Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Minden területnek felelőse lesz Acsalagon

A közösség megerősítését tartja egyik legfontosabb feladatának Acsalag új polgármestere.


Szilágyi Andrásné ugyan Csornán él, de acsalaginak vallja magát: ˝A városba csak aludni járok, Acsalagon dolgozom˝ – mondja.

Acsalag új polgármestere a Fidesz–KDNP jelöltje, Szilágyi Andrásné lett. Meggyőző fölénnyel, a szavazatok 64 százalékát kapva előzte meg két ellenfelét. Vele szemben kritikaként fogalmazzák meg többen is, hogy nem helybeli. ˝Csornán lakom, ez igaz, de oda csak aludni járok, mivel a faluban dolgozom. Ráadásul férjem is és én is tősgyökeres acsalagiak vagyunk˝ – reagál az észrevételre. A Szilágyi család a településen gazdálkodik, kertészkedik 1983 óta.

– Bebizonyítom a kritikusoknak, hogy igenis acsalagi vagyok, és képes vagyok a községért dolgozni – tette hozzá Szilágyi Andrásné. A hivatallal már ismerkedik, de az átadás-átvétel miatt csak a jövő héten találkozik elődjével. A kérdésre, hogy miért is vállalta a megmérettetést, úgy válaszolt: szeretne segíteni, a gondokat megoldani. Legfontosabb feladatának a közösség építését, az összetartozás erősítését tartja.

Szilágyi Andrásné –˝Bebizonyítom, hogy tudok a községért dolgozni.˝
Szilágyi Andrásné –˝Bebizonyítom, hogy tudok a községért dolgozni.˝

– Úgy érzem, munkára képes, lelkes testületet választott a falu. Szeretnék is a tagokra támaszkodni, egy-egy szakterület képviseletével megbízni őket – beszélt terveiről a Kisalföldnek a polgármester. – Lesz felelőse a sportnak, az ifjúságnak, az időseknek, a gazdasági ügyeknek.

Én ugyanis a csapatmunkában hiszek. Nagy érvágás volt Acsalagon, amikor megszűnt a helyi iskola és az óvoda. Meg kell vizsgálni a lehetőségeket, hogyan lehetnének újra helyben az intézmények. Felmérjük az igényeket és nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az ovi ismét fogadja a gyerekeket. Az iskola már „nagyobb falat" lenne, de kizárni nem lehet persze semmit. Az is gondot okoz, hogy az acsalagi gyerekek már most is három helyen tanulnak.

Acsalagon is sok az idős, egyedülálló, nekik a falugondnok nyújt segítséget. Az új községvezető szeretné bővíteni is a szolgáltatást. Családi gazdálkodóként Szilágyi Andrásné megtanulta, hogy a pályázatokra oda kell figyelni. Tapasztalatait szeretné az önkormányzatnál is kamatoztatni. A községi ingatlanoknál viszont eladási stopot hirdetett. Inkább az épületek hasznosítására keresne megoldást.

– A kampány során nem akartam ígérgetni, hiszen nagyon sok a tennivaló. Az utak, járdák javítása, a temetőkerítés rendbetétele, az orvosi rendelő helyzetének rendezése, mind-mind feladatok. A község anyagi helyzetét megismerve, a képviselőtársakkal együttműködve próbáljuk a kérdésekre megtalálni a megfelelő válaszokat – jegyezte meg Szilágyi Andrásné.

Olvasóink írták

 • 5. kukszi 2010. október 11. 09:09
  „Gratuláció mellett ,ha javasolhatok Szilágyinénak !!

  A lendületének, gerincességének megtartása mellett, higgadtságát őrizze meg.
  Mert lesznek ám olyan szituációk, amikor a higgadtságra feltétlen szükség lesz.
  Indulatból soha ne hozzál döntést !!!
  Nehéz helyzetben magadban mindig számolj el háromig, vagy aludj rá egyet, ha szükséges kérjed jó akaróid véleményét.
  Rutinosan tartsd távol magadtól a képmutatókat és érdek embereket, mert ezek meg fognak jelenni környezetedben.”
 • 4. huszárkapitány 2010. október 08. 20:14
  „Gratulálok Szilágyinénak és sok sikert kívánok a munkájához.”
 • 3. janka 2010. október 07. 17:40
  „Hát bizony reméljük a legjobbakat, bár minél kisebb a bili annál nagyobb benne a vihar.Acsalag egy nagyon kedves kis falu csak 1000 felé húznak a lakók”
 • 2. alacska 2010. október 07. 12:15
  „" kukszi" - ez majd kiderül! A polgármesternek megválasztott személlyel semmi problémám. De talán mégis jobb lett volna olyan személyt választani aki a községben él!”
 • 1. kukszi 2010. október 06. 20:31
  „Na végre egy rátermett, értelmes, rugalmas vezetője ( polgármestere) lett Acsalagnak.
  Megérdemelte ez a falu, hogy olyan vezetője legyen, aki a fejlődés garanciája lehet.
  Statisztikákban olvastam, hogy mintegy ötven évvel ezelőtt Acsalagon a lakosok száma meghaladta az
  1000 főt, ennek viszont csak a fele él ma a faluban.
  Mi ez, ha nem leépülés, ami a településen történt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpolgármesteri munkáját ismerték el a máriakálnoki szavazók

Az elmúlt több mint tíz év munkájának elismerése, hogy a választók nekem szavaztak bizalmat –… Tovább olvasom