Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP is felelős a Jobbik megerősödéséért

Felelőssége van az MSZP-nek a Jobbik megerősödésében - mondta Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt szerdán.
 
Mesterházy Attila - a TV2-nek adott interjújából készült összefoglaló szerint - úgy látja: az MSZP több hibát is elkövetett. Példaként említette, hogy túl gyorsan és kapkodva akarta bevezetni a reformokat és mivel ezek a megszorításokkal egy időben zajlottak, az emberek csak az utóbbit érzékelték.

A szocialista politikus az őszödi beszéddel kapcsolatban azt mondta: abban Gyurcsány Ferenc igazságokat mondott, de a helyszín és a forma nem volt helyes.

A Jobbik megerősödésében játszott szocialista felelősségről úgy fogalmazott: nem akar százalékot mondani, de szerinte ez "picit kisebb", mint a legnagyobb ellenzéki párté ebben az ügyben.

Mesterházy Attila, arra a kérdésre, hogy hány százalékos eredményt tartana bukásnak, azt válaszolta: az MSZP nem fog bukni a választásokon és a párt meglepetést fog okozni. "Sokkal többen vagyunk, mint gondolnák" - tette hozzá a szocialista miniszterelnök-jelölt.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Baradlay 2010. március 10. 02:04
  „A Jobbikot a magyarok istene kuldte! A hazaarolok ugy beszelnek a Jobbikrol mint a pestisrol!!!
  Igaz attol is kellett felni!”
 • 51. adalfold 2010. március 06. 19:46
  „jánosi! észhez térhetnél. a jobbikhoz semmi köze direkte az mszpnek. a jobbik a fideszben csalódott, agilis, értelmiségi populista dolgoknak nem bedőlő, változást akaró emberekből áll.
  megnyugodhatsz, szerintem is fidesz kormány lesz. és örülök is neki. de látni kell,hogy a fidesz számtalanszor cserben hagyta a gyurcsány korszak alatt a nemzetet.
  erdélyi autonómia ügye,lisszaboni szerződés,,,majd megbuknak" mondogatása,parlamentbe alig járás,
  LIKUDDALl való szövetkezés (emlékezz likud az az izraeli a párt, amely kijelentette magyarország felvásárlását és a leghevesebben támadja a palesztinokat).
  és a non plusz ultra: azokat a fidesz gyűlést néző polgárokat akiket okt 23-án rohamban leütöttek a rendőrök nem a fidesz, hanem a jobbik jogvédői védenek a bíróságon. a fidesz még parlamenti bizottságot sem hozott létre az ügy kivizsgálására. ennyit a számonkéréséről.
  a jobbikot ismerem, a vezetőinek egy részét is. semmi köze a szélsőséghez, gyűlölik , mert új, népi és irdatlan erős ahhoz képest.”
 • 50. adalfold 2010. március 06. 19:29
  „IGEN, ha nem lennének MSZP típusú, hatalommániás, oligarcha, országtönkretevő pártok,
  és a ,,jobboldal" sem eredetileg liberális, hatalommániás párt lenne, akkor
  nem lenne "szükség" a JOBBIKRA!

  VALÓDI RENDSZERVÁLTÁST! HANGOT A MAGYAR ÉRTELMISÉGNEK!
  HAJRÁ JOBBIK!”
 • 49. Baradlay 2010. március 05. 00:09
  „Az mszmp felelos mindenert, foleg a hazaarulasert!!! TREASON,mindenhol halallal buntetik,csak a bu...i
  orszagok nem! Lasd,Europa!!!!!!!!!”
 • 48. lótusz 2010. február 27. 18:47
  „a fidesz nem csinált semmit nem is volt renszerváltás igazán. aztán az mszp mindent kiárusított ellopott. ugye nem kell ezt elhitetni bkw stb. persze fidesz is benne volt csak nem fejtetőig, tán derékig. aztán csoda ha a nép felébred nem hülye, és alakul alulról szerveződve egy igaz párt a jobbik. aztán hazudik a fidesz hogy az mszp kreálta, az mszp meg fordítva. röhej. hát nem hülye nép vagyunk nem fogtok jobban tönkretenni mint a palesztinokat. magyarország a magyaroké. és nem olcsó munkaerő csicska. radikális változás kell. jobbik”
 • 47. Phobos 2010. február 27. 15:21
  „Hegedűs a háztetőn - Az SZDSZ egykori hangadói ma fideszes véleményformálók

  Három házaspár, egy eset: Hegedűs Zsuzsa-Kis János, Schmidt Mária-Ungár András, Hankiss Ágnes-Hankiss Elemér. Mindannyian az SZDSZ vagy a rendszerváltáskori Fidesz befolyásos háttérbázisához tartoztak, a liberális pártok ideológusai voltak. Ma is aktívan politizálnak, a leendő kormánypárt, a magát polgáriként meghatározó Fidesz-MPSZ környékén. Apák és fiúk helyett férjek és feleségek.

