Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Mesterházy Attila a Kisalföld-sajtóházában - videóval

Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje volt pénteken a Kisalföld napilap és Kisalföld Online szerkesztőségének is helyt adó Kisalföld-sajtóház vendége. A politikus szólt a párt programjáról is.
Mesterházy Attila elmondta, az MSZP választási programja épít a kormányzat cselekvéseire. Ez természetes, hiszen az elmúlt nyolc év kormányzati munkáját nem lehet figyelmen kívül hagyni. Különösen most, amikor itt a gazdasági világválság.

Mesterházy Attila szólt az MSZP választási programjáról is. Fotó: Krizsán Csaba.
Mesterházy Attila szólt az MSZP választási programjáról is. Fotó: Krizsán Csaba.


- A választási programunkban 2011-től jelöltük meg a szükséges teendőket. A költségvetés elfogadásával az idei irányokat ugyanis már meghatároztuk - fűzte hozzá a politikus.

Videó: Cseh Róbert

Lakótelepen osztott virágot
Győr sétálóutcája helyett egy, az utolsó pillanatban történt helyszínmódosítással egy lakótelepen osztott virágot pénteken, a nőnap alkalmából Mesterházy Attila. A szocialista miniszterelnök-jelölt közlése szerint szélsőjobboldaliak megjelenése miatt helyezték át a rendezvényt. Kiemelte, nem a pár méterre álló Jobbik-stand miatt módosították a helyszínt, hanem azért, mert "szélsőjobboldali, fasiszta mozgalmárok" úgy gondolták, hogy az a helyes, ha szétvernek egy ilyen rendezvényt, a szó nem fizikai értelmében. Hozzátette, a korteskedés ideje alatt az első ilyen eset, amivel találkozik.
Az eredeti helyszínen néhány, a győri bejegyzésű Nemzeti Munkáspárt zászlóját lobogtató fiatal jelent meg péntek délben, egyikük hangosbeszélőn többször megismételte, hogy "magyar ember az MSZP-re nem szavaz", ez heves tiltakozást váltott ki több, Mesterházy Attilára váró helyi nyugdíjasból.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. ferenctesó 2010. március 10. 02:44
  „81-hez
  Látom nem szeretnéd megérteni.
  Amit kifogásoltam, hogy Szociáldemokráciával ellentmondó véleményeddel próbálsz (állítólagos) szociáldemokrata pártot képviselni.

  Konkrétabban vitatott mondatoddal van problémám.(ha egy vállalat működéséről volna szó akkor rendben, de így ebben az összefüggésben annyira undorító, hogy még egyszer leírom) "A munkás bére pedig annyi, amennyiből az utóda időben és pénzben kiképezhető." Ez valami olyasmit akar állítani, hogy azért alacsonyak a bérek, mert ennyit ér a magyar ember munkája és hogy ő az egyszerű állampolgár a hibás a kialakult helyzetért. Ezzel szemben a valódi ok az, hogy az elit szétverte és "gyarmatosította" az országot. Ebben pedig - gondolom te sem vitatod - szociálliberális fajtársainknak oroszlánrésze volt.”
 • 81. Eva- 2010. március 08. 07:51
  „http://www.google.hu/search?q=a+minim%C3%A1lb%C3%A9r+t%C3%B6rt%C3%A9nete&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
  innen az első hivatkozás
  tanulságos olvasmány!”
 • 80. Eva- 2010. március 08. 07:42
  „79-hez

  a minimálbér igazi szocdem döntés/vívmány

  //azé a szocdemé aki "kiegyezett a tőkével"--tehát már nem is baloldali! :)) /
  ezért van minimálbér garantálva
  és Európa több országában van/volt szocdem kormány és ott majdnem mindenütt él ez az intézmény!”
 • 79. ferenctesó 2010. március 07. 23:19
  „75-höz
  Eva!
  Te viszont igazi magyar baloldali vagy. Megjegyzésed: "A munkás bére pedig annyi, amennyiből az utóda időben és pénzben kiképezhető." akár az mszp jelmondata is lehetne. Ez volna baloldali gondolkodás????
  Eva kérlek áruld el nekem miért állapítanak meg minimálbért Európa országaiban!
  EU 2009-es minimálbérek: http://www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=20199&Itemid=35”
 • 78. ferenctesó 2010. március 07. 23:14
  „65-höz
  Szocdem! A végén honnan idéztél?”
 • 77. Nemezis 2010. március 07. 23:06
  „t-a-ibi!

