Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

MSZDP: önálló lista

Országos listát állít és az MSZP-től elszakadva önállóan méreti meg magát a tavaszi parlamenti választásokon a Magyarországi Szociáldemokrata Párt - jelentette be az MSZDP országos alelnöke szerdai, nagykanizsai sajtótájékoztatóján.
 
Bogár Ferenc közölte: az országos listát még ebben a hónapban elkészítik. A jelenlegi tárgyalások alapján 11 megyében - köztük Budapesten és Pest megyében - van esély arra, hogy területi listát állítsanak.

A párt országos alelnöke - aki a Zala megyei szervezetet is irányítja - beszámolt arról, hogy Zalában az öt választókerületből háromban van jelöltjük. A 2-es számú, nagykanizsai választókerületben Bogár Ferenc indul, a 3-as, vagyis keszthelyi körzetben Targuba János vállalkozó, a 4-es választókerültben, Lenti-Letenye térségében Nagy Imre vállalkozó szerepel az MSZDP listáján.

Bogár Ferenc az MTI kérdésére azt mondta: ahhoz, hogy a párt önálló országos listát állíthasson, legalább hét megyében kell területi listát készítenie. Az esélyesnek tartott 11 megyében nagyjából 30 képviselőjelöltet állíthat az eddig "hibernált" MSZDP.

Hozzátette, nem fogja sérteni a szocialista párt érdekeit az önálló indulásuk, mert szerinte azok szavaznak majd a jelöltjeikre, akik egyébként nem mentek volna el voksolni az MSZP-re sem. Úgy fogalmazott: a szocialisták azt hiszik, csak egy párt van a baloldalon, de meggyőződése, hogy az MSZP-nek, az MSZDP-nek és akár a Munkáspárt 2006-nak együtt kellene képviselnie a parlamentben a baloldal sokszínűségét.

AZ MTI értesülése szerint az MSZDP nem állít önálló miniszterelnök-jelöltet. Kapolyi László, a párt elnöke valószínűleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, egyéni jelöltként indul a választáson.

Az MSZDP kedden sajtótájékoztatót tartott annak kapcsán, hogy távozik a szocialista parlamenti frakcióvezető-helyettes, Göndör István MSZDP-s nagykanizsai irodavezetője, aki szerint a két párt között "kiürült" a 2007-ben aláírt együttműködési megállapodás. Bogár Ferenc akkor úgy fogalmazott: a szocialista párt és a szociáldemokrata párt között "a párbeszédre való törekvést felváltotta az önös érdekek miatti szembenállás".

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. február 04. 12:59
    „Nocsak, nocsak...

    Kapolyi efti brigádja felborulni látszik..
    Az MSZDP nem lehet és nem is lesz hiteles baloldali párt, hiszen éveken át kiszolgálta a milliárdosokat és a neoliberálisokat! Ilyet még egy szocdem se tett a történelem során, sőt sokan akár az életük árán is szembeszálltak ezekkel a károkozókkal.
    Ezek meg sima kollaboránsok, akik bitorolják a szocdemnevet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási tudnivalók

A választópolgárok névjegyzékbe történt felvételükről február 12-ig kapnak értesítést –… Tovább olvasom