  Képzavarral élve: Az SZDSZ kilehellte a lelkét, ha volt ugyan neki ilyen. Akkor miért érdekes a fentebb sorolt hat személy, három egykori és mai házaspár, közülük is elsősorban a hölgytagok? Mert míg a ´90-es évek elején a vállaltan liberális Fidesz és nagytestvérük, az SZDSZ holdudvarának a tagjai voltak, ma látszólag a túloldalon állnak. Látszólag. Fontosak nekik az emberi jogok. Látszólag. A felszín kapargatása helyett némileg mélyedjünk bele, mit keres a leendő kormánypárt, a kétharmadra ácsingózó Fideszben és közvetlen környékén a volt MSZP-alelnök Csintalan Sándor mellett SZDSZ-alapítói kötődésű, idegen állapmolgárságú trockista, a leszbikus, liberális Ungár Klára sógornője, vagy épp Hankiss Elemrének a férje nevét máig megtartó egykori felesége, aki ma EP-képviselő?

  Csintalan-jelenség: a Jobbikra szavazni tilos

  A Csintalan-jelenség, mellyel korábban lapunk hasábjain is foglalkoztunk időről-időre feltűnik a Fidesz-környékén: egy-egy korábbi (?) balliberális véleményformáló átáll a jobboldalra és úgymond a saját térfélről fogalmaz meg sommás elítélő állításokat (legtöbbször persze a radikális jobboldal tárgykörében) olyanokról, akik mindig is ezen az oldalon voltak. A balliberális "áruló" véleménye egy ideig biztosan érdekes, de a legtöbben átesnek a ló túloldalára. Feltételezhetnénk, hogy csupán megfelelési kényszerből, de a tendenciák mást mutatnak. ahogy Csintalannál, úgy most Hegedűs Zsuzsannánál. Aki az Inforádió egyik műsorában kifejezetten a Jobbik ellen való szavazásra biztatta a magyar választópolgárokat és a minél nagyobb részvételre. A második óhaj-felhívás egyfelől dícséretes lenne persze, ha hinnénk a liberális demokrácia meséjében és a hangzatos lózungokban, miszerint a demokrácia erejét és a szavazópolgárok felelősségteljességét jelenti a minél magasabb részvétel. Ez magasztos és szép elmélet, csak a mai európai és magyar valóságtól igen távol áll. Hegedűs Zsuzsa nem átallotta a mostani magyar helyzetet a 2002-es Franciaországihoz hasonlítani, amikor Jean-Marie Le Pen, a Front National (Nemzeti Front) elnöke legyőzte a szocialista jelöltet, Lionel Jospin-t az elnökválasztás első fordulójában. Hegedűs a jól hangzó ,,társadalmi alternatívát" hiányolja az ország tönkretételével, a mai elképesztő szegénységgel szemben, azt persze nem fejti ki, miféle társadalmi alternatívának volna itt az ideje, amikor az utolsó órák egyikében vagyunk. Még érdekesebb nem csekély módon demagóg, mondhatnánk hazug okfejtése: a Jobbik EP-választási sikerét az alacsony részvételnek és a média-demokráciának (!) köszönheti. ,,Kaptak egy tévét..."-hangzott el a szociológus szájából a rádióbeszélgetésben, amely kijelentés végképp értelmezhetetlen...

  Kicsoda Hegedűs Zsuzsa?

  Hegedűs Zsuzsa Párizsban élő szociológus. Az SZDSZ alapítójának és volt elnökének, Kis Jánosnak a felesége. Párizsban marxista szemináriumokra járt, az "új társadalmi mozgalmak" aktivistája volt. Alapítója a Zöld Pártnak. A Zöld Párt listavezetője az anarchista, kommunista, a cionizmust és többek közt a pedofíliát népszerűsítő Daniel Cohn-Bendit, aki az 1968-as Franciaországi diáklázadások egyik vezetője volt. Cohn-Bendit egy 1975-ös könyvében arról ír, milyen kapcsolatban állt, ahogy fogalmaz, milyen ,,találkozásai voltak" (magyarul szexuális érintkezés. A képviselő egy tévéinterjúban például azt ecsetelte, micsoda élményben volt része, amikor egy kisgyermek kigombolta a sliccét neki...- H.Á.) különböző gyermekekkel abban az időszakban, amikor egy radikális kommunában élt a korabeli Nyugat-Németországban. A pedofil Cohn-Bendit párttársa, Hegedűs Zsuzsa Francia-magyar kettős állampolgár, de szavazati joga Franciaországban van, ez egy vele készült interjúból is tudható: " Hiába van nekem egy saját tulajdonú lakásom Magyarországon, ahol állandóan be is vagyok jelentve, ettől még nekem szavazati jogom itt csak akkor lehetne, hogyha hivatalosan bejelentem Magyarországon is, Franciaország országban is, hogy hivatalosan áttelepszem. Ami azt jelenti, hogy áthozom a bankszámlámat, és ott lemondok a választási jogomról, tehát ott visszaadom a választási igazolványomat, és itt szavazok. És most - mielőtt még megkérdezi - ez nem olyan egyszerű döntés. Nemcsak azért, mert nekem a munkahelyem van ott, hanem az ember sehova nem tudja vinni a házát, a barátait, a szokásait." Ugyanebben az interjúban hallhattuk ideológiai és politikai hitvallását is: "Én egy zsigeri antinacionalista vagyok, legyen az francia nacionalizmus, szerb nacionalizmus, amerikai nacionalizmus, magyar nacionalizmus vagy román nacionalizmus."