  2010.03.06. 14:30

  Nem egészen! Nem kell területfoglalási engedély kampányidőszakban, ha nincs építmény. Ezért nem tudták a Nemzeti Munkáspártosokat sem elküldeni. A Jobbiknak nem volt ott hangosbeszélője így ők nem zavarták...”
 • 76. mauz 2010. március 07. 11:06
  „Az az én bajom, hogy mivel a nyugdíjasok a végletekig kiszolgáltatottak az éppen kormányzó erőnek, ezért akár egy szegfűvel, egy 5.000 Ft egyszeri nyugdíjkiegészítéssel, egy tál lencsével megvásárolhatók. (Az ő szempontjukból ez teljesen érthető.) Kisebbség dettó. Őket majd Metro-s ajándékcsomaggal vásárolják meg.

  Mi, akik itt a fórumon irkálgatunk, és a hozzánk hasonlóak, együttesen is max. 15-20%-ot számítunk a választási kalapban. És nekünk még a gyerekeink jövőjéről is gondoskodni kell(ene), míg a fenti csoportoknak (nyugdíjas, kisebbség) ilyenre nincsen gondja...

  Ez ám a szívás.

  Magyarországon már régóta nem az aktív népesség (akinek munkájával, adójával ez az ország még működik) dönti el a választásokat, és most sem lesz másképp.”
 • 75. Eva- 2010. március 07. 01:21
  „71-hez

  úgy vagy te baloldali, ahogy ajobbik/!”
 • 74. jánosi 2010. március 06. 21:38
  „73.
  Minden ott voltatok ? fárasztó lehet annyit utazni ..................”
 • 73. t-a-ibi 2010. március 06. 21:28
  „Az írás magáért beszél, lehet jajgatni -"nagykoalíciósok"! -az emberek oda mennek ahol hisznek az előadónak.

  Jobbik: Ózdon is csak a győzelem lehet a cél

  Vona Gábor, a Jobbik elnöke Kisgergely András országgyűlési képviselőjelölttel tartott lakossági fórumot Ózdon. Mint ahogy azt már megszokhattuk, itt is teltház, több mint 800 ember fogadta a nemzeti párt kormányfőjelöltjét.
  Múlt héten Mesterházy Attila előadásán 300-an vettek részt, Schmitt Pál mai rendezvényén pedig szintén 300 érdeklődő jelent meg. Elmondható tehát, hogy a Fideszre és az MSZP-re összesen nem voltak annyian kíváncsiak, mint a Jobbik Radikális változás programjának bemutatására.
  Már az európai parlamenti választásokkor is csak 1%-kal tudta a Fidesz megelőzni a Jobbikot Ózdon, áprilisban azonban csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény Kisgergely András számára.

  Szavazz a Jobbikra!”
 • 72. adalfold 2010. március 06. 20:01
  „észhez térhetnél. a jobbikhoz semmi köze direkte az mszpnek. a jobbik a fideszben csalódott, agilis, értelmiségi populista dolgoknak nem bedőlő, változást akaró emberekből áll.
  megnyugodhatsz, szerintem is fidesz kormány lesz. és örülök is neki. de látni kell,hogy a fidesz számtalanszor cserben hagyta a gyurcsány korszak alatt a nemzetet.
  erdélyi autonómia ügye,lisszaboni szerződés,,,majd megbuknak" mondogatása,parlamentbe alig járás,
  LIKUDDALl való szövetkezés (emlékezz likud az az izraeli a párt, amely kijelentette magyarország felvásárlását és a leghevesebben támadja a palesztinokat).
  és a non plusz ultra: azokat a fidesz gyűlést néző polgárokat akiket okt 23-án rohamban leütöttek a rendőrök nem a fidesz, hanem a jobbik jogvédői védenek a bíróságon. a fidesz még parlamenti bizottságot sem hozott létre az ügy kivizsgálására. ennyit a számonkéréséről.
  a jobbikot ismerem, a vezetőinek egy részét is. semmi köze a szélsőséghez, gyűlölik , mert új, népi és irdatlan erős ahhoz képest”
 • 71. szocdem 2010. március 06. 18:50
  „Amúgy nem értem ezt a fickót.

  Azt mondja hogy baloldali. A neoliberális politikát folytató MSZP politikusaként. EZ HAZUGSÁG!

