesz másként, ezért akár 0-ra is csökkenthetné a képviselők számát,az orbán demokrácia akkor is működne a törpe diktátor alatt.Volt már ilyen a történelemben több országban is, csak ott a nép volt olyan józan, hogy tanult a saját kárából,és nem választotta őket újra. A magyar nem tanul a saját kárán sem, újra bedőlt az üres Ígéreteknek.Szerencséje volt, mert az mszp kormányzó pártként annyira gyenge volt, hogy kiejtette kezéből a hatalmat,azt csak fel kellett szedegetni. Ehhez pedig elegen voltak a megtévedt narancskedvelők.”
 • 9. Reális 2010. április 27. 13:55
  „Az mszpé nincs abban a helyzetben,hogy kritizálja a fideszt!A köv. 4 évben is azok fognak üldögélni a parlamentben,akik ezt a helyzetet előidézték!gyurcsány,lendvai,veres,burány,szili stb. lesznek továbbra is képviselők,akik tönkretették az országot!”
 • 8. szocdem 2010. április 27. 09:04
  „Nincs ebben semmi ellentét. Az MSZP csak szeretett volna olyan színben feltöünni, mintha értené miket mond a Fidesz. Pedig az nem mond és nem is mondott semmit, amit meg mondott az vagy teljesen értelmetlen, vagy rögtön megcáfolta ha jelentett véletlenül valamit..

  Olyan ez mintha szándékosan valami ostoba szövegáradatot zúditanána a lakoságra- amiből mindenki azt érti amit akar.. Orbán nyelvén szólva: csak paszolgatnak, altatnak megpróbálják besétálni a pályát.. De vajon ki kapja majd az első megsemmisítő gólt?????
  Hölgyem és Uraim, ez a hazám, és nem egy bunkó futtbalhuligánoktól hemzsegő sportpálya! Ezért tessék értelmesen beszélni és viselkedni! Vagy követelni fogom a piros lapok kiosztását (a meglévő sárga cédula helyett)!!!”
 • 7. vanessa 2010. április 26. 20:57
  „szép estét!Mankapunka 4 emeletesben laksz?))) én vállalom de jó pénzért)))”
 • 6. Patriot 2010. április 26. 18:49
  „Károgók klubja.
  :DD”
 • 5. Mankapunka 2010. április 26. 18:28
  „Ők meg már 8 éve avannak ellenmondásban,úgyhogy kár a gőzért!!!!

  Inkább gyere hozzánk Házmesternek,mert elkélne már egy normális takarító a lépcsőházunkba.”
 • 4. kefefejű 2010. április 26. 17:43
  „1re:
  "Minimálbérből adó, anikor elviszi a rezsi, akinek még van hol lakni."
  A minimálbér jelenleg SZJA-mentes, és ezt a Meggyesi kormány vezette be. Kicsit tájékozódj, mielőtt hőzöngenél. Ja, és tanulj meg helyesen írni. Tudod, általános iskola...”
 • 3. Csetneky 2010. április 26. 16:31
  „Ejnye elvtársak, már csak ennyire telik? Jaj, szegény Mszp! Mu-ha-ha-ha-ha....”
 • 2. HR_XAR 2010. április 26. 16:14
  „És sok más ember nevében, főleg, akik nem szavaztak kérjük, hogy viktor a saját nevében beszéljen”
 • 1. matezsu2 2010. április 26. 15:09
  „Ki beszél ellentmondásrol!!!!!!! Az MSZP minden szava, minden tette ellentmondás volt Ne nézzenek már minden magyart hülyének!!!!!! Főlösleges minden nyálfröcsögés 8 évig szivattak mindenkit. Minimálbérből adó, anikor elviszi a rezsi, akinek még van hol lakni. A magam, és még 2/3ny választó honfitársam nevében kérem, húúúúúúúúúúúúúzzzzzzzzzanak el, és kusssssssssssoljanak, mert ezzel csak egyre undorítóbbak, népszerűtlenebbek lesznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom május 14-re hívná össze az alakuló ülést

Május 14-re tervezi összehívni Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülését,… Tovább olvasom