  A ma a Jobbikot a legnagyobb veszélynek tartó Hegedűs Zsuzsa az 1990-es évek elejéről a "Tégy a gyűlölet ellen" mozgalom és kampány elindítója és fő szervezője volt. Emlékeztetőül és a fiatalabbak kedvéért: A Demokratikus Charta (amelyet a fő demokrata, Gyurcsány Ferenc élesztett újjá 2008-ban) a kilencvenes évek elején alakult a nemzeti MDF-kormánnyal, a kormánypárton belül megerősödő lakitelki, népnemzeti vonallal szemben. Megtalálható volt benne minden mai hivatásos rettegő, jobboldali kormányok esetén utazóbőröndjeiket előkészítő, az SZDSZ alapítói, akkori és mai holdudvarának jó része. Chartává először Kiss Endre alakította a gondolatot. Első fogalmazványát 1991 januárjában mutatták be a Szabadelvű Kör budapesti rendezvényén, végleges változata "A közmegegyezés Chartája" címmel a Kapu című folyóirat 1991. májusi számában jelent meg. Fontos részlete a Charta valóságos előtörténetének, hogy 1991 első felétől konzultatív jellegű megbeszélések folytak a liberális minimum és a Charta-gondolat további kiépítésének lehetőségéről az SZDSZ, az MSZP és a Szabadelvű Kör között, a Charta alapjait az MDF budapesti Szabadelvű Köre fogalmazta meg. A Hegedűs Zsuzsa fejéből kipattant "Tégy a gyűlölet ellen" mozgalom a Charta alepelvein nyugodott és alapvetően a magyar, nemzeti, általuk népnemzetinek és nácinak mondott gondolatok és jelenségek ellen voltak hivatva fellépni. A Charta és a mozgalom legismertebb aktivistái voltak: Solt Ottília, Kis János, Tamás Gáspár Miklós, Rajk László, Bauer Tamás, Konrád György...és még sorolhatnánk.

  Akiknek a jog szubjektív

  A most a Jobbikra való szavazás ellen ágáló Hegedűs Zsuzsa 2002-ben még a jobboldal kérlelhetetlen ellenzéke volt, a "köztársaságot" féltette ugyanazoktól, akikkel most "együtt gondolkodik" és akiktől várhatóan szociális miniszteri bársonyszéket fog kapni. A Fidesz populizmusáról, nacionalizmusáról és szélsőjobbal való kacérkodásáról cikkezett még 2002-ben is. A jobboldalra a 2004. december 5.-i népszavazással "került", amikor hazatért Franciaországból és óriási médianyilvánosságot kapva az igen szavazatra buzdított. Azóta a jobboldali médiumok (Hír tv, Magyar Nemzet, Láchíd Rádió) állandó vendége. A magát ma is baloldalinak mondó szociológusokhoz, Szalai Erzsébethez és Ferge Zsuzsához hasonlóan neki is csak 2004-2005 környékén "esett le a tantusz": mindhárman ebben az időszakban kezdtek el publikálni a magyarországi mélyszegénységről, a leszakadók kilátástalan helyzetéről, a hárommillió koldus országáról. Azaz: az okozatról, amit maga az ok, a szocialista-szabad demokrata kormány ámokfutása, gyarmatosítása okozott az embereknek 2002 óta tartó regnálásuk óta. A valódi okról persze azóta sem beszélnek, hiszen mindhárman részei a gépezetnek és felelősei az okozatnak: Hegedűs 2002-ben még a Fidesz-kormány ellen uszított, Ferge Zsuzsa és Szalai Erzsébet mindig is a balliberális háttér fontos szakértői voltak.