  Azt mondja szocdem. A neoliberális (vadkapitlista, országromboló) politikát folytató, a valódi szocdemeket legyilkolászó, bebörtönző, megkínzó kádár-bolsevikekből verbuválódott MSZP politikusaként. EZ IS HAZUGSÁG!

  mire is alapozza ez a manus a politikáját? HAZUGSÁGOKRA!
  Csak a bolond hiszi el amiket összehordanak Ő és a libatolvajlásban elhíresült társai..”
 • 70. reszegenisjozan 2010. március 06. 17:25
  „"- A választási programunkban 2011-től jelöltük meg a szükséges teendőket, amelyekre nem emlékszem. A költségvetés elfogadásával, amelyről semmit nem tudok, az idei irányokat, amire nem emlékszem, nem voltam ott, ugyanis már meghatároztuk, de nem emlékszem, hogy kikkel, de én nem voltam ott - fűzte hozzá a politikus."”
 • 69. reális 2010. március 06. 16:57
  „lótuszt kaptál volna ,nem piros szegfüt!”
 • 68. lótusz 2010. március 06. 16:07
  „biztos összetapostam volna a virágját. csak nem piros szegfűt osztott?hervad a szegfűd .”
 • 67. t-a-ibi 2010. március 06. 14:30
  „Olvasom a mai " ki... lapot" ahol egyik helyi komcsi nyilatkozik és a zsaruk is.
  Nem tudták elzavarni a Jobbikot, így nem jöttek ezek !

  Ez jellemzi a komcsikat, megszokták, hogy nekik mindent szabad bejelentés nélkül is.
  Most ez a suttyó senkiházi és a helyi komcsik beleszaladtak a csapdába.

  Mivel meggyőződtek, hogy a Jobbiknak oda hivatalos területfoglalása van és NEM KÜLDHETIK EL ŐKET, ezért szégyenszemre máshova kellett menni.
  Ez az igazság és nem a három Nemzeti Munkáspártot képviselő tag.
  Hazudnak a rendőrség létszámát illetően, mert a Bécsi-kapu tér tele volt droidokkal.
  A mi adónkból szórakoztak a fiuk.”
 • 66. szocdem 2010. március 06. 14:22
  „Ez a Mesterházy nem egyszerüen bolond, hanem oylan sötét, hogy nyeli a fényt(kérjük a világűrben hasznosítani)

  Ebből az intrjuból kiderül, hogy épp olyan "gazdaságpolitikát" akarnak amilyet eddig is folytattak - aminek az emberek fizetik meg az árát - egyesek azéletükkel is fizetnek majd, mint az idei 121 fagyhalott.
  A jógyerök a kormányzat pénztárkönyvét tartja "gazdaságnak" amit "kezelt" a libás csődbeviteli szakértő kormánya...
  Szóval nem egyszerüen csak hazudik - hanem fogalma sincs róla hogy mi a gazdaság valódi fogalma. (termelés, foggyasztás egyensúlya és egésze, amit alapvetően a javak ésszerű elosztása tud stabilizálni)
  Itt pedig továbbra sem akarnak ésszerű elosztást, fogyasztásnövekedést, ami esetleg a munkahelyek számának növekedéséhez vezetne, maradnak a "piac majd megold mindent" "mi meg kitépjük belőlle a minket megillető koncot" c. neoliberális zablatynál.”
 • 65. szocdem 2010. március 06. 14:11
  „20. Eva- 2010.03.05. 18:02

  "...A munkás bére pedig annyi, amennyiből az utóda időben és pénzben kiképezhető."

  Kedves Eva!

  Gondolom túl száraz volt neked minden amit eleddig a gazdaságról, gazdaságpolitikáról olvastál, ezért nem is nagyon maradt meg a fejedben csak pár iylen baromság belőlle. :))))

  Nem volna szabad egy neolibsit oktatnom, de csak hogy tudd: a munkás bére több részből áll.
  1. Az újraképződés költsége.
  Ebben a biológiai szükségleteinek megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék, a létfenntartáshoz szükséges energia (elektromos áram, foszilis energiahordozók) és az elhelyezés (lakhatás) költsége értendő.
  2. A képzési és fejlesztési költség.
  Ebben a szakmunkásbizonyítvány, diploma stb megszerzésének, valamint a képzettség és képsségek fenntartásához szükséges (pl könyvek, újságok, továbbképzések) költségei értendők.
  3. A reprodukciós költség.
  Ebben a családfenntartáshoz szükséges megfelelő mennyiségű, és minőségű élelmiszer, az elhelyezés, a szükséges energia, és az egészségügyi, és oktatással kapcsolatos költségek értendők.
  4. Kondicioban tartás költsége.
  Ebben a szabadidős tevékenységek, a kultúra, a közlekedés, a sport, a pihenés (pl. nyaralás) költségei értendők.