  Az említett szociológusokhoz és jogvédőkhöz hasonlóan Hegedűs Zsuzsa toleranciaküszöbét sem lépte át például a tavaly július 4-i, Erzsébet téri rendőrtámadás amely a gárdistákat érte, csak hogy messzebbre ne is menjünk példáért. A jogvédelem és az emberi jogok kérdésköre eszerint a Fidesz leendő szociális miniszterénél is meglehetősen szubjektív. Az egyelőre még csak tervben lévő szociális kártyáról és a monoki példáról eképp vélekedett Hegedűs, a leendő szociális miniszter: ,,Úgy nem megy, hogy önhatalmúlag kitalálom: a szociális segélyért mától dolgoztatok, egy részét ráadásul a haverjaim boltjában kötelező levásárolni - ennél nagyobb ocsmányságot én még nem láttam. A monoki polgármestert ezért legalább ki kellene közösíteni."
  Fidesz-főtanácsadó SZDSZ-es családból
  A Fidesz poitikai korrektségének másik záloga Schmidt Mária, hazánk harmadik leggazdagabb asszonya, a Budapesti Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Részvénytársaság résztulajdonosa. Az SZDSZ-es Ungár András özvegye. Schmidt Mária sógornője Ungár Klára. 2002-ig Orbán Viktor főtanácsadójaként dolgozott, jelenleg a Terror Háza Múzeum igazgatója. Posztgraduális ösztöndíjakkal, illetve vendégtanárként megfordult a bécsi és innsbrucki egyetemeken, Oxfordban, Párizsban, Berlinben a Technische Universitäten, Tel-Avivban, továbbá a jeruzsálemi Jad-Vashemben, a New York-i és a bloomingtoni egyetemen, valamint a stanfordi Hoover Intézetben. 2002-től a 20. századi európai diktatúrák és a demokratikus átalakulások összehasonlító kutatására létrejött, nemzetközi Ettersberg Alapítvány kurátora. egyik legfontosabb kutatási területe a magyarországi zsidóság és a holokauszt. Orbán Viktornak és a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek ezek szerint elfogadható a kitűnő családi pedigrével rendelkező Schmidt Mária polkorrekt személye. A zsidóság kutatásában ösztöndíjai közül említésre érdemesek: Három éves kutatási ösztöndíj a magyar zsidóság 20. századi történelmének tanulmányozására az MTA-Soros Alapítványtól, kutatási ösztöndíj az Oxfordi Egyetem St. Anne és St. Anthony Kollégiumok közép-kelet-európai modern zsidó történelemmel foglalkozó intézetében, ösztöndíj a Jeruzsálemi Yad Vashem magyar holokauszttal kapcsolatos anyagának tanulmányozására, egy éves kutatási ösztöndíj az MTA-Soros Alapítványtól az Indiana University Jewish Studies programjához, fél éves kutatási ösztöndíj a Tel-Avivi Egyetem 1945 utáni összehasonlító történelemmel foglalkozó munkacsoportjánál.

  Hankiss Elemérné, a Fidesz EP-képviselője

  A médiában meg nem történt rendszerváltásról szintén hosszasan cikkeztünk lapunk hasábjain. Előző lapszámunknak adott interjút a honi televíziózás történetének egyik legnagyobb formátumú újságírója, műsorvezetője, Chrudinák Alajos. Aki a magyar nemzeti érdekek képernyőn való megjelenésének meggátlójaként, az idegen érdekek feltétlen kiszolgálójaként Hankiss Elemért nevezte meg. A,,tudományos gondolkodót", a Társadalmi csapdák szerzőjét, a ,,Találjuk ki..." elnevezésű mozgalom szülőatyját, az SZDSZ akkori holdudvarának egyik legismertebb alakját, az MDF-kormány időszakában a köztévé elnökét. Akinek a felesége volt Hankiss Ágnes. Ma a Fidesz európai parlamenti képviselője, korábban a Fidesz médiumainak (Hír tv, Echo tv) állandó vendége, majd műsorvezetője. Hankiss Ágnes édesapja egyébként Erdős Péter, akit zsidó származása miatt 1944-ben Borba, onnan a buchenwaldi koncentrációs táborba deportáltak. Korábbi férje, az említett Hankiss Elemér, aki után felvette a Hankiss Ágnes nevet és ki tudja miért, a mai napig megtartotta. Második férje Vitézy László filmrendező, közös gyermekük Vitézy Dávid a VEKE szóvivője. A Vitézy-család egyébként a Fidesz befolyásos háttérbázisa. Az adriai vitorláskikötővel is rendelkező Vitézy Tamás a Fidesz-közeli Helyi Théma című ingyenes regionális hetilap tulajdonosa, míg Vitézy Zsófia a Magyar Nemzet kulturális rovatának a vezetője, korábban a Reform című hetilap főszerkesztője volt. Hankiss Ágnes politikai tevékenységét 1990-1994-ig a Fővárosi Önkormányzat Fidesz-frakciójában kezdte, ekkor a Fidesz az SZDSZ testvérpártja volt, egyúttal a Liberális Internacionálé tagja.. Ezt követően 1998-ig a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének tanácsadója volt. 1995-től 2009-ig a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület egyik alelnöki tisztségét töltötte be, valamit 1996-2008-ig a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének fideszes delegáltja volt. 2000-2003-ig a Károlyi Palota Kulturális Központ főigazgatójaként dolgozott. 2003-tól a Hamvas Béla Kultúrkutató Intézet igazgatója, 2008-tól pedig a Duna TV Kuratóriumának elnökségi tagja, amelynek 2005. február 17. óta Cselényi László az elnöke, akinek a számlájára írható a Duna TV-ből az összes nemzeti érdekeket megjelenítő gondolatnak a kiirtása, a szakmailag legjobb műsorvezetőknek és újságíróknak (például Szaniszló Ferencnek) az eltávolítása.

  A fentebb ismertetett házaspárokról, családokról, háttéremberekről és médiaszereplőkről leírtak tények, csupán egymás után vannak illesztve. A következtetések levonása az olvasóra tartozik. Ahogy annak az átgondolása is, vajon miért a közös ellenségük egy olyan politikai erő, amely nem részesül kuratóriumi tagságokból, családi pedigréje nem predesztinálja bizalmi pozíciókra a közszférában és amelynek a tagjai már csak életkorukból adódóan sem lehetnek a beágyazott, több évtizedes múltra visszatekintő rendszer részei, sem nem rokonai semmilyen SZDSZ-esnek. A magát nemzetinek valló fideszes értelmiség számára pedig feltehető a kérdés: a 2002-es bukáskor, nyolc kerek évvel ezelőtt vajon ilyen jövőbeni háttérbázisról álmodtak?”
 • 46. jánosi 2010. február 26. 22:08
  „Csak az mszp felelős a jobbik megerősödéséért ! Létrehozta : fejére nőtt .............”
 • 45. adalfold 2010. február 26. 17:42
  „mitől antidemokratikus a JOBBIK?:D
  nézd má az MDF-et, MSZP-t FIdesz önkényuralmi 25-30 éves 2/3-os terveiről nem is beszélve.
  láss át az ablaküvegen. ember!”
 • 44. adalfold 2010. február 26. 17:41
  „a magyar ,,rasszizmusról", meg a "bűneinkről" avagy mi is a szélsőség.
  külön EVa nak!
  http://www.youtube.com/watch?v=bxuHY9vVwSE&NR=1”
 • 43. Phobos 2010. február 26. 17:05
  „Két párt közös érdek !

  Az MSZP szóvivője szerint nehéz most válaszolni a kérdésre, hogy a "szélsőségesek térnyerésének megakadályozása érdekében" a szocialisták visszalépnének-e a második fordulóban a Fidesz javára - de nem is zárta ki a lehetőséget. Budai Bernadett megjegyezte: fontos cél, hogy "antidemokratikus erő ne győzhessen le egyetlen demokratikus erőt sem".
  Az MSZP szóvivője szerint még elméleti síkon is nehéz most válaszolni arra, hogy a szocialisták a második fordulóban visszalépnének-e a Fidesz javára. Budai Bernadett pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a visszalépésnek két feltétele van, amellett, hogy "valószínűleg nem kerül rá sor": ismerniük kellene a Fidesz programját, és az ellenzéki pártnak tartózkodnia kellene az antidemokratikus megnyilatkozásoktól.
  Az MSZP felső vezetése a Népszabadság információi szerint eddig csak informálisan foglalkozott a lehetséges forgatókönyvekkel, és javaslatot tett központi üzenetekre is arra az esetre, ha a politikusokat ezzel szembesítenék. A lehetséges válaszok között szerepel a lap szerint például, hogy ,,a választásokon az MSZP meglepetést fog okozni", ,,a Fidesz sem jelentette még ki, hogy visszalép majd az MSZP javára", ,,antidemokratikus erő ne győzzön demokratikus erő felett, és ennek érdekében sokféle összefogás megfontolandó, ahhoz azonban, hogy a Fidesz és Orbán Viktor bizonyítsa demokratikus elkötelezettségét, az ellenzéki pártnak még sok kérdésre kell válaszolnia."
  Budai Bernadett a sajtótájékoztatón - összhangban a Népszabadság információival - azt mondta: az MSZP sokkal jobb eredményt fog elérni, mint amit a mostani közvélemény-kutatások mutatnak, majd hozzátette: fontos cél, hogy antidemokratikus erő ne győzhessen le egyetlen demokratikus erőt sem.
  Korábban: A választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában - írta nemrég a Political Capital két elemzője.
  A Népszabadság szerint mindez komoly dilemmát okoz az MSZP vezetőiben: a "szélsőjobb elleni fellépés" ugyanis abba a csapdahelyzetbe sodorhatná az MSZP-t, hogy a választások első fordulója után azokban a körzetekben, ahol a szocialisták a harmadikok, a Jobbik pedig első helyen végez, vissza kellene léptetni saját jelöltjüket a Fidesz javára. A tavalyi EP-választáson 12 olyan körzet volt, ahol a Fidesz nem érte el az 50 százalékot, a Jobbik viszont megelőzte az MSZP-t. A korábban erős szocialista régiónak számító Borsodból került ki a legtöbb ilyen körzet.
  A napilap úgy tudja: az MSZP-ben nem dőlt el, hogy az első forduló után lesznek-e a Fidesz javára történő esetleges visszalépések a Jobbik térnyerésének megakadályozására. Ugyanakkor több befolyásos szocialista politikus megerősítette: hosszú távon lehetne hozadéka annak, ha az MSZP gesztust gyakorolna, és visszalépne egyes körzetekben, legalább azokban, ahol láthatóan semmi esélyük nem maradt.
  Egy, a lap által megszólaltatott elemző szerint ha kizárólag a szocialista szavazókon múlik a Jobbik győzelme, "ők tudni fogják, melyiket válasszák a szélsőjobbveszély és a Fidesz-kétharmad közül"”
 • 42. adalfold 2010. február 26. 16:44
  „Évával ne foglalkozzatok. nagyon el van tévedve sokszor. vitára alkalmatlanul elfogult!”
 • 41. adalfold 2010. február 26. 16:43
  „http://www.youtube.com/watch?v=kfG4eiZ9rt8
  http://www.youtube.com/watch?v=9lpyeeC3zYs”
 • 40. lótusz 2010. február 26. 15:01
  „éva aki nem tudja mit akar a jobbik inkább ne szóljon. lincselni az olaszliszkai cigányok szoktak nem a jobbik. az elszámoltatás azt jelenti mindenki bűnei szerint bűnhődjön.volt itt elég bűn az elmúlt 20 évben. 20 évet a húsz évért. ez jogos.hány ember tönkrement öngyilkos lett a kilátástalanság miatt míg ők milliárdokat csaltak loptak.”
 • 39. Szabra 2010. február 26. 14:49
  „Azt hiszem, hogy a Jobbik megerősödéséért egyedül a regnáló kormány a felelős, mert a mai viszonyok közt / korrupció, közmorál, egészségügy, munkanélküliség, államadósság, stb. / az lenne a csoda, ha a radikális csoportok nem kapnának jelentős szavazói támogatást. Az érdem nem a FIDESZ, vagy más pártok, társulásoké, ez az elmúlt 7-8 év termése !!!”
 • 38. adalfold 2010. február 26. 14:37
  „ÉVA! ezek rágalmak ,amiket felhozol:D