  Nos nem véletlen, hogy a nálunk is honos európai energia és élelmiszerár volumene mellett, az európai netto minimálbér - ami szántóföldi segédmunkásra vonatkozik, így a 2. pont költségeit nem veszi figyelembe- átlagosn 6,5 euro = 1755 Ft.
  A neolibsik meg a fenti költségeket egyáltalán nem ismerik el létezőnek, ezért "jóindulatból" állapítják meg a béreket. Csakhogy:

  "Aki mások kiszolgáltottsága miatt azok tulajdonát, javait, - ideértve a munkaerőt- mélyen értéken alul szerzi meg, az nem csupán csak erkölcstelen, hanem rabló és tolvaj is.
  Épp ezért a Magyar gazdasági rendszer nem más, mint intézményesített és törvényesnek látszó fosztogatás, az adórendszer pedig a károsultak megmaradt javainak erőszakos rekvirálása, hogy abból a rendszer urai további részesedéseket kaphassanak."

  Szóval nincs rá igazolás, hogy miért tették a magyar lakossággal az elmúlt 20 évben azt amit tettek... értékelvű (szocdem) politizálásra van szükség, különben megyünk mind a levesbe.”
 • 64. t-a-ibi 2010. március 06. 13:53
  „senkiházi---Ma bel- és külföldi elemzők is egyetértenek, hogy Magyarország eredményesen kezelte a válságot.

  huj, de nagy barom ez a élőlény, az ország romokban hever,-- akár nyakláncot is érdemel az ökörségéért!”
 • 63. lacim6 2010. március 06. 11:42
  „Die Presse (diepresse.com)

  A konzervatív osztrák lap Peter Bognar Magyar szocialista: ,,A politika eltávolodott az emberektől" címmel készített interjút Mesterházy Attilával. Az MSZP jelöltje a magyar gazdaságról szólva elmondta, hogy egy évvel ezelőtt a nemzetközi gazdaságkutató intézetek kételkedtek abban, hogy Magyarország egyáltalán képes lesz-e a válság kezelésére. Ma bel- és külföldi elemzők is egyetértenek, hogy Magyarország eredményesen kezelte a válságot. A kedvező nemzetközi megítélés abból is leolvasható szerinte, hogy a válságok által megrengetett Görögország Magyarországot tekinti mércéjének a küzdelmében. Ha folytatják a Bajnai-kormány felelős politikáját, akkor jövőre már 3-4 százalékkal nőhet a gazdaság. Mesterházy az interjúban konszenzust követelt a nemzeti alapkérdésekben. A megosztottságból csak a politikusok olyan fiatal generációja törhet ki, akik mentesek a múlt terheitől - mondta. Kormányzásuk eredményeként említette, hogy az átlagjövedelmek és a nyugdíjak 2001-2008 között megduplázódtak. Szintén sikerként említette a válságkezelést, mely az áldozatok ellenére megteremtette a versenyképes és stabil ország alapjait. Elmondta, hiba volt a 2002-es fedezetlen költségvetési osztogatás, a közalkalmazottak béremelése és a 13. havi nyugdíj. Szintén a hibák között említette, hogy elmaradt az emberek felkészítése az alapvető változásokra. No és az ellenzék mindent elkövetett, hogy kihasználja az emberek elbizonytalanodását - fogalmazott. A miniszterelnök-jelölt egyetért Gyurcsány őszödi beszédével. Hiszen a kormányfő azt mondta, hogy a nemzeti érdeknek meg kell előznie a pártok és politikusok érdekeit. S a politikának végre tiszta vizet kell öntenie a polgárok poharába. Mesterházy, pártja korruptságát firtató kérdésre csak annyit válaszolt, hogy az minden politikai szervezetben előfordult az elmúlt húsz évben. Ők számos javaslatot kidolgoztak, de az ellenzék azokat elutasította. Szerinte egy párt akkor hiteles, ha minden korrupt elemet kiszorít magából. S ők ezt teszik.”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybírósághoz fordult a Fidesz

Répássy Róbert azt kéri, hogy az Ab lehetőség szerint még május 1-je előtt, vagyis a Ptk. hatályba… Tovább olvasom