  ORBÁN ÉS GYURCSÁNY ÁLL KÖZEL EGYMÁSHOZ, AMIKOR A FŐ ELLENSÉGNEK A JOBBIKOT MONDJA KI.
  AZT A JOBIBKOT, AMELY TETTLEGESSÉGÉBEN BŰNTELEN, NÉPI SZERVEZŐDÉS, AZT NEVEZI ELLENSÉGNEK, S
  NEM AZ ORSZÁGOT TÖNKRETEVŐ KÖZELLENSÉGEINKET.

  NA EHHEZ MIT SZÓLTOK. NESZE TETTLEGESSÉG, NESZE FIDESZ MORÁL.”
 • 37. load 2010. február 26. 11:19
  „36. lacim6
  De ki fogja megsemmisíteni a gázáremelést?”
 • 36. lacim6 2010. február 26. 11:13
  „Azt hiszem az áprilisi 10-15%os egyeseknek 30-35%os gázáremelés véglegesen megsemmisíti a maszopot”
 • 35. lacim6 2010. február 26. 11:12
  „A szocialisták újabb bojkottkísérlete a Magyar Hírlap ellen Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Az MSZP elnöke mint felkent szocialista médiapolitikus a rendszerváltás után húsz évvel is megpróbálja irányítani a közmédiumokat

  Lendvai Ildikó, az örök cenzorLendvai Ildikó, az MSZP elnöke megpróbálta kitiltatni a Magyar Televízió reggeli műsorából Szentesi Zöldi Lászlót, lapunk főszerkesztő-helyettesét. A pártállam cenzora, az MSZMP Központi Bizottságának egykori mun­katársa, aki az érintettek elbeszélése szerint a nyolcvanas években személyesen működött közre a Mozgó Világ és a Tiszatáj című folyóiratok ellehetetlenítésében, ezúttal a Ma Reggel szerkesztésébe avatkozott bele. ,,Az MSZP nevében arra szólítjuk fel a köztelevízió illetékeseit, hogy Szentesi Zöldi László társműsorvezetőként való szerepeltetését gondolják újra. Mindenesetre az MSZP képviselői ezután a köztévé egyetlen olyan Szemközt című műsorblokkjában sem vesznek részt, amelyben Szentesi Zöldi László kérdezőként, társ­műsorvezetőként szerepet kap, mert a közszolgálati funkciók ellátásában nélkülözhetetlen pártatlanság és elfogulatlanság személyében nem garantálható" - írta Horváth Szilárdhoz, a műsor főszerkesztőjéhez címzett levelében az MSZP-elnök.

  Szentesi Zöldi László lapunkban kifejtette: nem érdekli, hogy megsértette-e a szocialista szimpatizánsokat, viszont aki az elmúlt nyolc év után ismét az MSZP-re szavaz, az az egész nemzetet sérti meg.

  Lendvai Ildikót egyébként Szentesi Zöldi László IQ-bajnokok című publicisztikája sarkallta a rég bevált módszer alkalmazására. Kollégánk írása az MSZP hét végi kampánynyitóját elemezte, többek között lefektetve: ,,És jézusmária, azok a rajongói vallomások... Az >>egyszerű nép<< egyszerű gondolatai. Egy brekegő zsiráf jobban összefoglalja a politika lényegét, mint a szegfűs zászlót lengető agyhalottak."

  Az egykori cenzor leszögezte: ,,A Magyar Szocialista Párt elfogadhatatlannak tartja és mélyen elítéli azt a közírói magatartást, amelyet az önök társműsorvezetője, a Magyar Hírlap publicistája, Szentesi Zöldi László mutatott azzal, hogy durván támadta baloldali támogatóinkat, az önök nézőinek egy részét. Úgy gondoljuk, hogy a publicista szavai méltatlanok az újsághoz éppúgy, mint a Magyar Televízióhoz. Az újságíró nem kritikát fogalmazott meg, hanem gyalázkodott, és ami ennél is fontosabb, nem bennünket, politikusokat, közszereplőket támadott meg, akiknek a kritikából többet kell elviselnünk, hanem szavazópolgárokat, világnézetükért felelősségre nem vonható, hátrányban nem részesíthető embereket" - panaszkodott intézkedést követelő levelében Lendvai.

  Gyurcsány és Lendvai. Gondot okoz nekik a Magyar Hírlap

  Az MSZP-elnök nemcsak a nyolcvanas években óvta a magyar állampolgárokat az illetéktelen, lázító, felforgató tartalomtól, hanem az MSZP ,,médiapolitikusaként" a Horn-kor­­mány alatt és a 2002-es váltás után is élet-halál ura volt a közmédiumokban.

  Emlékezetes az az eset is, amikor megkísérelte rábírni a köztévé kuratóriumát, hogy Friderikusz Sándort válasszák meg tévéelnöknek. ,,Sándor, mi a maga pályázatát támogatjuk első soron, tehát ebben az én véleményem nem változott, és ahogy látom, megegyezik a (Medgyessy - a szerk.) Péterével."

  Igaz, Lendvai korteskedéséből kisebb botrány kerekedett, mert Fride­rikusz Sándor hangpostafiókját feltörték, és a kínos felvétel miatt a műsorvezető végül visszalépésre kényszerült.
  Így látja az újságírószakma

  Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke az eset kapcsán a következőket mondta lapunknak: ,,Ha valakit meghívnak a közszolgálati televízió műsorába, nem válogathatja meg kérdezőit, ugyanakkor a közszolgálati televízió megválogathatja, hogy kit hív be vendégnek - vagy kérdezőnek - a saját műsorába."

  Ezzel szemben Kósa Csaba, a Magyar Újságírók Közösségének vezetője úgy vélekedett, a televízió illetékes szerkesztője valószínűleg az extrém furcsaságok tárába dobja majd Lendvai Ildikó levelét, nem veszi figyelembe annak tartalmát. Hozzátette: a politikusok feladata ugyanis az, hogy a saját területükön tevékenykedjenek, nem pedig a média irányítása, a szerkesztési elvek meghatározása.

  Szikora József, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége elnöke szerint mindenkinek joga van véleményt formálni, publicistának és pártelnöknek egyaránt. A szocialisták akár bojkottálhatnak is egy műsort. Ugyanakkor megjegyezte: Lendvai Ildikó közleményében valóban durva az a kitétel, hogy egy politikai párt képviselőjeként ,,felszólítja a köztelevízió illetékeseit". Ehhez pedig már nincs joga.
  A Magyar Televízió közleménye

  Lendvai Ildikó levelére reagálva az MTV a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: ,,A Magyar Televíziót meglepte Lendvai Ildikónak, az MSZP elnökének a levele a Magyar Hírlap újságírójának írásával kapcsolatban, a bírált szerző ugyanis nem a Magyar Televízió műsorában tette a pártelnök asszony által kifogásolt kijelentést. Az újságíró nem szerkesztője, nem műsorvezetője, nem munkavállalója a Magyar Televíziónak, amelynek műsorában több mint négy hónapja vendégként szerepelt. Az MTV független közszolgálati intézményként műsorait saját maga szerkeszti, maga hívja vendégeit - és saját műsoraiért természetesen felelősséget vállal. Az MTV levélben válaszolt a pártelnöknek."
  2 perces interjú: Czakó Gábor, író

  - Mi a véleménye Lendvai Ildikó pártelnök Szentesi Zöldi László elleni eljárá­sáról?

  - Szabályos cenzori reflexnek nevezném. Az jut eszembe az MSZP-elnök megnyilatkozása alapján, hogy inkább példát vehetne Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspökről, akit igen kemény szavakkal illetett az ugyancsak szocialista Nyakó István. Ő azonban ennek hatására nem támadott vissza, hanem meghívta magához a politikust, hogy személyesen tisztázzák az ellentéteiket, rendezzék a konfliktust. Jómagam ezt a magatartást tartom üdvösnek, ez a társadalom szempontjából építő jellegű hozzáállás. Úgy tűnik azonban, Lendvai Ildikó egészen más stílust képvisel.

  - Azért, ha visszatekintünk a rendszerváltozás előtti időkbe, azt látjuk, hogy talán nem is olyan idegen tőle ez a szerep...

  - Sokan felhánytorgatják a pártállam idején viselt cenzori tisztségét, ám azt kell mondanom, voltak nála sokkal rosszabbak. Ám Lendvai cenzorális nyilatkozata fokozza a társadalom szétverését, azt a gyűlöletet, amelyet éppen az MSZP préselt az emberek lelkébe. 2 perces interjú: Kulin Ferenc, irodalomtörténész

  - ,,Próbáljunk meg addig elmenni, ameddig lehet" - mondta a betiltott Mozgó Világ egykori munkatársaként. Érvényes tekinthető még ez az útmutatás?

  - Ha a hatalom mai képviselői egykor ,,bejáratott" szellemi reflexeiket működtetve úgy ítélik meg, hogy Szentesi Zöldi László cikke most is határsértő volt, súlyosan tévednek. Nemcsak azért, mert ha van is ilyen ízlésbeli és erkölcsi határ, az egy demokráciában nem egy újságíró modora és egy végelgyengülésben szenvedő párt pszichikai tűrőképessége között húzódik. De tévednek azért is, mert képtelenek felfogni a helyzetüket. Pedig a publicisztikában még csak szikráznak azok a jogos, mégis visszafogott indulatok, amelyek bármelyik pillanatban robbanhatnak.

  - Megengedheti egy politikus, hogy megszabja, kit hívhatnak meg a köztévébe?

  - Az MSZP elnökének minősíthetetlen akciója jó alkalmat kínálhat a MTV vezetői számára, hogy bebizonyítsák: a médiumok vezetőinek bölcsessége és bátorsága elejét veheti a rafinált hatalomtechnikusok és a politikushisztérikák által provokált indulatoknak. 2 perces interjú: Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese

  - Mi jutott először eszébe, amikor meglátta az MSZP elnökének nyílt levelét?

  - Mindenekelőtt örültem, hogy kampányidőszak ide, választási láz oda, az MSZP nagyasszonya időt szakít arra, hogy rendszeresen olvassa a Magyar Hírlapot. A szocialisták a bolhából elefántot csinálnak. Bezzeg, a választópolgárok számára nincs mondanivalójuk, és már a szambázó Mesterházy homlokán is ott a vereség jele.

  - Ezek szerint úgy gondolja, nem sértette meg az MSZP szavazóit?

  - Bevallom, nem érdekel, megsértettem-e őket. Tegyük hozzá, hogy aki az elmúlt nyolc év után újra a szocialistákra szavaz, az az egész nemzetet megsérti.

  - Nem tartja furcsának, hogy éppen Lendvai Ildikó mondja meg, mit kell csinálnia a köztévének?

  - Szerintem Lendvai eltévesztette a címet: az MTV-nek semmi köze ehhez az egészhez. Az egykori cenzor pedig igazán leléphetne már a színről: most 2010-ben járunk, nem 1986-ban, amikor eljátszhatta a maga kis agit­propos játékait. Ne osztogasson ő tanácsokat se az MTV-nek, se nekem!
  MH-összeállítás”
 • 34. szocdem 2010. február 26. 10:28
  „33. Eva- 2010.02.26. 08:16

  Kérlek olvasd el és fontold meg ezt:

  "Az európai baloldal óriási folyama az ógörögöktől napjainkig tehát nem a tőke befogadásáról, vagy kitagadásáról, nem a nacionalizmus elűzéséről, hanem az egyénnek a közösséghez való erkölcsi kötődéséről szól. A liberalizmus sekély, legfeljebb kétszázötven éves patakocskája pedig a közösség szétverésére tett kísérlet története az önző egyén minél nagyobb fényesítése érdekében. Mert miről is szól a liberálisok és a szocialisták Bauer szerint büszkén vállalható elmúlt húsz éve? Hát a szövetkezetek szétveréséről, a közjavak kisajátításáról - hivatalos nevén a privatizációról -, a szegények támogatásának megvonásáról és az öngondoskodás nevében végrehajtott kiszorításról. A tőke - és csak a tőke - javára megvalósítható egyoldalú szerződésmódosításról, az uzsorakamat Európában egyedülálló jogszerű érvényesítéséről."

  HA megértetted, mindent érteni fogsz az MSZP-ről, a Jobbikról, a Fideszről...
  És azt is megérted majd, hogy nem az a tét, hogy egy év múlva a bukott Fidesz után vissza jön-e az MSZP, hanem az, hogy egy év múlva lesz e még egy valódi szocdem is az országban, aki hordozza az alapvető európai értékeket, és tenni is hajlandó lesz még a társadalomért..”
 • 33. Eva- 2010. február 26. 08:16
  „32-höz

  a jobbik az alkotmányosságot, a törvényességet nem tudom, hogy ismeri -e ?

  Elszámoltatást akar, de lincselésre , önbíráskodásra gondol.
  Miféle elszámoltatási szabályokat kíván alkalmazni?!
  a jelenlegi jogrendet?!

  mert akkor minden rendben lesz---ma is ezt teszik---folynak a perek fifti -fifti kit érintenek.

  jogrendet vált ?Miféle szabályok szerint?!

  erről nincs egyetlen szó sem.
  Bennem ez kelt erős félelmet---ezügyben semmi megnyugtató nem hangzik el.

  A jobbik12 éves értelmi szintű retorikájú párt.
  Pont úgy viselkedik, mint a durcás kamaszodó gyerekek, hogy aztán a szabályozatlanság miatt éppen ő szenvedjen legjobban.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás lemond mentelmi jogáról

Nagy Tamás képviselőjelölt lemond az őt megillető mentelmi jogról. Teszi mindezt azért, hogy a… Tovább olvasom